|
|
| נשלח ב-13/4/2020 00:43 |
|
| |
בונדמןנשלח ב-12/4/2020 22:25 מישהו מכר היום בגרר ברחוב מכוניות עטופות בניילון, שיש עליהם שלט פורשה 2020 ולצד זה תאריך שנה אחריות . קודם כל קניתי שתי מכוניות, עכשיו אני מברר מי זה ומה זה, מישהו אולי יודע האם אפשר לסמוך ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 07:53 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | טוב שההגה בידיים של אגד. ולא בידיים של פייגלין . נראה אותו מסתדר עם הקורונה .חכמולוג של פוסטים באינטרנט. נשלח מהאנדרואיד שלי פייגלין לא כוס התה שלי. תוכל להגיב לגופו של עניין ולא לגופו של דובר? אתה במקרה מתפרנס מביצים או חלב? |
|
כאשר פייגלין לוקח מקרה קצה של מגיפת המאה שהגיעה במקרה יחד עם חג הפסח, כאשר גם במקרה זה אין מחסור מהותי במוצר זה או אחר. ובנוכלות אופיינית המשיח שהודח מנסה להשליך ממקרה זה על נושא הכלכלה באופן כללי. לא ברור איך אפשר בכלל שלא להגיב לגופו של משיח.
אם כבר להשליך ממגיפות ומקרי קצה. יש לומר הפוך. ולטעון שיש לנו כאן הוכחה שאין לסמוך על ייבוא ועל שוק חופשי. ויש לוודא שיהיה ייצור עצמי מכל מוצר שהוא. הפוך לגמרי משיטתו של המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 08:56 |
|
| |
ניסית להגיב לגופו של עניין. יפה מאוד! אנא הסבר לי בבקשה איך באירופה משלמים 50% מחיר על ביצים גם במצב רגיל? אגב מציע לך להכנס לדוח עדכון מחיר הביצים האחרון ולקרוא ממה מורכב המחיר...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 09:57 |
|
| |
פלדלפי
| avishai323 כתב: |  | טוב שההגה בידיים של אגד. ולא בידיים של פייגלין . נראה אותו מסתדר עם הקורונה .חכמולוג של פוסטים באינטרנט. נשלח מהאנדרואיד שלי פייגלין לא כוס התה שלי. תוכל להגיב לגופו של עניין ולא לגופו של דובר? אתה במקרה מתפרנס מביצים או חלב? כאשר פייגלין לוקח מקרה קצה של מגיפת המאה שהגיעה במקרה יחד עם חג הפסח, כאשר גם במקרה זה אין מחסור מהותי במוצר זה או אחר. ובנוכלות אופיינית המשיח שהודח מנסה להשליך ממקרה זה על נושא הכלכלה באופן כללי. לא ברור איך אפשר בכלל שלא להגיב לגופו של משיח.
אם כבר להשליך ממגיפות ומקרי קצה. יש לומר הפוך. ולטעון שיש לנו כאן הוכחה שאין לסמוך על ייבוא ועל שוק חופשי. ויש לוודא שיהיה ייצור עצמי מכל מוצר שהוא. הפוך לגמרי משיטתו של המשיח.
|
|
א. בעידן הגלובלי אי אפשר להסתמך רק על יצור מקומי!! גם מה שמיצרים בארץ רוב חומרי הגלם מיובאים מחול... אפי' התרנגולות אוכלות תערובת שמגיעה מחו"ל אז אם יש מגפה עולמית ויש בעיה בשינוע גם התרנגולות הישראליות לא יאכלו
ב.מדוע לעשות מכסה? אתה יודע איזה שוק קשה זה הטקסטיל? אולי נגדיר שכל חברה יכולה למכור רק 200 מכנסיים בחודש בשביל שכולם ישרדו? והמדינה תספסד את ימי ספירת העומר שאין קונים.... נשמע לך הזוי? אז למה בביצים ובעופות כן?
בשביל להגן על החקלאים כולנו משלמים כפול!! כפול במחיר וכפול בספסוד שמגיע מהמיסים שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 10:23 |
|
| |
אין היום הצדקה שנחזיק תעשיות מסורתיות כמו טקסטיל. אבל יש דברים שכן חשוב שיהיו אצלנו. חקלאות למשל, כמו גם חברת תעופה ישראלית.
תנובת החלב בישראל היא מהגבוהות בעולם. אנחנו מלמדים את העולם איך עושים חקלאות. מלמדים את הסינים איך להפיק מדונם אדמה פי 10 אורז.
עצוב שאנחנו מחסלים את החקלאות בארץ ומייבאים לכאן תוצרת חקלאית.
זה לא צריך היה להיות כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 10:31 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | | ניסית להגיב לגופו של עניין. יפה מאוד! אנא הסבר לי בבקשה איך באירופה משלמים 50% מחיר על ביצים גם במצב רגיל? אגב מציע לך להכנס לדוח עדכון מחיר הביצים האחרון ולקרוא ממה מורכב המחיר... |
| יכול להיות שהטענות נכונות. ויכול להיות שלא.
מה שבטוח, שהקישור של הנושא לקורונה ולשבועות האחרונים, הוא נכלולי אופייני לדרכו של המשיח. וכאשר באים מראש בנכלוליות, אין טעם להתייחס לנושא הכללי. אלא רק לנושא הפרטי שהנוכל העלה.
ביחס לנושא הכללי, יש לדון בו אחרי הקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 10:33 |
|
| |
פלדלפי
| גרשום כתב: |  | אין היום הצדקה שנחזיק תעשיות מסורתיות כמו טקסטיל. אבל יש דברים שכן חשוב שיהיו אצלנו. חקלאות למשל, כמו גם חברת תעופה ישראלית.
תנובת החלב בישראל היא מהגבוהות בעולם. אנחנו מלמדים את העולם איך עושים חקלאות. מלמדים את הסינים איך להפיק מדונם אדמה פי 10 אורז.
זה לא צריך היה להיות כך. |
|
אנחנו ממש חכמים ולכן יודעים להפיק יותר מהאדמה אבל אנחנו גם יותר אנושיים ומסודרים ולכן הכל פה יותר יקר אז שווה למכור את הידע וליבא את המלפפון ...
בטורקיה לא צריך לשלם לעובד שכר מינימום\ביטוח לאומי\פנסיה ולא צריך אישור משרד הבריאות\מכבה אש\עירייה אז המלפפון יותר זול. אם אני עובד בחנות והוא לא מצליח ליצר רווחים אז אני סוגר ומנסה משהו אחר ולא מצפה שהמדינה תספסד אותי או שכל קונה ישלם יותר על המוצרים בשביל שאני לא יישאר בלי פרנסה... זה שוק חופשי החקלאי בטורקיה גר כל החיים שלו בצריף קטן אבל החקלאי בישראל רוצה ווילה וג'יפ וקרוז וזה מגולם במחיר של הירקות....
את ייצור המטוסים שלנו לא ניתן לאף מדינה לעשות במקומנו גם אז זה יעלה פחות אבל את העגבניה כן ואם תהיה מגפה ולא היה יבוא נסתדר בלי עגבניה\מטבוחה\שקשוקה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 10:56 |
|
| |
נקודה נוספת - ישנם מגדלים שרוצים להרוויח יותר ולגדל יותר תרנגולים והמועצה לא נותנת להם כי זה עובד עם מכסות!!! למרות שהוא טוען שהא יכל להרוויח!! למה? בשביל שכולם ירוויחו בשווה
מה זה אם לא רוסיה??? הממשלה יכולה לאסור עלי להרחיב את המכולת בשביל שכל המכולות ירוויחו בשווה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 11:10 |
|
| |
אחד הלקחים שהעולם יפיק מהקורונה הוא, שאסור לשים את כל הביצים בסל אחד. שמסוכן שסין תמשיך להיות בית החרושת היחיד של העולם. כי כשבית החרושת הסיני נעצר בגלל הקורונה, זה שיתק את התעשייה העולמית.
אין זה מן הנמנע שתפרוץ מגיפה נוספת שעלולה להיות קטלנית פי כמה, ולכן לא יתכן שנהיה תלויים באספקת מוצרי מזון ממדינות אחרות בעת עוצר עולמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:10 |
|
| |
מצדרביעי
| גרשום כתב: |  | אין היום הצדקה שנחזיק תעשיות מסורתיות כמו טקסטיל. אבל יש דברים שכן חשוב שיהיו אצלנו. חקלאות למשל, כמו גם חברת תעופה ישראלית.
|
אם באמת תנובת החלב ותוצרי החקלאות הם מהטובים בעולם, אז אנשים יעדיפו לקנות תוצרת הארץ מאשר יבוא מחו"ל כי זה יהיה יותר איכותי וגם זול יותר (בלי עלויות יבוא).
אם זה לא כך, כנראה שהחקלאים רוצים להמשיך לייצא את התוצרת הטובה שלהם לחו"ל, ולמכור לפריירים בישראל את התוצרת סוג ב' שלהם.
ואם תרצה לומר-שיש משום מה בחקלאות בלבד, ערך בכך שנקנה "תוצרת הארץ" גם אם זה פחות טוב מתוצרת חו"ל, הגיוני יותר לשים סימון "תוצרת הארץ" ולתת לצרכן להחליט אם מעוניין לשלם עוד כסף עבור "ערך" זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:20 |
|
| |
כל שנה לפני פסח יש מחסור בביצים ומיבאים מחו"ל לפני שנה או שנתיים היו בשוק מלא ביצים חומות כי זה מה היה באירופה ליצוא תוסיף לזה את הקורונה וקיבלת בעיה ובדיוק בגלל מקרי קיצון כמו הקורונה אנחנו צריכים לשמור על החקלאים שימשיכו לספק מזון גם במצבי חירום כמו הקורונה או מצב מלחמה שבו אירופה תעשה עלינו חרם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:24 |
|
| |
בונדמן
| hot_trend כתב: |  | בונדמןנשלח ב-12/4/2020 22:25 מישהו מכר היום בגרר ברחוב מכוניות עטופות בניילון, שיש עליהם שלט פורשה 2020 ולצד זה תאריך שנה אחריות . קודם כל קניתי שתי מכוניות, עכשיו אני מברר מי זה ומה זה, מישהו אולי יודע האם אפשר לסמוך ? נשלח מהאנדרואיד שלי |
| חכם גדול, אתה משוה השקעה של 50 ש"ח למאה אלף ? גיגלתי ואכן יש חברה לשיווק ביצים נוף הגליל, עכשיו מה החשש שמאן דהוא הלך וייבא ביצים מהרשות הפלסטינית וזייף עליהם את הכיתוב נוף הגליל ? זה אפשר לחשוש על כל ביצה הנמצאת במכולת או אצל סוכן ביצים, האם יש לך משגיח משעת הקצירה (ההטלה) ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:38 |
|
| |
אם לא יעשו מכסות אז כל מי שירצה יגדל ואז המחירים יוזלו איזה יופי. השאלה אם נגיע לשיווי משקל הרצוי .יתכן שלא. יתכן שהרבה יתייאשו ולא ישארו כאן מגדלי ביצים כמעט בכלל. זה מצב מאוד לא רצוי למוצר צריכה בסיסי ולכן יש בהחלט הגיון לפיקוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 12:54 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | פלדלפי
|
אנחנו ממש חכמים ולכן יודעים להפיק יותר מהאדמה אבל אנחנו גם יותר אנושיים ומסודרים ולכן הכל פה יותר יקר אז שווה למכור את הידע וליבא את המלפפון ...
בטורקיה לא צריך לשלם לעובד שכר מינימום\ביטוח לאומי\פנסיה ולא צריך אישור משרד הבריאות\מכבה אש\עירייה אז המלפפון יותר זול. אם אני עובד בחנות והוא לא מצליח ליצר רווחים אז אני סוגר ומנסה משהו אחר ולא מצפה שהמדינה תספסד אותי או שכל קונה ישלם יותר על המוצרים בשביל שאני לא יישאר בלי פרנסה... זה שוק חופשי החקלאי בטורקיה גר כל החיים שלו בצריף קטן אבל החקלאי בישראל רוצה ווילה וג'יפ וקרוז וזה מגולם במחיר של הירקות....
את ייצור המטוסים שלנו לא ניתן לאף מדינה לעשות במקומנו גם אז זה יעלה פחות אבל את העגבניה כן ואם תהיה מגפה ולא היה יבוא נסתדר בלי עגבניה\מטבוחה\שקשוקה |
|
|
| נשלח ב-13/4/2020 13:45 |
|
| |
מצדרביעי.
כתבת: "כנראה שהחקלאים רוצים להמשיך לייצא את התוצרת הטובה שלהם, ולמכור לפריירים בישראל את סוג ב' שלהם".
המציאות היא, שהיצוא החקלאי הלך ופחת עם השנים והיום הוא מהווה אחוז זעום מהתמ"ג. רק בפרחים המצב הוא הפוך. ישראל מייצאת כמויות עצומות של פרחים.
מה שישראל מוכרת הוא ידע חקלאי, בהיותה מובילה עולמית בטכנולוגיות חקלאיות.
|
|
|
|
|