|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:28 |
|
| |
בס"ד חחח הגברים היהודים נהגו כמו האבות הקדושים. כי אם לא?האב לא היה מסכים להשיא את ביתו. פעם האבות נלחמו כדי שהגבר יכבד את הבת שהם גידלו ושמרו  לא אמרתי שהנשים פעם חיו טוב יותר.יתכן שחלקן כן... אך גם פעם היו מעמדות ולא כולן חיו בתימן  אך מה שבטוח שבדורות הקודמים אף פעם לא ציפו שהבת תביא לגבר ביטחון או מתנות לפני החתונה.וזה ההבדל הגדול  ואגב, גם היום רוב הנשים עושות גם את פעולות הבית(לפחות בארץ,לרובן את שפחה צמודה;)) ועוד קריירה ועוד מצפים מהן להיות חכמות ויפות  תגידי מה שתגידי.בתת מודע בחורה רוצה גבר שמכבד אותה וחלק מהכבוד זה דאגה וביטחון.  פעם חשבתי שזה פרמיטבי שבאים לשלם על הבחורה וזה... אבל היום?אני חושבת שיותר פרמיטיבי לבדוק כמה כסף יש לבחורה ומה היא מביאה...זה כ"כ לא מושך ולא גברי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/05/2020 02:02:43
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:46 |
|
| |
בס"ד אגב, עשו היה רשע אך גם הוא כיבד את נשותיו... ויתכן שגם פינק  צויין בתנ"ך שכשרכב על הגמלים הראשונות ששם על גבי הגמלים?היו נשותיו 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/05/2020 01:46:49
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:47 |
|
| |
בעיני זה מזעזע שבאים לבדוק כמה כסף יש לבחורה , אני אישית לא רוצה ולא מוכנה להיות חלק מהמשחק הזה ... אני לא חושבת שאני אתחתן עם מישהו שנושא עיניים לכסף שלי ... אפילו אם הייתי בחורה ליטאית הייתי מתחתנת עם מישהו שעובד ולא עם מישהו שדורש דירה או כמה מאות אלפים ... והקטע של המתנות שהבחורה נותנת לבחור לפני החתונה .. זה באמת קטע שולי ... סהכ מדובר בכמה אלפים ולדעתי המתנות הבנאליות לא באמת מרגשות ....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:48 |
|
| |
בתתימן
[quote]בס"ד אגב, עשו היה רשע אך גם הוא כיבד את נשותיו... ויתכן שגם פינק  צויין בתנ"ך שכשרכב על הגמלים הראשונות ששם על גבי הגמלים?היו נשותיו  עשו הרשע היה צד נשים ומענה אותם , אבל אני לא מכירה את כל הסיפורים עליו ... בכל מקרה לאה בכתה מפחד להיות אשתו .. כנראה ידעה מה מצפה לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:54 |
|
| |
אבל תכלס רק הליטאים דורשים כסף מהבחורה .. זה קורה גם בחבד ??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 01:59 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בעיני זה מזעזע שבאים לבדוק כמה כסף יש לבחורה , אני אישית לא רוצה ולא מוכנה להיות חלק מהמשחק הזה ... אני לא חושבת שאני אתחתן עם מישהו שנושא עיניים לכסף שלי ... אפילו אם הייתי בחורה ליטאית הייתי מתחתנת עם מישהו שעובד ולא עם מישהו שדורש דירה או כמה מאות אלפים ... והקטע של המתנות שהבחורה נותנת לבחור לפני החתונה .. זה באמת קטע שולי ... סהכ מדובר בכמה אלפים ולדעתי המתנות הבנאליות לא באמת מרגשות .... |
|
בס"ד צודקת...  נו ולמה זה לא מרגש? כי זה "חילופי מתנות" כמו ילדים קטנים...  לא שאני נגד מתנות לגבר בכללית... אבל כשהמתנות נעשות בצורה של "מה אתם מביאים/החלפות" באותו הרגע...זה פתאום נראה לי דפוק  פעם זה היה נראה לי מובן מאליו. והיום אני שואלת...למה?סוף סוף הגבר מביא איזה משהו לבחורה. הרי ביטלו את הקטע של הכסף שהבחור נותן לאב הבחורה לפני החתונה. אז נותר רק מתנות.למה גם בזה התחילו לעשות שיהיה שוויוני לגמרי? ועוד יש כאלה שמתחילים לחשב כמה עלה השעון והש"ס וכו' לעומת מה שהם הביאו... זה הורס את החוויה הרומנטית שהגבר מביא לבחורה ונותן לה הרגשה שלה מגיעה בעיקר  המקום הזה שפעם היה מובן שלבחורה נותנים בעיקר- לאט לאט נעלם וזה לדעתי מה שמוריד את הריגוש 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/05/2020 02:04:38
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:07 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:07 |
|
| |
חחחחח זה הזוי מה שקורה .. לפעמים אני חושבת שעשו הכל בשביל להוציא מהשידוכים את כל הרומנטיקה , אולי בכלל זה בכוונה מראש. אבל אני לא חושבת שזה אמור להיות בעיה לכל אחד , יש לי חברות שקונות לחתן שלהם כל מיני מתנות מקוריות , בגדים/ארנקים של מותגים , בשמים , אחת קנתה מחשב נייד , אני לא מרגישה שמישהו באמת מגביל אותי בשורה התחתונה , אולי אצל חסידים הכללים מאד רשמיים ויש בדיוק איזה מתנה קונים לאיזה חג וכו' ... אני לא חושבת שיש איזה כלל בעולם שיכול לגרום לי להיות בחורה לא רומנטית , זה פשוט יצא לי בטבעי והכל יהיה בסדר ... אני אישית טיפוס שיותר אוהב לתת מתנות מאשר לקבל ... אצל אחותי ראיתי שהחתן שלה נתן לה הרבה יותר מתנות ממה שהיא נתנה לו ... הוא באמת בחור טוב ונתן מכל הלב ... חפש סיבות לתת .. וכל הזדמנות הביא עוד איזה תכשיט .. בחור חמוד ממש ...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:16 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | חחחחח זה הזוי מה שקורה .. לפעמים אני חושבת שעשו הכל בשביל להוציא מהשידוכים את כל הרומנטיקה , אולי בכלל זה בכוונה מראש. אבל אני לא חושבת שזה אמור להיות בעיה לכל אחד , יש לי חברות שקונות לחתן שלהם כל מיני מתנות מקוריות , בגדים/ארנקים של מותגים , בשמים , אחת קנתה מחשב נייד , אני לא מרגישה שמישהו באמת מגביל אותי בשורה התחתונה , אולי אצל חסידים הכללים מאד רשמיים ויש בדיוק איזה מתנה קונים לאיזה חג וכו' ... אני לא חושבת שיש איזה כלל בעולם שיכול לגרום לי להיות בחורה לא רומנטית , זה פשוט יצא לי בטבעי והכל יהיה בסדר ... אני אישית טיפוס שיותר אוהב לתת מתנות מאשר לקבל ... אצל אחותי ראיתי שהחתן שלה נתן לה הרבה יותר מתנות ממה שהיא נתנה לו ... הוא באמת בחור טוב ונתן מכל הלב ... חפש סיבות לתת .. וכל הזדמנות הביא עוד איזה תכשיט .. בחור חמוד ממש ... |
|
בס"ד חחחחח כנראה שהיהדות החדשה נגד רומנטיקה  אמממ אני חושבת עדיף להשאיר את המתנות המושקעות לגבר לאחרי חתונה... לפני?הוא בעיקר צריך להביא  הגבר מפרש מתנות יקרות/רבות מדי, כחנפנות לדעתי...ן בקשר זוגי בריא שמתפתח,הגבר צריך בעיקר לתת והבחורה לפעמים לכבוד ימהולדת/חג ולא מתנה יקרה(מה שבטוח לא מחשב נייד;)) אלא יותר משהו מהלב... אז אפילו שזה קשה...מומלץ לך להתאפק עם הרצון לתת לאחרי החתונה וגם אז לדעת גם לקבל כי גבר אמיתי אוהב לתת יותר מלקבל 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/05/2020 02:17:37
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:20 |
|
| |
בס"ד נשמע מתוק החתן של אחותך... נקווה שהוא לא יהיה כמו מחמוד וימשיך להיות כך גם אחרי 10 שנות נישואין... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2020 02:27 |
|
| |
בתתימן
[quote]בס"ד נשמע מתוק החתן של אחותך... נקווה שהוא לא יהיה כמו מחמוד וימשיך להיות כך גם אחרי 10 שנות נישואין...  הם נשואים כבר כמה שנים , יש לו מידות ממש ממש טובות והוא עוזר לה בהכל ועושה כל מה שהוא יכול כדי להקל עליה ובעיקר לא מעיר לה הערות בכלללללללללללל . הוא בן אדם מדהים אבל קצת ביישן וגם בפגישות הוא היה ככה 
|
|
|
|
|