תודה רבה , רציף אני מדמיינת או שהכרת את השיר הזה לכבודי ??
חיפשתי לכבודך ולכבוד חייכנית ולכבוד כולם, הפעם הסתערתי על שירת תימן וזה לא הכי פשוט למצוא שיר תימני רגיל ויפה, יש להם כישרון לקחת שיר ולנענע אותו..
חחחח כישרון לקחת שיר ולנענע אותו .. אפשר לומר שלחזנים שאתה מביא יש כישרון לקחת שיר ולקבע אותו
התכוונתי כמובן שהמבטא התימני הורס לנו את השיר, אתם בסדר גמור, והקצב התימני הוא מדהים. לא תמיד אנשים שמים לב ליופי המקסים בשיר התימני, יש המוני שירים תימניים שלא עשויים ואפויים נכון, בעיקר בגלל המבטא שלא נעים לאוזן, וגם הקולות לא תמיד הכי הכי
ועכשיו ביצוע מגניב של הזמר הגדול בענקים בועז שרעבי על ; ספרי תמה תמימה, שכתב סעדיה בן עמרם. בכבוד ;
https://youtu.be/tRt0vYu6w_8
והנה עוד ביצוע עליז
של ספרי תמה תמימה של צמד העמרנים
https://youtu.be/5lCfcFUOsVg
מוקדש לבתתימן לחייכנית, כפרונית, טום, אדם וכל החברים היקרים שליט"א
נשלח ב-4/6/2020 22:38
חייכנית770 כתבה:
בס"ד
חחחח רציף כבר אמרנו לך שאחד מכללי הברזל במכון החיזור שאסור להעיר... שזה כולל גם לא לדבר אפילו קצת שלילי על העדה של הבחורה
התרגיל הבא שלך: לשפר את דבריך
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 04/06/2020 18:50:40
את האמת חייבים להגיד, תקשיבי ל 2 השירים שהבאתי כעת וואוו וואוו אדיר, מגניב ביותר, הסילסולים התימנים הקצרים וויי וויי זה כדי שנחייך :)
חחח רציף שלא תחשוב לרגע שהאמנתי להערות שלך ... העדה התמנית היא סמל לדוגמה למוזיקה משובחת וקולות צלולים ונעימים לאוזן ,
אם אתה לא אוהב את המבטא התימני זה זכותך , רק על תשכח שרב הסיכויים שזה המבטא המקורי שהיה קיים בזמן שהעם ישראל ישב לבטח בארצו ... היום העברית של כולנו מושפעת מאד מהמבטא הגרמני עם ערבוב של כל מיני עמים ארופאים ארורים שונאי ישראל ....
נשלח ב-5/6/2020 02:08
בס"ד
או כמו שאנשי מאה שערים אומרים "רשועים ארורים"
אכן אין על הקול והסילסול התימני
רציף כל פעם מתלבט עם עצמו אם להתחתן עם תימניה/אשכנזיה...לכן הוא כל פעם חושב אחרת
חחחחחחחחחח זה באמת נראה שהוא מתלבט עם תימניות זה בשבילו אז הוא מתאמץ להאזין לשירים המשונים שלהם .... חחח יש לי חברה פולניה בעבודה שמספרת לי על השירים שבן זוגה התימני שר לה ... היא מנסה לחקות אותו ויוצא לה סוג של יבבה חזנית מצחיקה ... חחחחח כל פעם מחדש אני צוחקת מהחיקוי המשונה שלה ....
נשלח ב-5/6/2020 02:20
בס"ד
חחחחח
פעם הבאה תקליטי אותה...שיהיה לך מזכרת חחח
אויש זה מצחיק נישואי השילוב האלו... נו היא מרוצה ממנו?
אויש זה מצחיק נישואי השילוב האלו... נו היא מרוצה ממנו?
האמת היא זה לא מצחיק הסיפור של הזוג הזה בכלל ..
זה חברה מהעבודה , כשהכרתי אותה בפעם הראשונה היא סיפרה לי שהבן זוג שלה אוכל כשר ... כשר לפי ההגדרה שלהם , אבל יחסית כשר ... אחכ היא ספרה לי שהיא עולה מפולין והבן זוג שלה חצי תימני חצי מרוקאי , קיצור הראתה לי תמונות שלו ספרה מלא סיפורים איך הם קמים כל בוקר שמים שירים ורוקדים ואיך הוא שר בלה בלה בלה .. בסוף אחרי כמה חודשים שאני מכירה אותה , איכשהוא היא ספרה לי כמה סיפורים על המשפחה שלה בפולין מצד האמא ואז שאלתי אותה הם יהודים ? כי זה היה נשמע מוזר כזה , ואז היא אמרה לי שהיא לא יהודיה על פי ההלכה , אמא שלה גויה אבא שלה יהודי .. אחכ היא בקשה שאני לא ידבר על זה עם אנשים מהעבודה , שאלתי אותה למה , מה את מסתירה את זה ? היא אמרה שהיא לא רוצה שידברו עליה וגם ככה היא עוד מעט מסיימת לעבוד פה .. קיצור סיפור ארוך .. חלק מהזמן כן חשדתי במשהו כי אין לה שום מאפיינים של יהודי בעיקר באופי וגם באף :) ואל תגידי שזה גזעני ... ולשאלתך הם לא נשואים ...
נשלח ב-5/6/2020 02:46
בס"ד
זה גזעני
יש גם יהודיות עם אף של פינוקיו
באמת סיפור לא פשוט...אבל לפחות הם לא נשואים...כבר טוב
אהבתי את הרעיון...לקום ולשיר שירים ולרקוד ביחד!איזה רומנטי...