|
|
| נשלח ב-5/6/2020 10:59 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד הנורמה הזוגית היא שלא אומרים את כל האמת בפרצוף,כדי לא לפגוע וכדי לכבד את האחר ולכן נוהגים בטאקט...  כך שלעניות דעתי,לא בטוח שזה נכון להיות תמיד "אדם אמיתי"  ותודה שחושב לגרום לנו לחייך  תמשיך כך  |
|
חושבני שחשוב מאוד לדבר גלוי, גם על המוזיקה של כל עידה, אני יכול אולי לעשות את זה עדין יותר, יש שפה גברית, שנשים נעלבות ממנו.. גם בין בני זוג יש לשאוף לדבר גלויות, כי אחרת איך אשתי תדע שהאוכל יצא מוצלח, אם אני תמיד אומר לה שהאוכל שלה יצא עשר ? לא נעים לי השיח הזה. אם אפשר לעצור כאן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 11:01 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | חחח רציף שלא תחשוב לרגע שהאמנתי להערות שלך ... העדה התמנית היא סמל לדוגמה למוזיקה משובחת וקולות צלולים ונעימים לאוזן ,
אם אתה לא אוהב את המבטא התימני זה זכותך , רק על תשכח שרב הסיכויים שזה המבטא המקורי שהיה קיים בזמן שהעם ישראל ישב לבטח בארצו ... היום העברית של כולנו מושפעת מאד מהמבטא הגרמני עם ערבוב של כל מיני עמים ארופאים ארורים שונאי ישראל ....
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 11:06 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד זה גזעני  יש גם יהודיות עם אף של פינוקיו  באמת סיפור לא פשוט...אבל לפחות הם לא נשואים...כבר טוב  אהבתי את הרעיון...לקום ולשיר שירים ולרקוד ביחד!איזה רומנטי... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 02:46:19 |
|
מה ההבדל, קידושין לא תופסים בגויה וחתונה אזרחית זה סתם נייר..
תכל'ס, הלכתית זה פחות חמור להיות עם גויה מאשר עם יהודיה במצב הזה.
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 11:08 |
|
| |
היי רציף , אין לי שום בעיה שתקטול את המוזיקה של התימנים , אני עצמי לא כזאת תימניה אדוקה , לא נראית כל כך , וגם לא עם ח' או ע' ... אתה יכול להעביר ביקורת בכייף מתי שבא לך ... זה בסדר גמור  כבר מההתחלה רציתי לשנות את השם של הניק שלי .. אבל ראיתי שאי אפשר ולא רציתי להקים יוזר חדש מאיזשהיא סיבה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:21 |
|
| |
בס"ד הכינוי שלך יפה מאד....אני אהבתי  יפה שאין לך בעיה...אני אישית לא הייתי אוהבת אתזה  אממ בקשר למה שכתבתי על זוגיות,זה נכון בשאר השנים אך בשנה הראשונה ברור שמבלים יותר זמן ביחד(; נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:33 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד זה גזעני  יש גם יהודיות עם אף של פינוקיו  באמת סיפור לא פשוט...אבל לפחות הם לא נשואים...כבר טוב  אהבתי את הרעיון...לקום ולשיר שירים ולרקוד ביחד!איזה רומנטי... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 02:46:19 |
|
מה ההבדל, קידושין לא תופסים בגויה וחתונה אזרחית זה סתם נייר..
תכל'ס, הלכתית זה פחות חמור להיות עם גויה מאשר עם יהודיה במצב הזה.
|
|
בס"ד אמממ לא בטוח שזה שפחות חמור  עם יהודיה רווקה שטבלה, זה פחות חמור מלהיות עם גויה,במיוחד לא כשיש סיכון שיהיה ילד מגויה...  אממ מה טוב בזה שהם לא התחתנו?  אצל הלא דתיים,הנשואין זה סמל למיסוד הקשר ומבטה את הרצון שלהם להקים משפחה יחדיו... וכל עוד הם לא נשואים?יתכן שהם יפרדו/שהיא תתגייר... עד אז?המצב מונע עוד ילד גוי שנוצר מיהודי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 13:36:42
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:38 |
|
| |
כמה רווקות שטובלות את כבר מכירה?
ילד מגויה הוא גוי, זה אולי קצת פחות בעייתי מיהודיות שמתחתנות עם גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
בס"ד הנורמה הזוגית היא שלא אומרים את כל האמת בפרצוף,כדי לא לפגוע וכדי לכבד את האחר ולכן נוהגים בטאקט...  כך שלעניות דעתי,לא בטוח שזה נכון להיות תמיד "אדם אמיתי"  ותודה שחושב לגרום לנו לחייך  תמשיך כך  |
|
חושבני שחשוב מאוד לדבר גלוי, גם על המוזיקה של כל עידה, אני יכול אולי לעשות את זה עדין יותר, יש שפה גברית, שנשים נעלבות ממנו..
גם בין בני זוג יש לשאוף לדבר גלויות, כי אחרת איך אשתי תדע שהאוכל יצא מוצלח, אם אני תמיד אומר לה שהאוכל שלה יצא עשר ?
לא נעים לי השיח הזה. אם אפשר לעצור כאן
|
|
בס"ד חחח טוב אעצור ...אבל תדע שתמיד שאני אומרת משהו זה לטובתך  חחח בקשר לאוכל? אל תשכח את הסיפור באשכול "סיפורי רומנטיקה ואהבה"...על האשכנזי והסלט שלא העיר במשך שנים  זה מנהג אשכנזי להיות כך...והרי כתוב שאסור לשנות מנהגי אבות...  
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 13:44:23
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:44 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | כמה רווקות שטובלות את כבר מכירה?
ילד מגויה הוא גוי, זה אולי קצת פחות בעייתי מיהודיות שמתחתנות עם גויים. |
|
בס"ד דיברנו כרגע על מה חמור ולא על מה נעשה  זה כי חכמים אסרו זאת!כדי לכבד את בנות ישראל הכשרות  אמממ אנלא יודעת מאיפה אתה קובע שילד מיהודי זה פחות חמור מיהודיה שמתחתנת עם ערבי, שילדיה יוצאים יהודיים! ידוע לי שזה ממש עוון חמור בתורה,שילד גוי נוצר מיהודי! ויותר חמור מילד יהודי שנוצר מגוי! תבדוק זאת טוב! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 13:52 |
|
| |
מה שאת אומרת לא מעשי, אני מדבר על המציאות.
מה שלא נותנים לרווקות לטבול זה כדי למנוע מכשולות מרווקים היום, זה לא מזמן חכמים כי בזמנם דווקא נהגו לטבול כי היו עדיין אוכלים תרומות (וגם חולין) בטהרה. בכל מקרה כל רווקה כמעט שהיתה בים מתישהו כבר טבלה "טכנית"..
התכוונתי שזה פחות בעייתי מהכיוון שלא צריך להטריד אותנו אם הוא לא שומר תו"מ כי הוא ממילא גוי, בן של יהודיה וגוי זה יהודי שהולך לאיבוד..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 14:29 |
|
| |
בס"ד ברצוני להבין,תרומות כל בנות ישראל אכלו באופן קבוע?או בעיקר הכהנים/לווים?  מה גם שזה שונה שטובלים למען תרומת חולין/ למען יעדים זוגיים  אני קראתי שחכמים אסרו על טבילה למטרה זוגית, עוד מהעבר...אבל זלא כזה משנה ממתי אסרו זאת! אלא משנה שאם הגבר משיג אחת שכן עשתה זאת, זה פחות חמור  אממ תוכל להזכיר לי את ההלכה? טבילה בים עם בגד ים נקרא "טבילה טכנית"?  מה גם שהטבילה הזו,גם אם היא "מושלמת" לא נשמרת לעד...אלא כמו אישה נשואה...כל חודש סיפור חדש  אהה הבנתי...  אבל עדיין ילד גוי מיהודי- אבדון עוד מראש... ילד יהודי מגוי- יתכן שיחליט לשמור תורה פתאום ויש לו אופצייה לחזור להיות חבר מועדון בקלות יותר  מה גם שאם האישה נפרדת מהגבר וחוזרת בתשובה...הם יהודים לכל דבר... מה שאין כן שהמצב שונה, גם אם הגבר חוזר בתשובה בד"כ הילד נמצא אצל האישה, ונשאר גוי,כך שזה אבוד הרבה יותר... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 14:38:57
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 14:33 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | היי רציף , אין לי שום בעיה שתקטול את המוזיקה של התימנים , אני עצמי לא כזאת תימניה אדוקה , לא נראית כל כך , וגם לא עם ח' או ע' ... אתה יכול להעביר ביקורת בכייף מתי שבא לך ... זה בסדר גמור  כבר מההתחלה רציתי לשנות את השם של הניק שלי .. אבל ראיתי שאי אפשר ולא רציתי להקים יוזר חדש מאיזשהיא סיבה ...
|
|
אהבתי את הנדיבות שלך, כיף לקרוא שלא פגעתי במישהי ואני לא פיל בחנות חרסינה.. ציינתי ליקויים וגם שבחתי והבאתי יצירות יפות של המוזיקה התימנית, אני שומע את המוזיקה הזאת בכיף, וגם בעבר הבאתי כמה שירים מהם. החלפנו דיעות ואז חייכנית הופיעה משום מה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 14:39 |
|
| |
|
חושבני שחשוב מאוד לדבר גלוי, גם על המוזיקה של כל עידה, אני יכול אולי לעשות את זה עדין יותר, יש שפה גברית, שנשים נעלבות ממנו..
גם בין בני זוג יש לשאוף לדבר גלויות, כי אחרת איך אשתי תדע שהאוכל יצא מוצלח, אם אני תמיד אומר לה שהאוכל שלה יצא עשר ?
|
|
בס"ד חחח טוב אעצור ...אבל תדע שתמיד שאני אומרת משהו זה לטובתך  חחח בקשר לאוכל? אל תשכח את הסיפור באשכול "סיפורי רומנטיקה ואהבה"...על האשכנזי והסלט שלא העיר במשך שנים  זה מנהג אשכנזי להיות כך...והרי כתוב שאסור לשנות מנהגי אבות...  
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 13:44:23 |
|
כי אני מכיר אותך שאת לא תרפי ממני, ותציקי לי בלי כוונה כי אני הצקתי בלי כוונה. אין בעיה להכין מאכלים חדשים וסלטים חדשים, אדרבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 14:41 |
|
| |
תרומות זה לכהנים, ובזמנם גם ישראלים פרושים היו נוהגים לטבול לפני אכילת חולין. וכן, יש הבדל, טבילה לתרומה זה יותר חמור, אבל טבילה של אשה נשואה לא צריך כוונה. (אז גם אם במקרה נפלה לים זה נחשב, ובגד לא תמיד נחשב חציצה, אלא אם הוא ממש אטום למים)
עד כמה שידוע לי אין בית דין בזמן כלשהו שאסר את זה, אבל בכל מקרה לא נהגו אז אין הבדל..
מתי יותר כואב לך, כשאת שומעת על יהודיה שהתבוללה או יהודי? ילד שהוא גם ככה גוי לא ממש משנה, אבל את יכולה לחשוב אחרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2020 14:50 |
|
| |
|
|
|
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 13:44:23 |
|
כי אני מכיר אותך שאת לא תרפי ממני, ותציקי לי בלי כוונה כי אני הצקתי בלי כוונה.
אין בעיה להכין מאכלים חדשים וסלטים חדשים, אדרבה
|
|
|
|
|
|
|