בית פורומים שידוכי חרדים

מוקדש ל.... אשכול 3

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2020 18:58 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

הנורמה הזוגית היא שלא אומרים את כל האמת בפרצוף,כדי לא לפגוע וכדי לכבד את האחר ולכן נוהגים בטאקט...

כך שלעניות דעתי,לא בטוח שזה נכון להיות תמיד "אדם אמיתי"

ותודה שחושב לגרום לנו לחייך
תמשיך כך

חושבני שחשוב מאוד לדבר גלוי,
גם על המוזיקה של כל עידה,
אני יכול אולי לעשות את זה
עדין יותר,
יש שפה גברית, שנשים
נעלבות ממנו..

גם בין בני זוג יש לשאוף
לדבר גלויות, כי אחרת
איך אשתי תדע שהאוכל יצא
מוצלח, אם אני תמיד אומר לה
שהאוכל שלה יצא עשר ?

לא נעים לי השיח הזה.
אם אפשר לעצור כאן

בס"ד

חחח טוב אעצור ...אבל תדע שתמיד שאני אומרת משהו זה לטובתך

חחח בקשר לאוכל?
אל תשכח את הסיפור באשכול "סיפורי רומנטיקה ואהבה"...על האשכנזי והסלט שלא העיר במשך שנים

זה מנהג אשכנזי להיות כך...והרי כתוב שאסור לשנות מנהגי אבות...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 05/06/2020 13:44:23

כי אני מכיר אותך
שאת לא תרפי ממני,
ותציקי לי בלי כוונה
כי אני הצקתי בלי כוונה.

אין בעיה להכין מאכלים חדשים
וסלטים חדשים, אדרבה

בס"ד

חחחחחח

הנה אתה רואה? אנלא מציקה...

מעולה, תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2020 19:08 לינק ישיר 

בס"ד

סורי אענה במוצ"ש....הייתי קצת עמוסה

מאחלת לכולם שבת שלום ומבורך...עם המון הנאה רוחנית וגשמית

כמובן מקדישה לכולם זר קסום לכבוד שאבעס...

באהבה,

חייכנית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2020 21:25 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם, רבי שלמה קרליבך, הקסם שלו היתה בפרשנות שלו לכל העסק שלנו בעולם הזה. אם שמעת את רבי שלמה, הרי חשת שלעולם הזה יש תקנה, ובורא עולם הוא אב רחמן, ומצוותיו הם מתוקים מדבש. הנה קטע קצר מהופעה של רבי שלמה, רבי שלמה סוחף את הקהל עם שיר שמח, שיר שהוא באמת שיר מקסים, ופשוט לא נותנים לו להפסיק לשיר.. שמחה דקדושה.. שנזכה לרוב שמחה, אמןhttps://youtu.be/v3iriD4dOxQ

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 06/06/2020 21:46:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2020 03:06 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תרומות זה לכהנים, ובזמנם גם ישראלים פרושים היו נוהגים לטבול לפני אכילת חולין.
וכן, יש הבדל, טבילה לתרומה זה יותר חמור, אבל טבילה של אשה נשואה לא צריך כוונה. (אז גם אם במקרה נפלה לים זה נחשב, ובגד לא תמיד נחשב חציצה, אלא אם הוא ממש אטום למים)

עד כמה שידוע לי אין בית דין בזמן כלשהו שאסר את זה, אבל בכל מקרה לא נהגו אז אין הבדל..

מתי יותר כואב לך, כשאת שומעת על יהודיה שהתבוללה או יהודי? ילד שהוא גם ככה גוי לא ממש משנה, אבל את יכולה לחשוב אחרת..

בס"ד

שבוע טוב

אממ אז בעצם אם אני בת כהן(ויש מסורת כזו במשפחה, כך שיתכן ואני אכן כזו(;)
אז לפני שאוכלת תרומה,זה דיני,גם כרווקה?

אמממ נשמע מעניין,אז למה גברים לפני טבילה מורידים בגדים,גם במקומות ציבוריים פתוחים?

ואתה בטוח שאישה לא צריכה כוונה?אז למה היא צריכה לברך איזה משהו אחרי?

זה אולי בדיעבד ולא כזה פשוט(; יש הרבה הלכות מתוסבכות בנושא של חציצה

בכללית לפי דעתך אם לדוג' יואל זרק את שולה לאגם,באמצע הפגישה ואח"כ בא להצילה, היא "טבלה טכנית" והם יכולים להתחבק?

אגב,ידוע שגם הרבנות הראשית אסרה זאת והם לא עשו אתזה על סמך דעת יחיד...אני בטוחה שהם דנו בנושא בכובד ראש ובהרכב דייני...ואני בטוחה שגם רבנים,במיוחד מהמגזר החרדי,לא בעד!
כך שחמורים דברי סופרים מדברי תורה...

אך זוג שבין כה לא שומרים נגיעה,עדיף שהבחור יעשה הכל כדי שזה יהיה...וכשבחור רוצה מאד משהו,הוא מצליח לשכנע(; אם הבחורה תראה שלפני/אחרי שהשתכנעה,הוא מפנק ומביא מתנה/משהו מיוחד...אני בטוחה שזה יביא לה חשק לשמור על ההלכות...לא תמיד בחורות מודעות לזה כרווקות ולומדות זאת בעיקר לפני החתונה, רק אצל מדריכת כלות/רבנית

אמממ לי אישית?כיהודיה?צר לי לשמוע על כל התבוללות שהיא...בין גבר ובין אישה...אין זה משנה
אך אנחנו לא מדברים על רגשות אישיים...
אלא על דרגות חומרה עפ"י תורה (וכמה גחלים ישימו לו בגהינום,לשיטת הליטאים)

אך בכללית כאדם,בלי קשר ליהדות?אם אראה זוג אוהב,אף אם הוא מתבולל אשמח בשמחתם כבני אדם.ותהיה לי תקווה שאחד מהם יתגייר מאשר שהאהבה הקסומה שלהם תסתיים כך

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 03:23:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 03:07 לינק ישיר 

רציף כתב:

שבוע טוב לכולם, רבי שלמה קרליבך, הקסם שלו היתה בפרשנות שלו לכל העסק שלנו בעולם הזה. אם שמעת את רבי שלמה, הרי חשת שלעולם הזה יש תקנה, ובורא עולם הוא אב רחמן, ומצוותיו הם מתוקים מדבש. הנה קטע קצר מהופעה של רבי שלמה, רבי שלמה סוחף את הקהל עם שיר שמח, שיר שהוא באמת שיר מקסים, ופשוט לא נותנים לו להפסיק לשיר.. שמחה דקדושה.. שנזכה לרוב שמחה, אמןhttps://youtu.be/v3iriD4dOxQ

תוקן על ידי רציף ב- 06/06/2020 21:46:00

בס"ד

תודה רבה צודיק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 03:25 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
אדם_ה1 כתב:

תרומות זה לכהנים, ובזמנם גם ישראלים פרושים היו נוהגים לטבול לפני אכילת חולין.
וכן, יש הבדל, טבילה לתרומה זה יותר חמור, אבל טבילה של אשה נשואה לא צריך כוונה. (אז גם אם במקרה נפלה לים זה נחשב, ובגד לא תמיד נחשב חציצה, אלא אם הוא ממש אטום למים)

עד כמה שידוע לי אין בית דין בזמן כלשהו שאסר את זה, אבל בכל מקרה לא נהגו אז אין הבדל..

מתי יותר כואב לך, כשאת שומעת על יהודיה שהתבוללה או יהודי? ילד שהוא גם ככה גוי לא ממש משנה, אבל את יכולה לחשוב אחרת..

בס"ד

שבוע טוב

אממ אז בעצם אם אני בת כהן(ויש מסורת כזו במשפחה, כך שיתכן ואני אכן כזו(;)
אז לפני שאוכלת תרומה,זה דיני,גם כרווקה?

אמממ נשמע מעניין,אז למה גברים לפני טבילה מורידים בגדים,גם במקומות ציבוריים פתוחים?

ואתה בטוח שאישה לא צריכה כוונה?אז למה היא צריכה לברך איזה משהו אחרי?

זה אולי בדיעבד ולא כזה פשוט(; יש הרבה הלכות מתוסבכות בנושא של חציצה

בכללית לפי דעתך אם יואל זרק את שולה לאגם,באמצע הפגישה ואח"כ בא להצילה, היא "טבלה טכנית" והם יכולים להתחבק?

אגב,ידוע שהרבנות הראשית אסרה זאת והם לא עשו אתזה על סמך דעת יחיד...אני בטוחה שהם דנו בנושא בכובד ראש ובהרכב דייני...
כך שחמורים דברי סופרים מדברי תורה...

אך זוג שבין כה לא שומרים נגיעה,עדיף שהבחור יעשה הכל כדי שזה יהיה...וכשבחור רוצה מאד משהו,הוא מצליח לשכנע(; אם הבחורה תראה שלפני/אחרי שהשתכנעה הוא מפנק ומביא מתנה/משהו מיוחד...אני בטוחה שזה יביא לה חשק לשמור על ההלכות...לא תמיד בחורות מודעות לזה כרווקות ולומדות זאת רק אצל הרבנית

אמממ לי אישית?כיהודיה?צר לי לשמוע על כל התבוללות שהיא...בין גבר ובין אישה...אין זה משנה
אך אנחנו לא מדברים על רגשות אישיים...
אלא על דרגות חומרה עפ"י תורה (וכמה גחלים ישימו לו בגהינום,לשיטת הליטאים)

אך בכללית כאדם,בלי קשר ליהדות?אם אראה זוג אוהב,אף אם הוא מתבולל אשמח בשמחתם כבני אדם.ותהיה לי תקווה שאחד מהם יתגייר מאשר שהאהבה הקסומה שלהם תסתיים כך

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 03:08:00

היום כולנו טמאי מת ולא אוכלים תרומה, אבל כן, לפני תרומה חייבים לטבול ולהמתין לערב אם טמאים (ולכל הפחות ליטול ידיים).

יש ברכה בטבילה כמו כל ברכות המצוות, אבל גם אם מישהו לא ברך ושמע שופר למשל הוא יצא ידי חובה. עדיף כמובן בלי בגדים, אבל גם לכתחילה איפשרו את זה בגמרא, לדוגמא מישהי שטובלת ביום טוב ואין לה בגדים חלופיים.

החשיבה של הפוסקים שונה, אנחנו לא רוצים "להקל" על מי שמחפש עבירות אז ברור שלא יתירו לרווקות לטבול, אבל כמובן שאין לזה תוקף של גזירה, אחרת תעמיד משגיח בכל חוף שרווקות לא יבואו..

מבחינת הגחלים בגיהנום :))
אשה יהודיה שלא שומרת טהרה - איסור לאו ועונש כרת
אשה גויה - איסור לא תעשה, וגם זה לא תמיד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 04:08 לינק ישיר 

בס"ד

אה הבנתי...יפה לך על הבקיאות

רגע...ואם בת הכהן רעבה מאד?היא תחכה עד הערב?

היו לכהנים עוד מקורות למזון עבור בני משפחתם חוץ מתרומות?

אמממ נשמע מעניין...טוב זה נכתב בגמרא אבל יתכן שיש החולקים על כך!
מה נפסק בשולחן ערוך למעיישה,מותר עם בגדים או אסור מלכתחילה?

אממ זה שאין משגיח בכל חוף,אין זה ראיה שאין לזה תוקף של גזירה...מכיוון שאין לרבנים שליטה מלאה על חופי הרחצה של ישראל,כמדינה דמוקרטית חילונית...
מה גם שבעבר רווקות היו הולכות אף להתרחץ בנהר/אגם ועדיין אף אחד לא מנע מהן בגלל טענה זו...
ובכללית לא יהיה ניתן טכנית למנוע מרווקות לצאת לבלות בגלל שיש סיכון ש"יקלו" על עצמן בנושא הזוגי...

אמממ בקשר לגחלי הגהינום הרותחים(:

אז למה מסופר בגמרא על רב אחד שאישה נוכריה רצתה לפתותו...
אז הוא ביקש ממנה לפני זה שתכין לו דבר מאכל וכשבישלה אמר לה "כך יבשלו אותי בגהינום"...

אבל בכל מקרה אין רצוני להיכנס לנושא זה(;

רק שבכללית כוונתי שבעיקר אם יוצא מקשר זה ילד, מבחינת התורה זה חמור יותר מאשר אם יהודיה תביא ילד מגוי...
יש פסוק שמזהיר יהודי לא לתת מזרעו לגויים...שזה חמור מאד...רק לא יודעת אם זה כרת...תוכל לבדוק עבורי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 04:22:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 16:41 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

אה הבנתי...יפה לך על הבקיאות

רגע...ואם בת הכהן רעבה מאד?היא תחכה עד הערב?
בגלל זה נזהרו לא להיטמא. אני מתאר לעצמי שלמדת את ספר ויקרא: "וּבָא הַשֶּׁמֶשׁ וְטָהֵר וְאַחַר יֹאכַל מִן הַקֳּדָשִׁים כִּי לַחְמוֹ הוּא" (ויקרא 22, ז)
היו לכהנים עוד מקורות למזון עבור בני משפחתם חוץ מתרומות?
כן, לא כל מתנות הכהנים מצריכים קדושת הגוף, למשל זרוע לחיים וקיבה..

אמממ נשמע מעניין...טוב זה נכתב בגמרא אבל יתכן שיש החולקים על כך!
מה נפסק בשולחן ערוך למעיישה,מותר עם בגדים או אסור מלכתחילה?
אמרתי לך, למעיישה אם אשה צריכה לטבול ביום טוב ואין לה בגדים להחלפה אז לכתחילה טובלת בבגדיה, זה נפסק להלכה.

אממ זה שאין משגיח בכל חוף,אין זה ראיה שאין לזה תוקף של גזירה...מכיוון שאין לרבנים שליטה מלאה על חופי הרחצה של ישראל,כמדינה דמוקרטית חילונית...
מה גם שבעבר רווקות היו הולכות אף להתרחץ בנהר/אגם ועדיין אף אחד לא מנע מהן בגלל טענה זו...
ובכללית לא יהיה ניתן טכנית למנוע מרווקות לצאת לבלות בגלל שיש סיכון ש"יקלו" על עצמן בנושא הזוגי...

אמממ בקשר לגחלי הגהינום הרותחים(:

אז למה מסופר בגמרא על רב אחד שאישה נוכריה רצתה לפתותו...
אז הוא ביקש ממנה לפני זה שתכין לו דבר מאכל וכשבישלה אמר לה "כך יבשלו אותי בגהינום"...
לא זכור לי הסיפור הזה, בטוחה שזה לא סיפורי צדיקים? בכל מקרה ברור שזה גם איסור..

אבל בכל מקרה אין רצוני להיכנס לנושא זה(;

רק שבכללית כוונתי שבעיקר אם יוצא מקשר זה ילד, מבחינת התורה זה חמור יותר מאשר אם יהודיה תביא ילד מגוי...
יש פסוק שמזהיר יהודי לא לתת מזרעו לגויים...שזה חמור מאד...רק לא יודעת אם זה כרת...תוכל לבדוק עבורי?
יש 36 עונשי כרת בתורה, את יכולה גם לראות את הפירוט שלהם בויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A8%D7%AA#%D7%94%D7%97%D7%98%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94%D7%9D_%D7%91%D7%90_%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%A9_%D7%9B%D7%A8%D7%AA

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 04:22:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 20:01 לינק ישיר 

בס"ד

חחחחח

עכשיו אני כבר מתחילה לחשוד בך שאתה עושה הסבה מקצועית להיות רב

עונה בקצרה על הדף של השואל

אממ אתה מתאר לעצמך יותר מדי דברים בזמן האחרון
שכחת שיש טומאות שאין לבחורה שליטה עליהם?פשוט כי הטבע גדול עליה?!

אבל טוב לדעת שאם היה בית מקדש לא הייתי צריכה לרעוב חלילה וחס

ולא זלא סיפורי צדיקים.
גם לא הסיפור על הרב שבייש את עצמו בפני תלמידיו העיקר לא לקחת סולם ולעלות לעלית הגג, לחטוא עם שבויות נוכריות...
זעק הרב "אש בבית" באו וראו אותו עם סולם כבד שאדם מבוגר לא יכול להרים.
אמר להם הרב "מוטב לי להתבייש בעולם הזה מאשר לחטוא"

ויש עוד סיפור אך זה איני בטוחה אם זה סיפורי צדיקים או מהגמרא, על נוכריה הנתנה עינה ברב גדול והגיעה לפתותו, והרב לא חטא עימה...
ואם אנלא טועה הגיב כך:ירק,בכה וצחק...
כששאלה מדוע?ענה שהוא בוכה שיופי כזה יירקב באדמה וירק כי מטיפה סרוחה באה ועל הצחוק?לא פירש.
היא העריכה אותו כ"כ שלא חטא עימה והתגיירה.
והם התחתנו לבסוף,אמר לה: זו הסיבה שצחקתי.ראיתי שבסוף תהי אישתי...

אוקי אני אעיין בחיובי כרתות...
בכל מקרה גם אם זלא ברשימה...יש רשימה ארוכה של סיבות לקבלת גחלים בגהינום...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 20:30:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2020 20:40 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

חחחחח

עכשיו אני כבר מתחילה לחשוד בך שאתה עושה הסבה מקצועית להיות רב

עונה בקצרה על הדף של השואל

אממ אתה מתאר לעצמך יותר מדי דברים בזמן האחרון
שכחת שיש טומאות שאין לבחורה שליטה עליהם?פשוט כי הטבע גדול עליה?!
לטומאות כאלה צריך לחכות שבוע בכל מקרה, דיברתי על טומאות רגילות כגון טומאת נבילה או שרצים מתים שנגעה בהם עם/בליכוונה..
אבל טוב לדעת שאם היה בית מקדש לא הייתי צריכה לרעוב חלילה וחס
את יכולה גם סתם ללכת לקנות משהו לאכול, לא חייב להיות דווקא תרומה

ולא זלא סיפורי צדיקים.
גם לא הסיפור על הרב שבייש את עצמו בפני תלמידיו העיקר לא לקחת סולם ולעלות לעלית הגג, לחטוא עם שבויות נוכריות...
זעק הרב "אש בבית" באו וראו אותו עם סולם כבד שאדם מבוגר לא יכול להרים.
אמר להם הרב "מוטב לי להתבייש בעולם הזה מאשר לחטוא"
את מתכוונת לסיפור של רב עמרם חסידא שפדה שבויות ובלילה עלה בסולם ובאמצע צעק כדי שיראו אותו ויתבייש, כי ידע שבעצמו לא יצליח להתגבר. אגב, היא היתה פנויה כמדומני כך שזאת לא היתה באמת עבירה, לכן הוא נקרא "חסיד".
ויש עוד סיפור אך זה איני בטוחה אם זה סיפורי צדיקים או מהגמרא, על נוכריה הנתנה עינה ברב גדול והגיעה לפתותו, והרב לא חטא עימה...
ואם אנלא טועה הגיב כך:ירק,בכה וצחק...
כששאלה מדוע?ענה שהוא בוכה שיופי כזה יירקב באדמה וירק כי מטיפה סרוחה באה ועל הצחוק?לא פירש.
היא העריכה אותו כ"כ שלא חטא עימה והתגיירה.
והם התחתנו לבסוף,אמר לה: זו הסיבה שצחקתי.ראיתי שבסוף תהי אישתי...
סיפור ר' עקיבא ואשת טורנוסרופוס

אוקי אני אעיין בחיובי כרתות...
בכל מקרה גם אם זלא ברשימה...יש רשימה ארוכה של סיבות לקבלת גחלים בגהינום...
נכון, אבל יש כפרה שונה לכל דבר, לאוים מתכפרים ביום כיפור וכריתות בייסורים וכו'..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/06/2020 20:30:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2020 01:05 לינק ישיר 

בס"ד

אה הבנתי

אז אם אני נגעתי במקק מת ואח"כ אכלתי תרומה,לפני הערב?מה עונשי?

ובכללית הבנתי שגם חיה טמאה,כמו כלב מטמאים לפעמים...אז מה דיני אם ליטפתי כלב?

מדהים שיודע
בדקת מה שמותיהם או שזה מהזיכרון?

אגב, אני חושבת שכדאי לך להסתייג לפני שמחליט שפנויה נוכריה זלא ממש עבירה והכל בסיידר...
כי יתכן מאד שזה כן חטא, כך שצריך להיות זהירים, כדי שמישהו תמים לא ילמד מכך ויחשוב שזה בסדר

מה גם שבטוח ה' לא אוהב זימה וזנות, אלא קדושת וערך חיי המשפחה היהודית חשובים מאד ביהדות...וגם בכללית חלק מהסיבה שה' הביא מבול לעולם זה בגלל הפריצות שהיתה ...

אתה צודק שאם עושים תשובה באמת זה מתכפר, אך אסור מראש לתכנן זאת, כי לא בטוח שיעשה תשובה/ שלא ימות לפני כן...
ואכן יש את הסיפור על יהודי אחד שהיה טמא,והלך לכל הנשים הפרוצות בעולם(שבטוח היו נוכריות בעיקר) וכך חי לו את חייו...
אך לאחר המון שנים,הבין שזה חטא חמור ואיבד את העולם הבא שלו...
נתן את ראשו בין ברכיו ובכה עד עמקי נשמתו על חטאיו ומת מרוב צער, יצאה בת קול ואמרה שתשובתו התקבלה ושהוא מוזמן לחיי העולם הבא...

מכאן למדים שזה כן עוון חמור ללכת לנוכריות...
רק שכאן הוא זכה לעשות תשובה ושהיא תתקבל!לא כל אחד זוכה...

בכללית, אם אחד כבר מעד בכך/ חושב שזה בסדר,לפחות שיהיה הוגן כלפי אישתו/לבחורה בשידוך ויגלה לה וכמובן שיבדוק את עצמו ולא ידביק אותה במחלות שהוא עלול להידבק מכך בדרך...

בכל מקרה עדיף שלא נעמיק בנושא זה, זלא נעים לי כ"כ

ומעניין לעניין באותו עניין, רציתי לשאול 2 שאלות שעדיין לא מצאתי זמן לשאול עד עכשיו...
אולי לך תהיה תשובה

1) מדוע ולמה בעבר, כשאישה הייתה לא טהורה היא הייתה מטמאת חפצים ודברים שהיא נגעה בהן בבית...
וכיום מדברים בעיקר שתשתדל לא לגעת בתשמישי קדושה,כמו תפילין וכו'...
הרי כתוב שהתורה לא משתנה לפי הזמנים/מקום...אז למה שינו זאת בהמשך?

2) האם ספר ההלכות של הרמב"ם תקף והתקבל על כולם בסוף?מה מעמדו ביהדות החרדית?האם אלו הלכות שרק קיבץ מהגמרא/משנה או שיש החולקים על ההלכות האלו ונוהגים אחרת?ואם כן אז במה בעיקר חלקו עליו?
כי הבנתי שבעבר יהדות אשכנז התנגדה לחיבוריו ואפילו שרפו ספרים שלו...
או שאולי אלו היו ספרים אחרים שלו?

אגב,בתור גרפולוגית(;,כתב אדום מסמל משהו על רגשותיך בעקבות הדיון
אני מציעה להחליף לצבע וורוד מלטף

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 08/06/2020 01:48:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2020 01:46 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

אה הבנתי

אז אם אני נוגעת במקק מת ואח"כ אכלתי תרומה?מה עונשי?
אוי ובוי, אני רואה אפילו הבסיס חסר מקק מת לא מטמא, שבעה שרצים מנויים בספר ויקרא שמטמאים במותם, וכמו כן כל בהמה/חיה מתה.
ובכללית הבנתי שגם חיה טמאה,כמו כלב מטמאים...אז מה דיני אם ליטפתי כלב?
ממש לא, בעלי חיים אינם נטמאים ואינם מטמאים כל עוד הם חיים, זה עיקרון בסיסי בדיני טומאה וטהרה!

מדהים שיודע
בדקת או שזה מהזיכרון?
סיפור מוכר..
אגב, אני חושבת שכדאי לך להסתייג לפני שמחליט שפנויה זלא חטא והכל בסיידר...
כי יתכן שזה כן חטא, כך שצריך להיות זהירים, כדי שמישהו תמים לא ילמד מכך ויחשוב שזה בסדר

מה גם שבטוח ה' לא אוהב זימה וזנות, אלא קדושת וערך חיי המשפחה היהודית חשובים מאד ביהדות
התא המשפחתי בזמנן המקרא והמשנה היה שונה מהיום. בזמן המקרא לאיש היו לפעמים בנים מאשתו וכמה פילגשים שלא נחשבו כמו אשתו, ובזמן המשנה היו חכמי הגמרא בזמן מסעותיהם מתחתנים עם אישה מקומית רק למשך שהותם במקום. היום התנהגויות אלו נראות מוזרות אבל בזמנם זה היה מקובל..

אתה צודק שאם עושים תשובה באמת זה מתכפר, אך אסור מראש לתכנן זאת, כי לא בטוח שיעשה תשובה/ שלא ימות לפני כן...
ואכן יש את הסיפור על יהודי אחד שהיה טמא,והלך לכל הנשים הפרוצות בעולם(שבטוח היו נוכריות בעיקר) וכך חי לו את חייו...
אך לאחר המון שנים,הבין שזה חטא חמור ואיבד את העולם הבא שלו...
נתן את ראשו בין ברכיו ובכה עד עמקי נשמתו על חטאיו ומת מרוב צער, יצאה בת קול ואמרה שתשובתו התקבלה ושהוא מוזמן לחיי העולם הבא...
לא אמרתי לתכנן, ברור שמי שאומר "אחטא ואשוב, אין מספיקין בידו לעשות תשובה וכו'.." (והסיפור שלך זה אלעזר בן דורדיא, אגב)
מכאן למדים שזה כן עוון חמור ללכת לנוכריות...
רק שכאן הוא זכה לעשות תשובה!לא כך אחד זוכה...

בכללית, אם אחד כבר מעד בכך/ חושב שזה בסדר לפחות שיהיה הוגן כלפי אישתו ויגלה לה וכמובן שיבדוק את עצמו ולא ידביק אותה במחלות שהוא עלול להידבק מכך בדרך...

בכל מקרה עדיף שלא נעמיק בנושא זה, זלא נעים לי כ"כ

ומעניין לעניין באותו עניין, רציתי לשאול 2 שאלות שעדיין לא מצאתי זמן לשאול עד עכשיו...
אולי לך תהיה תשובה

1) מדוע ולמה בעבר, כשאישה הייתה לא טהורה היא הייתה מטמאת חפצים ודברים שהיא נגעה בהן בבית...
וכיום מדברים בעיקר שתשתדל לא לגעת בתשמישי קדושה,כמו תפילין וכו'...
הרי כתוב שהתורה לא משתנה לפי הזמנים/מקום...אז למה שינו זאת בהמשך?
היום כולנו טמאיםכל השנה בכל מקרה אז אין טעם להיזהר, בזמנם היה בית מקדש ועליה לרגל, וכהנים בכלל היו צריכים להיזהר כל השנה..
2) האם ספר ההלכות של הרמב"ם תקף והתקבל על כולם בסוף?מה מעמדו ביהדות החרדית?האם אלו הלכות שרק קיבץ מהגמרא/משנה או שיש החולקים על ההלכות האלו ונוהגים אחרת?ואם כן אז במה בעיקר חלקו עליו?
כי הבנתי שבעבר יהדות אשכנז התנגדה לחיבוריו ואפילו שרפו ספרים שלו...
או שאולי אלו היו ספרים אחרים שלו?
ספר ההלכות של הרמב"ם הוא קיבוץ של ההלכות של הגמרא למעשה, כמו שרבים עשו לפניו ואחריו. מה שזכור לי שבעיקר שרפו ספרים של השקפה, כגון "מורה נבוכים" שבעיני כמה הדברים שם היו נשמעים ככפירה, והוא גם הרבה לצטט פילוסופים כמו אריסטו וכיאלה כשהוא הסכים לדבריהם. ובכלל, הרמב"ם היה רציונליסט והרבה מרבני אשכנז היו יותר מיסטיים מה שהוסיף לעניין, לדוגמא כל מיני סיפורי שדים וסגולות ומזלות שבגמרא שהרמב"ם אומר שהם דמיונות ורבני אשכנז אומרים שזה ממש כפשוטו, ועוד הרבה נושאים אחרים..
להרחבה:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%94%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D#%D7%94%D7%99%D7%97%D7%A1_%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D_%D7%94%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99

אגב,בתור גרפולוגית(;,כתב אדום מסמל משהו על רגשותיך בעקבות הדיון
אני מציעה להחליף לצבע וורוד מלטף
אדום זה ברירת המחדל בתיבת הכתיבה באתר..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 08/06/2020 01:10:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2020 02:01 לינק ישיר 

בס"ד

אתה רואה...אני ידעתי שאתה בחור צייתן וממושמע

ממש עונג לראות את הוורוד הזה ככה...

אממ אמרת שרצים מתים,חלק מהשרצים זה גם מקקים כפי מה שידוע לי...ואנלא זוכרת את ספר ויקרא בע"פ כמוך,מלעשות אתה יותר למדן ממני...עכשיו אתה רגוע?;)
טוב אז לא מקק,עכבר מת...מה דיני?

אמממ אני קראתי שאישה צריכה להתרחק מכלבים ביום שהולכת להיטהר וכן גברים שרוצים להישמר "טהורים" למשל למטרות של סופרות/שחיטה צריכים לברוח ולהיזהר מכלב ברחוב שלא יגע בהם...לא שמעת על כך?
אני בטוחה ב100% שיש איזה עניין דווקא עם כלבים...תוכל לבדוק זאת לעומק?

אמממ התכוונתי שגם בזמן שהיה בית מקדש ואנשים גרו רחוק, לא נראה לי שזה היה...אתה בטוח שתמיד שבית המקדש היה קיים היה את הקטע הזה?

אה הבנתי...תודה רבה על הקישור(; ו...בתכלס השולחן ערוך, במה הוא שונה מספר ההלכות של הרמב"ם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 08/06/2020 02:15:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2020 02:17 לינק ישיר 

אולי תתחילי ללכת בשבת לבית כנסת לשמוע פרשת השבוע?

וְזֶה לָכֶם הַטָּמֵא בַּשֶּׁרֶץ הַשֹּׁרֵץ עַל הָאָרֶץ הַחֹלֶד וְהָעַכְבָּר וְהַצָּב לְמִינֵהוּ.
וְהָאֲנָקָה וְהַכֹּחַ וְהַלְּטָאָה וְהַחֹמֶט וְהַתִּנְשָׁמֶת
אֵלֶּה הַטְּמֵאִים לָכֶם בְּכָל הַשָּׁרֶץ כָּל הַנֹּגֵעַ בָּהֶם בְּמֹתָם יִטְמָא עַד הָעָרֶב
(ויקרא 11)

זה עניינים "סגוליים", ומכיון שאני באסכולה של הרמב"ם אני לא מתייחס לזה כאל משהו אמיתי, יותר דמיון של אנשים..

גם מי שגר רחוק היה צריך לעלות לבית המקדש לפחות 3 פעמים בשנה. הוא גם היה צריך לשמור על התרומות שלו שאשתו לא תיגע ותטמא אותם, אחרת אסור לכהן לאכול אותם.

בתכל'ס הם כמעט אותו דבר, רק שהשולחן ערוך מבוסס בעיקר על ספרי ההלכות של הרי"ף, הרמב"ם והרא"ש והתקבל ע"י יותר קהילות.
(באמת, זה דברים בסיסיים ביהדות :)) )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2020 02:39 לינק ישיר 

בס"ד

לא רוצה
משגעים אותי על שידעכים...
קשה להתרכז בשרצים שכל השדכניות כמו שרצים סביבי

חוצמזה למה נראה לך שאמלא את זיכרון מוחי ברשימה כזו ארוכה...של מידע לא נחוץ לחיי

אבל נו שויין אתה רואה? קלעתי בניחוש בפעם השניה...אמרתי עכבר

נו אז מה דיני,בזמן המקדש,אם הייתי רעבה,התגרתי ואכלתי תרומה במזיד אחרי שנגעתי בעכבר מת?

אמממ זכור לי שלא דיברו בתורה רק על מגע בתרומות אלא על חפצים רגילים בבית...
יותר היה נהוג בתקופת המשכן במדבר ואח"כ איני יודעת,לכן שואלת מה היה ולמה זה השתנה?

אמממ אוקי אהיה ממוקדת יותר,מה ההבדל בין הרמ"א להילכות הרמב"ם?תוכל לפרט באיזה נושאים בהלכה למשל?

אז אתה בעצם חסיד של הרמב"ם על דעת עצמך או שזה הגיע מהישיבה בה למדת/בית?

אולי זה נשמע לך דברים בסיסיים,אבל אף אחד לא פתח את הנושא הזה בסמינר...
אלא מלמדים כל דבר בנפרד ולא דנים על נושאים כלל...רק עסוקים בלעבור בגרויות ומבחנים

בכל מקרה זלא נעים לי שאתה עוקץ אותי, אח"כ לא ארגיש נעים להרגיש פתוח בדיון ולשאול מה שבא לי וגם לטעות...ואני אוהבת לשמור לעצמי את הזכות להיות לא מושלמת

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 08/06/2020 02:45:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מוקדש ל.... אשכול 3
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 26 27 28 ... 104 105 106 לדף הבא סך הכל 106 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.