|
|
| נשלח ב-12/6/2020 04:05 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אוך, נהייתי המורה לחומש, ירידת הדורות.. 
9 וְאִשָּׁה כִּי תִהְיֶה זָבָה דָּם יִהְיֶה זֹבָהּ בִּבְשָׂרָהּ שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ וְכָל הַנֹּגֵעַ בָּהּ יִטְמָא עַד הָעָרֶב. וְכֹל אֲשֶׁר תִּשְׁכַּב עָלָיו בְּנִדָּתָהּ יִטְמָא וְכֹל אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יִטְמָא. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּמִשְׁכָּבָהּ יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּכָל כְּלִי אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְאִם עַל הַמִּשְׁכָּב הוּא אוֹ עַל הַכְּלִי אֲשֶׁר הִוא יֹשֶׁבֶת עָלָיו בְּנָגְעוֹ בוֹ יִטְמָא עַד הָעָרֶב.
|
|
בס"ד מה אני אשמה שאתה בוחר להביא חומש?  תביא מהמפרשים,מהתורה שבעל פה/רמב"ם על הנושא ונראה...הרי לא כל מה שכתוב בתורה זה סוף פסוק... כמו שה7 ימים זלא למעיישה  ו...אשמח לקבל את המקור ההלכתי בשולחן ערוך(ולא משנה של איזו שיטה  ) לכך שמותר מלכתחילה עם בגדים...מעניין מאיפה הבאת אתזה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:05:24
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 04:06 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
חייכנית יקרה, אצלי למשל אני מגיע לחברה או למשפחה המורחבת, אני מרגיש רע, כאילו פשעתי, במסגרת המשפחה הקרובה אני מרגיש כשוה בין שוים.
אז אני יכול להבין את המצוקה שלך, הרגישות שאת מבקשת היא פחות סבירה, כי הם לא שם, והם לא צדיקים מושלמים, אז אין מה לדון אותם. כולנו לא מושלמים, למשל, שולחים לנו הודעות ואנחנו שוכחים לענות /על חלק..
אבל מה, כל מה שמדברים אתך בארבע עיניים, תקבלי ברצון ובששון, כי הם רוצים לעזור, את יכולה גם לבחור כמובן להגיד להם שאת מעדיפה בטלפון
|
|
בס"ד אגיב בקרוב בעז"ה צודיק 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:06:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 04:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 04:20 |
|
| |
בס"ד עייפה אנוכי...  אך איך אפשר לוותר על משהו כזה מיוחד?  הרצאה תוססת,מחכימה ומיוחדת מפי הרב אשכנזי... על פרשת השבוע ומה אנחנו למדים ממנה לחיינו  פשוט להאזין ולהינות   
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:21:03
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 04:27 |
|
| |
בס"ד ו...להקדושע היויימיס  מקדישה לרציף היקר,לאדם החברותא,לסתם בחור,בתימן,טום,סטאטית,אנו,גרושי,ליטאי,קייט ועוד ועוד... וכמובן לכל החולים והמבודדים,מאחלת רפואה שלימה בקרוב  השיר הראשון הוא שיר מיוחד... מוקדש לכל מי שאוהב ללמוד ולהחכים...  ו2 השירים האחרים? מוקדשים לעם הרווקים/ות שפשוט רוצים לחייך ולהינות מבני האדם הסובבים אותם, בצוותא... ורק מבקשים מכולם דבר אחד: "תנו לחיות לחיות בשקט"  מאחלת ליל שישי שמח לכולם  לילה טוב ומבויירך מלא בחלומות חסידיים קסומים  באהבה, חייכנית  כבר הקישורים...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:45:43
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 11:39 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד אנלא מצליחה לפתוח...חבל  אבל תודה רבה על ההקדושע  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 11:41 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | אוך, נהייתי המורה לחומש, ירידת הדורות.. 
9 וְאִשָּׁה כִּי תִהְיֶה זָבָה דָּם יִהְיֶה זֹבָהּ בִּבְשָׂרָהּ שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ וְכָל הַנֹּגֵעַ בָּהּ יִטְמָא עַד הָעָרֶב. וְכֹל אֲשֶׁר תִּשְׁכַּב עָלָיו בְּנִדָּתָהּ יִטְמָא וְכֹל אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יִטְמָא. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּמִשְׁכָּבָהּ יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּכָל כְּלִי אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְאִם עַל הַמִּשְׁכָּב הוּא אוֹ עַל הַכְּלִי אֲשֶׁר הִוא יֹשֶׁבֶת עָלָיו בְּנָגְעוֹ בוֹ יִטְמָא עַד הָעָרֶב.
|
|
בס"ד מה אני אשמה שאתה בוחר להביא חומש?  תביא מהמפרשים,מהתורה שבעל פה/רמב"ם על הנושא ונראה...הרי לא כל מה שכתוב בתורה זה סוף פסוק... כמו שה7 ימים זלא למעיישה  ו...אשמח לקבל את המקור ההלכתי בשולחן ערוך(ולא משנה של איזו שיטה  ) לכך שמותר מלכתחילה עם בגדים...מעניין מאיפה הבאת אתזה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:05:24 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 13:29 |
|
| |
בס"ד נו...ההלכה שזוג אמור להיות,כמו שהרב פנגר אמר:שבועיים כיף כף שבועיים פסק זמן... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 13:59:18
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 13:48 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | אוך, נהייתי המורה לחומש, ירידת הדורות.. 
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:05:24 |
|
את רומזת שמצוות התורה יכולות להיות מוחלפות עם הדורות ח"ו? גם 7 הימים זאת הלכה, רק שבימינו מחמירים מסיבות אחרות...
ח [ג] כל הכלים שיינשאו למעלה מן הזב, הן הנקראין מדף. והן כולן ככלים שהוא נוגע בהןשהן ראשון לטומאה, ואינן מטמאין לא אדם ולא כלים; אבל מטמאין אוכלין ומשקין, כשאר ולדות הטומאה. וטומאת מדף, מדבריהם. (רמב"ם)
ז כל הטובל צריך שיטבול כל גופו כשהוא ערום, בבת אחת. ואם היה בעל שיער, יטביל כל שיער ראשו; והרי הוא כגופו, דין תורה. וכל הטמאים שטבלו בבגדיהם, עלתה להן טבילהמפני שהמים באין בהן, אינן חוצצין. וכן הנידה שטבלה בבגדיה, מותרת לבעלה. (רמב"ם הלכות מקוואות)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 14:09 |
|
| |
בס"ד חלילה וחס!אוי טאטע! אתה מפרש אותי לפי פשוטו של מקרא  אך למעיישה כוונתי שאנחנו לא "קראים" ונוהגים בסופו של דבר מלכתחילה עפ"י הפירושים והסייגים של התורה שבעל פה  תודה רבה על המאמץ להשיג מקורות...(יודעת אני שהשבועיים נוצרו כתוצאה משינויי הגדרה במערכת ל"זבות"...וכדי להיות בטוחים שהכל בסיידר...)אשמח שתמצא את המקור המדוייק להלכה הראשונה...  אוי טאטע!ראה את בניך הצדיקים שגם בזמני לחץ של אירגונים לפני שבעס המולכה מוצאים זמן לעסוק בתויירתיייך  נ.ב איך אתה מתקן ולא רשום למטה שתוקן+שעה ותאריך יצירה? 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 14:29:58
|
|
|
|
|