|
|
| נשלח ב-12/6/2020 14:20 |
|
| |
הלכות מטמאי משכב ומושב פרק ו.
האתר מוסיף אוטומטית את תאריך התיקון, א"א לעקוף את זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 14:45 |
|
| |
בס"ד פששש כל הכבוד!עילוי  אבל שמת לב לניסוח של המקור השני? "מותרת" לבעלה,נשמע מכך שהיה דיון שאולי לא,אך בסוף הוחלט שהיא מותרת,האם הניסוח נשמע לך מלכתחילה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 15:03 |
|
| |
אם בגדים לא חוצצים אז מה הבעיה? בכל מקרה אני לא רואה טעם להיכנס לדיון עמוק בעניין תיאורטי לחלוטין.. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 15:29 |
|
| |
בס"ד צודק  אך כל הדיון מלכתחילה,היה האם זה מותר מלכתחילה או בדיעבד,לכן מצאתי לנכון להעמיק עד קרקעית הים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 15:36 |
|
| |
בס"ד חוצמזה שזה לא בטוח תיאורטית לחלוטין;) אם נגיד אישה הולכת עם בן זוגה לטייל בעולם/שליחות ולא מצאו מקווה בסביבה,כשיש היתר מלכתחילה היא תוכל לנהוג כך בכל מקור מים קרוב וכשר,בלי צורך לחוש אי נעימות מהסביבה/לעבור על החוק שאוסר הורדת כל הבגדים,גם בים ובכל מרחב ציבורי פתוח... אלא אם כן זה ים שנועד לכך מראש(שהוא מעורב)
style="font-size: 8pt; color: gray">
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 16:01:43
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 19:13 |
|
| |
בס"ד אגוטע שאבעס חברלעך  מקדישה זר נכבד זה לכולם  מאחלת שבת שלום ומבורך!שבת עם המון שמחה והנאה רוחנית וגשמית  באהבה, חייכנית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 19:17 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד חלילה וחס!אוי טאטע! אתה מפרש אותי לפי פשוטו של מקרא  אך למעיישה כוונתי שאנחנו לא "קראים" ונוהגים בסופו של דבר מלכתחילה עפ"י הפירושים והסייגים של התורה שבעל פה  תודה רבה על המאמץ להשיג מקורות...(יודעת אני שהשבועיים נוצרו כתוצאה משינויי הגדרה במערכת ל"זבות"...וכדי להיות בטוחים שהכל בסיידר...)אשמח שתמצא את המקור המדוייק להלכה הראשונה...  אוי טאטע!ראה את בניך הצדיקים שגם בזמני לחץ של אירגונים לפני שבעס המולכה מוצאים זמן לעסוק בתויירתיייך  נ.ב איך אתה מתקן ולא רשום למטה שתוקן+שעה ותאריך יצירה? 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 14:29:58 |
|
נוהגים על פי קבלת חז"ל, ולכן אין מה לקרוא ולהבין את התורה כפי שאנחנו מבינים, התורה שבעל פה מפרשת את התורה שבכתב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 22:07 |
|
| |
בס"ד אנלא מצליחה לפתוח...חבל  אבל תודה רבה על ההקדושע  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 22:09 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | אוך, נהייתי המורה לחומש, ירידת הדורות.. 
9 וְאִשָּׁה כִּי תִהְיֶה זָבָה דָּם יִהְיֶה זֹבָהּ בִּבְשָׂרָהּ שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ וְכָל הַנֹּגֵעַ בָּהּ יִטְמָא עַד הָעָרֶב. וְכֹל אֲשֶׁר תִּשְׁכַּב עָלָיו בְּנִדָּתָהּ יִטְמָא וְכֹל אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יִטְמָא. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּמִשְׁכָּבָהּ יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּכָל כְּלִי אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְאִם עַל הַמִּשְׁכָּב הוּא אוֹ עַל הַכְּלִי אֲשֶׁר הִוא יֹשֶׁבֶת עָלָיו בְּנָגְעוֹ בוֹ יִטְמָא עַד הָעָרֶב.
|
|
בס"ד מה אני אשמה שאתה בוחר להביא חומש?  תביא מהמפרשים,מהתורה שבעל פה/רמב"ם על הנושא ונראה...הרי לא כל מה שכתוב בתורה זה סוף פסוק... כמו שה7 ימים זלא למעיישה  ו...אשמח לקבל את המקור ההלכתי בשולחן ערוך(ולא משנה של איזו שיטה  ) לכך שמותר מלכתחילה עם בגדים...מעניין מאיפה הבאת אתזה 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:05:24 |
|
תסבירי בבקשה לגבי שבעת ימים, מה לא למעשה ?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 22:39 |
|
| |
בס"ד שבוע טוב כבוד רציף היקר  תפתח בבקשה ספר הלכות טהרת המשפחה ותגלה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 22:55:27
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 22:43 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | אוך, נהייתי המורה לחומש, ירידת הדורות.. 
9 וְאִשָּׁה כִּי תִהְיֶה זָבָה דָּם יִהְיֶה זֹבָהּ בִּבְשָׂרָהּ שִׁבְעַת יָמִים תִּהְיֶה בְנִדָּתָהּ וְכָל הַנֹּגֵעַ בָּהּ יִטְמָא עַד הָעָרֶב. וְכֹל אֲשֶׁר תִּשְׁכַּב עָלָיו בְּנִדָּתָהּ יִטְמָא וְכֹל אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יִטְמָא. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּמִשְׁכָּבָהּ יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְכָל הַנֹּגֵעַ בְּכָל כְּלִי אֲשֶׁר תֵּשֵׁב עָלָיו יְכַבֵּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב. וְאִם עַל הַמִּשְׁכָּב הוּא אוֹ עַל הַכְּלִי אֲשֶׁר הִוא יֹשֶׁבֶת עָלָיו בְּנָגְעוֹ בוֹ יִטְמָא עַד הָעָרֶב.
|
|
בס"ד מה אני אשמה שאתה בוחר להביא חומש?  תביא מהמפרשים,מהתורה שבעל פה/רמב"ם על הנושא ונראה...הרי לא כל מה שכתוב בתורה זה סוף פסוק... כמו שה7 ימים זלא למעיישה  ו...אשמח לקבל את המקור ההלכתי בשולחן ערוך(ולא משנה של איזו שיטה  ) לכך שמותר מלכתחילה עם בגדים...מעניין מאיפה הבאת אתזה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 04:05:24 |
|
את רומזת שמצוות התורה יכולות להיות מוחלפות עם הדורות ח"ו? גם 7 הימים זאת הלכה, רק שבימינו מחמירים מסיבות אחרות...
ח [ג] כל הכלים שיינשאו למעלה מן הזב, הן הנקראין מדף. והן כולן ככלים שהוא נוגע בהןשהן ראשון לטומאה, ואינן מטמאין לא אדם ולא כלים; אבל מטמאין אוכלין ומשקין, כשאר ולדות הטומאה. וטומאת מדף, מדבריהם. (רמב"ם)
ז כל הטובל צריך שיטבול כל גופו כשהוא ערום, בבת אחת. ואם היה בעל שיער, יטביל כל שיער ראשו; והרי הוא כגופו, דין תורה. וכל הטמאים שטבלו בבגדיהם, עלתה להן טבילהמפני שהמים באין בהן, אינן חוצצין. וכן הנידה שטבלה בבגדיה, מותרת לבעלה. (רמב"ם הלכות מקוואות)
|
|
בס"ד שבוע טוב אדם(:חשבתי עלזה בשבת...  והמקור הזה לא לגמרי מספק, מצויין כאן זב אך לא כתוב: זבה/נידה... האם ישלך מקור שמתייחס גם לנשים או רק לזב?והאם כשהגבר אכל מהמאכל שנטמא הוא גם נטמא?ואם כן, מה היה דינו בעבר?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 22:48:39
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 22:52 |
|
| |
אני מבין שאת מתייחסת למקור הראשון, שכלים שנטמאו מזב/נידה אינם מטמאים בתורם אדם.
כדי לסיים את הדיון, הנה ויקיפדיה, מקווה שזה מספיק מקור בשבילך:
"בעוד שאב הטומאה מטמא אדם וכלים, ראשון לטומאה אינו מטמא אלא אוכל ומשקה ולא אדם וכלים"(זה מה שמעסיק אותך בשבת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:41 |
|
| |
בס"ד וכן... בהתחלה אמרת שיש כלל שכלי שנטמא אינו מטמא,בהקשר לנושא הדיון. אח"כ הבאת את המקור של הרמב"ם, שאומר שהכלי לא נטמא אך המאכל נטמא אצל הזב. ואח"כ בוקיפדיה כתוב שרק מקום המושב והרוק וכו' מטמאים,אך לא מצויין שהכלי/רק המזון נטמא כשכתבו על זב/זבה/נידה... אז גיוועלד!מה נכון? 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 23:46:54
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:55 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד וכן... בהתחלה אמרת שיש כלל שכלי שנטמא אינו מטמא,בהקשר לנושא הדיון. אח"כ הבאת את המקור של הרמב"ם, שאומר שהכלי לא נטמא אך המאכל נטמא אצל הזב. ואח"כ בוקיפדיה כתוב שרק מקום המושב והרוק וכו' מטמאים,אך לא מצויין שהכלי/רק המזון נטמא כשכתבו על זב/זבה/נידה... אז גיוועלד!מה נכון?  נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 23:46:54 |
|
מה לא ברור, זב הוא אב הטומאה, ובתור שכזה הכלל חל עליו: "אב הטומאה מטמא אדם וכלים, ראשון לטומאה אינו מטמא אלא אוכל ומשקה ולא אדם וכלים"
גם מרכבו, מושבו וכו' נחשבים אב הטומאה לאותו עניין, אבל אדם/כלים שהוא/הם נוגע/ים בהם נהיים ראשון. קאפיש?
|
|
|
|
|