|
|
| נשלח ב-14/6/2020 00:39 |
|
| |
בס"ד מקודם כל אני ממליצה לך ללמוד מהמרצים הדגולים(; שלפני שהם מגיבים אומרים: "שאלת שאלה טובה" וכך גורמים לבן אדם ביטחון להמשיך לשאול שאלות עד ביאת משיח  ו...יפה הבנתי את דבריך ואף קראתי בהתחלה על אב הטומאה מדאוריתא וכו'... והבנתי כך,אך רק בהתחלה כתוב כך בוקיפדיה,אך אם תעמיק בהמשך תראה שכשפירטו למטה בתכלס,לא תיארו שאב הטומאה גורם בסופו ל"לראשון לטומאה...ן" שהאוכל נטמא,בסופו של דבר כפי שהרמב"ם טוען...  וכמובן שעדיין לא ענית מה דינו של האדם שאוכל אוכל שנטמא?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 00:44:29
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 00:54 |
|
| |
לא קראת בתחילת הערך? מי שנטמא מאב הטומאה נקרא "ולד הטומאה" או ראשון לטומאה והנוגע בו נהיה שני לטומאה, וכן הלאה בשלישי ורביעי לטומאה. טכנית אין משמעות למי שאוכל משהו טמא, מכיון שאוכל לא יכול לטמא אדם.
יש אבל סייג לדבר הזה - בתקופה מאוחרת גזרו שמי שאוכל אוכל טמא יפסול תרומה (לא חולין!) במגעו עד שיטבול. זאת גזרה מאוחרת ולא נובעת מעיקר דיני טומאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 00:55 |
|
| |
בס"ד קראתי שוב והבנתי  "תוספות חז"ל על אבות הטומאה" שז"א הם לא מבטלים את מה שנאמר בראש העמוד, כפי שציינת שאב הטומאה וכו' מטמא כלי ואדם אך אח"כ הראשון לטומאה, מטמא אוכל/משקה... אלא מוסיפים שאף רוק וכו' נוספו לרשימת אבות הטומאה ומטמאים וכו'  אז עכשיו נותר לך רק לפתור את השאלה האחרונה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:02 |
|
| |
אחלה תלמידי חכמים יש פה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | אלא מוסיפים שאף רוק וכו' נוספו לרשימת אבות הטומאה ומטמאים וכו' |
|
לא, זה מהתורה:
וְכִי יָרֹק הַזָּב בַּטָּהוֹר וְכִבֶּס בְּגָדָיו וְרָחַץ בַּמַּיִם וְטָמֵא עַד הָעָרֶב
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:15 |
|
| |
אני צריכה עזרה:
אני באמצע לעשות עבודה, אני צריכה להביא דוגמאות למשהו שעשו אבותינו בעבר ואיך זה התבטא והשפיע על הדורות הבאים.. מה שכבר עשיתי זה: 1. עקידת יצחק=חנה ושבעת בניה 2. יוסף ואשת פוטיפר= סיפור שהיה עם הרב שלום שרעבי, מעשה ממש דומה 3. רחל אימנו והשתיקה= סיפור על שתיקה אני מחפשת עוד דוגמא בסגנון... איזה שהוא ניסיון או כח שאבותינו העבירו לנו ואיך זה מתבטא- באיזה מעשה/סיפור מהדורות האחרונים...
תודה מראש...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:18 |
|
| |
בס"ד ניתן דוגמא להמחשת הנלמד  נגיד מלכהל'ה זבה ופתחה את המקרר ורצתה לטעום גלידת שמנת...לקחה כפית וטעמה וראתה כי טוב הדבר עד מאד  הגיע בעלה שלויימל'ה הביתה וראה אותה מתמוגגת מהטעם ואמר "בתיאבון נסיכהל'ה...אפשר לטעום גם"? הניחה מלכהל'ה את הגלידה על השולחן והוא ניגש להביא כפית נוספת...  לפי התורה: קופסת הגלידה נטמאה,אך לא מטמאת את שלויימל'ה,והגלידה? נטמאה,אך רק לפי סייגים שאח"כ תוקנו,הוא נהיה טמא וצריך להיטהר לפני שנוגע בתרומה...  לפי תוספת חז"ל: מכיוון שאכלה מלכהל'ה שוב ושוב והרוק של הכפית התערבב בגלידה, הגלידה עצמה,במקום שיש את רוקה,הפכה לאב הטומאה... ואם כך?מה דינו של הגלידה?כשהרוק הוא אב הטומאה? מותר לשלויימל'ה לטעום מהגלידה או לא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:19 |
|
| |
בס"ד יפה...השפיץ של השפיץ  אבל כתוב זב...ויתכן שחז"ל הרחיבו זאת גם לזבה/נידה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:30 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד יפה...השפיץ של השפיץ  אבל כתוב זב...ויתכן שחז"ל הרחיבו זאת גם לזבה/נידה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפי כל מה שאמרתם, אז אסור לה גם להגיש לבעלה ארוחה/כוס מים??
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:31 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד ניתן דוגמא להמחשת הנלמד  נגיד מלכהל'ה זבה ופתחה את המקרר ורצתה לטעום גלידת שמנת...לקחה כפית וטעמה וראתה כי טוב הדבר עד מאד  הגיע בעלה שלויימל'ה הביתה וראה אותה מתמוגגת מהטעם ואמר "בתיאבון נסיכהל'ה...אפשר לטעום גם"? הניחה מלכהל'ה את הגלידה על השולחן והוא ניגש להביא כפית נוספת... סתם אגב, מדיני הרחקה לא לאכול מאותו הכלי, ובלי נסיכה'לה ושות'.. אבל זה רק הערת אגב ולא ארחיב..לפי התורה: קופסת הגלידה נטמאה,אך לא מטמאת את שלויימל'ה,והגלידה? נטמאה,אך רק לפי סייגים שאח"כ תוקנו,הוא נהיה טמא וצריך להיטהר לפני שנוגע בתרומה... שאלה טובה, לא יודע אם בכלל מתייחסים לרוק על הכפית. בכל מקרה, מי שאוכל אוכל טמא, מטמא רק תרומה..לפי תוספת חז"ל: מכיוון שאכלה מלכהל'ה שוב ושוב והרוק של הכפית התערבב בגלידה, הגלידה עצמה,במקום שיש את רוקה,הפכה לאב הטומאה... לא יודע מאיפה הבאת שזה תוספת חז"ל, רוק מטמא מהתורה. האם מסתכלים על מה שבכפית? שאלה, אבל לא רלוונטית לימינו אז חבל להתעמק..ואם כך?מה דינו של הגלידה?כשהרוק הוא אב הטומאה? מותר לשלויימל'ה לטעום מהגלידה או לא? דבר ראשון, אין איסור לאכול משהו טמא. דבר שני, מן הסתם בטל ברוב. דבר שלישי, חבל להתפלפל על דברים רחוקים שכבר לא רלוונטיים..נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא גלידה, זה סלט שעשית..  אבל למה זה מעניין אותך בכלל אם כל זה לא רלוונטי כלל לימינו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:43 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד יפה...השפיץ של השפיץ  אבל כתוב זב...ויתכן שחז"ל הרחיבו זאת גם לזבה/נידה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפי כל מה שאמרתם, אז אסור לה גם להגיש לבעלה ארוחה/כוס מים?? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:51 |
|
| |
נא לא לכתוב דברים שלא בטוחים, מה עוד שאלה דברים אקטואליים לימינו ולא רלוונטיים לנידון ויש ספרות הלכה בנושא..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 01:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד ניתן דוגמא להמחשת הנלמד  נגיד מלכהל'ה זבה ופתחה את המקרר ורצתה לטעום גלידת שמנת...לקחה כפית וטעמה וראתה כי טוב הדבר עד מאד  הגיע בעלה שלויימל'ה הביתה וראה אותה מתמוגגת מהטעם ואמר "בתיאבון נסיכהל'ה...אפשר לטעום גם"? הניחה מלכהל'ה את הגלידה על השולחן והוא ניגש להביא כפית נוספת... סתם אגב, מדיני הרחקה לא לאכול מאותו הכלי, ובלי נסיכה'לה ושות'.. אבל זה רק הערת אגב ולא ארחיב..לפי התורה: קופסת הגלידה נטמאה,אך לא מטמאת את שלויימל'ה,והגלידה? נטמאה,אך רק לפי סייגים שאח"כ תוקנו,הוא נהיה טמא וצריך להיטהר לפני שנוגע בתרומה... שאלה טובה, לא יודע אם בכלל מתייחסים לרוק על הכפית. בכל מקרה, מי שאוכל אוכל טמא, מטמא רק תרומה..לפי תוספת חז"ל: מכיוון שאכלה מלכהל'ה שוב ושוב והרוק של הכפית התערבב בגלידה, הגלידה עצמה,במקום שיש את רוקה,הפכה לאב הטומאה... לא יודע מאיפה הבאת שזה תוספת חז"ל, רוק מטמא מהתורה. האם מסתכלים על מה שבכפית? שאלה, אבל לא רלוונטית לימינו אז חבל להתעמק..ואם כך?מה דינו של הגלידה?כשהרוק הוא אב הטומאה? מותר לשלויימל'ה לטעום מהגלידה או לא? דבר ראשון, אין איסור לאכול משהו טמא. דבר שני, מן הסתם בטל ברוב. דבר שלישי, חבל להתפלפל על דברים רחוקים שכבר לא רלוונטיים..נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא גלידה, זה סלט שעשית..  אבל למה זה מעניין אותך בכלל אם כל זה לא רלוונטי כלל לימינו?
|
|
בס"ד חחחח  אם נסיכהל'ה זה השם שתמיד הוא קורא לה זה בסיידר...רק אם אומר שם חיבה שהוא מעבר לנורמה אז מתחילה הבעיה  נכון שמדיני ההרחקה אסור לאכול מכלי אחד,אך הכוונה לצלחת אחת/כוס אחד בשולחן... אך כאן היא טעמה לפני ושמה בשולחן ולא מגישה לו... אי אפשר לאסור כל אריזת חטיף/גלידה,רק כי האישה טעמה קודם,רק כשהם יושבים יחד ואוכלים מאותו כלי זה בעיה,כך הבנתי...  אמממ מאיפה הבאתי שזה תוספת מחז"ל?מהוקיפדיה שהבאת...תגלול למטה ותקרא  אם אתה חושב שזה מהתורה, בבקשה הבא לכאן מקור מהתנ"ך שכתוב שם זבה/נידה  אממ לא בטוח שזה בטל ברוב...אבל צודק אין טעם להעמיק יותר...בין כה זה כבר לא קיים...  רק מסקרן לדעת האם הבנתי נכון,לדעתך הגלידה במקום הרוק לפחות,נהפכת ל"אב הטומאה" בעוד שבמקום שאין רוק זה "ראשון לטומאה"? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|