|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:00 |
|
| |
הנה להיט ממיס לבבות, להיט חדש יחסית ;
ר' ישעיה בן ר' מוישה,
על הצדיק הפלאי רבי ישעיה מקערסטיר זכותו תגן עלינו,
את תרגום המילים בעברית תמצאו בתגובות לשיר ביוטיוב, בתגובה האחרונה
https://youtu.be/DYsgqDtrOp0
והנה עוד ביצוע ממיס לשיר הזה, ששר ילד הפלא דודי הרשקופ
https://youtu.be/SocNBSj0YZg
מוקדש לבורא עולם שיחוס ויאמר די לצרותינו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:01 |
|
| |
תלמדי לעומק דיני הרחקה.. ובזמנם אשה נדה היתה בחדר משלה עם בגדים משלה, ממש בבידוד.. (לא סתם "נידה" זה מלשון "מנודה")
זב/זבה/נידה שוים לעניין זה, זאת תורה שבעל פה..  וזהו, צריך לסיים את הדיון הזה מתישהו, לא חסר חומר ברשת למי שרוצה להרחיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:08 |
|
| |
בס"ד חחחח טוב האמת שלא בטוח שמותר להגיד שם חיבה ולאכול כפי שכתבתי,אני כבר אמצא רב מקל   אבל אתה נראה לי בעד להתמיד על הרחקות בנושא שמות חיבה ושות' תמיד...  צודק...שלא אגרום לך בסוף לסלט בחלומות  ולשאלתך למה אני מעמיקה?מאותה סיבה שאתם אוהבים לדון בסוגיה שהיא לא נצרכת...זה כיף ומאתגר,מחכים וסוג של ספורט מוחי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 02:09:47
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:18 |
|
| |
בס"ד תודה רבה לשלמה המלך2 על ההשתתפות בדיון העולמי להבנת השינויים בין ימות בית המקדש להיום בנושא טהרת המשפוחלע  הייתי רוצה לשאול למה השתנה גם העניין וכיום לא ישנים בחדרים נפרדים...אבל המלך עייף עד מאד ואין דעתו נוחה מכך שמפריעים לו עם שאלות בשעות אלו... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:24 |
|
| |
ראשית בזמנם היו דיני טומאה וטהרה שאין כיום ושנית, אני לא צריך לספר לך על ההבדל בין הרגלי ומוצרי ההגיינה של אז והיום.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:35 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
נא לא לכתוב דברים שלא בטוחים, מה עוד שאלה דברים אקטואליים לימינו ולא רלוונטיים לנידון ויש ספרות הלכה בנושא..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:39 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
ראשית בזמנם היו דיני טומאה וטהרה שאין כיום ושנית, אני לא צריך לספר לך על ההבדל בין הרגלי ומוצרי ההגיינה של אז והיום..  |
|
בס"ד הטיעון הראשון מובן... השני, זו דעה אישית שלך,לא?  גם לגברים היה בטח ריח חריף של זיעה ואף אחד לא אמר להם לישון בחדר נפרד,בגלל שהאישה אוהבת ריח בשמים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 02:43:28
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:42 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | אחלה תלמידי חכמים יש פה... |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 02:59 |
|
| |
בס"ד נ.ב ואם זלא דעתך האישית בנושא ההיגיינה... אם תרצה תוכל לכתוב מקור לדבריך, אך עדיף שלא יהיה מופיע כאן ציטוט בנושא...מפאת כבוד האישה  
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 03:45:18
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 03:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  | הנה להיט ממיס לבבות, להיט חדש יחסית ;ר' ישעיה בן ר' מוישה,על הצדיק הפלאי רבי ישעיה מקערסטיר זכותו תגן עלינו,את תרגום המילים בעברית תמצאו בתגובות לשיר ביוטיוב, בתגובה האחרונהhttps://youtu.be/DYsgqDtrOp0והנה עוד ביצוע ממיס לשיר הזה, ששר ילד הפלא דודי הרשקופhttps://youtu.be/SocNBSj0YZgמוקדש לבורא עולם שיחוס ויאמר די לצרותינו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 03:50 |
|
| |
בס"ד ו...להקדושע היויימיס  אז מקודם כל שבוע טוב לכולם!  מקדישה לרציף היקר,לאדם החברותאל'ה  ,סטאטית,סתם בחור,גרושי הצדיק,בתימן,קייט,טום,ליטאי,אנו,בעצם לכל חברי הפורום הנכבד  וכמובן לחולים ולמבודדים,מאחלת רפואה שלימה  השיר הוא שיר מיוחד  מבטא את האחדות ואהבת השונה... וכמובן מלא באנרגיה טובה  מאחלת לכולם לילה טוב ושמח מלא בחלומות חסידיים קסומים  באהבה, חייכנית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 05:46 |
|
| |
בדיוק דיברתי עם אמא שלי לפני כמה ימים על כל העניין הזה של טהרה, ועל הקטע שיש 14 יום שאפשר להיות ביחד ו-14 יום שלא... באנה זה מטורףףףף... זה ממש קשה, ועוד כל ההלכות של- לא להתקרב וזה... צריך ללמוד את זה ממש לעומק כי זה לא פשוט בכלל להיכשל בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 11:25 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד יפה...השפיץ של השפיץ  אבל כתוב זב...ויתכן שחז"ל הרחיבו זאת גם לזבה/נידה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפי כל מה שאמרתם, אז אסור לה גם להגיש לבעלה ארוחה/כוס מים?? |
|
מלכה'לה גם צריכה לשמור טהרה, (אם היא נשואה לכהן) ואם היא נטמאה אז היא מטהרת את עצמה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 11:28 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  |
אני צריכה עזרה:
אני באמצע לעשות עבודה, אני צריכה להביא דוגמאות למשהו שעשו אבותינו בעבר ואיך זה התבטא והשפיע על הדורות הבאים.. מה שכבר עשיתי זה: 1. עקידת יצחק=חנה ושבעת בניה 2. יוסף ואשת פוטיפר= סיפור שהיה עם הרב שלום שרעבי, מעשה ממש דומה 3. רחל אימנו והשתיקה= סיפור על שתיקה אני מחפשת עוד דוגמא בסגנון... איזה שהוא ניסיון או כח שאבותינו העבירו לנו ואיך זה מתבטא- באיזה מעשה/סיפור מהדורות האחרונים...
תודה מראש... |
|
|
|
|
|
|