בית פורומים שידוכי חרדים

מוקדש ל.... אשכול 3

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2020 11:40 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

בדיוק דיברתי עם אמא שלי לפני כמה ימים על כל העניין הזה של טהרה, ועל הקטע שיש 14 יום שאפשר להיות ביחד ו-14 יום שלא... באנה זה מטורףףףף...
זה ממש קשה, ועוד כל ההלכות של- לא להתקרב וזה... צריך ללמוד את זה ממש לעומק כי זה לא פשוט בכלל להיכשל בזה...

זה גם מטורף לשמור שבת,,

כשיודעים שאין מצב אז אין מצב,
מבינים שככה מומלץ
בהוראות היצרן הגדול - בורא העולם,
עושים הפסקה לאיוורור,
ואז מתמקדים בקשר הנפשי
בלי להסחף עם ענייני גוף,
וגם, מה שקורה, שמגלים
שככה הכי טוב,
שיש רגיעה קסומה
והתחדשות אדירה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 11:49 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

אדם_ה1 כתב:

ראשית בזמנם היו דיני טומאה וטהרה שאין כיום
ושנית, אני לא צריך לספר לך על ההבדל בין הרגלי ומוצרי ההגיינה של אז והיום..

בס"ד

הטיעון הראשון מובן...

השני, זו דעה אישית שלך,לא?

גם לגברים היה בטח ריח חריף של זיעה ואף אחד לא אמר להם לישון בחדר נפרד,בגלל שהאישה אוהבת ריח בשמים

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 02:43:28

יש לנו נטיה לזלזל במה שהיה פעם.

אז פעם הם היו סכים כל יום את כל הגוף שלהם בשמן משובח,
זה רענן אותם כהוגן,
והם אכלו כשברקע היה ריח קטורת משובח
ועל מצע מאוד נוח של כריות וספות,
והם ודאי ידעו לטפח את עצמם
מפה ועד תל דן.

חושבני שאין קשר בין דיני הרחקה להגיינה גופנית,
זה אולי קשור ברגישות שהיה פעם, או בהנהגות שהיה פעם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 12:44 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

בדיוק דיברתי עם אמא שלי לפני כמה ימים על כל העניין הזה של טהרה, ועל הקטע שיש 14 יום שאפשר להיות ביחד ו-14 יום שלא... באנה זה מטורףףףף...
זה ממש קשה, ועוד כל ההלכות של- לא להתקרב וזה... צריך ללמוד את זה ממש לעומק כי זה לא פשוט בכלל להיכשל בזה...

בלי קשר ללא להיכשל זה מאוד מאוד חכם פסיכולוגית כי בקלות קשר בין בעל לאישה יכול להידרדר לרמה פיזית וטכנית בלבד. השבועיים האלה שאי אפשר לגעת מצריכה את בני הזוג לדבר ולתקשר ולפתח את הקשר הרגשי. אחרי שבועיים כאלו אני בטוח שהקשר הפיזי הרבה יותר עמוק ומספק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 14:03 לינק ישיר 

נ. ב. סטאטית,
כשאת יודעת שההלכות זה גדר,
זה מדרבנן, ואדם נופל לפעמים בנגיעה בגדר, אז אין לך בעיה,
את יודעת שהגדר זה דבר חכם לגדור, כדי לא ליפול בחמורות.

אני לא התרשמתי שיש קושי מיוחד בהלכות ריחוק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 16:07 לינק ישיר 

רציף כתב:
סטאטית כתבה:

זה גם מטורף לשמור שבת,,

כשיודעים שאין מצב אז אין מצב,
מבינים שככה מומלץ
בהוראות היצרן הגדול - בורא העולם,
עושים הפסקה לאיוורור,
ואז מתמקדים בקשר הנפשי
בלי להסחף עם ענייני גוף,
וגם, מה שקורה, שמגלים
שככה הכי טוב,
שיש רגיעה קסומה
והתחדשות אדירה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מאמינה בזה, אני גם אוהבת את הרעיון של ליצור איזה שהוא געגוע, ככה תמיד הקשר הוא בקטע של ציפייה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 16:09 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:

בלי קשר ללא להיכשל זה מאוד מאוד חכם פסיכולוגית כי בקלות קשר בין בעל לאישה יכול להידרדר לרמה פיזית וטכנית בלבד. השבועיים האלה שאי אפשר לגעת מצריכה את בני הזוג לדבר ולתקשר ולפתח את הקשר הרגשי. אחרי שבועיים כאלו אני בטוח שהקשר הפיזי הרבה יותר עמוק ומספק

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני בטוחה שזה ככה... אחרי הכל, ההלכות לא באו להקשות, כל העניין הזה בא לטפח את הזוגיות בצורה הכי טובה שאפשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 16:22 לינק ישיר 

לאן הגענו
עם הפתיחות שלנו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 16:40 לינק ישיר 

סתם מחשבה: אני חושבת שזוגיות בציבור החרדי זו הזוגיות הטובה ביותר, מהתהליך של ההיכרות ועד לנישואים עצמם...
אני גרה בעיר חילונית ורואה מה קורה- זוגות שנים ביחד, מתחתנים ומתגרשים אחרי חודש... זה מטורף...
באמת, כשאני רואה את זה, כיף לי שזו דרך החיים שגדלתי בה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 16:47 לינק ישיר 

רציף כתב:
לאן הגענו
עם הפתיחות שלנו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

צודק ממש, באמת איך הגענו...
בא נעבור נושא... שאפשר לדבר עליו בפתיחות בלי להיכנס למקומות שלא צריך להגיע אליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 19:42 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

רציף כתב:
לאן הגענו
עם הפתיחות שלנו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

צודק ממש, באמת איך הגענו...
בא נעבור נושא... שאפשר לדבר עליו בפתיחות בלי להיכנס למקומות שלא צריך להגיע אליהם

אפשר לדבר על הבית היהודי
בלי להגיע לקטעים
שהצנעה יפה להם.

אכן.
היהדות השקיעה והשקיעה
בבניית הבית היהודי
ובשלום הבית, שזהו ערך עליון.
גם דרך השידוכים
יש בהם מחשבה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 19:50 לינק ישיר 

רציף כתב:

לאן הגענו
עם הפתיחות שלנו..

בס"ד

הגענו למקומות טובים

וטוב שיש על זה שיח...כל עוד שומרים על צניעות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2020 19:52 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

סתם מחשבה: אני חושבת שזוגיות בציבור החרדי זו הזוגיות הטובה ביותר, מהתהליך של ההיכרות ועד לנישואים עצמם...
אני גרה בעיר חילונית ורואה מה קורה- זוגות שנים ביחד, מתחתנים ומתגרשים אחרי חודש... זה מטורף...
באמת, כשאני רואה את זה, כיף לי שזו דרך החיים שגדלתי בה....

בס"ד

אולי אצל הזוגות הצעירים המתוקים...

אך אצל הקיצוניים/המרובעים?הזוגיות נראית משמימה ומקובעת

לדעתי היה נחמד אם היו מכניסים קצת יותר רומנטיקה לציבור החרדי השמרני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2020 23:21 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

בס"ד

נכון...זה אכן לא פשוט...וקצת מורכב

האמת?שלי כל הפרטי פרטים האלו,מורידים את החשק להתחתן...לכן אנלא בעד להעמיק וללמוד זאת יותר מדי לפני שמוצאים מישהו,כל דבר בעיתו ובזמנו

כי זלא רק מרחק זה המון פרטים.ספירות וסייגים וכו'...

זה מרגיש לי "חנוק" ולא זורם כזה...

אך ברור שכל דבר שה' מחליט זה לטובתינו ויחד עם זאת זה בסדר לחשוב שזה קשה וזה כל הניסיון, שלמרות הקושי הזוג מראה לה' שהוא בטל אליו ושומע לדבריו

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 23:23:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2020 23:36 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

סטאטית כתבה:

בס"ד

זה נכון באיזה שהוא מקום...אך עדיין אף אחד לא אוהב להרגיש "מנודה"/"טמא"...

כמו שאף אחד לא אוהב שבורחים ממנו מחשש שהוא חולה קורונה/צריך בידוד,אפילו אם מתגעגעים לבן אדם אחרי...

2 גם אני חשבתי שהריחוק טוב רגשית ומביא לקירוב, אך עדיין צריך לזכור שזה קשה לאישה לפי מה שהבנתי,חברותיי טענו שהן ממש לא אוהבות את התקופה הזו ואת היחס מהגבר בזמן הזה...
אחת מהן ציינה שהסיבה המרכזית לזה שהיא רוצה מהר להיות בהריון שוב(למרות שהיא לא ממש מרגישה חזקה ועם כוחות...), זה בעיקר כי היא לא אוהבת את הריחוק וכל הכללים שקשים עליה! ושניהם חזקות מאד רוחנית ואף בני זוגם(כך שאי אפשר להגיד שזה בא מזילזול בהלכה בכללית), יתכן שהם קפדניים מדי ולא עושים את הריחוק,לפעמים בנועם ונותנים לאישה להרגיש ממש דחויה/ שבכללית קשה להן...

בכל מקרה גברים צריכים להיות מאד רגישים בתקופה הזו ולא להראות ריחוק יתר/ קשיחות/כעס אם האישה שכחה את הכללים ולהראות לה עדיין אהבה ולחייך אליה כשמשוחחים ולהזכיר בעדינות אם שכחה...
ובכללית לא להראות שאוהבים אותה רק בזמן שהיא מותרת אלא בעיקר בזמן שלא...

ושמעתי משהו חכם ומאד התחברתי אליו!לעולם לא להגיד לה את המילה "טמאה" אלא "אסורה"/כל מילה ששניהם יבחרו כדי להזכיר אחד לשניה,כדי שזה יהיה נעים יותר לשמיעה ולא יתן לאישה הרגשה של דחייה/השפלה...

יחד עם ההלכה, אם לא עושים זאת נכון זה לא פועל קירוב אלא ריחוק לבבות ולכן צריכים להיות חכמים ורגישים אחד כלפי השניה ולא ראש בקיר

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:00:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2020 23:45 לינק ישיר 

בס"ד

ולעניות דעתי...אם בן זוג רואה שאישתו נפגעת מהריחוק, אפילו שהיא מבינה שכלית שזה בסדר וזה מה שצריך להיות הלכתית...
אך נגיד וטעה והזכיר בחדות ובחוסר נעימות זה בסדר להתנצל ולהגיד "אני אוהב אותך ואת חשובה לי, אך חשוב שנשמור על ההלכה"...

תמיד להיות בני אדם לפני ההלכה ולפני התורה.

כי דרך ארץ קדמה לתורה...ורוב ההרחוקות נועדו כדי שלא יבואו לידי מגע ואיסור אך עדיין זה צריך להיעשות ברגישות ובעדינות, כי בחורה זלא חבר לחדר והיא תמיד אוהבת להרגיש אהובה ע"י בן זוגה!
בכל מצב ובכל זמן!ובעיקר בזמן שהיא רחוקה..
ולכן חשוב לתת יחס כזה ואכן כמו שאמר סתם בחור, לשוחח ולהעמיק את הקשר ולהיות נעימי סבר...זה הכי חשוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:33:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מוקדש ל.... אשכול 3
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 34 35 36 ... 104 105 106 לדף הבא סך הכל 106 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.