|
|
| נשלח ב-14/6/2020 23:52 |
|
| |
חייכנית ,אני לא חושבת שאין רומנטיקה בציבור החרדי, זה פשוט לא מוחצן כמו אצל אחינו שאינם שומרי תורה ומצוות...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 23:56 |
|
| |
בס"ד ועוד משהו חשוב  אם האישה מרגישה שמאד קשה לה משהו? לא כדאי לשמור בלב! חשוב להתייעץ ולשתף את הבן זוג ולשאול רב אם צריך, אם הרב רואה שקשה למישהו, הם תמיד מחפשים דרכים להקל כדי שיהיה שלום בית ושהאישה תרגיש נעים...  אז חשוב לשאול אם משהו ממש מפריע ולא נעים בכל דיני הריחוק, כי לא הכל זה סוף פסוק... יש תמיד אפשרות להקל...כמובן שעדיף להדר במצוות אך חשוב לדעת שיש אופציות;) כמובן שזה הדדי וכך נכון שגם גבר שמרגיש שקשה לו משהו ישאל ויראה מה נכון לשניהם ספציפית כזוג... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:25:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:29 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד ועוד משהו חשוב  אם האישה מרגישה שמאד קשה לה משהו? לא כדאי לשמור בלב! חשוב להתייעץ ולשתף את הבן זוג ולשאול רב אם צריך, אם הרב רואה שקשה למישהו, הם תמיד מחפשים דרכים להקל כדי שיהיה שלום בית ושהאישה תרגיש נעים...  אז חשוב לשאול אם משהו ממש מפריע ולא נעים בכל דיני הריחוק, כי לא הכל זה סוף פסוק... יש תמיד אפשרות להקל... כמובן שזה הדדי וכך נכון שגם גבר שמרגיש שקשה לו משהו ישאל ויראה מה נכון לשניהם ספציפית כזוג...  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:29 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | חייכנית ,אני לא חושבת שאין רומנטיקה בציבור החרדי, זה פשוט לא מוחצן כמו אצל אחינו שאינם שומרי תורה ומצוות... |
|
בס"ד ברור שיש אצל הרבה, התכוונתי לאלו שממש דוסים... הקשר ביניהם נראה מאד יבש וטכני...כמה אפשר להציג בחוץ? הם נראים מנותקים קצת לא?  ואגב, אנלא חושבת שהמצב אצל הלא דתיים טוב יותר... כשהם מתחתנים?כמו שאמרת...המצב לא משהו בכלל...מלעשות האישה כבר בכיס ונגמרו המחוות והמילים היפות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:31:07
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:33 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | סתם מחשבה: אני חושבת שזוגיות בציבור החרדי זו הזוגיות הטובה ביותר, מהתהליך של ההיכרות ועד לנישואים עצמם... אני גרה בעיר חילונית ורואה מה קורה- זוגות שנים ביחד, מתחתנים ומתגרשים אחרי חודש... זה מטורף... באמת, כשאני רואה את זה, כיף לי שזו דרך החיים שגדלתי בה.... |
|
בס"ד אולי אצל הזוגות הצעירים המתוקים... אך אצל הקיצוניים/המרובעים?הזוגיות נראית משמימה ומקובעת  לדעתי היה נחמד אם היו מכניסים קצת יותר רומנטיקה לציבור החרדי השמרני  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:34 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
לאן הגענו עם הפתיחות שלנו..
|
|
בס"ד הגענו למקומות טובים  וטוב שיש על זה שיח...כל עוד שומרים על צניעות...  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:35 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | סתם מחשבה: אני חושבת שזוגיות בציבור החרדי זו הזוגיות הטובה ביותר, מהתהליך של ההיכרות ועד לנישואים עצמם... אני גרה בעיר חילונית ורואה מה קורה- זוגות שנים ביחד, מתחתנים ומתגרשים אחרי חודש... זה מטורף... באמת, כשאני רואה את זה, כיף לי שזו דרך החיים שגדלתי בה.... |
|
בס"ד אולי אצל הזוגות הצעירים המתוקים... אך אצל הקיצוניים/המרובעים?הזוגיות נראית משמימה ומקובעת  לדעתי היה נחמד אם היו מכניסים קצת יותר רומנטיקה לציבור החרדי השמרני  |
|
את לא יודעת מה נעשה אצל המרובעים ואצל העגולים..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:37 |
|
| |
בס"ד ועוד משהו חשוב  אם האישה מרגישה שמאד קשה לה משהו? לא כדאי לשמור בלב! חשוב להתייעץ ולשתף את הבן זוג ולשאול רב אם צריך, אם הרב רואה שקשה למישהו, הם תמיד מחפשים דרכים להקל כדי שיהיה שלום בית ושהאישה תרגיש נעים...  אז חשוב לשאול אם משהו ממש מפריע ולא נעים בכל דיני הריחוק, כי לא הכל זה סוף פסוק... יש תמיד אפשרות להקל... כמובן שזה הדדי וכך נכון שגם גבר שמרגיש שקשה לו משהו ישאל ויראה מה נכון לשניהם ספציפית כזוג...  |
|
ככה זה בהרבה מאוד מצבים בחיים. אפשר להקל או למצוא פיתרון, התורה היא תורת חיים
|
|
בס"ד נכון ומיידל'ה תמיד במקום הראשון  סקר דעת קהל:  מה חידשתי לך בדברי האחרונים על נושא הרגישות כלפי האישה בנושא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:42 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
| סטאטית כתבה: |  | בדיוק דיברתי עם אמא שלי לפני כמה ימים על כל העניין הזה של טהרה, ועל הקטע שיש 14 יום שאפשר להיות ביחד ו-14 יום שלא... באנה זה מטורףףףף... זה ממש קשה, ועוד כל ההלכות של- לא להתקרב וזה... צריך ללמוד את זה ממש לעומק כי זה לא פשוט בכלל להיכשל בזה... |
|
בלי קשר ללא להיכשל זה מאוד מאוד חכם פסיכולוגית כי בקלות קשר בין בעל לאישה יכול להידרדר לרמה פיזית וטכנית בלבד. השבועיים האלה שאי אפשר לגעת מצריכה את בני הזוג לדבר ולתקשר ולפתח את הקשר הרגשי. אחרי שבועיים כאלו אני בטוח שהקשר הפיזי הרבה יותר עמוק ומספק
|
|
בס"ד זה נכון באיזה שהוא מקום...אך עדיין אף אחד לא אוהב להרגיש "מנודה"/"טמא"... כמו שאף אחד לא אוהב שבורחים ממנו מחשש שהוא חולה קורונה/צריך בידוד,אפילו אם מתגעגעים לבן אדם אחרי...  2 גם אני חשבתי שהריחוק טוב רגשית ומביא לקירוב, אך עדיין צריך לזכור שזה קשה לאישה לפי מה שהבנתי,חברותיי טענו שהן ממש לא אוהבות את התקופה הזו ואת היחס מהגבר בזמן הזה... אחת מהן ציינה שהסיבה המרכזית לזה שהיא רוצה מהר להיות בהריון שוב(למרות שהיא לא ממש מרגישה חזקה ועם כוחות...), זה בעיקר כי היא לא אוהבת את הריחוק וכל הכללים שקשים עליה! ושניהם חזקות מאד רוחנית ואף בני זוגם(כך שאי אפשר להגיד שזה בא מזילזול בהלכה בכללית), יתכן שהם קפדניים מדי ולא עושים את הריחוק,לפעמים בנועם ונותנים לאישה להרגיש ממש דחויה/ שבכללית קשה להן... בכל מקרה גברים צריכים להיות מאד רגישים בתקופה הזו ולא להראות ריחוק יתר/ קשיחות/כעס אם האישה שכחה את הכללים ולהראות לה עדיין אהבה ולחייך אליה כשמשוחחים ולהזכיר בעדינות אם שכחה...  ובכללית לא להראות שאוהבים אותה רק בזמן שהיא מותרת אלא בעיקר בזמן שלא...  ושמעתי משהו חכם ומאד התחברתי אליו!לעולם לא להגיד לה את המילה "טמאה" אלא "אסורה"/כל מילה ששניהם יבחרו כדי להזכיר אחד לשניה,כדי שזה יהיה נעים יותר לשמיעה ולא יתן לאישה הרגשה של דחייה/השפלה... יחד עם ההלכה, אם לא עושים זאת נכון זה לא פועל קירוב אלא ריחוק לבבות ולכן צריכים להיות חכמים ורגישים אחד כלפי השניה ולא ראש בקיר  
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:00:29 |
|
נשים נפגעות מהרבה דברים, זה לא באשמת המצוה. גברים גם לא ממש יודעים איך מסתדרים עם יצור רגיש כמו אישה, נדה פירושו מרוחקת (או משהו כזה) לא טמאה ולא נידוי, אדרבה, חייב להיות קשר. אומרים שדווקא נשים רוצות לפעמים את השקט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:49 |
|
| |
בס"ד ולעניות דעתי...אם בן זוג רואה שאישתו נפגעת מהריחוק, אפילו שהיא מבינה שכלית שזה בסדר וזה מה שצריך להיות הלכתית... אך נגיד וטעה והזכיר בחדות ובחוסר נעימות זה בסדר להתנצל ולהגיד "אני אוהב אותך ואת חשובה לי, אך חשוב שנשמור על ההלכה"... תמיד להיות בני אדם לפני ההלכה ולפני התורה. כי דרך ארץ קדמה לתורה...ורוב ההרחוקות נועדו כדי שלא יבואו לידי מגע ואיסור אך עדיין זה צריך להיעשות ברגישות ובעדינות, כי בחורה זלא חבר לחדר והיא תמיד אוהבת להרגיש אהובה ע"י בן זוגה! בכל מצב ובכל זמן!ובעיקר בזמן שהיא רחוקה..  ולכן חשוב לתת יחס כזה ואכן כמו שאמר סתם בחור, לשוחח ולהעמיק את הקשר ולהיות נעימי סבר...זה הכי חשוב 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:33:08 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:51 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | חייכנית ,אני לא חושבת שאין רומנטיקה בציבור החרדי, זה פשוט לא מוחצן כמו אצל אחינו שאינם שומרי תורה ומצוות... |
|
בס"ד ברור שיש אצל הרבה, התכוונתי לאלו שממש דוסים... הקשר ביניהם נראה מאד יבש וטכני...כמה אפשר להציג בחוץ? הם נראים מנותקים קצת לא?  ואגב, אנלא חושבת שהמצב אצל הלא דתיים טוב יותר... כשהם מתחתנים?כמו שאמרת...המצב לא משהו בכלל...מלעשות האישה כבר בכיס ונגמרו המחוות והמילים היפות 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:31:07 |
|
חייכנית קודם כל ההודעות האחרונות שלך למדתי המון אז תודה. לגבי הדוסים אני ממש ממש לא מסכים איתך. את לא יכולה לשפוט בחיים מבחוץ על זוגיות וכמה היא מספקת כי לפעמים תראי זוגות שהבעל משקיע עושה מסיבת יומולדת מפוארת וכו' ואז אחרי חודש מתגרשים ורק אז מגלה כמה הכל רקוב ותראי את הרב קנייבסקי ואישתו איך שנים אכלו ארוחת ערב ביחד. אני מסכים עם מה שסטאטית כתבה, היהדות לא אוסרת שום דבר שיש מחוץ ליהדות אלא רק מבקשת למקד את זה לאישה בלבד כי אחרים לא צריכים לדעת כדי שתהיה אהבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:52 |
|
| |
ולכל המצטטים אני ממליץ בציטוטים ארוכים באפליקציה של אדם לדפדף ללשונית ציטוט ולמחוק את כל התגובות לפני התגובה שעליה מצטטים. הרבה יותר נוח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:52 |
|
| |
|
ככה זה בהרבה מאוד מצבים בחיים. אפשר להקל או למצוא פיתרון, התורה היא תורת חיים
|
|
בס"ד נכון ומיידל'ה תמיד במקום הראשון  סקר דעת קהל:  מה חידשתי לך בדברי האחרונים על נושא הרגישות כלפי האישה בנושא? |
|
היא המלכה והוא המלך, והילדים הם הנסיכים. אותה מכבדים יותר, וכך אומרים לגבר ; אוהבה כגופו, ומכבדה יותר מגופו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 01:26 |
|
| |
הכללות והנחות זו טעות, אין מחקרים ברורים עד כמה החרדים והדתיים באמת מיישמים את מה שהם למדו, יש ויש חרדים שהם חיים יחד תחת קורת גג אחת וללא אהבה, אהבה זה משהו שחייבים לטפח. ויש גם לבדוק לדוגמא ; האם חסידים צעירים שאמנם מצהירים בדר"כ שהם מחבבים את הכלה, האם הם בחרו מישהי אהובה כלבבם, ומה הם חשים בהמשך הדרך עם הבחירה שלהם, החיים מורכבים המה.. להגיד שיש קריסה אצל כל החילונים זה גם לא הכי נכון להגיד, ושיעורי גירושים גבוהים זה גם לא ממש מעיד... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 01:46 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  |
|
|
|
|
בדיוק כמו שרציף אמר- וזה מחזק את מה שאמרתי- אי אפשר לדעת כלום כי אצלנו אנחנו לא מראים את האהבה שיש בין הבעל לאשתו בחוץ... ויצא לי לדבר פעם עם מישהי חסידה, מהאלו שזה נראה שלעולם היא לא נגעה בבעלה, ודיברנו ממש פתוח והיא הסבירה לי שאצלם הם שומרים על פאסון בחוץ (מטעמי צניעות), ובבית יש ביניהם אהבה גדולה...
|
|
|
|
|