בית פורומים בחדרי חרדים

מי הם המלשינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2020 23:43 לינק ישיר 

'מוסרי הנפש' הפכו ל'שופכי נפש'

מתוך מאה חוגגים בחתונה בפאתי ירושלים - 32 התגלו כחולי קורונה, בגלל חולה אחד! 39 חולים נדבקו רק בגלל מניין אחד, בלובי של בניין. וכך, "מוסרי הנפש" הפכו לשופכי דם!

לפני כשלושה שבועות בכ"ג באדר (19/3) התקיימה חתונה בווילה רחבת ידיים בפאתי ירושלים.

הורי הכלה הזמינו חברים וידידים, ובאירוע השתתפו 100 איש. למקום הגיעה המשטרה, ואפשרה להם לקיים את החופה, ומיד אחריה פיזרה את המשתתפים. חלקם המשיכו בחגיגה בבית הורי החתן בשכונת הר נוף, תוך שהם מפיצים הודעות על העוול הנפשע של משטרת ישראל שלא מאפשרת לזוג להקים את ביתו.

אחד המוזמנים לחתונה היה נשא של הנגיף, הוא הביא אותו מביתו שבקרית יערים (טלז סטון).

אחרי שבוע הורי החתן החלו לפתח תסמינים, גם שניים מאחיו. יום למחרת, אורח נוסף (בגיל 60) החל גם הוא לפתח תסימנים. אחרי חמישה ימים נמצאו 32 חולי קורונה שהשתתפו באותה חתונה.

אחד מהם מורדם ומונשם כרגע, שניים רק מונשמים, והשאר עברו את ליל הסדר עם חום גבוה, רחוקים מבני משפחתם.

ועוד משהו:

ביום כ"ז באדר (23/3) אחרי שכבר נכנסו לתוקפן רוב ההנחיות המחמירות כולל איסור קיום מנייני תפילה בבתי כנסת, התקבצו מספר תושבים בלובי של אחד הבניינים להתפלל במניין ובהידור רב.

הם דאגו גם לספר תורה, שכן יום שני היה אותו היום.

במניין השתתפו כ-30 איש.

אחד מהם ביקר ערב קודם את אחיו הנמצא בבידוד כי חזר מארה"ב יומיים קודם כשהוא מביא איתו את הנגיף ועדיין לא ידע. הם רק שוחחו קצת, ואחרי שבוע וחצי, 12 ממתפללי אותו מניין בלובי הבניין פיתחו תסמינים, יומיים אח"כ הצטרפו עוד שלושה מאנשי המניין.

מאז, חלו 39 (!) כתוצאה מ-15 הנדבקים, ורק עליהם ידוע עד כה.

הם סובלים, הם בבידוד, אין להם חג, ואין להם שלווה.

חלקם עם חום גבוה שלא יורד לרגע, זרוקים כסמרטוטים במיטתם, (וגם הפסידו עשרות תפילות במניין, כי גם לדעתם חולה פטור).

רגע לפני שאתם מתארגנים לאיזה מניין סודי מאחורי הבניין, רגע לפני שאתם יוצאים להתארח אצל חברים בקטנה, חשוב שתדעו:

כל החולים היו בטוחים שלהם זה לא יקרה

ועוד משהו:

גם 200 הנפטרים מאנ"ש בארה"ב היו משוכנעים שהנגיף הזה זה סתם משהו קל ששייך בכלל לסינים.

זו לא מחלה קלה.
אנשים מתים ממנה.
כשאתה משתתף במניין כלשהו ברחוב, בחניה, או במחתרת -

אתה לא מוסר נפש - אתה שופך נפש!

כרגע מאושפז בירושלים יהודי בן 60, אב ל-9 ילדים, במצב אנוש. הוא מורדם ומונשם, ובנוסף כנראה עבר בתוך התהליך גם אירוע מוחי. חייו בסכנה, רק בגלל חתונה עם קהל מוזמנים גדול שהיו בטוחים שמצוות שמחת חתן וכלה גוברת על הכל.

עד ש"מוסרי הנפש" לא יפסיקו לשפוך דם, זה לא יגמר, הסגר יימשך והמשמעות היא עוד ימים שלמים ללא ישיבות, ללא תפילות במניין של כלל ישראל, וכמובן שהתחלואה תגדל, והעיקר שכמה צדיקים יזכו בקריאת התורה עוד היום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2020 23:45 לינק ישיר 

ואחרי הכל אין שום היתר מאף רב להלשין, הרי ממה נפשך המלשין לא יוצא מהבית כמו שפסקו הרבנים, אז את מי הוא רוצח זה שמארגן מנין, את זה שמתפלל איתו יחד ובוחר להתפלל יחד איתו, ואותו מלשין לערכאות דינו כמוסר שדינו מיתה לפחות לא פחות מאותו מתפלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2020 23:57 לינק ישיר 

קודם כל יש כן היתר מהמון רבנים, ולא רק היתר אלא אפילו חובה, וממילא אין דינו כמוסר כלל וכלל.
המתפללים במנין הם רוצחים, הם לא חייבים לרצוח אותי, גם אם הם רוצחים את חברי, ואת שכני, כן, גם אם ההוא בחר להתפלל באותו מנין, רוצח נשאר רוצח.
המתפללים במנין מחללים שם שמים, עושים חילול השם איום ונורא, שבשביל זה בלבד היה ראוי להישאר בבית.
המתפללים במנין גורמים באופן ישיר שעושים עלי ועל כל עירי סגר, שנישאר עוד יותר בבית, ושלא נוכל להתפלל וללמוד וכו'... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 00:10 לינק ישיר 
מי הם המלשינים

מנחה_חדשה כתב:
אני מהמלשינים. תכנה אותי איך שבא לך. הגאווה הסרוחה וההתנשאות שלך ושל הקהילה שלך כאילו אתם בני הקל וכל האחרים "אוכלי מצה מרובעת" או קטניות או כל מה שתרצה, הם סוג ב, מענין לי את קצה הזרת. אם אתם ושכמותכם רוצחים בפוטנציה בשם היהדות המעוותת שלכם, תסכנו את חיי ואת חיי משפחתי הורי וזקני, אמסור אתכם למשטרה ללא היסוס. ממתי מענין אותך מה האדמורים אומרים? ברגע שאדמור יאמר משהו שמתנגש עם האידיאולוגיה הסאטמרית שלך תקלל אותו כאחרון הריקים. פתאום כאן אתה נתלה באדמורים? תברר אצל החברים שלך בויליאמסבורג כמה מסוכן להתקהל

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 13/04/2020 22:27:21

רק תיזכר מי אמר "חלילה" לסגור תלמודי תורה וישיבות..........ובשל מי התחלואה הגבוה בבני ברק 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 00:16 לינק ישיר 

ב"ה קול שפוי במחנה : עו"ד ישראל ענדען (חס"ג הגר"ש) עתר לבג"ץ מדוע לא יורשו מנייני תפילה תוך שמירה על ההנחיות , 

תשובת בג"ץ צפויה מראש, אבל לפחות שיסבירו למה רשתות מזון יכולים להיפתח ואוטבוסים עם נוסעים יכולים לנוע, ומנייני תפילה באויר הפתוח לא יכולים להתקיים, 

שכל אלו שמתחסדים 'רוצחים' אני רוצה לראות אותם שהם לא דורכים ביש ובאושר עד, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 00:20 לינק ישיר 

בשל מי התחלואה הגבוהה אני לא יודע בטח לא בשל גדולי ישראל, ולא ישנו את זה גם אלף סיבות או ראיות...נגדם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 00:29 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

ב"ה קול שפוי במחנה : עו"ד ישראל ענדען (חס"ג הגר"ש) עתר לבג"ץ מדוע לא יורשו מנייני תפילה תוך שמירה על ההנחיות , 

תשובת בג"ץ צפויה מראש, אבל לפחות שיסבירו למה רשתות מזון יכולים להיפתח ואוטבוסים עם נוסעים יכולים לנוע, ומנייני תפילה באויר הפתוח לא יכולים להתקיים, 

בגדול אני נמנע כמעט לחלוטין מהסופרים הגדולים בהצלחה עד עכשיו אני קונה במכולת השכונתית שבעל המכולת לא מרשה ליותר מ2 אנשים להיות בו זמנית במכולת אפילו שלפי התקנות מותר לו 4 על כל קופה ויש לו אפשרות להפעיל 2 קופות למרות שמעולם לא ראיתי שם 2 קופות פעילות
את הקניות לפסח עשיתי כשבועיים לפני פסח בפחד גדול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 01:01 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
מי הם המלשינים

דווח פה באתר בכתבה על 'המתפלל שהעיף לשוטרת את המסיכה'  (יש לציין שזו גירסת המשטרה) שבמשטרה לא מופתעים לקבל עשרות קריאות ביום על מניינים המתארגנים בחצרות הבתים, 

כידוע, הרבנים הליטאים הורו להתפלל ביחידות בבתים בלי מנין ובלי קריאת התורה, גדולי החסידות לא הורו כן, וכך נוצר מה שנקרא 'מנייני המרפסות' בעיקר ע"י חסידים, דבר שלא מתנגד להוראות, בעיני ראיתי הרבה ליטאים שאט אט מצטרפים, ופה ושם מארגנים גם מניינים של ממש בפתחי הבניינים ובחדרי מדריגות, 

וכעת נשאר לברר מי הם הדואגים להתקשר למשטרה על כל מנין שצדה אוזנם, הם אוכלי הקטניות או שמא אוכלי המצות המרובעות שעינם צרה בזולת גם בלי קשר לקורונה, 

אתה גם כעסת על אותם אנשים שהלשינו על החבר האנס שלך נחמיה ווברמן שר"י שקיבל 100 שנות מאסר על מעשיו הטובים.
אתה תמיד כועס על אנשים שעושים דברים טובים ומעודד רוצחים ואנסים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 08:17 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:

בונדמן כתב:

בגדול אני נמנע כמעט לחלוטין מהסופרים הגדולים בהצלחה עד עכשיו אני קונה במכולת השכונתית שבעל המכולת לא מרשה ליותר מ2 אנשים להיות בו זמנית במכולת אפילו שלפי התקנות מותר לו 4 על כל קופה ויש לו אפשרות להפעיל 2 קופות למרות שמעולם לא ראיתי שם 2 קופות פעילות

אשריך.
ממך יראו וכן יעשו. אף אני נוהג כך, אחרי שראיתי מה הלך בערב החג בסופרים הגדולים.
היה אפשר לקיים מניין גדול ומהודר מול כל מדף. מפחיד לחשוב כמה חולים יצאו משם.
מישהו ראה מצווה לרוץ להלשין על אושר עד? פחחחח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 09:50 לינק ישיר 

מלשינים מרושעים קאפו בממון של 2020 מחפשים אלף טצדקי לרשעות שקיימת בתוכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 10:04 לינק ישיר 

לכל המסכנים המחפשים בעת הזאת ברוב עם והדרת מלך, יש לי רעיון מצוין! לכו להתפלל במלונות הקורונה יש לכם מנים עם מאות מתפללים ויבושם לכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 11:23 לינק ישיר 
איני_מכיר

בונדמן כתב:
דווח פה באתר בכתבה על 'המתפלל שהעיף לשוטרת את המסיכה'  (יש לציין שזו גירסת המשטרה) שבמשטרה לא מופתעים לקבל עשרות קריאות ביום על מניינים המתארגנים בחצרות הבתים, 

כידוע, הרבנים הליטאים הורו להתפלל ביחידות בבתים בלי מנין ובלי קריאת התורה, גדולי החסידות לא הורו כן, וכך נוצר מה שנקרא 'מנייני המרפסות' בעיקר ע"י חסידים, דבר שלא מתנגד להוראות, בעיני ראיתי הרבה ליטאים שאט אט מצטרפים, ופה ושם מארגנים גם מניינים של ממש בפתחי הבניינים ובחדרי מדריגות, 

וכעת נשאר לברר מי הם הדואגים להתקשר למשטרה על כל מנין שצדה אוזנם, הם אוכלי הקטניות או שמא אוכלי המצות המרובעות שעינם צרה בזולת גם בלי קשר לקורונה, 

מה הקשר בין מנייני המרפסות לחסידים ???
כולם מתפללים במרפסות ללא יוצא מן הכלל, למעט ר' גרשון עצמו אולי ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 11:38 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
אל_קפונה כתב:

בונדמן כתב:

אשריך.
ממך יראו וכן יעשו. אף אני נוהג כך, אחרי שראיתי מה הלך בערב החג בסופרים הגדולים.
היה אפשר לקיים מניין גדול ומהודר מול כל מדף. מפחיד לחשוב כמה חולים יצאו משם.
מישהו ראה מצווה לרוץ להלשין על אושר עד? פחחחח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני הלשנתי גם על צרכניה מסויימת. המשטרה הגיעה וקנסה אותם וגם סגרה אותם לכמה שעות. אחר כך הם התחילו להקפיד על ההנחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 11:46 לינק ישיר 

ואני אוכל מצה מרובעת גאה.

כמקובל מרבני ירושלים הפרושים, כולל הרב ישראל יעקב פישר וכפי שהיה מקובל בקהילות הונגריה מבית מדרשו של החתם סופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 12:07 לינק ישיר 
מי הם המלשינים

לך תלמד היסטוריה ואל תערבב את הח"ס שבזמנו עוד לא היה מצות מכונה, היה אומנם המצאה בגרמניה של מצות מכונה כשנה לפני פטירת הח"ס, אך זה לא הגיע בכלל לאוסטריה והונגריה וממילא הוא לא דן על זה, ורק כחמש עשרה שנה התחילו לעשות מצות מכונה ברחבי מזרח אירופה, ובין תלמידי הח"ס היו אוסרים והיו מתירים

תוקן על ידי בונדמן ב- 14/04/2020 12:17:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי הם המלשינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.