|
|
| נשלח ב-14/4/2020 17:06 |
|
| |
ולשרה_בן
| בונדמן כתב: |  | ברוך ה' שאחד בשכונתינו שהתפאר בכך שהוא 'מויסר' קיבל השבוע את הקורונה כמתנה זוגית לו ולרעייתו, וכעת הוא עסוק עם עצמו האם להתפנות למלונית או לא והאם לראות אם ילדיו גם יפתחו תסמינים, וב"ה שמנין שלנו המתקיים לפי ההנחיות לא פיתח אף אחד תסמינים לא הוא ולא אף אחד ממשפחתו,
אין חדש תחת השמש. לא איכפת לכם מהציבור הכללי העיקר "ואני את נפשי היצלתי" גם אז בזכות האידיאולוגיה הסאטמרית נגד הציונות ונגד העליה לארץ ישראל רוב רובכם היגעתם לאושוויץ. ואילו הרב'ה מסאטמר זכה לעלות על הרכבת של העסקן הציוני קסטנר וחייו ניצלו... לא למדתם כלום! ולא תלמדו כלום!
לאושוויץ הגענו בזכות הציונים ומעלליהם, ואידך זיל גמור, כיום החומר כולו נמצא ברשת, צריך רק סבלנות, הרבי מסאטמאר ניצול על אף שקסטנר נעמד על רגליו האחוריות בכדי שזה לא יקרה, אבל ללא הכסף שהוא השיג מהחרדים, גם הוא לא היה ניצול, |
|
אין גבול לשקרים של חסידי סאטו מארה העושים הכל כדי להסתיר שרבם ניצל בזכות הציונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2020 17:11 |
|
| |
ולשרה_בן
| בונדמן כתב: |  | | ברוך ה' שאחד בשכונתינו שהתפאר בכך שהוא 'מויסר' קיבל השבוע את הקורונה כמתנה זוגית לו ולרעייתו, וכעת הוא עסוק עם עצמו האם להתפנות למלונית או לא והאם לראות אם ילדיו גם יפתחו תסמינים, וב"ה שמנין שלנו המתקיים לפי ההנחיות לא פיתח אף אחד תסמינים לא הוא ולא אף אחד ממשפחתו, |
|
הנה הפרצוף האמיתי של פותח האשכול, הוא שמח שיהודי חלה בקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:06 |
|
| |
אורגניסט
| בונדמן כתב: |  | | אמר רב יוסף: בריך רחמנא דשקליה ליששכר איש כפר ברקאי למטרפסיה (כריתות כ"ח ע"ב ) וברבינו בחיי פרשת צו פירש כי טוב לו שנענש בעולם הזה ולא יענש ע"כ לעוה"ב |
|
יש סיפור שכרתו למישהו את היד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 11:57 |
|
| |
זה בדיוק הסיפור שם, על ישכר איש כפר ברקאי שהיה כהן והיה עושה את העבודה בבית המקדש עם כפפות מטעמי "היגיינה" וכך הוא היה מחשיב את עצמו, בסוף הוא הסתבך עם השלטונות שכעונש כרתו לו את ידו,וע"כ אמר רב יוסף שברוך השם שהוא קיבל את ענשו בעולם הזה,
על פי ההלכה 'מויסר' יותר חמור מכהן העושה את העבודה עם חציצה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:18 |
|
| |
זה מה שעניתי למישהו שמחה על כך שהמלשינים לא נותנים להתפלל בימי מגיפת הקורונה
ששאל האם אני מכיר את הלכות רוצח ושמירת נפש ברמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש?
רשע אחד !
למדתי ועוד איך למדתי,
ולמה אני קורא לך רשע ! תלמד בהמשך......
למה "חייבים להלשין" על כל מי שמפר את הנחיות הרופאים ומתפלל בציבור בזמן מגיפת הקורונה?
הרמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק א' הלכה י"ד כותב כך,
כל היכול להציל ולא הציל עובר על לא תעמוד על דם רעך. וכן הרואה את חבירו טובע בים. או ליסטים באים עליו. או חיה רעה באה עליו. ויכול להצילו הוא בעצמו. או ששכר אחרים להצילו ולא הציל. או ששמע עובדי כוכבים או מוסרים מחשבים עליו רעה או טומנין לו פח ולא גלה אוזן חבירו והודיעו. או שידע בעובד כוכבים או באונס שהוא בא על חבירו ויכול לפייסו בגלל חבירו להסיר מה שבלבו ולא פייסו וכל כיוצא בדברים אלו. העושה אותם עובר על לא תעמוד על דם רעך.
משום שכל מי שלא מלשין, עובר על "לא תעמוד על דם רעך"
כי כל מי שמתפלל בניגוד להוראות הרופאים גורם לרצח יהודים ! ! !
כאשר בימים האחרונים כל ערב מתפללים אלפי יהודים ביחד, (דרך טלפונים בכל מיני שיטות ודרכים) בארץ ובחו"ל
לרפואת יקיריהם הנמצאים במצב קשה, או קשה מאוד או במצב קריטי,
אתה יכול לבוא ולומר למה סוגרים בתי כנסת?
מי שמפר את הוראות הרופאים גורם לשפיכות דמים, ואין לו על זה כפרה !
ממה שאני זוכר רק על דבר אחד הרמב"ם כותב שהוא "רשע גמור"
וזה על רוצח ! ! !
הנה הרמב"ם בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק ד' הלכה ט'
שאע"פ שיש עונות חמורין משפיכות דמים אין בהן השחתת יישובו של עולם כשפיכות דמים אפילו ע"ז ואין צריך לומר עריות או חילול שבת אינן כשפיכות דמים. שאלו עוונות הן מעבירות שבין אדם למקום אבל שפיכות דמים מעבירות שבינו לבין חבירו וכל מי שיש בידו עוון זה הרי הוא רשע גמור ואין כל המצות שעשה כל ימיו שקולין כנגד עוון זה ולא יצילוהו מן הדין שנאמר אדם עשוק בדם נפש וגו'. צא ולמד מאחאב עובד ע"ז שהרי נאמר בו רק לא היה כאחאב וכשנסדרו עונותיו וזכיותיו לפני אלהי הרוחות לא נמצא עון שחייבו כלייה ולא היה שם דבר אחר ששקול כנגדו אלא דמי נבות שנאמר ותצא הרוח ותעמד לפני ה' זה רוח נבות ונאמר לו תפתה וגם תוכל והרי הוא הרשע לא הרג בידו אלא סיבב קל וחומר להורג בידו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 12:19:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:21 |
|
| |
הבעיה היא שזה לא תפילה דחמירא להו, שהרי סוף זמן ק"ש ותפילה זה אפילו לא המלצה עבורם, אלא שעוון רציחה דקיל להו. אני לא מבין למה הרבנים לא מודיעים שכל אלה העוברים בשאט נפש על לא תעמוד על דם רעך וחשודים על רציחה בשוגג הקרוב למזיד פסולים לעדות (ולנאמנות כמשגיחי כשרות וק"ו כשוחטים וד"ל) ואסור לצרפם לכל דבר שבקדושה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:43 |
|
| |
יהודים יקרים. אחים שלי. אולי אשמע קצת נאיבי אבל התבוננתי מסביב וראיתי את כל המניינים והמרפסות הרחובות והמלשינים.
ואשאל את עצמי ואתכם: האם אנחנו כשומרי תורה ומצוות קלה כחמורה, שלכל מצווה ומצווה דאגנו במשך הדורות להוסיף סייגים וחומרות גדרים והרחקות, דווקא כשנזדמנה לידנו המצווה החשובה ביותר שהיא שמירת נפש הייתי מצפה מאיתנו שנחמיר בה יותר מכל הרופאים והעסקנים למיניהם. ובכל פינה אני שומע, לצערי, זלזול ובורות כאילו שזו גזירה ולא מצווה דאורייתא וכל אחד נעשה רופא לעצמו ומומחה מטעמו בזמן שכל דרדק מבין שאם רוצים להחמיר במצווה זו הדרך היחידה היא פשוט להשאר בבית (זעקה) כפי שהורו רבותינו ומי שיכול לא ללכת גם למכולת בוודאי ופשוט שהוא מתחזק ועושה רצון השם. אז למה אנחנו מחפשים היתירים כל הזמן? הרי מי שהתפלל ביחידות בודאי שלא יענש על כך כי יש לו על מי לסמוך, אבל מי שמקל ראש בהלכות רוצח ושמירת נפש, גם אם יש לו על מי לסמוך, עדיין הוא צריך לקחת בחשבון שהוא בחר להקל במצוות רציחה ושמירת נפש דאורייתא כדי להחמיר בענין דרבנן ואם אין ליבו נוקפו על כך, השם ירחם עליו כי כוונתו לטובה, לא הייתי מלשין עליו מפאת אהבתי אותו כי הוא אח שלי, אבל הלוואי שלא אענש על כך...
ואני שומע טענה שחוזרת על עצמה: שהרי התירו הרופאים ללכת למכולת ולצאת להתאוורר וכו' והרי זהו הלחם שלנו ולמה הפלו אותנו? אכן זה צודק וכואב אבל לא נכון, כיון שאילו התירו לכל משפחה לצאת שלש פעמים ביום למכולת וכדומה, אפשר היה לסגור את המדינה ורואים אנו בחוש שבמנינים היקרים שלנו עם כל רצינות הכוונה לא כולם מצליחים לשמור על הכללים... (וזאת בלשון סגי נהור כי לשון המעטה הוא אנדרסטייטמנט.... אוליי צ"ל בלשון המתה וד"ל) וכולנו ערבים זה לזה וכל מי שיכול להתרחק ולגדור את עצמו ומשפחתו יקוים בו "לא תאונה אליך רעה ונגע לא יקרב באהליך" ובא לציון גואל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 12:53 |
|
| |
מדוע פשוט לך שאי אפשר 'לסגור את המדינה'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 13:13 |
|
| |
אם אתה מאמין שאפשר לקלקל (להקים מדינה) פשוט שאפשר לתקן... זה רק היה ביטוי לעיוות שאינו ניתן לתיקון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 14:34 |
|
| |
ולי מתחשק להדר מאוד בדיני מויסר, כמבואר בשו"ע איך שמנדים אותו ומרחיקין ומתרחקין ממנו ואני כרגע לא רוצה להמשיך ולצטט את ההמשך כיוון שאין השו"ע כעת לנגד עיני, ואי"ה בהמשך יבוארו דיני מויסר הלכה למעשה בהרחבה,
בערב יו"ט שמעתי על מנין שנערך בחדר המדריגות בבנין מסוים בקומה שלישית ורביעית, אני באמת לא יודע אם שמרו על המרחקים הנדרשים, אך אני מכיר את החדר מדריגות שם, וזה אכן גדול ומרווח, עכ"פ באמצע התפילה הגיעו שוטרים, מי שנמלט, נמלט, ומי שלא, קיבל דו"ח, והיות ומדובר בחדר מדריגות סגור בקומה שלישית ורק דיירי אותם קומות התפללו שם, היה ברור שמדובר בהלשנה, ואכן חיש מהרה, נודע כי המלשינה היתה גברת מהקומה הרביעית שהפריע לה שהמעבר למכולת נחסם כל בוקר בחוה"מ, למשך למעלה משעה,
מצדיק מסירה או לא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 16:09 |
|
| |
מצדיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 20:03 |
|
| |
ואני לא מבין את הגברת, כי באותו מכולת שהיא הולכת לשם לא נשמרים תמיד הכללים בדיוק, אנשים נוגעים במוצרים ללא כפפות, לפעמים אנשים עומדים בתור לקופה או סתם מסתובבים במרכול שלא לפי הכללים, אם אני אלשין, יתכן והמרכול יסגר לגמרי, ואז הגברת לא תוכל בכלל ללכת למכולת, חד גדיא חד גדיא
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 22:10 |
|
| |
תלשין. מישהו מפריע לך? כל עבירה על הכללים מצדיקה הלשנה (בלי קשר אם הגברת צריכה לעבור או לא. נס שהיא צריכה לעבור וכך היה לה תמריץ להלשין).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 22:50 |
|
| |
ואני סתם שאלה האם מי שדוקר את חברו למוות גם נקרא רוצח? או שהכבוד שמור רק למי שרח"ל מארגן מניין והולך למקווה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 22:56 |
|
| |
תמניא
גם לי, אגב, סתם שאלה - למה רוב המגיבים פה נגד שמירת הנפש הם גם המגיבים הגזעניים, שונאי הספרדים, באשכולות מהעבר הלא רחוק.. נקודה למחשבה (תבדוק בגוגל על רמת האיי קיו של הגזענים בכל העולם).
|
|
|
|
|