בית פורומים בחדרי חרדים

רב מ'הפלג' חלה בקורונה; יצא לתפילות וחטף קנס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2020 15:13 לינק ישיר 
רב מ'הפלג' חלה בקורונה; יצא לתפילות וחטף קנס

https://www.kikar.co.il/355817.html

פרסום ראשון: בעוד רוב ככל הציבור החרדי ממושמע להוראות הרבנים, ומדווח על אנשים שמפרים את ההנחיות מצילות החיים של משרד הבריאות, מסתבר שיש מיש מתעקש לפהר את ההוראות.

ל'כיכר השבת' נודע כי הבוקר (שלישי) בשכונת רמת שלמה בירושלים, אדם חרדי בשנות ה-50 לחייו, המשמש במשרה תורנית באחד מהישיבות המזוהות עם "הפלג הירושלמי" נדבק בנגיף ה'קורונה'.

למרות זאת, המשיך לצאת מביתו לתפילות המתקיימות במקום חסוי הסמוך לביתו ברחוב זולטי בשכונת רמת שלמה.

אחד השכנים העיד בפני 'כיכר השבת" כי "החולה טען שהוא כבר מרגיש טוב, ובשל כך אין בעיה ביציאותיו לתפילות סמוך לביתו".

השכן התייעץ עם רב שכונת רמת שלמה הרב מורגנשטרן שהורה כי יש לדווח למשטרה על אותו אדם, בטענה כי "מדובר באדם המסכן חיי אחרים".

המקרה הועבר למשטרה, הבוקר נשלחה משטרה לביתו והחולה נקנס בסכום של 5,000 ש"ח תוך שהוא מוזהר שלא לצאת מביתו עד לסיום המחלה וקבלת אישור ממשרד הבריאות.

למה אין שמות???

תוקן על ידי קרדוםלחפור ב- 14/04/2020 15:14:36

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:19 לינק ישיר 

את הקנס סאטמר ישלמו לו. אדם כזה צריך להעצר עד שיבריא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:35 לינק ישיר 

חולה קורונה שמפר את הבידוד לא אמור לקבל את האופציה להמשיך את הבידוד בביתו, אין לסמוך עליו. חבל שלא לקחו אותו למקום עם פיקוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:38 לינק ישיר 

היה צריך לקבל אישפוז בכפיה. לא בטוח שבמחלקת קורונה בלבד.

אבל לעצם הפרסום אעתיק פה תגובה שכתבתי באשכול סמוך:

פיינשמקערנשלח ב-14/4/2020 15:36

הקנאים?
ספר לסאטמר בארה"ב שקוברים את קורבנות המגיפה. משני הצדדים. אפילו האדמורי"ם שוחחו ביניהם... אין קנואי אחד בארץ שפיספס את זה. כל בתי הכנסת הגדולים של סאטמר בירושלים - נעולים. גם הקנאים הכי גדולים נזהרים לנפשם.
הפלג?
שם בכלל יצאה הוראה מהרב שמואל דויטש להיזהר עוד כשבפלג הליטאי השני עסקו במכירת כתבי שמירה לחולים. שלא לדבר על כל המודעות שהם מוציאים כל יומיים שלא לצאת ולא... ולא...

מה נשאר?
נערים מופרעים במאה שערים פינת אוהל שרה צומת רמאללה שתמיד עושים בעיות לא חשוב על מה. גם בבית שמש. גם כן "קנאים". 
נערים מתלהבים שאולי נמנים על הפלג ואולי רק לצורך העניין נהיו כאלה שנתלים בחצי הוראה של אחד הרבנים שם שלא בטוח שהבין בכלל במה מדובר. ראיתי בשכונה שלי את ה"מניין" שלהם. מניין הבעש"ט - בקושי תשעה וכולם נערים וצעירים שלא מבינים כלום מהחיים. הציבור הגדול שלהם מצביע ברגליים - בבית. גם כן "הפלג". אפילו סמטה הם לא יצליחו לחסום בהפגנה.

כמובן שבכל העדות והציבורים יש מופרעים, שוטים, רשעים או סתם מנותקים שבאמת בטוחים שאין כלום. מטפלים בהם עד שיבינו. רק שכשתופסים "סתם" אחד כזה - בקושי מדווחים, שלא יהיה חילול ה'. אבל כשהוא תושב מאה שערים, שכונות מסויימות בבית שמש או חשוד על העציציות - מיד יוצאים בכותרות גדולות "הקנאים/הפלג לא שומרים על ההנחיות". כמובן שכל רב שמוציא חצי הוראה לא ברורה שאין כלום כי הוא לא הבין כלום - מיד מוכתר בכל האתרים כ"מנהיג הפלג/הרב הכי-הכי בכיר אצל הקנואים".

הרעיון ברור. להראות שהחרדים כולם כן הולכים בתלם, וכל מי שלא - הוא מההם. לא אנחנו.
זה אולי טוב לאגו של הכתבים. אבל את הרשויות זה לא ממש מרשים. כי כאמור משוגעים וטיפשים שלא נזהרים יש בכל הציבור, וגם אם מדחיקים אותם בחדשות, במשטרה ובמשרד הבריאות הם כן נרשמים.
אז נמשיך כולנו לחטוף בגלל הטיפשים שנספרים בסטטיסטיקה. להיות בעוד סגר ועוד עוצר, אבל נהיה נורא מרוצים. זה לא אנחנו - זה הם.
למי זה טוב בכלל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:44 לינק ישיר 
מנחה_חדשה

דוקא הסיפור הזה מפריך את הטענה שלך. מג"ש בישיבה הוא לא נער שוליים פוחח. וגם ההוראה להתפלל במנין הגיעה מר אשר דויטש שנחשב היום למנהיגם של העציצים. זו היתממות או אפילו לשקר לציבור להביא רק את המכתב של רבש דויטש שמזמן נחשב בפלג לפשרן

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 14/04/2020 15:45:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:44 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

את הקנס סאטמר ישלמו לו.אדם כזה צריך להעצר עד שיבריא.

סאטמער לא ישלמו שום קנס כזה, אלא אם כן יעבדו עליהם שזה למטרה אחרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:45 לינק ישיר 

מדובר באהרן זלזניק המשמש כמק"ק בישיבת המחבלים.
הסיפור אינו מדוייק, יש באיזור מנין מרפסות, והבעל קורא עומד ברחבה למטה, הוא הלך להתפלל ועמד ברחבה למטה ליד הבעל קורא ונגד רצונו.
וכשדרשו ממנו ללכת, הוא טען שהוא כבר בריא אלא שלא מאפשרים לו בדיקה.
אחד השכנים הודיע למשטרה ונתנו לו קנס.
ואז הוא הודיע, שהוא מלשין על הבעל קורא שקיים מנין נגד התקנות, שהרי התקיים מנין כשהוא השתתף שם...
המשטרה נתנה לבעל הקורא דו"ח אזהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:47 לינק ישיר 

עליו אני לא מתפלא, את ההגיון הבריא הוא איבד מזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:50 לינק ישיר 

לאור הרבים שחלו ר"ל יש לשקול האם אין חיוב לפנות למשטרה במקרה כזה גם בשבת ויו"ט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 15:50 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

דוקא הסיפור הזה מפריך את הטענה שלך.מג"ש בישיבה הוא לא נער שוליים פוחח.וגם ההוראה להתפלל במנין הגיעה מר אשר דויטש שנחשב היום למנהיגם של העציצים.

כתבתי במפורש. נערי שוליים פוחחים - הם רוב הבעייתיים. השאר סתם טיפשים שבאמת חושבים שאין כלום.
בדיוק כמו המג"ש הזה או הרב אשר דויטש שמן הסתם לא מבין באמת במה מדובר פה.
הציבור הגדול שלהם נשמע להוראות המנהיגים ויושב בבית. זה אני רואה בעיניים. יש לי הרבה מהם ברחוב. הרב אשר דויטש כנראה שהוכתר למנהיג ממש גדול רק כדי להעצים את פרסום ההוראה שלו ולהראות לתקשורת שזה רק "הפלג". אגב גם הצורה של ההוראה לא ממש סגורה על עצמה מה הוא בעצם הורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 17:16 לינק ישיר 

מבלי להצדיק את המעשה, אפשר לקבל תשובה מדוע אנשים שמרגישים שהבריאו ממחלת הקורונה, ומתחננים שיבואו לבדוק אותם נענים בשלילה???

אולי כי הם מפחדים שאז יגלו שחלק מהחולים בבני ברק ובשכונות החרדיות בירושלים כבר הבריאו???

אני מכיר כמה וכמה כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2020 17:19 לינק ישיר 

timobl כתב:

מבלי להצדיק את המעשה, אפשר לקבל תשובה מדוע אנשים שמרגישים שהבריאו ממחלת הקורונה, ומתחננים שיבואו לבדוק אותם נענים בשלילה???

אולי כי הם מפחדים שאז יגלו שחלק מהחולים בבני ברק ובשכונות החרדיות בירושלים כבר הבריאו???

אני מכיר כמה וכמה כאלו.

אתה מכיר כמה וכמה שהבריאו.
ואני מכיר כמה וכמה שחלו. היו בקרבת חולה ונדבקו. פיתחו את כל התסמינים ממש לפי הספר, מתחננים שיבדקו אותם, "יחייבו" ויפנו מהבית - ולא נענים. או נענים בסחבת מטורפת.
כמובן שבינתיים הם מנסים להזהר והכל ועדיין המישפחה נדבקת ולאיש לא אכפת.
חוץ מלאיזה שמטילים סגר בשכונות חרדיות כי "מספרי החולים מזנקים".
בטח. כי אפילו לא בדקתם את החולים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רב מ'הפלג' חלה בקורונה; יצא לתפילות וחטף קנס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext