| נשלח ב-15/4/2020 22:26 |
|
| |
אין לי תלונות על הקנאים, שכן מלכתחילה לא ציפיתי מהם למשהו אחר. מאז ומעולם הקשר שלהם עם המציאות היה רופף. אבל למה המיינסטרים החרדי עדיין מכבד את רבניהם ואדמו"ריהם. הגיע הזמן להיבדל מהעדה הרעה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 22:28 |
|
| |
המיינסטרים מעריץ את הקנאים שנראים לו יותר עקביים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:06 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אין לי תלונות על הקנאים, שכן מלכתחילה לא ציפיתי מהם למשהו אחר. מאז ומעולם הקשר שלהם עם המציאות היה רופף. אבל למה המיינסטרים החרדי עדיין מכבד את רבניהם ואדמו"ריהם. הגיע הזמן להיבדל מהעדה הרעה הזאת. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:29 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:47 |
|
| |
לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
הלוואי, ויתכן שאתבדה, והאנטישמיות המקומית לא תתורגם לחוקים שרירותיים ובלתי מובנים כנגד החרדים ודתיהם השונות מכל העם וחרדקי"ה רוקדי המה-יפית
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2020 23:55 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
הלוואי, ויתכן שאתבדה, והאנטישמיות המקומית לא תתורגם לחוקים שרירותיים ובלתי מובנים כנגד החרדים ודתיהם השונות מכל העם וחרדקי"ה רוקדי המה-יפית |
|
הוצאת לי את המילים מהפה ועוד מדברים על חזרה אטית לשגרה. לאן פתאום נעלמו כל ההפחדות מהברבשים ושאר הרופאים?? לפני שבוע אסור באיסור חמור והעובר על דבריהם הוא רוצח וכו' ופתאום מותר?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:08 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | | יוחנןש כתב: |  | לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
הלוואי, ויתכן שאתבדה, והאנטישמיות המקומית לא תתורגם לחוקים שרירותיים ובלתי מובנים כנגד החרדים ודתיהם השונות מכל העם וחרדקי"ה רוקדי המה-יפית |
|
הוצאת לי את המילים מהפה ועוד מדברים על חזרה אטית לשגרה. לאן פתאום נעלמו כל ההפחדות מהברבשים ושאר הרופאים?? לפני שבוע אסור באיסור חמור והעובר על דבריהם הוא רוצח וכו' ופתאום מותר?? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מי שמדבר.. ברור שיושבים שם הרבה שישמחו להשאיר רק את החרדים בגטו, אבל למה נתתם להם את התירוץ לכך? כשאחוז ההדבקה אצל החילונים יורד ויורד ואילו זה של החרדים עולה ועולה, מה נוכל לענות להם?
לו היו החרדים מצייתים מיד להוראות, והיה ניכר שהבעיה היא בעיקר בגלל הצפיפות (מה שאולי נכון) היינו יכולים לומר שה לא הוגן, אבל מה נענה עכשיו? מה תענה אתה שבמו מקלדתך תרמת להיווצרות מצב עגום זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:09 |
|
| |
ב - 25 שנים האחרונות, התפתחה כאן דת חדשה, "הדת החרדית". בין דת זו לבין הדת היהודית יש מספר נקודות השקה ודמיון, אבל אלו דתות שונות לחלוטין. להלן מספר הבדלים מהותיים: בדת היהודית יש ערך עצום לנושא "בין אדם לחברו", התחשבות בזולת, כיבודו והערכתו. בדת החרדית אין לכך ערך כלל. למעשה בדת החרדית המושג "זולת" לא קיים כלל (אלא אם כן מדובר בשימוש בו לצרכי שיפור התדמית כלפי חוץ) והעקרון השולט הוא "אני ואפסי עוד". בדת היהודית יש ערך עצום לענווה וצניעות (צניעות הליכות). בדת החרדית יש ערך עצום לתדמית, פוזה, "מה יגידו" ו"ס'פאסט נישט". בדת היהודית לכל אדם יש זכות בחירה בין טוב ורע, כשעליו לקחת בחשבון את השלכות מעשיו והמחיר שישלם, או השכר שיקבל על החלטותיו. בדת החרדית יש חובת ציות, לכל הוראה, שלא לומר גחמה, היוצאת מחצרות שונות, בלא לקחת בחשבון כלל, האם להוראה יש מקור הלכתי, מוסרי, או הגיוני. בדת היהודית מוטל על כל אדם להפעיל מחשבה ושיקול דעת בכל צעד ובכל תחום מחייו. בדת החרדית מוטל על כך איסור חמור, חשיבה עצמית, שלא לומר עצמאית רח"ל פסולה מכל וכל. בדת היהודית מנהיגי העם הם גדולי התורה, המנהיגים את העם עפ"י השו"ע או/ו עפ"י חכמה ותבונה שנרכשו בעשרות שנות לימוד התורה הקדושה. בדת החרדית מנהיגי העם בפועל הם חבורת אנשים כוחנית, צינית, רודפי בצע, תאבי שלטון ושואפי כח, המרמים ומתמרנים את גדולי התורה לצרכיהם וגחמותיהם השונים, ע"י הצגת נתונים שקריים או/ו חלקיים או/ו מוטים ואינטרסנטיים, וע"י כך דורסים ורומסים את כל העומד בדרכם ליעד. בדת היהודית האדם מתפלל על צרכיו ומבקש מהקב"ה עזרה וסיוע. בדת החרדית האדם "מכריח" את הקב"ה "לעבוד אצלו" ולעזרו, ע"י שימוש בסגולות וקסמים, כגון: ח"י רוטל, "40 יום אמרתי ונושעתי", "תרמתי ונושעתי" , "הדלקתי ונושעתי", ושאר אבראקאדאברא. בדת היהודית כל אדם מנהל את חייו לפי מיטב הבנתו ושיפוטו, ובמידת הצורך מתקן ומשפר את מעשיו והתנהגותו (מותר אמנם להוכיח את הזולת, אבל בתנאי ש"לא תשא עליו חטא"). בדת החרדית כל אחד מנהל את חיי זולתו, מעיר לו, מתקן אותו ודואג לשפרו ללא הרף (כמובן לפי השקפת עולמו וראות עיניו של המעיר והמתקן), אם לא ילך בטוב, ילך בכח, ואם לא ילך בכח, ילך בעוד יותר כח, (כולל: רדיפה, הכפשות, השמצות, ירידה לחייו ופרנסתו, סילוק ילדיו ממוסדות החינוך, סילוקו מביהכ"נ, אלימות פיזית ומילולית, עד נידויו המוחלט והכרזה עליו כחצוף, כופר, מוסר, פושע ועוכר ישראל בגופו ובממונו). ובכל אחת משתי הדתות, בכל אחד מעיקריה ועקרונותיה, כל המרבה הרי זה משובח
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:12 |
|
| |
אולי לא מאפשרים את פתיחת בתי הכנסת, כי התברר ששם נדבקים אנשים בהמוניהם ?
אני בספק גדול אם הסיבה לפתוח את הישיבות ואת בתי הכנסת אחרונים,
היא בגלל שנאת חרדים,
אולי להיפך?
כולנו למדנו מניסיון רע ומר,
שקריאתו של מנהל בית החולים מעייני הישועה, פרופ' מרדכי רביד,
לסגור את בתי הכנסת והישיבות,
באה מאהבת חרדים,
ולו היו שומעים לדבריו,
מאות חרדים לא היו נחלים בקורונה.
ומי יודע אולי כמה אנשים היו ניצלים ממוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:17 |
|
| |
| momeir כתב: |  | ב - 25 שנים האחרונות, התפתחה כאן דת חדשה, "הדת החרדית". בין דת זו לבין הדת היהודית יש מספר נקודות השקה ודמיון, אבל אלו דתות שונות לחלוטין.
|
|
בדת הקלוקלת שלך, שהיא לא ממש היהודית.. לוקחים את כל החרדים כמקשה אחת ומקישים בין חלק קטן זניח של החרדים לכל כלל החרדים לא אכנס לפרטים, אבל כל הרשימה המעוות והחולנית שציטטת כאן, יש בהחלט כמה חרדים שמתנהגים ככה אבל בטח לא היית רוצה שנקיש בינך לבין כל הציבור הדתל"י מודרני אליו אתה משתייך..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:22 |
|
| |
זה שצילם הוא לא אדם חכם במיוחד . הרי כל תושב מאה שערים יכול בקלי קלות לגלות לפי הזווית ממנו צולם הסרטון מהיכן הוא צולם . או שאולי מדובר בגוי של שבת שצילם אבל מאיפה איתר גוי בכזו מהירות ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 00:32 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | | יוחנןש כתב: |  | לצערנו מתברר ומסתבר - כי בסוף כולנו נהיה 'קנאים'. לפי 'איסטרטגיית היציאה מהסגר' נראה כי סדר העדיפויות הוא לפתוח את בתי הכנסת בסוף בסוף. כל מי שמוח בקודקדו יכול להבין, כי במקרה כזה, כאשר אוטובוסים יפעלו במתכונת מלאה, בתי"ס יפעלו, ורק בתיכנ"ס - כולל גם כוללים וישיבות, כי אז כולנו נהפוך ל'פלג שבפלג' ונתקומם בעידוד גדולינו (ולמורת רוח חרדקי"נו) לצאת כנגד החוקים השרירותיים.
|
הוצאת לי את המילים מהפה ועוד מדברים על חזרה אטית לשגרה. לאן פתאום נעלמו כל ההפחדות מהברבשים ושאר הרופאים?? לפני שבוע אסור באיסור חמור והעובר על דבריהם הוא רוצח וכו' ופתאום מותר?? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מי שמדבר.. ברור שיושבים שם הרבה שישמחו להשאיר רק את החרדים בגטו, אבל למה נתתם להם את התירוץ לכך? כשאחוז ההדבקה אצל החילונים יורד ויורד ואילו זה של החרדים עולה ועולה, מה נוכל לענות להם?
לו היו החרדים מצייתים מיד להוראות, והיה ניכר שהבעיה היא בעיקר בגלל הצפיפות (מה שאולי נכון) היינו יכולים לומר שה לא הוגן, אבל מה נענה עכשיו? מה תענה אתה שבמו מקלדתך תרמת להיווצרות מצב עגום זה? |
|
אף אחד לא נתן שום תירוץ. הם מצאו את מה שלבם חפץ מכבר. קובעים הנחות שאולי נכונים ואולי לא, ועל סמך זה מאשימים את החרדים. בדיוק כמו שהם מבינים שיש עובדים חשובים וחיוניים למשק, כך יהודי שומר תורה ומצוות אמור להבין שילדי התינוקות של בית רבן ואברכי הכוללים הם עובדים חיוניים למשק, ולכן קבעו הרבה רבנים מה שקבעו. תמיד אפשר לקבוע את הפוקוס על כמות החולים ואחוזי הדבקה. ישנם עוד הרבה פקטורים ידועים במחלה, ועוד הרבה יותר פקטורים לא ידועים ולא מובנים. לאנשי התקשורת ולרופאים קל מאוד להשבית תורה. הם היו את זה בשמחה גם בלי סיבה בכלל. אנחנו אמונים על עיקרון של "תורה מגנא ומצלא". לנו יש כללים אחרים ומי שלא מאמין בהם מקומו אולי פה בפורום, אבל בוודאי לא הוא זה שיטיף לנו מוסר על הלכות רוצח ושמירת הנפש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 01:00 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | | ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
|
|
לו היו החרדים מצייתים מיד להוראות, והיה ניכר שהבעיה היא בעיקר בגלל הצפיפות (מה שאולי נכון) היינו יכולים לומר שה לא הוגן, אבל מה נענה עכשיו? מה תענה אתה שבמו מקלדתך תרמת להיווצרות מצב עגום זה? |
|
אף אחד לא נתן שום תירוץ. הם מצאו את מה שלבם חפץ מכבר. קובעים הנחות שאולי נכונים ואולי לא, ועל סמך זה מאשימים את החרדים. בדיוק כמו שהם מבינים שיש עובדים חשובים וחיוניים למשק, כך יהודי שומר תורה ומצוות אמור להבין שילדי התינוקות של בית רבן ואברכי הכוללים הם עובדים חיוניים למשק, ולכן קבעו הרבה רבנים מה שקבעו. תמיד אפשר לקבוע את הפוקוס על כמות החולים ואחוזי הדבקה. ישנם עוד הרבה פקטורים ידועים במחלה, ועוד הרבה יותר פקטורים לא ידועים ולא מובנים. לאנשי התקשורת ולרופאים קל מאוד להשבית תורה. הם היו את זה בשמחה גם בלי סיבה בכלל. אנחנו אמונים על עיקרון של "תורה מגנא ומצלא". לנו יש כללים אחרים ומי שלא מאמין בהם מקומו אולי פה בפורום, אבל בוודאי לא הוא זה שיטיף לנו מוסר על הלכות רוצח ושמירת הנפש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין!! הבדל ואין כללים אחרים, ומי שמאמין שלתורה ולמושג 'תורה מגנא ומצלי' יש כללים אחרים הוא מגלה פנים בתורה שלא כהלכה (וידוע על אחד מקדמוני ירושלים (שכחתי את השם) שבעת מצוקה באו אליו בשאלות ואמר מדוע באתם אלי בזמן כזה יש לשאול את הרופאים בלבד!).
זהו הזמן לבדוק את עצמכם האם המקוה והמניין הוא כדי 'להרגיש טוב עם עצמך' או למען הי"ת, אם זה פשוט עושה לכם טוב אני יכול להבין את ההתחכמויות, אבל אם רק לשם שמים אז למה כשגדולי הפוסקים אומרים לכם שמצווה כעת היא לעשות כך אתם מתחכמים? זה מה שה' דורש מאיתנו כיום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2020 01:33 |
|
| |
מה לכם כי תלינו על תולדות אברהם יצחק? בבעלזא, פינסק ובסלונים האדמו"ר התפלל עם מאות חסידים בחג נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|