יוזמי המחאה, שכונתה "אתגר השכר", הם מייסדי וחברי קבוצת "אני שולמן" • עו"ד גיל אפרתי, יועמ"ש התנועה: "המשק הישראלי נמצא בפני קריסה כלכלית מוחלטת, לאנשים אין מה לאכול, וחברי הכנסת ממשיכים להתנהל כאילו שום דבר לא קרה
מתנגד בתוקף להפחתת שכר הח"כים. סתם פופוליזם זול. כן לפטור את העצמאים מתשלומי מקדמות מסים + דמי ביטוח לאומי + ארנונה עסקית לכל תקופת הקורונה בנוסף יש להטיל מס על כל הפנסיות התקציביות, ישנם שופטים ובכירים נוספים שמרוויחים - בלי לעבוד - 80 אלף ש'ח ויותר. על כלום! אהרן ברק ימ"ש מקבל פנסיה תקציבית של 118,000 ש'ח - ואף אחד לא מדבר על זה. קיצוץ שכר לכלל המגזר הציבורי. והכי חשוב - לפרק את ההסתדרות!
זאת לא בקשה, זו דרישה הגיונית, אחרי הכול הם עובדים אצלנו ואנחנו משלמים להם את המשכורות.
בנוסף, גם פרקטית-יוזמי הרעיון הם קבוצת הפייס "אני שולמן" שמונה למעלה ממאה חמישים אלף חברים, כך שאם הרעיון יתפתח-לא תהיה ברירה לפוליטיקאים וינסו להראות לפחות שהולכים בכיוון...
נשלח ב-16/4/2020 00:02
מצדרביעי
שחור_כתום כתב:
מתנגד בתוקף להפחתת שכר הח"כים. סתם פופוליזם זול. כן לפטור את העצמאים מתשלומי מקדמות מסים + דמי ביטוח לאומי + ארנונה עסקית לכל תקופת הקורונה בנוסף יש להטיל מס על כל הפנסיות התקציביות, ישנם שופטים ובכירים נוספים שמרוויחים - בלי לעבוד - 80 אלף ש'ח ויותר. על כלום! אהרן ברק ימ"ש מקבל פנסיה תקציבית של 118,000 ש'ח - ואף אחד לא מדבר על זה. קיצוץ שכר לכלל המגזר הציבורי. והכי חשוב - לפרק את ההסתדרות!
מסכים עם הרעיון, אבל חשוב שהפקידים הבכירים וחברי הממשלה ירגישו יחד עם שאר המשק, את הפגיעה המסוימת בכיס כתוצאה מצעדי הסגר, כדי שיבינו טוב יותר את המשמעות של כל צעד...
לגבי הטענה של קיצוץ לכלל עובדי המגזר הציבורי ומקבלי הפנסיות התקציביות, אכן מדובר גם על זה, מתוך הכתבה:
אם ישאלו אותי, צריך להפחית 30 אחוז מהשכר של כל עובד המדינה שמרוויח 30 אלף שקל ומעלה ולהעביר לקרן שתסייע לבעלי העסקים והעצמאים" - אומר עו"ד אפרתי.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 16/04/2020 00:04:33
נשלח ב-16/4/2020 00:50
לה''ו. וזאת תגובתם: מצד אחד, אתה צודק. מצד שני, אתה לא מעניין. מצד שלישי, נקים וועדת בדיקה. *מצד רביעי*, חפש מי ינענע אותך
כל עוד כל הציבור שיוצא לחל"ת מקבל קצבה מופחתת. יש לקבוע שהפחתה זהה תהיה גם למקבלי השכר הגבוה במגזר הציבורי.
נשלח ב-16/4/2020 01:26
מצדרביעי
avishai323 כתב:
כל עוד כל הציבור שיוצא לחל"ת מקבל קצבה מופחתת. יש לקבוע שהפחתה זהה תהיה גם למקבלי השכר הגבוה במגזר הציבורי.
לגמרי, וזה עוד לפני הקריסה של בעלי העסקים והעצמאיים
נשלח ב-16/4/2020 01:40
שחור_כתום כתב:
א. הארנונה בוטלה כבר עכשיו ל3 חודשים (שזה פרק זמן ארוך יותר ממשבר הקורונה עד עכשיו וכנראה מתוך התחשבות שמדובר בחודש שיש בו 'פיק' גדול בגלל פסח).
ב. רוב עובדי המגזר הציבורי משתכרים בשכר נמוך יותר מהממוצע במגזר הפרטי. תבדיל בין המאיון העליון של המגזר הזה לבין היתר.
למה לא מציעים לכל שופטי בג"ץ המשתכרים שכר גבוה יותר ברבה משכרו של "ראש הממשלה"?
אולי תתנו חלק ממשכורותיכם, או מהפנסיה העצומה שאתם מקבלים,
לאותם אנשים שאין להם אפשרות להתפרנס?
כמו שאמרתי, ההצעה היא אכן לכלל בכירי המגזר הציבורי, מתוך הכתבה:
אם ישאלו אותי, צריך להפחית 30 אחוז מהשכר של כל עובד המדינה שמרוויח 30 אלף שקל ומעלה ולהעביר לקרן שתסייע לבעלי העסקים והעצמאים" - אומר עו"ד אפרתי.
נשלח ב-16/4/2020 02:09
מצדרביעי כתב:
למה לא מציעים לכל שופטי בג"ץ המשתכרים שכר גבוה יותר ברבה משכרו של "ראש הממשלה"?
אולי תתנו חלק ממשכורותיכם, או מהפנסיה העצומה שאתם מקבלים,
לאותם אנשים שאין להם אפשרות להתפרנס?
כמו שאמרתי, ההצעה היא אכן לכלל בכירי המגזר הציבורי, מתוך הכתבה:
צריך שתהיה קריאה לשופטי בג"ץ שיתרמו משכרם,
הרבה לפני שבאים לשרים ולחברי הכנסת שיתרמו משכרם,
שבלי לשאול אף אחד,ברור לכווולם,
שאף אחד בציבור הרחב לא מבין מדוע שופטי בית המשפט העליון מקבלים שכר פי שניים משרי הממשלה,
מה הם תורמים לציבור שמגיע להם שכר כל כך גבוה?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/04/2020 02:10:47
נשלח ב-16/4/2020 06:14
אם ניקח בחשבון את כל ההטבות שנתניהו מקבל כולל אחזקת הבתים,לא רק המעון הרשמי,תקציבי ביגוד ענק ועוד ועוד נגיע לתוצאה שנתניהו משתכר הרבה יותר משופטי עליון,אני כבר לא מדברת שבנו יאיר עולה למשלם המסים אולי מיליון שקל לשנה?גם בנו אבנר פירגן לעצמו טיול ארוך באוסטרליה על חשבוננו, שעלה ככל הנראה חצי מיליון שקל?מעניין שאת ילדיו של אולמרט,או של ראשי ממשלה אחרים לא נזקקו לאבטח ולנהגים?אולי יש צורך להעמיד בראש הוועדה אישיות בלתי תלויה כדי להחליט מי זקוק לאבטחה,ולא שר מהליכוד,"שחייב" לנתניהו?
נשלח ב-16/4/2020 09:48
שיפחיתו מהפנסיה תקציבית ומכלל עובדי המדינה
נשלח ב-16/4/2020 10:07
מענין, תמיד רציתי לדעת איך מרגישים האנשים שלכל בעיה בעולם הפתרון שלהם היה "תקצצו בתקציב הישיבות וההתנחלויות".
זה קל לומר שמישהו אחר ישלם.
בתכלס יש במגזר הציבורי הרבה אנשים שמרוויחים הרבה כסף ולא בטוח שאנחנו רוצים לקצץ להם. למשל רופאים בכירים שמקבלים שכר גבוה בגלל תרומתם למערכת ובגלל השעות שהם משקיעים.
מולם ואולי גם יחד איתם יש עובדי ציבור רבים שמקבלים תנאי שכר מטורפים בגלל לחץ ומינוף שהם הפעילו.
אני לא רואה פתרון של בום טרח למצב הזה. ממש לא בטוח שקיצוץ רוחבי הוא הפתרון הנכון.