|
|
| נשלח ב-15/10/2020 16:56 |
|
| |
תוקן על ידי בלתי_קרוא ב- 15/10/2020 17:00:04
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 17:01 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  |
| תם_יושב כתב: |  | לא אני ערכתי את הרשימה אבל אם תעבור על אשכול זה שעדכן כמעט את כל מה שפורסם בשעת מעשה בעיתונות החרדית, הרי שאלו הנתונים פחות או יותר, והם מצדיקים את המסקנה הנוראית, שהתמותה (ומן הסתם גם התחלואה) בקרב הקהילות שלא שומרות היא פי 7 מאלו ששומרים.
|
|
להלן נתוני התמותה בשכונות ירושלים מלפני כמה ימים, שמוכיחים את העובדה שחור על גבי לבן. אמנם הנתונים צפויים להשתנות לאחר שהמגיפה התפשטה לצערינו באופן נרחב בקהילות הליטאיות שנדבקו בנגיף ההכחשה והזלזול ובנגיף הקורונה מאחינו החסידים בחודשיים האחרונים.
להלן התמותה בשכונות נכון להיום. מסומן השכונות בהן היה שינוי.
תוקן על ידי כברהיה ב- 15/10/2020 15:53:57 |
|
קרוב משפחה שגר בנווה יעקב לא שמע על אף נפטר מהקהילה. האם יש גיל לנפטרים בכל שכונה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 17:20 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  |
להלן התמותה בשכונות נכון להיום. מסומן השכונות בהן היה שינוי.
תוקן על ידי כברהיה ב- 15/10/2020 15:53:57 |
|
מהשכונות החרדיות בירושלים נפטרו רק 85? מוזר מאוד. הרי בבני ברק נפטרו כבר 114 מהקורונה. הריכוז החרדי בירושלים גדול מבני ברק בכ40%. אז לפי החשבון הזה היו אמורים להיות כבר כ160 נפטרים חרדים בירושלים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 17:24 |
|
| |
אני לא רוצה לקלקל, אבל מכיר אישית כאן כמה נפטרים שלא "זכו" להידבק בקורונה קודם שנפטרו.... למרות שהם מככבים כאן ברשימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 17:25 |
|
| |
| שמערעלע כתב: |  |
הרשימה של בעלזא, זה רשימת פייק מעבר לאלו שנפטרו בגלל דברים אחרים, ושבדיעבד התברר שהיה להם גם קורונה. יש שם גם כאלו שלא השתייכו לבעלזא ויש כאלו שנפטרו עם בדיקה שלילית לקורונה. אבל מי אני שאקלקל לכם את השמחה. תמשיכו לספור ולשמוח.
|
|
הרשימה בבעלז לא נכונה כי היו מתים נוספים שאת העובדה שהם מתו מקורונה הצלחתם להעביר מתחת לרדאר התקשורתי.
אני לא מבין את ההכחשה וההתכחשות. אם הסיבה שלכם היא הבעיות הנפשיות שההרחקה יוצרת, אז תעמדו על שלכם שהדרך נכונה גם אם יש יותר נפטרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 17:53 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  |
הנתונים לא יכולים להיות נכונים. יש איזה פוסק בבני ברק, ששמע במקווה שאין כל חילוק בין קהילות שנזהרו לאלו שלא. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בהנחה שהנתון שהובא כאן שבבני ברק יש 144 נפטרים מקורונה, זה מתאים למשרד הבריאות לבנות חלוקה לפי חסידיות על בסיס 67 נפטרים חרדים מכל הארץ. אתה עובד משרד הבריאות, במקרה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:10 |
|
| |
בנוגע לשאלות על טבלת התמותה בשכונות ירושלים: 1. בנוגע לנוה יעקב זה כולל גם חילונים מהשכונה. 2. בנוגע להשוואה לבני ברק: א. נטען (לא בדקתי), שבגל הראשון הייתה יותר זהירות בירושלים, ובהתאם התמותה משמעותית בהרבה בבני ברק מירושלים. ב. ייתכן שחלוקת השכונות לא נעשית מדוייק, ויש איזורי תפר או שכונות מעורבות שיש שם מתים חרדים שמשוייכים לשכונות החילוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:54 |
|
| |
להגדיר נווה יעקב כשכונה חרדית, אם מדובר בקשישים מעל 75 זה סוג של פייק מבית היוצר של משרד הבריאות. אני מאמין שיש 95% חילונים / מסורתיים שמה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 15:15 |
|
| |
אבל כבד בחצר סאטמר: הנגיד הרה"ח רבי מאיר זעליג ריספלער ז"ל, ראש הקהל של סאטמר בעולם, נפטר מנגיף הקורונה בגיל 75 • הלוויתו תצא מויליאמסבורג לקרית יואל
בצער רב הגיעה הידיעה המצערת על פטירתו של הרב דוד שמעון חדד ע"ה מנכבדי קהילת חב"ד מגדל העמק והוא בגיל 65. לפני החגים לקה בקורונה
תוקן על ידי סוףלאדישות ב- 16/10/2020 15:15:27
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 15:25 |
|
| |
אבל בחצר הקודש ויז'ניץ עם היוודע הסתלקותו של הרה"ח הישיש רבי בן ציון וייס ז"ל, מראשוני תושבי קרית ויז'ניץ ומזקני החסידים. לאחרונה סבל מחולשה גדולה ודלקת ריאות לפי הפרסומים [קורונה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 16:10 |
|
| |
עיריית בני ברק מפרסמת רשימה של נפטרים בשבועות האחרונים (חסרים חלק)

תוקן על ידי כברהיה ב- 16/10/2020 16:10:48
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 17:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 17:21 |
|
| |
hhaavv
| אישתקשורת כתב: |  | הם לא מגזימים קצת? שקולה כשריפת בית אלוקינו ?
|
|
בסך הכל כמה אנשים מתו, עוד כמה אלמנות וכמה יתומים פחות או יותר, ממש לא מדגדג. בסולם הערכים החדש הם כאבק אדם, מחיר השלום, בעיה פרטית שלהם שלא נזהרו מספיק. לא. לא פטירתם שקולה כשריפת בית אלוקינו (למרות שאכן כך כתוב על מיתת צדיקים), האדישות לחיי אדם, האגואיסטיות בריש גלי, חוסר הבושה להצהיר בקול שחיי הזולת שווים כקליפת השום מול הזזת הגבינה שלי ועטיית מסכה - הם הם שריפת בית אלוקינו עצמה.
ויאמר ה' אל קין: אי הבל אחיך - למה לא שמת מסיכה כדי שלא ידבק ממך? ויאמר: השומר אחי אנוכי - אם הוא בקבוצת סיכון, שישמור על עצמו. ויאמר: מה עשית, קול דמי אחיך צועקים אלי מן האדמה. ועתה ארור אתה מן האדמה אשר פצתה את פיה לקחת את דמי אחיך מידך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 20:19 |
|
| |
סתם צדו את עיני שתי שמות שבמודעה.
הגאון רבי יואל פרידמן נפטר מהתקף לב, כך הוא הגיע לבית חולים ושם חששו מקורונה ולא טיפלו בו כלל.
הרב יעקב שרייבמן יהודי בן 93, שמזה כשנתיים נמצא במצב קשה כשכל מספר שבועות הוא נלקח לבית חולים מהבית אבות שבו הוא שהה, ולא נעים לומר אך אשתו נפטרה לפני מספר חדשים, וכבר אז דיברו שזה ענין של מספר שבועות עד שגם הוא ילך.
לא עיינתי במודעה יתר על המידה, אך זה רק דוגמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2020 20:38 |
|
| |
| timobl כתב: |  | | סתם צדו את עיני שתי שמות שבמודעה.
הגאון רבי יואל פרידמן נפטר מהתקף לב, כך הוא הגיע לבית חולים ושם חששו מקורונה ולא טיפלו בו כלל.
הרב יעקב שרייבמן יהודי בן 93, שמזה כשנתיים נמצא במצב קשה כשכל מספר שבועות הוא נלקח לבית חולים מהבית אבות שבו הוא שהה, ולא נעים לומר אך אשתו נפטרה לפני מספר חדשים, וכבר אז דיברו שזה ענין של מספר שבועות עד שגם הוא ילך.
לא עיינתי במודעה יתר על המידה, אך זה רק דוגמא. |
|
על הרב פרידמן פורסם שאושפז בשל הקורונה ומצבו הדרדר תוך מס' שעות ואף שנפטר מדום לב זה סימפטום ידוע של חולי קורונה עקב התתפתחות קרישי דם אני אישית מכיר מס' מקרים כאלו.
|
|
|
|
|