בית פורומים בחדרי חרדים

אני מבין למה החרדים כועסים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2020 22:25 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

עכשיו העלית טענה חדשה, שלא קשורה לטענה הקודמת על כמות משפחות.
אבל טענה זו מחייבת זהירות גדולה הרבה יותר דווקא במקומות חרדים-בדיוק מהסיבה שהזכרת...

כמו שכתבתי אין סגירות הרמטית בכל מקרה, וגם משרד הבריאות לא מבקש שניזהר יותר מאנשים אחרים.

אז למה אף אחד לא מעלה את הטענה הזו?
כי סימנו את היעד ולא מעוניינים בעובדות ובמציאות!

אוהבים לשנוא ובפרט עם משת"פים מבפנים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 22:33 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:

מה לעשות, וגם הקורונה קונה את הפלפולים האלו, ולכן כיום בירושלים ובני ברק יש כמויות של חולים ביחס למאה אלף תושבים, בפי כמה וכמה משאר הרשויות בארץ, וודאי ה"סמולניות" שביניהם

ידוע לך שמשפחות של חרדים הן ברוכות ילדים?
במקום זוג וכלב שלא ייתכן יותר משתי אנשים נדבקים במשפחה, יש משפחות עם 10 ילדים ויותר ולכן יש יותר נדבקים.

למה הרשויות לא מפרסמות את מספר המשפחות הנדבקות בכדי לאמת פעם ולתמיד את הטענה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. גם אם אתה צודק, עדיין בשורה התחתונה יש הרבה הדבקה בציבור החרדי-ולכן עלינו להיזהר.

ב. גם לי קסמה הטענה על המשפחות הגדולות, אבל ראיתי פירכה פשוטה על הטיעון הזה, שאומרת שהיות ובני ברק היא עיר חרדית, אז גם המשפחות שלא נדבקו הם ברוכות ילדים,כך שזה מתקזז...
מה שאומר שגם אם נדבר על כמות משפחות של נדבקים בבני ברק מול כמעט כל שאר הרשויות בארץ-עדיין בני ברק גבוהה יותר...

הטענה על המשפחות הגדולות נכונה אבל לא מספיקה.
בבני ברק יש 6.5~ נפשות למשפחה בממוצע לעומת ת"א עם 3.2~ נפשות.
היחס בתחלואת הקורונה הרבה הרבה יותר גבוה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי yeshivish ב- 16/04/2020 22:33:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 22:41 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:

מה לעשות, וגם הקורונה קונה את הפלפולים האלו, ולכן כיום בירושלים ובני ברק יש כמויות של חולים ביחס למאה אלף תושבים, בפי כמה וכמה משאר הרשויות בארץ, וודאי ה"סמולניות" שביניהם

ידוע לך שמשפחות של חרדים הן ברוכות ילדים?
במקום זוג וכלב שלא ייתכן יותר משתי אנשים נדבקים במשפחה, יש משפחות עם 10 ילדים ויותר ולכן יש יותר נדבקים.

למה הרשויות לא מפרסמות את מספר המשפחות הנדבקות בכדי לאמת פעם ולתמיד את הטענה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. גם אם אתה צודק, עדיין בשורה התחתונה יש הרבה הדבקה בציבור החרדי-ולכן עלינו להיזהר.

ב. גם לי קסמה הטענה על המשפחות הגדולות, אבל ראיתי פירכה פשוטה על הטיעון הזה, שאומרת שהיות ובני ברק היא עיר חרדית, אז גם המשפחות שלא נדבקו הם ברוכות ילדים,כך שזה מתקזז...
מה שאומר שגם אם נדבר על כמות משפחות של נדבקים בבני ברק מול כמעט כל שאר הרשויות בארץ-עדיין בני ברק גבוהה יותר...

הטענה על המשפחות הגדולות נכונה אבל לא מספיקה.
בבני ברק יש 6.5~ נפשות למשפחה בממוצע לעומת ת"א עם 3.2~ נפשות.
היחס בתחלואת הקורונה הרבה הרבה יותר גבוה

תוקן על ידי yeshivish ב- 16/04/2020 22:33:41

מה שכתבתי יסביר גם את זה.

כשהמשפחה גודלת בנפש אחת, הסיכוי להידבק ולהדביק גודלת ביותר מ1

זאת אומרת משפחה של ארבעה נפשות יש לו יותר מפי שתיים סיכויים להידבק ולהדביק מאשר משפחה של שתי נפשות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 22:51 לינק ישיר 

תמניא

אם הסיכוי של משפחה חרדית להידבק גבוה יותר, אז למה אתה מבקש שנלמד להקל מפורקי העול החילונים, הרי אצלינו סכנת ההידבקות גבוהה יותר, ולכן צריך להיזהר יותר, באותה מידה. תהיה עקבי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 22:55 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

תמניא

אם הסיכוי של משפחה חרדית להידבק גבוה יותר, אז למה אתה מבקש שנלמד להקל מפורקי העול החילונים, הרי אצלינו סכנת ההידבקות גבוהה יותר, ולכן צריך להיזהר יותר, באותה מידה. תהיה עקבי..

אני עקבי לאורך כל הדרך.

לדעתי ולדעת רבים (הפרופסורים רוטשטיין, יורם לס, ישראל לוייט, יצחק בן ישראל ועוד) התרופה והסגר הוא הרבה יותר גרוע מעצם המחלה.
וכך גם נוהגת ממשלת שוודיה.

כל המדובר פה הוא לשיטתך בלבד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 22:57 לינק ישיר 

והופפפההה

גם הממשלה שלנו עכשיו החליטה שהסגר מקלקלת יותר ממה שמתקנת, והולכת להחזיר את המשק לפעילות מלאה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 16/04/2020 22:57:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 23:00 לינק ישיר 

לגבי שוודיה: עם כ-9% תמותה בקרב הנדבקים בנגיף הקטלני (מעל ל-900 נפטרים מתוך כ-11,000 נדבקים), הודיע ראש הממשלה הסוציאליסטי של שוודיה, סטפן לופבן, כי ממשלתו שוקלת להטיל הגבלות על האוכלוסיה לאחר ש״המדיניות הגמישה״ שאומצה עד כה הוכיחה את עצמה כ״לא טובה מספיק״. ממשלתו של לופבן סופגת ביקורת קשה ביותר על שנמנעה לסגור מקומות בילוי ציבוריים כמסעדות, בתי קפה ובארים והשאירה את ההחלטה אם להישאר בבית או לצאת לעבודה בידי האזרחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2020 23:03 לינק ישיר 

ולגבי "הופפפההה", תביא מקור. אני חושש שבזכות 'חסיד שוטה' כמוך ושכמותך, השכונות החרדיות ישארו אחרונות בסגר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2020 02:30 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

הם יכלו למשל להחריג את התפילות עם קריאת התורה, או לפחות תפילות יום טוב, או לאפשר שלפחות בחצר למטה יתקהלו 10 אנשים במרחק בטוח וקיימו מנין למהדרין, קרי ברכת כהנים ל10 שעומדים לפני הכהנים, עלייה לתורה עם קריאת פסוקים מתוך הספר ועוד, והשאר יצטרפו מהמרפסות למעלה, ההסכמה לאסור לקיים מניין מצומצם בצורה גורפת.עד להודעה חדשה היא מקוממת ומתסכלת ונובעת.מהתייחסות לצרכי דת כאל הצגה בהבימה

תמצית הטענה כמופיע בכותרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2020 10:20 לינק ישיר 
מצדרביעי

אפיקטוזין כתב:
אפיקטוזין כתב:

הם יכלו למשל להחריג את התפילות עם קריאת התורה, או לפחות תפילות יום טוב, או לאפשר שלפחות בחצר למטה יתקהלו 10 אנשים במרחק בטוח וקיימו מנין למהדרין, קרי ברכת כהנים ל10 שעומדים לפני הכהנים, עלייה לתורה עם קריאת פסוקים מתוך הספר ועוד, והשאר יצטרפו מהמרפסות למעלה, ההסכמה לאסור לקיים מניין מצומצם בצורה גורפת.עד להודעה חדשה היא מקוממת ומתסכלת ונובעת.מהתייחסות לצרכי דת כאל הצגה בהבימה

תמצית הטענה כמופיע בכותרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

בואו לא ניתמם:
אם היום כשמותרים רק מנייני מרפסות, עדיין אפשר לראות לפעמים עוד יותר מ-10 אנשים שמצטרפים למניין מהרחוב, כשאף אחד לא מעלה על דעתו ללבוש מסיכה.

סביר להניח שאם יותר באופן רשמי לקיים מניינים ברחוב "רק של 10 אנשים ובמרחק", מהר מאוד יגיע לכמות של 50 איש, כשכמובן שמירת מרחק ומסכות זה יהיה בגדר "חלומות באספמיא".

במילים אחרות-לו יצוייר שנמצא תרחיש היפותטי דמיוני ופרוע לחלוטין, בו החרדים יהפכו לייקים ויקפידו לגמרי על ההוראות שיכללו:
תפילה באוויר הפתוח-עד 10 אנשים במניין, שמירת מרחק "יהרג ואל יעבור", וכמובן לבישת מסיכה- יהיה אפשר להתחיל לדון וד"ל....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2020 10:30 לינק ישיר 

למרות שאני לא תומך באי-קיום ההוראות, קשה לי להתאפק מלהעלות את זה:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אני מבין למה החרדים כועסים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.