| נשלח ב-19/4/2020 01:48 |
|
| |
יש לי את כל הכבוד לר' גרשון, ונדמה לי שלא פחות ממך, אבל כשאתה מכתיר רב ל"לא אלמן ישראל" אך ורק בגלל שבמקרה הזה דעותו תואמת את שלך, מה אגיד, לא מריח כל כך טוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 02:08 |
|
| |
מאז שהרב שטיינמן נפטר היה חסר בציבור החרדי לשמוע את דעת התורה ולא דעה שעוברת דרך פילטרים של נכד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 02:17 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  |
מאז שהרב שטיינמן נפטר היה חסר בציבור החרדי לשמוע את דעת התורה
ולא דעה שעוברת דרך פילטרים של נכד
|
|
ייתכן שאתה צודק. אני עדיין בדעה שיענקי קנייבסקי היה צריך להיות משוגע להכתיב לסבא שלו את הדעה להשאיר פתוח את התלמודי תורה. ואפילו עכשיו אני מכיר לא מעט אנשים גדולים, שספק פיקוח נפש לא פחות חמור אצלם מכמה לבלרים באתרא הדין, ובכל זאת דעתם שחייבים להשאיר פתוח בתי כנסיות ותלמודי תורה. רק מה, התקשורת היום היא בריונית, ראה ערך טראמפ, ולא מוכנה לקבל דעות שונות מהדעה שלה. שאלה פשוטה ודבילית כמו מה פתאום עכשיו השתנה שפותחים את מקומות העבודה ועוד הקלות לא תזכה למענה. למה? ככה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 02:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 03:51 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
מעניין שהרב אדלשטיין שמטיף לא להתפלל במנין ולשמור על הוראות משרד הבריאות, שכח בחג הפסח מהוראה זה והיסב לליל הסדר יחד עם בני משפחתו, מה לכם כי תלינו על ביבי וריבלין ???? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 03:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 04:53 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| מהשחושבים כתב: |  |
מאז שהרב שטיינמן נפטר היה חסר בציבור החרדי לשמוע את דעת התורה
ולא דעה שעוברת דרך פילטרים של נכד
|
|
ייתכן שאתה צודק.
אני עדיין בדעה שיענקי קנייבסקי היה צריך להיות משוגע להכתיב לסבא שלו את הדעה להשאיר פתוח את התלמודי תורה.
ואפילו עכשיו אני מכיר לא מעט אנשים גדולים, שספק פיקוח נפש לא פחות חמור אצלם מכמה לבלרים באתרא הדין, ובכל זאת דעתם שחייבים להשאיר פתוח בתי כנסיות ותלמודי תורה.
רק מה, התקשורת היום היא בריונית, ראה ערך טראמפ, ולא מוכנה לקבל דעות שונות מהדעה שלה.
שאלה פשוטה ודבילית כמו מה פתאום עכשיו השתנה שפותחים את מקומות העבודה ועוד הקלות לא תזכה למענה.
למה? ככה!
|
|
לשאלתך מה השתנה. א. אחרי חודש של בידוד ובדיקות, סביר מאוד שרוב הגדול ממש של חולי הקורונה יודעים על מחלתם וסביבתם יודעת ונזהרת הרבה יותר מאשר לפני חודש. ב. כיום כמות החולים בס"ה במגמת ירידה וכל יום יש פחות חולים מאתמול, מה שאומר שהחשש לקריסת מערכת הבריאות פוחת. ג. מערכת הבריאות כיום קיבלה חיזוק של: בדיקות, ציוד הגנה, מכונות הנשמה, תרופות, אפשרות לטיפול בפלזמה של מחלימים, ועוד. לפני חודש כל זה לא היה. ד. כל הפתיחה מחדש היא איטית מאוד ומבוקרת והמשכה מותנה בהמשך עצירת המגיפה, במידה ותהיה עליה, המשק יושבת שוב. ה. ההחלטה על פתיחה נעשית לפי רמת החיוניות של השירותים בעיני הממשלה, ברור שיש פה גם שאלות ערכיות, אבל בסופו של דבר החיוניות של השירותים ברורה לכולם. הממשלה קובעת את זה תוך ידיעה ברורה שפתיחה כזו תגבה קרבנות מסויימים בחיי אדם, אלא שהחיוניות של השירותים והמשק גם הם בסופו של דבר נוגעים בחיי אדם והם עושים שיקול קר שאף אחד לא היה שש לקבל החלטה כזו בעצמו. ו. לגבי מוסדות ותפילות, לא אנחנו אלא הרבנים הם שצריכים להחליט על מה נאמר "וחי בהם" שקיום תפילות במניין ולימוד בישיבות שעל פי דרכי הטבע בוודאות יביא הרוג אחד או כמה נוספים, ולכן קיום מניינים וכו' כעת זה בגדר של "וימות בהם". או שכעת נאמר עליהם "תורה מגנא ומצלה" ואין לחשוש לדרכי הטבע. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 05:12 |
|
| |
כנראה ששכחת שלפני ימים ספורים בלבד הטילו אימה על כל הארץ שמבני ברק תצא קורונה וקוביד משכונות החרדיות מירושלים. אני מבין שהכל נעלם תוך שלושה ארבעה ימים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 07:54 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
כנראה ששכחת שלפני ימים ספורים בלבד הטילו אימה על כל הארץ שמבני ברק תצא קורונה וקוביד משכונות החרדיות מירושלים.
אני מבין שהכל נעלם תוך שלושה ארבעה ימים.
|
|
א.הריכוזים החרדיים אכן מסוכנים פי 10 ממקומות חילונים כי יש בהם פי 10 חולי קורונה מהריכוזים החילונים. ב. המדינה התנפלה על בני ברק והריכוזים החרדים עם הקצאת כל כוחות הרפואה לאיתור כל חולי הקורונה בעיר, וכל הכוחות הוכיחו את עצמם עם ירידה בתחלואה (ירושלים שהמדינה שמה לב קצת באיחור בגלל השתדלות העירייה למנוע אפליה בין חרדי לחילוני, הירידה יותר מתמהמהת). ג. אני מאוד מקווה שההקלה הממשלתית בעניין המניינים נובעת משיקולים ענייניים ולא מלחץ שהופעל עליהם על ההפגנות, ושלקחו בחשבון שההחלטה מכוונת בעיקר לערים החרדיות ששם מסוכן פי 10 מכל הארץ. ושסבורים שהצליחו להגיע ל100% שליטה גם באיזורים החרדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 08:34 |
|
| |
ירו_שלמי
| כברהיה כתב: |  | | תמניא_אפי כתב: |  |
כנראה ששכחת שלפני ימים ספורים בלבד הטילו אימה על כל הארץ שמבני ברק תצא קורונה וקוביד משכונות החרדיות מירושלים.
אני מבין שהכל נעלם תוך שלושה ארבעה ימים.
|
|
א.הריכוזים החרדיים אכן מסוכנים פי 10 ממקומות חילונים כי יש בהם פי 10 חולי קורונה מהריכוזים החילונים. ב. המדינה התנפלה על בני ברק והריכוזים החרדים עם הקצאת כל כוחות הרפואה לאיתור כל חולי הקורונה בעיר, וכל הכוחות הוכיחו את עצמם עם ירידה בתחלואה (ירושלים שהמדינה שמה לב קצת באיחור בגלל השתדלות העירייה למנוע אפליה בין חרדי לחילוני, הירידה יותר מתמהמהת). ג. אני מאוד מקווה שההקלה הממשלתית בעניין המניינים נובעת משיקולים ענייניים ולא מלחץ שהופעל עליהם על ההפגנות, ושלקחו בחשבון שההחלטה מכוונת בעיקר לערים החרדיות ששם מסוכן פי 10 מכל הארץ. ושסבורים שהצליחו להגיע ל100% שליטה גם באיזורים החרדים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מצטרף לתקוה שבסעיף ג', אך חושש מאוד שאכן זו טעות שנעשתה בלחץ מי שמייצג אותנו וחושב על הלחץ של ההמון יותר מאשר על טובתם הבריאותית, ומי יודע מה יהיו התוצאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 10:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 10:37 |
|
| |
המצוה כרגע היא להשאר בבית. נקודה .צריך להסביר לציבור שכל רגע שאתה נשאר בבית ולא יוצא החוצה אתה מקיים ונשמרתם הכי מהודר שיש . כל מי שמחפש תירוצים לצאת צריך לשקול את הדברים במאזניים של שכל ישר .תועלת מול סיכון. לדעתי תפלה במנין בעת הזו ממש ממש לא שווה את הסיכון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2020 13:56 |
|
| |
מכתבו של הרב אדלשטיין פורסם ביומונים החרדים (יתד נאמן - המבשר - המודיע)

|
|
|
|
|