|
|
| נשלח ב-28/4/2020 11:59 |
|
| |
אתה לא שקרן ואני בהחלט מאמינה לך שהוא אוכל כל שנה מלווה מלכה כשפורסמו התמונות לא כתבו שהן-צולמו במוצאי חג אלא בחול המועד!.ברשת אין תמונות משנים עברו ואנשים מסביבתו לא "זוכרים" אותו חובש שטריימול משנים עברו.בכל אופן אני מתנצלת בפניך אם פגעתי בך? דרך אגב לידיעת כולנו, חסידים ואנשי מעשה המשיכו במוצאי חג ולמחרת לנהוג כבחול המועד.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/04/2020 12:07:05
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 12:10 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  |
מה יותר חמור, לצלם או לכתוב בפורום בחול המועד?
נראה לי אותו דבר, אם הצילום נעשה במדיה אלקטרוני.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 12:30 |
|
| |
ברור שיותר חמור זה לצלם,אם כי מי שיכול להימנע מכתיבה בחול המועד שיבורך,אבל אתה לא רוצה להשוות גולש בפורם לסביבתו של שר התורה,או שאתה מזדהה עם דבריו של הרב לנדו שאולי התכוון לסביבתו של שר התורה שמדובר בריקים ופוחזים?ואז בעצם את מבייש את הגולשים בפורם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 14:49 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | ברור שיותר חמור זה לצלם,אם כי מי שיכול להימנע מכתיבה בחול המועד שיבורך,אבל אתה לא רוצה להשוות גולש בפורם לסביבתו של שר התורה,או שאתה מזדהה עם דבריו של הרב לנדו שאולי התכוון לסביבתו של שר התורה שמדובר בריקים ופוחזים?ואז בעצם את מבייש את הגולשים בפורם? |
|
אי אפשר לתפוס את המקל משני קצותיו
או שאתה מחליט שאתה ריק ופוחז, ואז מי אתה שתבקר אחרים או שאתה מחליט שאפשר לכתוב כאן בחול המועד, ואז אשר גם לצלם בחול המועד במצלמה דיגיטלית איך יכול בנאדם לבוא לבקר אחרים ולומר להם "תהיו יותר טובים ממני"?
אגב, צילום יפה עם שטריימל של הרב קנייבסקי, הוא דבר האבד.. התגובה שלך בפורום, בפרט אשכול עוקצני מול גדול הדור, אני לא כל כך בטוח שהם דבר האבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 15:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 15:12 |
|
| |
לא הבנתי אתה רומז ששוקי הביא את השטריימול שלו לשר התורה להצטלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2020 17:20 |
|
| |
הוא תמיד חבש אותו, גם אביו הסטייפלר זצ"ל חבש שטריימל, החידוש הוא רק שעכשיו התפרסמה תמונה.
אני חוזר וכותב שלפותחת האשכול שאפילו אינה יודעת לאיית שטריימל כראוי, לא מפריע באמת הצילום בחול המועד אלא מפריעה לה העובדה ששר התורה חובש שטריימל.
תוקן על ידי overseer ב- 28/04/2020 19:25:41
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:51 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | לא הבנתי אתה רומז ששוקי הביא את השטריימול שלו לשר התורה להצטלם? |
|
אני לא רומז, אני כותב: לךתדע, הסבר לי בבקשה איך יכול להיות ששוקי לרר החסיד עובר על איסור כ"כ חמור, שלדעת בעלך (קורה אצלכם..) הוא איסור תורה? הרי החסידים מדקדקים בתרי"ג מצוות באופן מלא כידוע! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 02:01 |
|
| |
בעלי אמר שמחלוקת ראשונים.אבל על שוקי אין לשאול שאלות כי הוא לא מייצג את התורה? יתרה מזאת הוא אומן שאולי זקוק לפרנסה ולכן האיסור לא חל עליו! אבל השאלה מקבלת משנה תוקף כשהמזמינים והגורמים,למלאכה,מתיימרים לייצג את התורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 11:45 |
|
| |
א. לפי התפיסה החסידית, שוקי לרר הכי מייצג את התורה, אין בו פחות תורה משום אדמור אחר, ובשימושה של תורה ואחזקת תורה הוא גדול מרוב האדמורים. ב. אם הוא בגדר "פועל שאין לו מה יאכל" (וזה בכלל לא מופקע), מותר גם לעשירים להזמין אותו. מכיר את הנודע ביהודה על גילוח בחוה"מ? ג. תפסיק כבר עם ה"בעלי". אתה לא ד"ר דהן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 12:35 |
|
| |
זמני לא בידי, אענה לך בטיפין טיפין,בראשית אתייחס לידיעותיו בתורה של מרנא שוקי:חייבים לומר כפי שכתבת לעיל שידיעותיו של שוקי בתורה אינם פחותים משל כל אדמור קיים?ובשל כך,על פניו, הוא מצא את עצמו אצל שר התורה בחול המועד ,יש להוסיף שגאונותו בתורה אף-מהעפילות על אלו של שר התורה,ובשל כך ,הוזמן אחר כבוד לביתו? לפתור עם שר התורה כמה שאלות הלכתיות,שעל הפרק, שהתעוררו בעקבות המצב:האם באמת מדובר במגפה כשיש רק מתים עם בעיות בריאותיות קודמות,?ומה דעתו שלמרן שוקי שמכונות ההנשמה, של חוליי הקורונה בבתי הרופאים, אינן מחוברות בשבת לגנרטור וניזונים מחשמל רגיל רחמנא ליצלן?,האם לא עדיף בשל כך למות-בבית, ובשום פנים ואופן לא להתפנות לבתיי הרופאים? (כי מחמת הזקנה) אולי נשכח מהגאונים הקדושים שבמקום שיש נזק, אין לוקחים סיכונים בשפת העם!!! במילים אחרות ההלכה היא שנשארים בבית ללמוד!, על אף שתורה מגנא ומצלא! אגף לא חייבים ללמוד בבית ניתן גם להעביר, את זמנם של הזקנים בהזמנת ליברמן אל הסבא למשל?או עם נוכל מאפריקה שטוען שהוא מלך:אין ספק שמונחת בפנינו סוגיה תלמודית קשה:הבא בטענה מאפריקה וטוען למלכות?ב"ה יש הכרעה:יש לברך בשם המלכות ברוך שחלק וגו' אבל בתנאי קודם למעשה יש לרוץ לאתרים ולדווח על פסק דין דרמטי של-שר התורה, שפסק שיש לברך עליו ברוך שחלק מכבודו,ואפילו להזמין את טוקר הביתה לשם יחסי ציבור? במחשבה שנייה,אולי כן צריך לצאת מהבית לבית המדרש,כדי ללמוד כי ראינו עם מה מעבירים את זמנו של שר התורה בביתו? ואם היו דואגים להוציא אותו מביתו לבית מדרש יכל הוא ללמוד באין מפריע ולא היה צריך לשאת בעול פרנסת המשפחה?עד כאן לעכשיו!נ.ב. אני מודעת לזה שייתכן מאוד " שמשימתו של הדיבוק הזה" כאן למשוך אותי בלשוני... ואז לפנות אל ההנהלה שחייבים למחוק את האשכול? יחד עם זאת שיתפתי פעולה כי אין לי עניין בהשארת החרפה שיצרה סביבתו של ר' חיים קנייבסקי? מלאכה בחול המועד?רק היה לי חשוב להתריע שלא מדובר בכזה ראה וקדש:כי אנו עדיין לא מודעים למי התכוון הרב לנדו "ריקים ופוחזים שכל מטרתם לגרוף הון על חשבון הציבור ואפילו לסכנו?"
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/04/2020 13:19:01
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 12:50 |
|
| |
מה קרה שזמנך לא בידיך? אתה באמצע להוציא את הנקניקיות?? ולגופו של עניין: כל האדמורים כולל שוקי לרר, עוסקים גם בעסקנות - כפי שאתה מציין בצדק: לפרנס את המשפחה. אבל אם זה מה שנקרא אצלך "שאלות הלכתיות" אז באמת יש לרב לרר הרבה מה ללמד אותך... או שתשאל את "בעלך". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:46 |
|
| |
שינוי הכותרת על ידי overseer
הכותרת הזו משנה לגמרי את משמעות האשכול. לשמחתנו, פותח/ת האשכול המשיך להראות את אהבתו לתלמידי חכמים ובני ביתם, כולל הפגנת ידע נרחב באיסורים שונים שחלים עליהם, לא על עצמו. אני חשבתי שמידת הבושה אבדה מן הארץ. אני מאד שמח לראות שלפחות לאחד מהמנהלים יש לו עדיין קצת בושה, עד כדי כך שהוא ראה לנכון לתקן את הכותרת. יותר טוב מאוחר מלעולם לא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 15:04 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | שינוי הכותרת על ידי overseer
הכותרת הזו משנה לגמרי את משמעות האשכול. לשמחתנו, פותח/ת האשכול המשיך להראות את אהבתו לתלמידי חכמים ובני ביתם, כולל הפגנת ידע נרחב באיסורים שונים שחלים עליהם, לא על עצמו.
אני חשבתי שמידת הבושה אבדה מן הארץ. אני מאד שמח לראות שלפחות לאחד מהמנהלים יש לו עדיין קצת בושה, עד כדי כך שהוא ראה לנכון לתקן את הכותרת.
יותר טוב מאוחר מלעולם לא.
|
|
הבדיחה האמתית היא, שלפני 200 דורות עמדו אנשים בדיוק כמו פותח האשכול, וצדקו על חז"ל שאסרו לעשות מלאכה בחול המועד... אין שום הבדל בין הנסיבות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 16:21 |
|
| |
| אדרבא כתב: |  |
הוא תמיד חבש אותו, גם אביו הסטייפלר זצ"ל חבש שטריימל, החידוש הוא רק שעכשיו התפרסמה תמונה.
אני חוזר וכותב שלפותחת האשכול שאפילו אינה יודעת לאיית שטריימל כראוי, לא מפריע באמת הצילום בחול המועד אלא מפריעה לה העובדה ששר התורה חובש שטריימל.
תוקן על ידי overseer ב- 28/04/2020 19:25:41 |
|
|
|
|
|
|