|
|
| נשלח ב-29/4/2020 21:29 |
|
| |
אדרבא,זה מצוין שיש לך הבנה בענייני בושה?אבל לא ראינו אותך מוחה כשהכריזו בשם שר התורה שחסידים ואנשי מעשה הם "משנאי ה' רק בשל צייתנותם לרבניהם! בעצם רגשי הבושה מופעלים אצלך רק כשזה משרת אותך או את שולחיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 08:01 |
|
| |
הדיבוק ,ההיתר של-הנודע ביהודה,לגילוח הזקן, לא שייך לכאן: שכן התמונות עם השטריימול ניתן לצלם לפני החג אבל גילוח הזקן לפני החג לא תספיק למשך כל ימי החג,לכן אין לוגיקה בין הדברים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/04/2020 08:13:27
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 08:19 |
|
| |
לא הבנתי מה הקשר להיתר של הנודע ביהודה לגילוח בחול המועד. הרי הרבה קולמוסים נשברו על ההיתר שנימוקו היה סודי. דוקא על כך אתם בונים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 09:17 |
|
| |
מי שלא פותח "נודע ביהודה" (אולי באידאולוגיה), לא יודע מה באמת כתוב בו... ההיתר המקורי של הנודע ביהודה, היה להתגלח ע"י פועל שאין לו מה יאכל. על זה הוא כתב שזה בכלל לא קשור לשאלה מה הדין במי שגילח לפני המועד וגם האוסרים יתירו. על זה הוא נשאל ע"י כמה פוסקים- אם כן תתיר את כל המלאכות ע"י פועל שאין לו מה יאכל (לדוגמה, צילום של מרן ר' חיים)? וענה להם. עכשיו יותר ברור? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 09:18 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
לא הבנתי מה הקשר להיתר של הנודע ביהודה לגילוח בחול המועד.
הרי הרבה קולמוסים נשברו על ההיתר שנימוקו היה סודי. דוקא על כך אתם בונים?
|
|
השאלה שהעסיקה את כולם, זה מה גרם לנודע ביהודה לכתוב את ההיתר, והיות ההיתר דחוק מסיבות נוספות (בלי קשר לפועל שאין לו מה יאכל). לכן הסבירו שהיו מטרות אחרות. אבל על עיקר הנושא בהקשר של פועל, לא נראה לי שיש הרבה מה לדון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 11:58 |
|
| |
למה זה לא דבר האבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 12:16 |
|
| |
למה זה כן?ניתן לחבוש את השטריימל לפני החג ולהזמין צלמים ואם צריך אף לקיים מסיבת עיתונאים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 12:45 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | למה זה כן?ניתן לחבוש את השטריימל לפני החג ולהזמין צלמים ואם צריך אף לקיים מסיבת עיתונאים |
|
זה רק המשך של הזלזול שלך בגר"ח, כשאתה ובעלך לא תשמרו ולא תקיימו מה שהוא עושה בחצי דקה... אתה באמת חושב שזה הולך ככה, שרוצים תמונה שלו עם תרבוש וקוראים למישהו שיצלם?? אתן לך שתי שאלות ותגיד לי מה דעתך, האם זה דבר האבד... תתאמץ מאוד לדון את ר' חיים ואנשי ביתו לכף זכות, שאולי זה ככה אצלם: א. סוחר ספרים שיש לו בלאי של חומשים ממהדורה שיצאה לפני 500 שנה, האם מותר לו לטפל בהם במועד או שפשוט במקום לשמור את החומשים האלה שישתמש בחומש הרגיל שלו? ב. חגגתם יום הולדת 98 לסבתא שלך, או בר מצוה לבן שהבאתם/אימצתם, בחול המועד. מותר לצלם את האירוע, או שאחר כך תביימו אירוע ביום חול ותצלמו? תנסה להבין למה צלם/בן משפחה שמחזיק ארכיון של תמונות, רואה בתמונה של ר' חיים עם שטריימל את הדוגמות האלה. עם קצת פחות שנאה תצליח להבין, או שתיעזר בבעלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 17:31 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | הדיבוק ,ההיתר של-הנודע ביהודה,לגילוח הזקן, לא שייך לכאן: שכן התמונות עם השטריימול ניתן לצלם לפני החג אבל גילוח הזקן לפני החג לא תספיק למשך כל ימי החג,לכן אין לוגיקה בין הדברים.
|
|
האם נראה לך מספיק מכובד לומר לר' חיים ללבוש את השטריימל לפני החג כדי לצלם אותו? טענה זאת מצטרפת לעוד גיבוב טענות שמאחוריהם ניכר שעומד אדם מציק בבקשה תפסיק להציק, נמאס די.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 17:47 |
|
| |
לך תדע,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 19:22 |
|
| |
לי אין בעיה לומר טעיתי?אבל בקשו זאת מסביבתו של הגר"ח ,שעל פניו בשל החלטתם לא לקיים הוראות הרופאים, ואף קיררו את אלה שכן ראו שמדובר במגפה קטלנית,יתרה מזאת, הוסיפו חטא על פשע,בזמן שמאות רבות,של גופות נפטרים נספרו,אז לכל הדעות ידעו כבר שמדובר במגפה כלל עולמית, המשיכו להמר על מותם של יהודים ושליחתם אל זרועות מלאך המוות!!!? בשל-ההגנות שמכרו להם מפני הנגיף?,ובכך גרמו למותם של אנשים לכאורה? נראה אותכם מבקשים "מהריקים והפוחזים האלה" לומר טעינו? לא חטאנו!! או סליחה!!" :חשבנו שניתן לשקר את כל העולם כל הזמן ,אבל פתאום הופיע בעולם נגיף קורונה ואנשים שמו לב שכל המושג של ר' חיים בזמן הזה: הוא פמפום אחד גדול, של נצלנים ציניים וחורשי רעתו?.(2)עכשיו בקשו מסביבתו לומר טעינו?לא חטאנווו! כשאמרנו ששר התורה אמר על חסידים ואנשי מעשה שהם "משנאי ה' כי כל חטאתם הוא שהם מצייתים להוראות רבותיהם?.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/04/2020 19:47:42
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 20:29 |
|
| |
איש חשוב יכולתי לענות על הטענות ההזויות ועל הגידופים כלפי,אך מספק פגיעה בשר התורה החלטתי לשכב על הגדר למענו!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 01:25 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | איש חשוב יכולתי לענות על הטענות ההזויות ועל הגידופים כלפי,אך מספק פגיעה בשר התורה החלטתי לשכב על הגדר למענו! |
|
טענות הזויות? גידופים? כתבתי שלא מכובד לבוא לרב קנייבסקי ולומר לו ללבוש שטריימל לפני החג כדי שיצלמו אותו, ומי שטוען ככה הרי הוא רק בא להציק והאמת, הייתי עדין מידי בלשוני. אתה חוצפן עז פנים, אדם שבא בעזות ואומר שיקראו לגדול הדור שיצטלם לפני החג עם שטריימל הוא חוצפן שצריך להעמידו במקומו אתה בא לכאן מתחבא מאחורי המקלדת ופותח פה בצורה נחותה על רבנים, תתחיל להיות גבר - תרתי משמע (...) תבוא ללדרמן ונראה איך אתה פותח שם ככה את הפה..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/05/2020 01:33:03
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 05:40 |
|
| |
עם הצעתך לבוא ללדרמן,אתה מזכיר את אלה,שמבקשים,לצאת "בחוץ כדי ללכת מכות כדי להוכיח מי גבר" לאחר שתבונתם לא עמד להם בוויכוח,להוכיח שהצדק עימם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2020 13:45 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | אדרבא,זה מצוין שיש לך הבנה בענייני בושה?אבל לא ראינו אותך מוחה כשהכריזו בשם שר התורה שחסידים ואנשי מעשה הם "משנאי ה' רק בשל צייתנותם לרבניהם! בעצם רגשי הבושה מופעלים אצלך רק כשזה משרת אותך או את שולחיך? |
|
אם יתברר שר' חיים אמר את זה, האם גם אז אתה מבקש ממני להרגיש בושה? נ.ב. לא דיברתי על הבושה שלי, או שלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|