חריף ומקשה
תבין שרופא שעובד בבית חולים כמעט אף פעם לא יוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה. בסופו של יום הוא הרי עובד שם וזה מקור פרנסתו.
אותו דבר עם אחות שעובדת במקום.
פה מדובר בכוח עבודה שייבאו ממדינה אחרת בארה"ב ולכן אין לאחות מה להפסיד והיא מספרת כל מה שהולך שם.
את האמת
אם הסיפור היה רק האחות אני גם הייתי מפקפק, אבל יש פה יותר מדי צירופי מקרים שמובילים למסקנה כמעט ודאית שאנשים מתו מרשלנות.
א. המון עדויות מאנשים שאושפזו והבריאו שסיפרו שפשוט הולך שם תוהו ובוהו ואנשים מתים פשוט מחוסר תשומת לב. אפילו צרכים בסיסיים ביותר כמו אוכל לא סופק להם הרבה פעמים. עכשיו תאר לעצמך מצב שבו פתאום יש לחולה קוצר נשימה, למי הוא יפנה באין קשר לעולם החיצון?
ב. למתים הרבים במדינת ניו יורק יש סיבות רבות, אבל בהחלט שיש רגליים לדבר לתלות ברשלנות בתי החולים.
ג. עצם הדבר שאין למאושפז קשר עם העולם החיצוני כבר מהווה גורם לא קטן להתרשל בטיפולו, ובוודאי בזמן של עומס עבודה כפול ומכופל.
ד. חוסר היכולת של בתי החולים במקרים לא מעטים לספק הסבר מתקבל על הדעת על מה שקרה לאנשים שנכנסו לביה"ח במצב טוב יחסית ויצאו בארון מתים.
ה. לפני כמה שבועות החרדים החליטו החרדים להחרים את מיימונידיס על מתים רבים שלא התקבל הסבר מניח את הדעת למותם.
ו. האדמו"ר מויז'ניץ ארה"ב הוא יועץ רפואי ותיק ורב ניסיון, אולי לא כמו מיילך פירר, אבל לא רחוק מזה. זה שזרקו אותו ממאונט סיני בגלל השתדלותו להתקין טאבלטים בכדי שחולים יהיה קשר עם העולם החיצון, מריח לא טוב בלשון המעטה.
ז. המצב בניו יורק כ"כ לא בגדר סוד, שעסקנים רצו להמיר ישיבה לבית חולים ארעי (ייתכן שהתבצע). הנגיד אליעזר קסטנבוים היה אמור לממן את זה.
מכל אלו הסיבות ועוד אחרות סביר להניח שעל אף שאולי המצב לא ממש כמו שהאחות מתוארת, בכל מקרה המצב לא רחוק מזה.
נשלח מהאנדרואיד שלי