בבני ברק התלוננו - הרמטכ"ל הפסיק את הברכות על חבילות המזון
על החבילות נכתב "חג שמח, איש את רעהו יעזורו. באהבה, חיילי צה"ל". בכיר חרדי: "קירוב לבבות גדול מדי". כוכבי: "באנו באמת ממקום של חיבור וחיבוק"
רועי שרון
21 באפריל 202021:37
הרמטכ"ל אביב כוכבי הורה לפיקוד העורף להפסיק לצרף ברכות לחבילות מזון שנשלחו מחיילי צה"ל, עקב תלונות שקיבל מגורמים בחברה החרדית - כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. על חבילות המזון שחילקו חיילי צה"ל בבני ברק נכתב ״חג שמח, איש את רעהו יעזורו. באהבה, חיילי צה"ל״. במהלך סיור הבוקר בעיריית ירושלים, סיפר הרמטכ"ל כי "אחרי כמה שעות קיבלנו טלפון מבכיר שאמר 'תעצרו את זה, זה כבר קירוב לבבות חזק מדי'״.
בעקבות השיחה עם הבכיר בהנהגה החרדית, כוכבי הורה להוריד את הפתקים מהחבילות. "באנו באמת ממקום של חיבור וחיבוק״, אמר. אחת מהסיבות האפשריות לבהלה הגדולה שיצר הפתק היא חשש של גורמים בציבור החרדי מהנוכחות של חיילי צה"ל במדים בבני ברק.
אייטם עצוב ואני משוכנע שלא מייצג את הרוב הגדול של הציבור החרדי. אין דבר כזה בעולם "קירוב לבבות גדול מידי"! טוב יעשה הרמטכ"ל אם ינחה להשיב את פתקי הברכה הנהדרים האלה. כי אנשים אחים אנחנו ואך טבעי הוא ש"איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק".
https://twitter.com/bezalelsm/status/1252671248464740353?s=20
נשלח ב-21/4/2020 22:56
לא יודע מי ביקש, את הדבר ההזוי הזה,
אני כתושב העיר מבקש מצה"ל לא להוריד את המדבקות הללו.
ואני מעריך שזו גם בקשתם
של רוב רובם אם לא כמעט כל תושבי העיר בני ברק.
נשלח ב-21/4/2020 23:01
"יתד נאמן"-לא קיבלתם עיתון היום?.נשלח לכם אותו מחר..(אולי)
מעניין .אני רואה את הקרטונים על יד פחי האשפה ויש עליהם את הפסוק וחבל ממש שמדביקים עליהם!
ומניעת הכרת הטובה הוא מדה רעה ומרה מאוד ועיקר הדרך לאהבת השי"ת ביארו החסיד בחו"ה על יסוד הכרת הטובה והנני מעתיק מש"כ בברייתא משנת ר"א פ"ז וז"ל אין לך קשה לפני הקב"ה יותר מכפיית טובה וכו" לא נטרד אדה"ר מג"ע אלא על כפיית הטובה בו' אף אבותינו במדבר לא כעס עליהן הקב"ה אלא על כפיית הטובה כו' וכשהיו אבותינו בארץ לא היו רוב חטאותיהן אלא כפיית טובה כו" מפני מה ענש הכתוב ביותר לכפויי הטובה מפני שהוא כעין כפירה בעיקר כו" האדם הזה הוא כופה טובתו של חברו למחר הוא כופה טובתו של קונו כו" שכפיית הטובה הוקשה לכפירה בעיקר כו' הזהרו שלא תכפו טובה שכפוי טובה אינו יכול לקבל מלכות שמים וע"ש
ברכת פרץ . הרב קניבסקי יעקב ישראל. בני ברק תש"נ
נשלח ב-22/4/2020 16:45
לא ידוע מי אלה שפנו לצבא וביקשו להסיר את המדבקות, בכל מקרה הם אינם המנהיגים של היהדות החרדית ולא מייצגים אותם, לא כל בעל זקן וכובע הוא "רב ומנהיג" ובצד החילוני לא יודעים להבדיל בין רב ומנהיג לסתם נודניק קנאי לצערנו יש יותר מדי "מנהיגים" מטעם עצמם שעושים חורבן ונזק.
נשלח ב-22/4/2020 17:01
אולי מי שפנה לצה"ל הם אלה שבכל ימות השנה "מספרים לנו סיפורים" שהם אלה שמושיעים את עניי וחוליי העיר ב"ב ,ופתאום מתברר שלא דובים ולא יער?:אז מה עושים דבר ראשון, פונים לבכיר עושה דברם,שיפנה אל הרמטכ"ל בדרישה להסיר "ראיות" המוכיחות על מקור המזון?. שנית מחכים קמעא,ואז מתחילים לספר לכולם: כמה הם "עזרו בזמן המגפה" ויש להמשיך לתמוך באותו גוף... שהתברר לכאורה כמשענת קנה רצוץ בכל עת ועונה. במחשבה שנייה המדינה מימנה את האוכל לתושבים, וצה"ל סיפק אותו בפועל לבתי התושבים,אז היה מספיק לכתוב על הקרטונים חג פסח כשר ושמח באהבה ממדינת ישראל!