|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
הגר"ד לנדו: "עסקנים ריקים ופוחזים שבגלל כבוד שליטה וממון מוכנים לסכן את כל הציבור החרדי"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 14:55 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | אתה יכול לפתוח דיון אם הצעירים צריכים להשמר באופן כללי כדי לא להכנס לסכנה. אם יש להם סכנה בכלל. ואם צריכים להשמר מפני חשש להזיק אחרים.
כל זה לא קשור לעובדה שאין אפשרות לטעון על פיקוח נפש לבחורי ישיבה שמבקשים להסתגר. כאשר בפועל אנו רואים שהמחלה הזו לא מסוכנת לצעירים. |
|
אני לא צריך לפתוח דיון מיוחד על זה, זה חלק בלתי נפרד מהדיון הכללי בנושא השמירה ופיקוח הנפש, גם אם הצעירים עצמם בסיכון נמוך למדי בעצמם. גם את החילול שבת שהתירו (או חייבו, איך שנקרא לזה), התירו הן לצעירים והן למבוגרים, לא אמרו שרק מעל גיל 40 חייבים לענות לטלפון בשבת, וכן על זה הדרך.
נ.ב. באשר לסכנה לצעירים, יש כמה צעירים במצב קשה בישראל, אבל זה דיון בפני עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 15:48 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | כל עוד בישראל אין אף מת פחות מגיל 40, וודאי לא פחות מגיל 25. לא מובן מה שייך כאן טענת ספק פיקוח נפש. (ההנחה היא שבחו"ל היו מתים צעירים יותר, בין היתר בעקבות קריסה של מערכות הבריאות).
|
|
1. לצערינו ביממות האחרונות שמענו על ילדה בת 11 ועל בחור בן 16 שנכנסו למצב קשה.
2. לפי נתונים מהעולם יש כ0.2% מתים בגילאים הנמוכים, ולכן אם ידביקו במכוון 30 אלף בחורי ישיבות (שזה בערך פי 2 מכל כמות החולים המאובחנים עד כה). יהיו מאות מתוכם מאושפזים (שיגרמו לקריסת מערכת הבריאות גם בארץ, תלוי בקצב ההדבקה אצל כולם בעקבות פתיחת הגנים), ויהיו מתוכם 10-50 נפטרים (תלוי בשמירה על בעלי מחלות הרקע).
תוקן על ידי כברהיה ב- 29/04/2020 15:49:57
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 15:55 |
|
| |
(והחלטה לפתוח ישיבות בלי צעדי זהירות כמו אלו הננקטים למשל בשיטת הקפסולה, המשמעות היא הדבקה המונית מכוונת של כל תלמידי הישיבות, למשל בבני ברק יש אחוז מהתושבים חולים מאובחנים, בהנחה סבירה שכמות החולים שאינם מאובחנים הוא פי 2 מאלו שאובחנו, הרי שמכל 100 בחורים בישיבה, יש 2 חולים, לשים במקום אחד 500 איש עם 10 חולים זה אומר תוך 5 ימים כולם חולים)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 16:51 |
|
| |
1. לשמחתינו הילדה בת 11 כבר יצאה מהגדרת מצב קשה...
2. אין טעם להתייחס לעולם הרחב. כיון שאנחנו לא יודעים מה באמת הולך שם. מי מהחולים מת עם מחלות רקע, כמו סרטן למשל. ברור לגמרי שבחור כזה חייב להשאר בבית, הוא וכל משפחתו. מי מהם מת בגלל קריסת מערכת בריאות. או מכל סיבה אחרת.
כאן בארץ, היו הרבה יותר מ10,000 חולים צעירים, גם אם לא מאובחנים. כפי שכל אחד מכיר מסביבתו הרבה חולים שבכלל לא הלכו לאבחון. אף אחד לא מת מתחת לגיל 40, וודאי שלא מתחת לגיל 25.
ואני לא מדבר על אפשרות של פתיחת ישיבה ללא נעילה מוחלטת. כי זה וודאי יביא מוות לאנשים מבחוץ, אחרי הדבקה המונית שתתרחש בעקבות פתיחת ישיבה כזו. (אני מתאר לעצמי שפתיחת בתי הספר וגני הילדים גם היא תביא למוות)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 16:52 |
|
| |
מה נורא להיות חולה קורונה בגיל צעיר - וכי בגלל תסמיני שפעת נסגור את כל הישיבות??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 16:53 |
|
| |
אגב, בלי קשר לשום דבר שנכתב לעיל. ברור לגמרי המשפט שכתבת על הדבקה מכוונת של 30,000 בחורי ישיבות. לא נכון בכלל. אנו רואים משפחות רבות מאוד שהיו שם חולים שלא שמרו על בידוד בתוך הבית פנימה. ובממוצע, לפחות חצי מבני הבית לא נדבקו. היינו נבדקו ונמצאו שליליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:07 |
|
| |
אני חושב שאין רשימה כזו. יש מיספור של כמות הבדיקות. אך הרבה מאוד אנשים קיבלו הרבה יותר מבדיקה אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:08 |
|
| |
ובנוסף לנכתב לעיל. יש להוסיף שסגירת הישיבות לגמרי, עלולה לגרור הדבקה הרבה יותר גדולה מאשר הכנסת כל הבחורים לתוך הישיבה. כי כרגע המצב הוא שהרבה מהבחורים מתערבבים בין כלל הציבור. מבוגרים ובעלי מחלות רקע.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:22 |
|
| |
כמה בדיקות קורונה נעשו בישראל? לפי משרד הבריאות, נכון ל־26 באפריל בשעה 8:00 נעשו 313,084 בדיקות לאבחון נגיף הקורונה. עוד דווח כי הבדיקות נעשות ב־32 מעבדות בארץ בשלוש משמרות בכל ימי השבוע, כולל בשבתות ובחגים. ואני שואל בן אדם שנדבק עובר 3 בדיקות אאל"ט, אחד לחיובי, ושתים לקבוע שלילי. בן אדם שהולך להיבדק על ספק ונמצא שלילי עובר רק בדיקה אחת. האם יש איזשהו דרך לקבוע בערך כמה אנשים נבדקו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 18:10 |
|
| |
תוקן על ידי כברהיה ב- 29/04/2020 18:17:27
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 18:47 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | 1. לשמחתינו הילדה בת 11 כבר יצאה מהגדרת מצב קשה...
2. אין טעם להתייחס לעולם הרחב. כיון שאנחנו לא יודעים מה באמת הולך שם. מי מהחולים מת עם מחלות רקע, כמו סרטן למשל. ברור לגמרי שבחור כזה חייב להשאר בבית, הוא וכל משפחתו. מי מהם מת בגלל קריסת מערכת בריאות. או מכל סיבה אחרת.
כאן בארץ, היו הרבה יותר מ10,000 חולים צעירים, גם אם לא מאובחנים. כפי שכל אחד מכיר מסביבתו הרבה חולים שבכלל לא הלכו לאבחון. אף אחד לא מת מתחת לגיל 40, וודאי שלא מתחת לגיל 25.
ואני לא מדבר על אפשרות של פתיחת ישיבה ללא נעילה מוחלטת. כי זה וודאי יביא מוות לאנשים מבחוץ, אחרי הדבקה המונית שתתרחש בעקבות פתיחת ישיבה כזו.
(אני מתאר לעצמי שפתיחת בתי הספר וגני הילדים גם היא תביא למוות) |
|
העולם הוא בהחלט אינדיקציה טובה למה שעלול לקרות כאן. יש נתונים על הכל כולל על מחלות רקע, בניו יורק מתו מאות בגילאי 18-40, 10-20% מהם מתו ללא מחלות רקע ידועות (לא מצאתי נתונים לפי גילאי הישיבות).
נתון נוסף מניו יורק. על כל 100,000 תושבים בגילאי 18-44 מתו עד כה 14.3 איש, מאחר וההדבקה המוערכת בניו יורק היא 15% מכלל האוכלוסיה, זה אומר שאם כולם כולם היו נדבקים היו מתים 100 איש על כל 100 אלף בגילאי 18-44. שזה אחד מאלף.
עוד חשוב להזכיר, בארה"ב יש המון מתים מעבר לרגיל, ומעבר למקרים המאובחנים ככאלו שמתו מקורונה, מה שמלמד שיש רבים אחרים שמתו מקורונה, וזה לא זוהה.
אם היו נתונים יותר טובים ומפורטים לגבי גיל מדוייק, היה אולי אפשר לקבל החלטות יותר טובות ומדוייקות, אבל מומלץ לא להפריח אמירות לא נכונות ש"צעירים לא מתים" וכו' וכו' שמבוססות על זה שבארץ ברוך ה' התעוררו יחסית מוקדם, אז אין לנו מספיק הדבקות וממילא מספיק מתים משלנו בשביל לספק נתונים.
למות בגלל "קריסת מערכת הבריאות" שייך בהחלט גם כאן. וחלק נכבד מהמתים שמתו פה (במיוחד בבתי חולים מסויימים) מתו מסיבה זו למרות שלא הייתה קריסה מוצהרת, מי יודע מה יהיה אם תהיה קריסה נרחבת (בהדבקה מכוונת של המונים).
לגבי ההדבקה המכוונת, אלו שלא זיהו אצלם את הנגיף בבדיקה, זה בגלל שתשובה שלילית בבדיקה נכונה רק ב70%, וכן בגלל "קריסת מערכת הבריאות" בנושא של הבדיקות שגרמה לכך שאנשים נבדקו לפעמים חודש ימים אחרי שביקשו להיבדק.
תוקן על ידי כברהיה ב- 29/04/2020 19:06:02
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 19:33 |
|
| |
האינדיקציה של יחס מקרי המוות לפי מספר אוכלוסיה הוא בלתי אפשרי לחלוטין להשוואה. הפערים בין מדינה למדינה הוא כל כך גדול שכל השוואה הוא לא רק בעייתית, אלא גם בלתי אמין בכלל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 19:44 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | האינדיקציה של יחס מקרי המוות לפי מספר אוכלוסיה הוא בלתי אפשרי לחלוטין להשוואה.
הפערים בין מדינה למדינה הוא כל כך גדול שכל השוואה הוא לא רק בעייתית, אלא גם בלתי אמין בכלל.
|
|
זה הנתון הכי נכון למדידה, כי במדידה מול מספר חולי קורונה, יש הבדל ענק במדיניות הבדיקות, מי נבדק, איך בודקים, וכו' וכו'. בניו יורק יש גם נתונים על היקף ההדבקה ולכן ביחד זה נותן אינדיקציה הכי טובה.
הפערים בין המדינות נובעים בגלל ההבדל במדיניות הסגרים בכל מדינה שהביאה להיקף הדבקה שונה בכל מקום.
|
|
|
|
|