הרי אפילו את העובדות אי אפשר ליישב - בסיינס לא בוחרים את מי להוריד, אז איך הם יודעים שירד הרצל? והאם כולם בקיאים בעשיית סיאנסים? (שהרבה טוענים שזה סתם בלוף, אבל נניח..)
ואין בזה שום איסור מפורש בתורה. כל טיפש יודע מה רש"י מסביר על כל סוג ניחוש, ואף אחד מהם לא דומה לסיאנס... אז אולי זה אסור בכל זאת, אבל בתורה זה לא מפורש.
ועוד היצור הזה החליט שזו עבודה זרה... אני האמת שואל למה להגיד שזה עבודה זרה? לא יותר סבבה להגיד שזה אכילת גיד הנשה?
האמת, כולנו אשמים בכך שאנו נותנים פתחון פה לאחד כמו יו_טיוב. שבידוע שיו_טיוב קושר את שרוכי נעל ימין לפני נעל שמאל בזדון, ועל פחות מכך היה עלינו לנדותו, לא לשאת ולתת עמו, לא להעלותו לתורה ולא להגיב לשקריו.
את חטאי אני מזכיר היום.
נשלח ב-29/4/2020 10:36
אלי זה לא מדויק, הרמב"ם (מו"נ ג, כו והלאה) מחלק את המצוות לסוגות ולכן הוא משלב הלכות קצרות בתוך ה"אבות" שלהם. לשם דוגמה, גם הלכות הקפת הראש והזקן נמצאות בהלכות עבודה זרה.
ואתה בהחלט צודק שזה דומה לאוב ומסתבר מאוד שלדעת הרמב"ם זה אסור, אבל עדיין א"א לומר שזה בדיוק מה שכתוב בתורה.
האמת, כולנו אשמים בכך שאנו נותנים פתחון פה לאחד כמו יו_טיוב. שבידוע שיו_טיוב קושר את שרוכי נעל ימין לפני נעל שמאל בזדון, ועל פחות מכך היה עלינו לנדותו, לא לשאת ולתת עמו, לא להעלותו לתורה ולא להגיב לשקריו.
את חטאי אני מזכיר היום.
אני דווקא בעד להפוך כל גירוד שלו לדיון הלכתי. זה יבריח את השוטה הזה מהר מאוד...
אני לעולם לא אבין את כל הבכיינים על זה שהמדינה מנסה לעקור את הדת, והם בעצמם מייצגים מדגרות של עבריינים ועמי ארצות.