בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מקרלין: "אנו לא בטוחים שמותר לסמוך על אנשים כאלו גם על שאלות אחרות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2020 12:17 לינק ישיר 

ואני ממש בכלל לא בטוח שניתן בכלל לסמוך על הרופאים, ובעיקר בכירי משרד הבריות, שכל שני וחמישי משנים את דעתם.

הם לא יודעים כלום!
אין להם אפילו צל של מושג כמה נדבקים בכלל יש, אבל מתיימרים לדעת בדיוק מה צריכים לעשות!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 14:11 לינק ישיר 

חיים_התמים כתב:
כך נראה מנהיג אמיתי.

אני מתאר לעצמי את המנהיג של ולשרה_בן, נוירולוג, לך תדע1 והבאבא....

אם הבחירה היא לאמץ כמנהיג את הרב אדלשטיין והאדמו"ר מקרלין או את יענקוש ושאר הגיחזים, הבחירה מאוד קלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 18:30 לינק ישיר 

מוחמד סעוד שר "כי אשמרה שבת" על סמך ההיתר של מוזיקה בספירת העומר.

"ראיתי שרבנים אמרו אצלכם שמותר מוזיקה בספירת העומר בגלל המצב, אז לכבוד שבת מקדיש לכם אחים ואחיות שלי בישראל"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 20:36 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מוחמד סעוד שר "כי אשמרה שבת" על סמך ההיתר של מוזיקה בספירת העומר.

"ראיתי שרבנים אמרו אצלכם שמותר מוזיקה בספירת העומר בגלל המצב, אז לכבוד שבת מקדיש לכם אחים ואחיות שלי בישראל"

כשקוראים את ההודעות שלך ועוד כמה שוטים פה נזכרים בחזיר הפושט את טלפיו וטוען כשר אני.

סליחה אם פגעתי בחזירים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2020 22:16 לינק ישיר 
קלעפער

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי כתב:

זה נכון שהתירו בקרלין מוסיקה השנה (או שזה פייק)?

נו שוין... 'קול שפוי' זה לא. אני יודע שהאיסור על כל שמיעת מוסיקה בספירת העומר אינו ברור כלל, אבל להתחיל לחלק קולות 'פסיכולוגיות' לפי המצב זה מדרון חלקלק, זה לא כמו שאר ההיתרים שהם בעצם חומרות בפיקוח נפש (כמובן שמי שחושב שאצלו יש בכך בעיה נפשית, סביר שיתירו לו רבנים).

חבל לי, כי במקרה של ה'מניינים' וכו' הם בצד שלי..

חשבתי לסנגר על הפסק הזה. ידוע המעשה של ר' ישראל סלנטר בעת המגפה בוילנא שעשה קידוש בבית הכנסת למרות שהיה בריא. רבו זה הפקפוקים וכו. אבל איך אמר לי פעם ת"ח אחד " די מעשיה איז נישט אויסגעהאלטן האבער דער מעשה איז יא אויסגעהאלטן..."

אז כאן רבני קרלין רצו להחדיר בכולם שמדובר במשהו רציני שצריך לבטל תפילה בציבור ועוד הרבה דברים כי וחי בהם, אז גם חומרא יחסית קלה מבטלים בשביל שיהיה מנוחת הנפש ומהטעם דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:21 לינק ישיר 
ירו_שלמי

קלעפער כתב:
ירו_שלמי כתב:

זה נכון שהתירו בקרלין מוסיקה השנה (או שזה פייק)?

נו שוין... 'קול שפוי' זה לא. אני יודע שהאיסור על כל שמיעת מוסיקה בספירת העומר אינו ברור כלל, אבל להתחיל לחלק קולות 'פסיכולוגיות' לפי המצב זה מדרון חלקלק, זה לא כמו שאר ההיתרים שהם בעצם חומרות בפיקוח נפש (כמובן שמי שחושב שאצלו יש בכך בעיה נפשית, סביר שיתירו לו רבנים).

חבל לי, כי במקרה של ה'מניינים' וכו' הם בצד שלי..

חשבתי לסנגר על הפסק הזה. ידוע המעשה של ר' ישראל סלנטר בעת המגפה בוילנא שעשה קידוש בבית הכנסת למרות שהיה בריא. רבו זה הפקפוקים וכו. אבל איך אמר לי פעם ת"ח אחד " די מעשיה איז נישט אויסגעהאלטן האבער דער מעשה איז יא אויסגעהאלטן..."

אז כאן רבני קרלין רצו להחדיר בכולם שמדובר במשהו רציני שצריך לבטל תפילה בציבור ועוד הרבה דברים כי וחי בהם, אז גם חומרא יחסית קלה מבטלים בשביל שיהיה מנוחת הנפש ומהטעם דלעיל.

ללמד זכות זה עניין גדול.. אבל הם בכל מקרה לא חשבו עד הסוף, כי מה שזה גורם הוא שדעתו של אדמור"ם שצריך להשימע להוראות איבדה הרבה מהשפעתה בקרב הציבור, ואדרבא, עכשיו כל המחמירים מוכתמים כסתם מקילים שמחפשים הזדמנות לברוח מתפילה בציבור..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:22 לינק ישיר 

למי שמבין בעניינים, למרות ה'לוגו' והחתימה, אין כאן הוראת והכרעת 'רבני קרלין', לא מוצי"ם ולא מורי הוראה, כל ה"הלכות" מונחתות מלמעלה, דהיינו מהאדמו"ר עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 21:28 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

למי שמבין בעניינים, למרות ה'לוגו' והחתימה, אין כאן הוראת והכרעת 'רבני קרלין', לא מוצי"ם ולא מורי הוראה, כל ה"הלכות" מונחתות מלמעלה, דהיינו מהאדמו"ר עצמו.

אמת

ודווקא בגלל זה, בזמננו אנו (עני) לא היו צריכים להוציא את הפסק מודפס בכדי שזה יתפרסם בכל העולם.

דעת האדמו"ר כך, בבקשה. יש מספיק דרכים לפרסם לציבור שלו בלי שזה יתפרסם לכל העולם.

מישהו יודע מה דעת האדמו"ר מאמשינוב לגבי הרבה נושאים? לא! פשוט לא מפרסמים. מי שצריך ורוצה לדעת כבר יכול לברר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 22:47 לינק ישיר 

גם שבת הם לא שומרים 'ולשרה בננה '  וקלעפער או שפתאום הם חוצניקים ? מתי נכנסת השבת באומאן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2020 23:05 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
למאי נפ"מ? ההוראה הזו היא דבר פשוט. רק צריך שמישהו יאמר אותה, לטובת מי שלא מבין בעצמו. ובכלל, לאור ההצלחה המדהימה של האדמו"ר מקרלין בנושא הקורונה, נראה שהאיי.קיו. שלו גבוה בהרבה משל אחרים, אז שיקול הדעת שלו עדיף גם בנדון זה (בודאי לא גרע מכל מו"צ צעיר שהתמחה בלימוד צבעים ומ"ב הל' שבת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 00:15 לינק ישיר 

הודעה שהועברה בוואצפ, צינזרתי את המספר

שבוע טוב ומבורך
אני: יוחנן ריינר 052712****
מעיד שהגאון הרב גרוס מבד"ץ רבני הקריות ומחשובי וגדולי רבני אשדוד
התיר עכשיו בב' אייר כל ימי הספירה עקב המצב של קושי הקרונה לשמוע כל מוזיקה מוקלטת ולא חיה - ומקרה של צורך גדול אפשר גם להשתמש באורגן חי - אבל רק בצורך גדול, וכמובן לא לנגן לציבור בהופעה חיה באורגן.

הרב התיר לי להקליט את השיחה אך לצערי לא הצלחתי להקליט.
גם הרב י.צ. לבקוביץ מבית שמש מתיר, ומוסיף שהרב משה שאול קליין גם מתיר השנה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 05:22 לינק ישיר 
ולשרה_בן

בונדמן כתב:
גם שבת הם לא שומרים 'ולשרה בננה '  וקלעפער או שפתאום הם חוצניקים ? מתי נכנסת השבת באומאן ?

אני גר בחו"ל ואף פעם לא הייתי באומן.

מסור דרישת שלום לידידך נחמיה ווברמן .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 08:19 לינק ישיר 

יש ריב מר בין 2 משפחות נכדי ר' ישעילע, וכל אחד רוצה להוכיח שהוא יותר אייניקל מהשני, ומזה נובע כל הטארררם בשנים האחרונות על מורשתו ותעשיית המופתים.
<*><*>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2020 14:18 לינק ישיר 

התבלבלת באשכול, אבל אם כבר,  א. מה שמותר לנכדי הגר"ח והגרי"ג מותר גם לנכדי ר' ישעיה'לה   ב. זה לא ריב בין שתי משפחות נכדים, אלא תחרות בין משפחת הנכדים שמאוגדים תחת משפחת רובין נכדי הצדיק והם מחזיקים בבית המקורי שבו התגורר ר'ישעיה'לה, לבין עסקן אמריקאי בשם פרידלנדר שגם הוא פתח שם  בסטה , בינתיים (עד לקורונה) זה נראה שלשניהם הולך די טוב, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מקרלין: "אנו לא בטוחים שמותר לסמוך על אנשים כאלו גם על שאלות אחרות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.