| נשלח ב-27/4/2020 21:57 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | אינני מסנגוריו של ליצמן, אבל האיש עוד לא נכנס לתפקידו, לא דיבר עוד מילה בנידון, אני בטוח שהתכניות שלו עדיין לא מוגדרות. אבל כמה עיתונאים זבי-חוטם כבר יודעים שהוא הולך להעביר את כל קרקעות המדינה לחרדים ולנשל את הציבור החילוני באופן הכי מפורט שיש. זו השיטה לעורר הסתה על שום מאומה. בדיוק כפי שהוא לא הפך את בתי החולים בישראל לחרדים בלבד, הוא גם לא יעשה כלום, וגם לא יוכל לעשות כלום במשרד השיכון לחרדים בלבד, אבל מה אכפת לעיתונאים אכולי השנאה לזרות חול של שטנה בעיני הציבור. זה לא קשור להתנהלות הציבורית שלנו, שיש בה הרבה מה לתקן. זו שנאת חרדים אוטו-אנטישמיות במיטבה. |
|
אני מסכים שזו כתבה שמלאה בהשערות. ופחות על נתונים. ויתכן מאוד שהכתבה נועדה אך ורק כדי להסית נגד החרדים. ויתכן שלא, יש הרבה כתבות בסגנון שמבוססות על הערכות ע"פ שיחות עם גורמים שונים כי הלהיטות לתת דיווח ראשוני הוא גדול.
אבל מבחינתי זה לא הנקודה. הזעם שמתבטא בטוקבקים הוא לא בגלל שמישהו קרא כמה כתבות בדמרקר. זה נורא פשוט. החילוני הממוצע מסתכל על החרדי וזועם. למה אני צריך לממן אותו? למה אני צריך לשרת בצבא ולהגן עליו? עד עכשיו היינו מיעוט קטן, ולכן הנטל על החילונים לא היה גדול. אבל הציבור שלנו גודל מיום ליום. הגידול הדמוגרפי החרדי רק יעצים את הנטל על החילונים והדתיים. ותחושת הזעם תלך ותתעצם. ומוטב לנו לא לעצום עיניים.
|
|
|
|
|