"ליצמן יוכל להגיד לי, 'אם לא תיתן שכונה חרדית - לא תקבל כסף'"
בשבוע שעבר הורה האדמו"ר מגור לשליחו בכנסת ובממשלה לעזוב את תפקידו במשרד הבריאות, אחרי עשור. מי מודאג ממינויו של ליצמן לשר השיכון - ומי צפוי להרוויח ממנו בגדול?
ליאת לוי 11:45
2018 היתה שנה מכרעת בניהול קופות הכספים של חסידות גור, שבה אחרי שנים של סכסוכים, הוחלפה ההנהלה של עמותת איחוד מוסדות גור — עמותת הגג של החסידות.
חברי הוועד החדשים בעמותה, שמגלגלת מיליון שקל בשנה ושולטת על חלוקת הכספים למוסדותיה, לבית האדמו"ר ולאברכים, הם שניים מיזמי הנדל"ן הגדולים של החסידות — שלמה טייטל (שב2015 הוצב במקום התשיעי ברשימת יהדות התורה) ושמואל נרקיס. ב2010 זכו השניים במכרז הענקי של רשות מקרקעי ישראל לבנייה במתחם שנלר בירושלים — שהפך ממחנה צבאי לפרויקט דיור, שמיועד בעיקר לחסידי גור.
מי שמשתכן באותה קריה חסידית הוא האדמו"ר מגור — מנהיג החסידות והאיש שלחציו נגד חוק הגיוס הובילו להפלת הממשלה ב2018 והכניסו את המדינה לסחרור של שלוש מערכות בחירות. האדמו"ר מגור הוא מי שהורה בשבוע שעבר לשר הבריאות, יעקב ליצמן, לעזוב את משרד הבריאות אחרי עשור, ולקחת לידיו את תיק השיכון והבינוי בצורתו המורחבת — הכוללת גם אחיזה ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י).
אחד האנשים שעוקבים בדאגה אחר הפרסומים על מינוי ליצמן לשר השיכון הוא ראש עיריית ערד, ניסן בן־חמו. המאבק החריף בין השניים התחיל עם היבחרו של בן חמו לראשות העיר ערד ב–2015 ונמשך עד היום. מאמצע שנות ה–2000 ערד נהפכה יעד אסטרטגי לדיור של חסידי גור. בן־חמו טוען כי הוא האיש שסיכל את ההשתלטות הסדורה והמתוכננת של חסידי גור על הנדל"ן הזול בעיר הדרומית. כיום מונים חסידי גור כ–1,000 משקי בית מתוך 9,000 בעיר כולה. "אין לי ספק שאם ליצמן ימונה לשר השיכון, הלחצים שהפעיל עלי יחזרו", אמר בן חמו ל–TheMarker.
על המידה שבה היה מעורב ליצמן בניהול ערד יכול להעיד מכתב ששיגר שר הבריאות ליועץ המשפטי לממשלה במארס 2016 בבקשה להתערב באכיפה שמבצעת העירייה נגד התקנת בלוני גז בלתי־חוקיים בעיר. זאת, שכן תושבי ערד מחוברים למערכת גז טבעי עירונית, ואילו חסידי גור בעיר בחרו להתנתק ממערכת זו ולהתחבר לבלונים באופן עצמאי — חלקם באופן פיראטי. באפריל 2016 שלח היועץ המשפטי תשובה חריפה לליצמן שאותה חתם כך: "אני מבקש להפנות את תשומת לבך להקפדה יתרה שיש להקפיד על עצמאות שיקול הדעת של התביעה הפלילית ועל הניתוק שלה מהמערכת הפוליטית".
ᦙ
תקציבים לעיר תמורת בנייה לחסידים
בתחילת הקדנציה שלו, הגיע שר השיכון יואב גלנט לסיור בערד. הוא היה שר השיכון הראשון זה שנים שהגיע להתעניין בעיר והבטיח להעניק לה תקציבים כדי להזניק אותה מעלה. מההצעה הראשונית לקראת הצעת המחליטים שהיתה על הפרק מינואר 2018 עולה בין היתר כי המשרד ביקש לתמוך בשיווק ובפיתוח שכונות חדשות בעיר, לסבסד יחידות דיור חדשות ובתים צמודי קרקע בשכונות קיימות, להעניק סבסוד לבנייה רוויה ולתמוך בתמ"א 38.
כעבור ארבעה חודשים קיבל בן־חמו שיחת טלפון שקוראת לו להגיע לירושלים. "פתאום מסבירים לי שאקבל את הכסף רק כנגד 600 יחידות דיור לשכונה חרדית בעיר", אומר בן־חמו. "אמרתי לשר גלנט שמבחינתי לא יקום ולא יהיה. כשהוא שאל אותי איך אני מוכן לוותר על הכסף, שאלתי אותו איך קרה שבתחילת הדרך לא היו תנאים לקבלת הכסף, ועכשיו פתאום יש?"
רמז לתשובה זו יכול להיות בפגישה של השרים גלנט וליצמן, שהתקיימה בינואר באותה שנה בנושא ערד. "עבדתי עם גלנט בלא מעט מבצעים צבאיים, ולא ברור איך אדם כמוהו הופך להיות כל כך חלש מול ליצמן", מוסיף בן חמו. "הוא ענה לי שזאת הפוליטיקה, והוא לא יפתור לי את הבעיות הפוליטיות מול ליצמן".
אותן בעיות מדאיגות את בן־חמו גם כיום. "אם היה לליצמן קושי משפטי כשר בריאות לבקש משר השיכון לייעד את השכונה הזאת לחסידי גור, כשהוא יהיה שר השיכון יהיה לו קל יותר. במצב כזה גם יהיו סנקציות שהוא יוכל להפעיל עלינו, למשל בדברים שקשורים לתוכניות החברתיות של המשרד — עמידר, דיור ציבורי ושיקום שכונות. הוא יוכל להגיד לי, 'אתה לא נותן שכונה חרדית, הכסף לא יגיע אליך'. וכשזה יקרה, אני אצטרך להעמיד אותו במקום".
את סכום התקציבים השונים שקיבלה ערד ממשרד השיכון ב–2016–2018 מעריך בן חמו ב–10 מיליון שקל לשנה, שלדבריו ספק אם ימשיכו לזרום לעירו באותו האופן שזרמו עד היום. ערד משמשת דוגמה טובה למה קורה לעיר שהאדמו"ר מגור חפץ בה, ולכוח הפוליטי שהיה לשר הבריאות על תקציבים שהגיעו אליה.
מגלנט נמסר: "השר נפגש עם שרים וחברי כנסת רבים בתפקידו כשר הבינוי והשיכון, מתוך רצון לסייע לכל האוכלוסיות במדינה".
מליצמן נמסר: "אין לדברים כל שחר. השר פעל עד היום מתוך ראייה רחבה למען כלל האוכלוסיות והמגזרים, וכך ימשיך לפעול גם בעתיד. הטענות לניגודי ענינים מגוחכות ולא נכונות".
החסידים מחפשים יעדים זולים חדשים
מפרסום באתר כיכר השבת ניכר כי בשנה שעברה פוטנציאל הדיור של חסידי גור בערד הגיע למיצוי, ובחסידות חיפשו יעדים חדשים, למשל דימונה. אזורים שבהם מחיר הקרקע כמעט אפסי נהפכו יעדים שהחסידות מבקשת לחזק בהם את השליטה.
כפי שפורסם ב–TheMarker, ניכר שליצמן כבר הקדיש שעות רבות מזמנו בענייני שיכון ודיור של חסידי גור גם כשתיפקד כשר הבריאות. הוא נפגש כמה פעמים עם ועדת הדיור של החסידות, הפגיש יזמי נדל"ן עם מנכ"לים של בנקים במטרה שילוו פיננסית פרויקטים שלהם וקיים פגישות עם משרד השיכון כדי לקדם תוכניות בנייה חדשות המיועדות לחסידי גור בחצור הגלילית. כך, השר ליצמן נפגש עם שר השיכון גלנט תשע פעמים ב2016-2018. ליצמן אף ערך כמה פגישות עם ראש מטה הדיור, זאב בילסקי, בנושאי דיור של האוכלוסייה החרדית.
לפי הערכות, חסידי גור בלבד נזקקים ל600 יחידות דיור מדי שנה. חסידים שמבקשים להסתייע ברכישת דירה, יכולים לקבל הלוואה מגמ"ח עזר נישואים בית ישראל — מעין מנגנון משכנתאות פנימי של החסידות, שמעניק לזוגות צעירים הלוואות לרכישות דירה ללא ריבית ובתוספת מענק כספי אם הם רוכשים דירות בשכונות שהחסידות מבקשת לאכלס.
כך היה בקריה החסידית בחצור שמתרחבת בימים אלה על ידי היזם מנחם וינגוט — שבונה בעיר יחידות דיור במחיר של 400 אלף שקל, שליצמן צירף לפגישות שערך עם אנשי משרד השיכון ועם בכירי בנק לאומי למשכנתאות כדי שילוו את הפרויקט. ואולם הפגישה לא הניבה תוצאות והבנק לא מלווה כיום את הפרויקט.
התורמים הגדולים מענף הנדל"ן
העניין של האדמו"ר מגור בשיכון אינו מסתכם רק בבנייה חדשה לחסידיו. קופות העמותות שמתחזקות את החסידות חוו ירידה של 12% בתרומות ב2019, ונסמכות גם על יזמי נדל"ן וקבלנים מהחסידות ומחוצה לה.
כך, שלמה טייטל ושמואל נרקיס, מורשי החתימה בעמותת איחוד מוסדות גור (נכון ל2019), מחזיקים בפרויקטים בתחום הדיור לאוכלוסייה החרדית באמצעות חברות פרטיות שבבעלותם, במיוחד בערים שבהן משתכנים חסידי גור. חברת גני טל של טייטל בונה פרויקט מגורים באשדוד וצמרת העיר של נרקיס בונה פרויקטים בבני ברק. ב2015 זכתה החברה במכרז של לבניית 1,000 דירות בשכונת פרדס כץ.
נרקיס תורם מדי שנה מאות אלפי שקלים לעמותות השונות של החסידות. רק ב2018, בעודו חלק מהוועד המנהל של העמותה, תרם לה 400 אלף שקל. החברה שלו, צמרת העיר, מפרישה גם היא מהכנסותיה לחסידות ותרמה 1.35 מיליון שקל החל ב2015.
חברת טובה הארץ מאוד מאוד, השייכת גם היא לחסיד גור אברהם מנחם שטיינברג, הפרישה כ270 אלף שקל מהכנסותיה ב2017-2018 לטובת החסידות. חברת נופי בית וגן, השייכת ליזמים עזריאל פינס ומלך לנדאו שאינם חסידי גור, תרמה לה בכל זאת כ2 מיליון שקל ב2014. פינס ולנדמן מחזיקים גם בחברה בשם גני רוממה, שתרמה לחסידות 600 אלף שקל ב2016.
תגובות לכתבה
1
דן מרעננה
06:27
תנו לו שר הביטחון על מה המהומה,גם כך עם קצב הריבוי שלהם יהיה שינוי דמוגרפי שבו החרדים ישלטו בחילונים מה שיביא לחורבן המדינה!
-
תגובה לתגובה
א07:00דן מרעננה
מנוול ברשות התורה. קטליזטור של אנטישמיות.
החרדים הם הסכנה הקיומית היחידה על מדינת ישראל. הם רוצים שמדינת כולה תראה כמו מאה שערים. הם גם יצליחו
-
2
וסיאל
06:49
רק כשהחילונים יתחילו לסרב להתגייס ולא כיחידים אלא בהמוניהם בטענה שהמדינה נשלטת על ידי מגזר שרק לוקח, אולי אז תהיה התעוררות בממשלה
-
תגובה לתגובה
TIMMMY08:08וסיאל
Slaves are too tired trying to survive. They won't if you keep them sacred enough and paralyzed. BB knows exactly that.
Expect more tax, more expensive fuel, constant traffic jams, and lower salaries. and a lot blame games, and scaring tactics..
It had worked well for other dictatorships.
-
3
אתם רציניים?
06:52
"שמגלגלת מיליון שקל בשנה "? על זה כל הרעש? כל סופר שכונתי או מוסך קטן מגלגל יותר.
-
4
דירה לכל חרדי
07:33
מינימום של תודה על התפילות המתמשכות למען העם
-
תגובה לתגובה
Osh07:44דירה לכל חרדי
I hope that somebody tried to make me laugh
-
5
איל
07:34
החרדים רוצים לתפוס את הדירות הזולות יד2 בכל הארץ לא רק בקרית גת. להם אין בעיית תעסוקה פשוט פותחים כולל/ישיבה והכסף מתחיל לזרום. לציבור החילוני שחיפש פתרונות דיור זולים חייכו אכלתם אותה, אתם הולכים להיות עבדים למשכנתא ל 30 שנה או לעזוב את הארץ.
-
תגובה לתגובה
מישהו10:09איל
מדויק ביותר. השתלטו על שכונת מורשה החלשה ברמת השרון... פתחו ישיבה ללא היתר.. ויאללה, עשו מיליון ילדים שאנחנו , החילונים, נצטרך לפרנס
-
6
חרדים ממרכז הארץ
07:38
אפשר לקבל תחקיר ובו רשימת כל חברות הבנייה שפועלות תחת/ עבור/ בשם/ ... "קהילת גור ושות'"?
כי אנחנו כולנו, כמשרתי המדינה שנושאים בכל החובות, יכולים להצביע ברגליים!
עד מתי נגיש להם את המדינה על מגש של כסף?
עורו!!!
-
תגובה לתגובה
העם לא מצביע לפי הארנק08:57חרדים ממרכז הארץ
העם מצביע עיוור, לפי ימין ושמאל, ולא לפי מה מצב הארנק שלו. חצי מיליון איש עוד יצאו להפגין על מחירי הדיור ועדיין מצביעים לאותו ראש הממשלה שלא הזיז אצבע כדי לדאוג להוצאה הכלכלית הגדולה ביותר שאי פעם יהיה לך.
-
עם יד על הלב09:52חרדים ממרכז הארץ
אם היה מצביע לפי הארנק - אז ברור שביבי
-
איך היה מצביע ביבי?11:50חרדים ממרכז הארץ
בתקופתו של ביבי עלו מחירי הדיור בלמעלה ממאה אחוזים. מחיר דירה במרכז למעלה מ-2 מיליון שקל, זה למעלה ממליון שקל שגנבו לדור שלם מהנטו. לתקופה של בערך 10 שנים זה כאילו הייתי הולך לחשבון בנק שלך וגונב לך כל חודש 10,000 שקל.
וכל זה מהנטו, אחרי שכבר שילמת את כל המיסים!
-
7
תמירו
07:45
אני לא יודע מי יותר אדם חבורת הפושעים שמנהלת את המדינה או העם שחלקו בחר בה וחלקו הלך לים בבחירות אבל כולנו נשלם על זה בגדול ימין שמאל מרכז כולנו וזה לא שאלוהים עזר להם זה הכל בידי האדם הם גרמו לקורנה והם ידאגו שמשלם על זה
-
8
רקוב
07:45
ריקבון בכל מקום שהוא נוגע האיש הזה
-
9
לאו
08:06
חובה לקבוע בחקיקה שבלי לימודי ליבה ואבולוציה לא יינתן דיור, די לטיפוח הבערות והאוילות.
-
10
ערד, חצור, חריש, ועוד - יהפכו לערים חרדיות
08:40
הציבור במדינה ימשיך לממן את ההפקרות החרדית, וכשכולם יבינו מה קורה פה, יהיה מאוחר מידי. תהיה פה מדינת עולם שלישי עם חצי מהאוכלוסייה מתחת לגיל 18, ללא יכולת הגנה או פרנסה.
-
11
יובל
08:47
כתבה גזענית ורמזים אנטישמים שלא יבייש שום שונא ישראל..
אחרי הנגיף, ישראל ממשיכה עם ההסתה והשינאה..
די!!
-
תגובה לתגובה
קוקרצה09:22יובל
לאור מעשיו כשר הבריאות ...
הייתי אומר שבכתבה בהחלט חוזה באופן די בטוח את פעולותיו של ליצמן
ואני אפילו הוסיף שבצורה אופטימית
לצערי ..יש לנו ראש ממשלה שמוכן למכור את המדינה לפרזיטים העיקר להשאר בשלטון
-
למה להפסיק?09:30יובל
אבל הסתה ושנאה שימשה את הממשלה כל כך טוב, למה להפסיק? עובדה שביבי הצליח שוב להיות ראש הממשלה, אותו האדם שמתעלם (במקרה הטוב) מעשרים אחוז מהאוכלוסיה שהם ערבי ישראל, ומגיב לשאלות עיתונאים בקריאה שהם "שמאל קיצוני".
הסתרה ושנאה? יאללה, תעמיס לנו שניים.
-
12
ביבי יהיה אוויל אם יכנע לליצמן
08:47
ליהדות התורה אין כל אופציה. גם אם יורידו להם מהתנאים, עדיין כל תפקיד וכל שותפות טובה יותר ממדבר האופוזיציה. לכן ביבי יכול להיות פחות לחוץ מהחבורה הזו.
-
תגובה לתגובה
מריו12:27ביבי יהיה אוויל אם יכנע לליצמן
אתה יודע איפה ראיתי אהבת ישראל שלך? מה קשר לאהבת ישראל לבין חרדים? אין .אין.אין.
-
13
מישהו
09:06
הרי ברור שזה היה המניע שלו.
הכל כדי לארגן קומבינות לחברה, כל פעם בתחום אחר וכמה שיותר מה טוב.
אני בעד חקיקה של חובת בגרות / תואר / הכשרה מקצועית לתפקידי שר. במקרה של ליצמן זה יעכבב אותו בכמה שנים.
ביבי מוכר אותנו לחרדים בכל פעם מחדש, ובגלל מתן עדיפות לשכונות חרדים מחירי הדירות יעלו.
-
14
ד
09:17
אורח חייהם של החרדים מרגיז אותי, אבל קודם כל הם אזרחי המדינה: יש להם ילדים שמקימים משפחות חדשות וחובה על המדינה לדאוג למגורים עבורם. זה יפה מאוד שהם הולכים לקצווי המדינה, במקומות שיש הגירה שלילית. ראשי הערים שם צריכים להגיע איתם להסכמים על הכנסת שעות לימודים כלליים. איך? הם הפוליטיקאים שיעשו משחקי כוחות, שיסבירו שחשוב לא לפתח כעס כלפיהם מצד האוכלוסיה הותיקה וכד. ונקוה לשינוי איטי אך טוב.
-
תגובה לתגובה
איזון11:36ד
בית שמש זה מה שעומד לנגדינו. כפייה בלתי מתקבלת בעוד ערים בארץ, שיאלצו לתמוך בקהילות קיצוניות.
-
אם לדאוג אז לכולם11:47ד
המדינה לא דאגה למחירי דיור שפויים גם לאזרחים שכן משלמים לה מיסים ומשרתים בצבא, אז לדאוג לאלו שלא?
-
שביט12:51ד
שיפרו וירבו רק שיתרמו לכלכלת המדינה ובטחונה ולא ישריצו כל שנה אלפי פרזיטים חדשים שלא עשוים כלום חוץ מלהתנועע כל היום בבתי כנסת בתי מדרש חיידרים וכל מיני מקומות בהם לא מייצרים שום דב רמעשי ותרמומתי למדינה שממנה הם מוצצים מיליארדים ולא נותנים שום דב רבתמורה. מוסיפים כל שנה עשרות אלפי מצטרפים חדשים למעגל של עוני דלות ובורות. זה הכל.
-
15
yesr
09:27
שיבנו להם עיר שלהם. חדשה. רחוק מכולם. שלא ישלמו ארנונה ולא יקבלו דבר.
-
תגובה לתגובה
מממ12:34yesr
הם לא רוצים עיר רק שלהם, כי אז אין מי שישלם ארנונה.
-
מושחתים הבייתה13:02yesr
שייבנו בניו יורק שם גם עובדים .
-
16
פרו ורבו ומלאו את כל הפריפריה
09:34
וכך תחוזק הארץ.
-
17
שמועות על האדמות של האדמור מגור
10:03
יש שמועות לא מבוססות שיש לו כמות הזויה של שטחים חקלאיים בבעלות מינהל להפשרה...
-
תגובה לתגובה
יוני 211:38שמועות על האדמות של האדמור מגור
שטחים בבעלות מנהל הם בבעלות מנהל, הוא חוכר, וההטבה על שינוי ייעוד היא מינימלית כבר שנים. קרקע פרטית לעומת זאת - יש לו גם יש לו.
-
18
חחחחח
10:28
המדינה מתמוססת אל מול עינינו
עולב העולבים.
-
תגובה לתגובה
במקום ליילל12:47חחחחח
צריך לצאת לנפגין
-
19
דודי
10:54
כל הכבוד לאלה שנתנו את קולם לביבי .זה מה שרציתם מדינה חרידית
.זה מה שהילדים שלכם יקבלו..
-
20
אילני
10:57
כשרוצים משרה בפוליטיקה, לא יודעים מהיכן באת ולאן תלך והכל בזכות ...... לכאורה .
-
21
כשצעירים חרוצים ויוזמתיים יעזבו את הארץ, לא יישאר
11:02
מי שישלם מסים.
-
תגובה לתגובה
אליק14:59כשצעירים חרוצים ויוזמתיים יעזבו את הארץ, לא יישאר
פראירים לא מתים רק מתחלפים , או במקרה של החילונים מעבירים את זה בירושה לילדים
-
22
400 אלף לכולם
11:26
נשמע ממש רע.
אלא אם יהיו פרויקטים של דירות ב-400,000 לכולם
-
תגובה לתגובה
אליק14:58400 אלף לכולם
אין צורך , גם אם הדירות יעלו 2 מיליון , הרי הם מקבלים מענקים לקניית דירה , וכספים מעמותות שכספם כסף ציבורי. מה שאתה ידידי צריך לשלם הכול ללא מענקים
-
23
אלף2
11:51
נמאס לי לגמריי, מצידי שייקחו את המדינה. אני אדאג שהילדים שלי יהיו ג׳ובניקים, אדאג לפרנסה של עצמי ומצידי גנץ ביבי והחרדים יכולים ללכת קיבינימט
-
24
שפוי
11:56
יש להגביל את הילודה בארץ , בכל המגזרים. המדינה מתקרבה לצפיפות אוכלוסין.
-
25
אזרח חרד
12:00
האם נותר ולו דיבר אחד מעשרת הדיברות שהחסידים האלה עדיין לא הפרו כדי לגזור איזה קופון?
הסיסמה של שר השיכון החדש:
חסידי גור - נסדר לכם איפה לגור!!!
-
26
יש רא לי
12:10
תרומה...למה לא שוחד?
-
27
גליה
12:16
אם זה יקרה זה אסון לדורות. אסור שליצמן יהיה שר השיכון ואסור לקנות באיקאה שמשלת לחסידות גור. זה בדיוק - סוף המדינה.
-
28
גור
12:21
ליצמן
כנופיה מושחתת שלא תזכו למ'מ מרובע רק למחלה
-
29
חושב מחוץ לקופסה
13:14
כתבה אמיצה ומאירת עיניים של ליאת לוי.
תמשיכי כך.
-
30
אהוד
13:17
ככה ליצמן בדיוק התנהג במערכת הבריאות
כל בית חולים או כל קופת חולים שהיו שותפים לפרוטקציות ההמוניות לאוכלוסיה שלו (בלבד) סבלו. כל בית חולים כמעט מינה מנהל קשרי לקוחות חסיד גור. יש היום עשרות עובדים במערכת הבריאות שמקבלים משכורות כדי לסדר הקדמת תורים לאנשי שלומו של ליצמן על חשבון כל שאר האוכלוסיה
-
תגובה לתגובה
אליק14:55אהוד
כאשר אבדנו אבדנו
ליצמן למד את תורת הג'ובים
-
הטבח השבדי14:58אהוד
מקווה שבתי החולים יפטרו את כל אלו שליצמן דחף לקבלם לעבודה על חשבוננו.
-
נזק לדורות ! אחרי חורבן משרד הבריאות..15:38אהוד
הכלבים נובחים והשיירה עוברת ....
כפי שרתם את מערכת הבריאות לטובת המגזר החרדי ככלל וחסידות גור בפרט , כעת זה יקרה במשרד השיכון שבו היקפי הכספים גדולים בסדרי גודל.
לזוגות הצעירים שאינם ממיתים עצמם באוהלה של תורה אלא משרתים בצבא ועובדים למחייתם לא יהיה פתרון במדינה.
-
31
אליג
13:29
לא מבין על מה כולם בוכים. בחרתם בליכוד והם אולי היחידים שלא עבדו עליכם במערכת הבחירות. היה ברור שגוש הימין מגיע עם החרדים והיה ברור שהם יקבלו תיקים משמעותיים בשל גודלם. אז למה בחרתם בליכוד? בגלל שהתרגלתם? אני בחרתי במישהו אחר רק בגלל גוש החרדים, שאין לי בעיה איתו, פשוט אני מעדיף אנשים שידאגו לי וכולם ולא לסקטורים ספציפים. ולכל שונאי ומבקרי כחלון, אתם עוד תתגעגעו לדירות בגליל ים בפחות מ-2 מיליון שקלים. בהצלחה לכולם.
-
32
קדימה, לצאת לרוטשילד לנגן בגיטרה
13:43
זה יביא שינוי
-
33
במקום מחיר מחיר למשתכן מחיר למתפלל
14:01
זו דמוקרטיה כלבבנו
-
34
אבועע
14:11
רוצים מקום זול - שיגורו בנגב
-
תגובה לתגובה
איצקו15:53אבועע
שילכו לגור במדינה אחרת שתתן להם כסף בכדי לא לעבוד.
-
35
ליצמן שר השיכון
15:12
ימים שחורים יהיו למדינה. אבדה המדינה המעט חילונית שנשארה...
-
36
נעל בית
15:14
בשורה התחתונה - כולנו נפסיד.
-
37
ברוך השם, אני אתאיסט
15:48
לא רוצים ( כמוני) את החרדים בממשלה? הצביעו בפעם הבאה רק למפלגות שיתחייבו לא לשבת אתם בקואליציה. האם יהיה אפשר להאמין להתחייבויות לפני הבחירות?! - לפי מה שראינו עכשיו, ממש לא בטוח. אבל, זה מה שניתן וצריך לעשות. אם צריך לבחור בין ליצמן לטיבי, אבחר בטיבי.