בית פורומים בחדרי חרדים

אני מתחיל להאמין בשיטת הרב קוק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2020 15:18 לינק ישיר 
מצדרביעי

בלתי_קרוא כתב:
פום פארקערט, זה לא נפילה. הוא רוצה להגיע לחקר שכלית ולהכריע איך להתנהג בנושא הקורונה.

כידוע לכל יודעי חן, כל החלטות המדינה מוכרעים בעצכ"ח.

הנתונים מגיעים ממשרד הבריאות.

תאונות לא יכולים לתרום יותר ממה שהם, שזה כ-300 לשנה. בחודש שעבר היה ירידה של (רק) כ-40 אחוז . כנראה שרובם ערבים.
לזיהום אויר כמעט אין השפעה מיידית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי בלתי_קרוא ב- 28/04/2020 15:15:15

למה אתה חושב שלזיהום אוויר אין השפעה מיידית?
להבנתי, זה די דומה לקורונה שעשויה להזיק למי שסובל ממחלות רקע קשות אבל אנשים בריאים עשויים לא להרגיש כלום.

כל מי שניסה פעם להיכנס לתחנה המרכזית בירושלים, הרגיש את הזיהום המחניק ששורר שם, האם לא ברור שאדם שגם ככה חולה, סובל מבעיות בנשימה וכו'-יכול לקבל מדברים כאלו נזק גדול יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 15:24 לינק ישיר 

בונדמן,
רק אצל השכנים שלנו (כמו: סוריה , עירק , תימן ) כבר למעלה מעשור נהרגים כל יום מאות בני אדם! במיתות משונות. יש מיליונים של פליטים. העולם גם התרגל וגם לאף אחד לא ממש איכפת!
כיהודי, לעומת כל הדורות הקודמים מאז חורבן הבית. אתה חי כאן בארץ ישראל בגן עדן!
תתחיל לקרוא מה היה מעמדם של היהודים במשך למעלה מ 1700 שנה (מסעי הצלב, הפרעות, הפוגרומים, עלילות הדם, גזירות ת"ח - ת"ט , השואה ועוד... כל הזמן השפלות ורציחות...)
נראה לי שאתה מכור ל'אנטי ציונות' כמו  אלה המכורים לסיגריות .
יש אלף ואחד תירוצים והסברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 15:32 לינק ישיר 

תשוב כללית לרב בונדמן:

א. ארץ ישראל נקנית בייסורים, זו גמרא מפורשת. יש אנשים שלא מתאמצים וכשיש ייסורים הם מוותרים על ארץ ישראל (אור החיים ויקרא כה,כה), ויש אנשים שמנסים למנוע את היהודים מלהתיישב בארץ והם זרע עמלק (ספר חרדים, לא מצוין שם אלו צבעים יש בכתונת-פסים של אותם אנשים).

ב. הציונים כל הזמן דואגים שלא יהיו אסונות ומלחמות ולכן אין להם מנוח. זו גמרא מפורשת: "מהי דכתיב אשרי אדם מפחד תמיד ומקשה ליבו יפול ברעה? אקמצא ובר קמצא חרוב ירושלים", ועיין שם בתוס'.

בקיצור, הציטוטים המפוקפקים שלך מדברי הק', מזכירים את הסיפור על זה שראה אנשים שנסחפו עם כדור פורח, ושאלו אותו "איפה אנחנו?", והוא ענה בפשטות: "אתם על כדור פורח"... בקיצור, הוא אומר כמת אבסלוטית, אבל לגמרי חסרת משמעות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 15:39 לינק ישיר 

ובלי קשר, 23,000 ב72 שנה זה לא כל כך הרבה. ודאי בהתחשב בהצלחות של מערכת הבריאות בישראל להחיות הרבה אנשים.

תקרא קצת על תוכלת החיים באפריקה לדוגמה (וכלל לא בטוח שללא מדינת ישראל, היו ליהודים שירותי בריאות יותר טובים ממה שיש באפריקה) ודבר איתנו.

או שיש לך מה להבטיח לנו אם נצא מהארץ, בערך בניסוח של האדמורים מבעלז-בילגוריי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 15:58 לינק ישיר 

מתי בהסטוריה עם ישראל ישב בשקט על נחלתו?
הרי עוד בתקופת האבות אברהם יצא להלחם במלכים, קפץ עלינו רוגזו של שכם בן חמור, אחרי יציאת מצרים היו לנו מלחמות עם העמלקים האמורים וכל השאר, בארץ נלחמנו בשבעת העממים, בפלשתים, בעמונים ושאר חלאות, אחר כך בארמים, אשורים ובבבלים.

לאחר שיבת ציון שוב היו לנו מלחמות, כיבושים, שעבודים ועוד גלות.

ההסטוריה של עם ישראל כולה רוויית שונאים, גם בארץ וגם בגלות.

אני לא נביא ולא גדול ישראל אלא סתם הדיוט שאומר לך שימשיכו לשנוא אותנו ולנסות להרוג אותנו.

לשמחתנו, הקב"ה סייע בידינו ובחסדו הגדול ליהודים יש מדינה וצבא שמאפשרים לנו להגן על עצמנו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 16:00 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
אני לא יכול להגיד מתי זה יסתיים, אני רק יכול לצטט לך את מה שאמר הק' רבי אלחנן וסרמן הי"ד בעל ה'קובץ שיעורים' שגם אם יעלה בידם של הציונים להקים מדינה, הרי שלא יהיה להם שקט ומנוחה אף פעם, 

כאילו, עד שהציונים הקימו מדינה היה לעם היהודי שקט ומנוחה, ומאז שהם הקימו זה הפסיק ? אתה יכול לסמן לי על רצף הדורות מאז יציאת מצרים ועד רבי אלחנן ווסרמן מתי היה ליהודים שקט ומנוחה ?

אני לא יודע אם זה קשור לשיטת הרב קוק או שלא, אבל כשאני רואה את תוצרת הטינופת של שיטת מתנגדי הרב קוק בבית שמש, מייצרת ילדים בני עשר שזורקים אבנים ושאר חפצים על שוטרים וקוראים להם נאצים, לקול מצהלות המבוגרים סביב, אני יודע ששיטת מתנגדי הרב קוק בודאי פסולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 17:01 לינק ישיר 
מצדרביעי

הדיבוק כתב:
תשוב כללית לרב בונדמן:

א. ארץ ישראל נקנית בייסורים, זו גמרא מפורשת. יש אנשים שלא מתאמצים וכשיש ייסורים הם מוותרים על ארץ ישראל (אור החיים ויקרא כה,כה), ויש אנשים שמנסים למנוע את היהודים מלהתיישב בארץ והם זרע עמלק (ספר חרדים, לא מצוין שם אלו צבעים יש בכתונת-פסים של אותם אנשים).

ב. הציונים כל הזמן דואגים שלא יהיו אסונות ומלחמות ולכן אין להם מנוח. זו גמרא מפורשת: "מהי דכתיב אשרי אדם מפחד תמיד ומקשה ליבו יפול ברעה? אקמצא ובר קמצא חרוב ירושלים", ועיין שם בתוס'.

בקיצור, הציטוטים המפוקפקים שלך מדברי הק', מזכירים את הסיפור על זה שראה אנשים שנסחפו עם כדור פורח, ושאלו אותו "איפה אנחנו?", והוא ענה בפשטות: "אתם על כדור פורח"... בקיצור, הוא אומר כמת אבסלוטית, אבל לגמרי חסרת משמעות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברוך השב! התגעגענו...

אגב, תוכל להפנות למקור בספר חרדים? נשמע מעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 20:19 לינק ישיר 
בונדמן

קהלת כתב:
אני לא יכול להגיד מתי זה יסתיים, אני רק יכול לצטט לך את מה שאמר הק' רבי אלחנן וסרמן הי"ד בעל ה'קובץ שיעורים' שגם אם יעלה בידם של הציונים להקים מדינה, הרי שלא יהיה להם שקט ומנוחה אף פעם, 

כאילו, עד שהציונים הקימו מדינה היה לעם היהודי שקט ומנוחה, ומאז שהם הקימו זה הפסיק ? אתה יכול לסמן לי על רצף הדורות מאז יציאת מצרים ועד רבי אלחנן ווסרמן מתי היה ליהודים שקט ומנוחה ?

אני לא יודע אם זה קשור לשיטת הרב קוק או שלא, אבל כשאני רואה את תוצרת הטינופת של שיטת מתנגדי הרב קוק בבית שמש, מייצרת ילדים בני עשר שזורקים אבנים ושאר חפצים על שוטרים וקוראים להם נאצים, לקול מצהלות המבוגרים סביב, אני יודע ששיטת מתנגדי הרב קוק בודאי פסולה.

ןנןער הגבעות ביצהר שזורקים בלוקים ובקבוקי תבערה על כוחות הביטחון (לא שבאו לעשות להם סגר, אלא להגן עליהם,) התוצרת של מי הם ? לא של הרב הקוק המקורי,אלא של  הרב קוק ג'וניור  מר צבי יהודה, 

ואני לא מבין את כל החכמים פה שמתחילים להסביר שככה זה בגלות וגם בעיראק ותימן נהרגים יהודים, הרי הבטיחו בית לעם היהודי, שואה לא עוד ! דם יהודי לא יהיה הפקר ! ובינתיים ליהודים שמתגוררים בגולה כמעט לא קורה מאומה ודאי שלא ביחס למה שקורה בא"י, ואילו פה בארץ אנשים נשים וטף נורים כמו ברווזים ברכביהם בכבישי יו"ש, נדקרים למוות במרכולים, נדרסים בירושלים, איפה אלו שהבטיחו לנו שדם יהודי לא יהיה הפקר? גלות לא עוד ? בשביל זה היינו צריכים מדינה ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 20:24 לינק ישיר 

נוער הגבעות של היום קרוב הרבה יותר למשנתם של האדונים טייטלבוים מניו יורק,
מאשר למשנתו של הרב צבי יהודה קוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 22:26 לינק ישיר 

לא ענית על השאלה , הנוער הזה , תוצרת של מי הם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 22:56 לינק ישיר 
מצדרביעי

בונדמן כתב:
לא ענית על השאלה , הנוער הזה , תוצרת של מי הם ?

חבקו"ק:
חב"ד(דרך הרב גינזבורג)-ברסלב- קוק-קרליבך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2020 23:02 לינק ישיר 

עוד פעם הדמוגגיה על יהדות הונגריה? א. יהדות הונגריה לא ניצלה לכאורה אך ורק בגלל סירובם של ההנהגה הציונית לקלקל את היחסים על הבריטים, כשמאותה סיבה הם הסגירו את חברי האצל והלחי למות אצל הבריטים. ב. רכבת קסטנר היתה רעיון של הרב ויסמנדל שקסטנר השתלט עליה (כמו שהשתלט על כל מה שזז בסביבתו כולל על הנהלת התנועה בהונגריה), וע"מ לשוות שהאוכלוסיה ברכבת הומוגנית הוא הכניס שליש נוסעים שאינם קשורים לתנועה הציונית, לגבי הרבי מבעלז הסברתי באשכול סמוך את הסיטואציה (אגב, אצל חסידים לרבי מותר לטעות, אנחנו ב"ה לא קתולים, אחד הסיפורים הכי מקובלים בחסידות זה הסיפור שהבעל דם טוב נתפס ע"י שודדים ואפילו את אותיות ה- א ב הוא לא זכר אז), אז די לדמגוגיה. ג. המציאות היא שלאחר השואה אומות העולם התביישו מאיתנו וניסו לפצות עד כמה שאפשר, מה שהיה אמור להקנות לנו שנים רבות של שקט, מי שמיסחרה את הבושה הזו וגרמה להיעלמותה, זו מדינת ישראל. ד. חיים וייצמן ובן גוריון הצהירו מפורשות (בצורות שונות) בנאומיהם (זה מופעי בפרוטוקולים) ובמעשיהם ( סטרומה, דריאן, עד מעצר ברנד), שהם לוקחים בחשבון שחלק גדול (2 מליון) מיהודי אירופה יכחדו בדרך להקמת המדינה. ה. מאז קום המדינה נרצחו כ- 28,000 איש, נפצעו כ- 70,000 איש, ונאנסו (מה שדווח כשע"פ רוב המספר האמיתי הוא לכה"פ פי 3) ע"י מוסלמים כ- 5,500 נשים יהודיות. ו. כל זה בתקופה שיהדות העולם חיה בשלווה, וזאת למרות מדינת ישראל, ולא בזכות, כפי שצויין בסעיף ג'. ז. . כיהודים אנו מצווים על קדושת החיים, מצוות וחי בהם גוברת על מצוות הכי יקרות כמו כיפור ואכילת חזיר, בטח שהיא גוברת על מצוות יישוב הארץ, ועאכו"כ שאין שום הצדקה ביהדות לפתוח בסכסוך עם מליארד מוסלמים בכדי להקים מדינה ו/או ליצור חיים נוחים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 00:31 לינק ישיר 

היצל
נניח שהרב וייסמנדל הוא שעמד מאחורי הרכבות המיוחסות לקסטנר. אז שוב אשאל: לפי הרעיון של הרב וייסמנדל, לא הייתה סלקציה את מי להכניס? לא היה מחיר שהנאצים היו גובים על זה? זה שהבאת שם של רב (שלפי הביוגרפיה שלו, שום סאטמר לא היה מוכן להתקרב לד' אמותיו), לא מכשיר את זה.
לגבי הטענה שהאומות היו כל כך אוהבות ומרחמות עלינו, אתה נאיבי או לא מודע. סתם להבין: אם הפולנים וההונגרים היו כל כך מלאי תחושות אשם, למה הם לא החזירו ליהודים את בתיהם והם היו חיים שם עד עצם היום הזה? למה היו מחנות עקורים בכלל - הרי היה נדלן יהודי בלי סוף בכל רחבי אירופה... (האמת היא שאותם חמודים "חוזרים בתשובה", לא רק שהשתלטו על הנכסים היהודיים, אלא גם רצחו את הניצולי שואה שניסו לחזור). ובאמת מעניין... איפה היו אותם צדיקים כשדרום אמריקה שרצה נאצים-נמלטים? איפה היו הבריטים והאמריקאים שלא פינקו באשרות כניסה??
הנתונים שלך לגבי היהודים שסובלים בארץ ישראל, הם עצימת עיניים מהיהודים שסובלים בגולה. אתה יודע כמה פיגועים היו כנגד יהודים בחו"ל? בדקת סטטיסטיקות? אתה מודע לאנטישמיות האיומה בחלק מהמדינות? וזה ממש לא קשור לקיומה של מדינת ישראל. זה היה לפני וכנראה יהיה גם אחרי...
ולגבי ההבטחה על בית יהודי וכו', נדמה לי שלאף אחד לא היה ספק שיהיו כאן אויבים ומלחמות. הציונים מצידם הבטיחו נסיונות להגן והם מקיימים את זה - הציונים הדתיים וחילוניים. אבל עליך אני תמה, למה אתה לא מגן על אחים שלך? אתה נגד הרעיון להגן על יהודים בסכנה?

בונדמן
אני מסכים איתך שיש אנשים שזורקים חפצים על שליחי "הקץ המגולה" וזה עוון פלילי. גם אתה מסכים אתי? או שלשם הדמגוגיה אתה מוכן לעקור לעצמך עין כדי לעקור לשני שתיים?

מצדר
עד כמה שזכור לי יש כל מיני חלוקות של ספר חרדים, ולכן קשה לציין מקור. אחפש את הלשון עצמה ואכניס כאן בע"ה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/04/2020 00:47:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 00:34 לינק ישיר 

בלתי_קרוא כתב:
מאז שהחל סגר הקורונה, החילונים עושים הרבה פחות עבירות. במיוחד העבירות של חילול שבת בפרהסיה.

התמותה הכללית בארץ ישראל ירד פלאים. האם אין זה סימן מן השמים כמה הקדוש ברוך הוא מחשיב את המעשים הטובים של יושבי ארץ ישראל, אפילו אם אין כוונתם לשם שמים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי בלתי_קרוא ב- 28/04/2020 11:21:54

א. מאז שהחל סגר הקורונה החרדים עושים פחות מצוות, במיוחד מצוות תלמוד תורה 

ב. התמותה הכללית בלבנון ובצרפת ובמדינות רבות נוספות ירדה פלאים, האם זה סימן מן השמיים כמה הקב"ה מחשיב את ביטול התורה של יושבי ארץ ישראל, וכן  (להבדיל אלף אלפי הבדלות) מחשיב את "מעשיהם הטובים" של הלבנונים והצרפתים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2020 00:49 לינק ישיר 

א. ההצעה של הרב וייסמנדל היתה כהמשך להצלחתו בסלובקיה שם הצליח לעצור את השילוחים בתשלום של 2 דולר לראש. ב. לא הבנתי על איזה רב שלא היו מוכנים להתקרב אליו עתה מדבר. ג. אנטישמיות היתה ולצערנו תהיה עד ביאת משיח ה', אבל עדיין עין שום היתר להקריב דם יהודי ע"מ להקל מעול האנטישמיות. ד. מטבע הדברים יש אומות ששנאו יותר ויש שפחות, הגם שהסיבה העיקרית שהיישוב היהודי לא התחדש בפולין זה המשטר הקומוניסטי ששלט במקום (נכון, היתה גם אנטישמיות חריגה שם, אבל הקומוניסטים איפשרו זאת בין השאר לצורך הלאמת הרכוש). ה. אתה צריך סטטיסטיקה על רצח יהודים ברחבי העולם מאז השואה בכדי לדעת שהיא אפסית לעומת היהודים שנרצחו בארץ? וגם אלו שנרצחו בפיגועים בחו"ל מאז השואה זה היה בעיקר ע"י ערבים? ו. לא הבנתי את דבריך לגבי בית יהודי. ז. יש לנו חובה להגן על כל יהודי, וכמובן על עצמנו, במקרה של מדינת ישראל, התנועה הציונית השתלטה בכח הזרוע שכלל רצח (דהאן) הרעבת מאות ילדים למוות (במלחמת העולם הראשונה כשמקורות ההכנסה ליישוב היישן מאירופה נותקו) וסלקציה אכזרית (בחלוקת הסרטיפיקטים ובחוסר מאמץ להגדיל את מספר העולים כי לציבור שהם רצו להעלות היה מספיק אשרות) על יישוב קיים, וגרמה בניגוד לעמדתה למלחמת דת עם מליארד מוסלמים, עכשיו נוסיף לזה את העובדה שצה"ל שומר על חיי האוייב לפני חיי החיילים ברוב המקרים שזה מנוגד להלכה היהודית, ואתה עוד מצפה מיהודי שומתומ"צ ששפוי בדעתו לשרת בצה"ל???

תוקן על ידי היצל ב- 29/04/2020 00:53:10

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אני מתחיל להאמין בשיטת הרב קוק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.