| נשלח ב-28/4/2020 15:03 |
|
| |
מחקר שנערך בבני ברק מראה: ילדים נדבקים פחות בקורונה
המחקר שנערך בבני ברק ומראה: ילדים נדבקים פחות בקורונהלהחזיר או לא להחזיר את הילדים למוסדות הלימוד: מחקר שנערך בבית החולים "מעייני הישועה" מצא כי שיעור ההעברה לילדים ושיעור נשאות המחלה בקרב גילאי הגן והכיתות הנמוכות בבתי הספר, נמוכים יותר בהשוואה למבוגרים שרית רוזנבלוםפורסם: 28.04.20 , 13:25 ילדים במשפחות שהיה בהן חולה קורונה ושהו עימו בבידוד נדבקו פחות מהמבוגרים במשפחה: כך עולה ממחקר, שנערך בבית החולים "מעייני הישועה" בבני ברק. רק 15 אחוז מבני 0 עד 11 שנים נדבקו בקורונה, לעומת 66 אחוז מהמבוגרים בני 18 ומעלה, ששהו בקרבת חולה מאומת. עם זאת, החוקרים שערכו את המחקר קובעים כי פתיחת מוסדות החינוך צריכה להיעשות בזהירות ובהדרגה, תוך ניטור מצב הנשאות לנגיף בקרב הילדים.
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
נושא החזרת הילדים למערכת החינוך הוא טעון ומורכב. בעולם אין עדיין הסכמה מה רמת ההידבקות של הילדים בקורונה ובאיזו מידה ילדים שחלו מדביקים את מי שבא עימם במגע. המחקר שנעשה בראשותו של פרופ' אלי סומך, מנהל אגף הילדים במעייני הישועה ובשיתוף עם רופאי ילדים העובדים במרפאות בבני ברק, נועד לברר את תפקיד הילדים בהעברה של נגיף קורונה בבני ברק.
"גם בתנאי מגורים צפופים - ילדים הדביקו פחות" במחקר נבדקו צברי תחלואה ב-14 משפחות גרעיניות, שכללו הורים ומספר ילדים בגילאים שונים, אשר שהו ביחד בבידוד לאחר גילוי המחלה אצל אחד מבני המשפחה. על כן ניתן היה ללמוד על האפקטיביות של ההעברה בין בני המשפחה בגילאים השונים.
במרבית המשפחות החולה הראשון במשפחה היה אחד מבני הבית הבוגרים. במקרה אחד, החולה הראשון היה מתבגר בן 14.5 שנים שנדבק ככל הנראה בישיבה. לא ידוע על מקרה של הכנסת הזיהום למשפחה על ידי ילדים בני 0-11 שנים, אם כי לא ניתן לשלול לגמרי את האפשרות הזו, בשל הסימפטומים הקלים המופיעים אצל הילדים מדי פעם.
בסך הכל נבדקו 110 משתתפים מ- 14 משפחות שחולקו ל-3 קבוצות: מבוגרים בגיל 18 שנים ומעלה, ילדים בני 12-17 שנים וילדים בני 0-11 שנים. לכל המשתתפים נלקחה בדיקת PCR לקורונה מדרכי הנשימה.
ניתוח התוצאות הראה הבדלים בולטים בין שלוש הקבוצות. שיעור הדגימות החיוביות היה 66 אחוז בקבוצה הראשונה, 38 אחוז בקבוצה השנייה ובקבוצה השלישית רק 15 אחוז. ההבדלים בין הקבוצות היו משמעותיים מבחינה סטטיסטית.
"התוצאות הללו מלמדות כי גם בתנאי מגורים צפופים, המחקים במידה מסוימת את האינטרקציה בין הילדים בבתי ספר, שיעור ההעברה לילדים ושיעור נשאות בקרב גילאי הגן והכיתות הנמוכות בבתי הספר, נמוכים יותר בהשוואה למבוגרים מבני המשפחה", אמר פרופ' סומך. "החשיבות של המחקר היא בכך שהוא נעשה בקרב אוכלוסייה החיה בצפיפות עם מספר גבוה של ילדים למשפחה, בניגוד למחקרים המצוטטים מחו"ל שנעשו באוכלוסיות עם ממוצע של כילד אחד למשפחה, ועל כן התוצאות מהם, פחות ישימות לתנאים בישראל". זרוע אחרת של המחקר כללה סקר נוסף, שנעשה עם האגף למיילדות במעייני הישועה. הסקר הזה השווה נשאות בשתי קבוצות אוכלוסייה: יולדות ללא סימפטומים שהגיעו ללידה במעייני הישועה, וילדים מבני ברק שביקרו בחדר המיון לילדים בבית החולים מסיבות שאינן קשורות למחלת חום או לתסמינים נשימתיים. נמצא כי שלושה אחוז מהיולדות נשאו את הנגיף, בהשוואה לכאחוז אחד מהילדים. החוקרים הסיקו כי ניתן להניח שנשאות הנגיף פחות שכיחה אצל ילדים בהשוואה לאימהותיהן. "התוצאות הללו, למרות שאינן בודקות במישרין את יכולת העברת הנגיף במוסדות החינוך, מחזקות את ההנחה כי למרות שילדים בבני ברק נדבקים בנגיף הקורונה, ככל הנראה הם אינם הגורם הדומיננטי בהעברת נגיף הקורונה באוכלוסייה", אומר פרופ' סומך. "למרות זאת - המעורבות הקיימת של הילדים בצברים במשפחות מראה את הצורך בזהירות ובהדרגתיות בפתיחת מוסדות החינוך באוכלוסיות עם שיעורי הדבקה גבוהים, תוך מעקב וניטור שיבחן האם פתיחת מוסדות חינוך תגרום להעלאה של שיעור הנשאות בקרב הילדים".
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5722078,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:53 |
|
| |
עד שלא יקחו אותם ל"בתי ילדים", יש חשש שהילדים ידבירו את הוריהם ומוריהם או שהמורים ידביקו זה את זה וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 04:24 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
כמה מאות מתים מהציבור החרדי זה חשש על גבי חשש על גבי חשש? כמה אטום בן אדם יכול להיות. אתה יהודי? אתה אנטישמי הנהנה ממותם של יהודים.
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 29/04/2020 05:21:20
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 11:42 |
|
| |
יש איזה ווארט של האבן האזל על הסיבה שקיום שטרות מדרבנן (שאען הרבה זייפנים, אבל זייפן אחד יכול לזייף הרבה). זה די הגיוני, לא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 20:42 |
|
| |
שווייץ מתירה לילדים בני פחות מ 10- לחבק את סבא וסבתא: "הילדים לא מדבקים" הרשויות פרסמו הנחיות חדשות לאחר התייעצות עם מומחים מאוניברסיטאות שונות במדינה. "המבוגרים חיים למען הנכדים שלהם, זה חיוני לבריאותם הנפשית", הסבירו במשרד הבריאות הרשויות בשווייץ הודיעו כי ילדים מתחת לגיל 10 רשאים לחבק את הסבים והסבתות שלהם שכן כחלק מעדכון רשמי להנחיות להתנהגות .BBC ילדים קטנים לא מעבירים את הנגיף. כך דיווחה רשת במשבר הקורונה, אמר האחראי על מחלות זיהומיות במשרד הבריאות השווייצי, ד"ר דניאל קוך, כי מדענים הגיעו למסקנה שילדים צעירים לא מעבירים את הווירוס. עם זאת, דווח ברשת הבריטית, שקוך הדגיש כי מפגשים מסוג זה צריכים להיות קצרים ולא להיות לצרכי שמרטפות. שווייץ היא אחת מכמה מדינות אירופיות שהחלו להקל את הצעדים שהוטלו במסגרת ההתמודדות עם נגיף קורונה. השבוע נפתחו משתלות ומספרות במדינה. בתי ספר וחנויות שמוכרות מוצרים שאינם מוצרי מזון יורשו להיפתח מחדש בתוך שבועיים. קוך אמר במסיבת עיתונאים השבוע כי ההמלצה המקורית לשמור על מרחק בין ילדים לבין הסבים והסבתות שלהם ניתנה כשהיה ידוע הרבה פחות על דרך המעבר של הנגיף. "ילדים קטנים לא נדבקים ולא מעבירים את הנגיף", אמר, "אין להם את הרצפטורים שתופסים את המחלה". קוך אמר כי סבים וסבתות רבים "חיים רק בשביל לראות את הנכדים והנכדות שלהם" וכי זה חשוב לבריאות הנפשית שלהם. הוא הוסיף כי לא אלה הילדים שמסכנים את קרוביהם המבוגרים, אלא ההורים שלהם. ההמלצה המעודכנת נמסרה לאחר התייעצות עם מומחים מאוניברסיטאות בציריך, ברן וז'נבה והיא תקפה לילדים צעירים שלא מראים סימפטומים של המחלה בעוד שילדים גדולים יותר עדיין צריכים לשמור על מרחק מהסבים והסבתות שלהם. עם זאת, מדענים אירופאים אחרים נוטים שלא להסכים עם הממצאים השווייציים האחרונים. הווירולוג כי אין מספיק מידע כדי לומר ORF הראשי של גרמניה, כריסטיאן דרוסטן, אמר לרשת האוסטרית באופן ודאי שילדים קטנים לא יכולים להעביר את הווירוס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 21:10 |
|
| |
עוד מחקרים בנושא-קרדיט-פורומי רוטר:
המרכז הלאומי לחקר חיסונים באוסטרליה פרסם מחקר שבדק 15 בתי ספר ו-18 חולי קורונה (9, תלמידים, 9 אנשי צוות). החולים באו במגע ישיר עם 735 תלמידים ו-128 אנשי צוות (863 בסה"כ). נערכו בדיקות נוגדנים ונלקחו דגימות לבדיקות קורונה. בכל בתי הספר - ומכל אלו שבא במגע עם החולים - נמצאו 2 נשאים בלבד, שניהם תלמידים, החשודים שנדבקו בבית הספר. ״לא מצאנו ראיות לכך שילדים מדביקים מורים״, נכתב במחקר.באוסטרליה - כמו בישראל - מי שמוגדר שבא במגע עם חולה מאובחן מחויב בשבועיים בידוד. במהלך התקופה שנבדקה הייתה ירידה בנוכחות בבתי הספר, והחוקרים אומרים שייתכן שהדבר השפיע על התוצאות. המחקר טרם עבר ביקורת עמיתים. מסקנות דומות התקבלו גם במחקר הולנדי, שבדק 54 בתי אב עם 239 אנשים. לא נמצא מקרה שבו ילד בן 12 ומטה היה החולה הראשון שגרם להדבקה במשפחה. בכל המקרים החוקרים אומרים שנדרשת זהירות ומחקר נוסף, אבל אין ספק שהשאלה אם ילדים מדביקים ובאיזה קצב היא קריטית להמשך ההתמודדות עם הקורונה, החל מפתיחת בתי ספר ועד מפגשים בין סבים וסבתות לנכדים. המקור: כתב N12 אלעד שמחיוף פורסם: רוטר.נט המחקר האוסטרלי: http://ncirs.org.au/sites/default/files/2020-04/NCIRS%20NSW%20Schools%20COVID_Summary_FINAL%20public_26%20April%202020.pdf המחקר ההולנדי: https://www.rivm.nl/en/novel-coronavirus-covid-19/children-and-covid-19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 21:37 |
|
| |
הרב הבר ז"ל מלפני פורים לא יצא מפתח הבית. רק שנכדו הגיע לבקר והוא החזיק אותו. והשאר הסטוריה.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 21:38 |
|
| |
מצדרביעי
| מפוטרת כתב: |  | הרב הבר ז"ל מלפני פורים לא יצא מפתח הבית. רק שנכדו הגיע לבקר והוא החזיק אותו. והשאר הסטוריה.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שמעתי שגם הבן היה שם, האם זה לא נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 21:42 |
|
| |
| מפוטרת כתבה: |  |
הרב הבר ז"ל מלפני פורים לא יצא מפתח הבית. רק שנכדו הגיע לבקר והוא החזיק אותו. והשאר הסטוריה....
|
|
לא מאמין רק אם אשמע מבן משפחה. מישהו יכול להסביר בן אדם שמסתגר מפורים ואח"כ באים לבקרו ונותנים לו להחזיק נכד? לא נשמע הגיוני בכלל! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 06:41 |
|
| |
יש להטיל ספק במחקרים האלו. איך יתכן שילד שנמצא חיובי לקורונה לא מדביק? נתאר את הרגעים הדרמטיים: ילד מאובחן עם קורונה, הילד משחק, נוגע, מדבר ויורק, בכל מה שסביבו. הסתדרות הוירוסים יוצאת בהנחיה, ומודיעה: וירוסים בגופם של ילדים לא יצאו לעבודה. (לא ידביקו) בגופו של מוישלה החולה בקורונה (ולא יודע בכלל שחולה) מתחולל מאבק איתנים, חלק מהוירוסים רוצים לצאת לעבודה, וחלקם דורשים להישמע להנחיות, ולא להדביק מילדים. בפגישה לילית מאוחרת בין הסתדרות הוירוסים למשרד לענייני ילדים הוסכם, נמתין לועדת גרטנר, מה שהיא תקבע... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 06:48 |
|
| |
יש מספיק בעלי אינטרסים במחקרים האלו, העיקר שהילדים יחזרו ללימודים והוריהם יוכלו לשוב לעבודה. למורים ולגננים/ות נמסר: ...אין חשש מהידבקות בקורונה על ידי ילדים, הקורונה הינו וירוס צייתן, וברגע שועדת גרטנר קבעה כי ילדים לא מדביקים אף וירוס בילד קטן לא יעיז לצאת ולהדביק... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 10:39 |
|
| |
בכירים במשרד הבריאות: "ייתכן שנמליץ לא לפתוח את בתי הספר והגנים בשלב זה" מכון המחקר גרטנר העביר למשרד נתונים ראשוניים ממחקר שמצא: ילדים בכל הגילאים נדבקים - ומדביקים • החשש: פתיחת מערכת החינוך תוביל להתפרצות • אפשרות נוספת שעל הפרק: פתיחה הדרגתית יותר מזו שמציע משרד החינוך • עם זאת, מחקרים אחרים בעולם הגיעו למסקנות שונות רן רזניק https://www.israelhayom.co.il/article/756167 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 11:48 |
|
| |
מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | יש להטיל ספק במחקרים האלו. איך יתכן שילד שנמצא חיובי לקורונה לא מדביק? נתאר את הרגעים הדרמטיים: ילד מאובחן עם קורונה, הילד משחק, נוגע, מדבר ויורק, בכל מה שסביבו. הסתדרות הוירוסים יוצאת בהנחיה, ומודיעה: וירוסים בגופם של ילדים לא יצאו לעבודה. (לא ידביקו) בגופו של מוישלה החולה בקורונה (ולא יודע בכלל שחולה) מתחולל מאבק איתנים, חלק מהוירוסים רוצים לצאת לעבודה, וחלקם דורשים להישמע להנחיות, ולא להדביק מילדים. בפגישה לילית מאוחרת בין הסתדרות הוירוסים למשרד לענייני ילדים הוסכם, נמתין לועדת גרטנר, מה שהיא תקבע... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא באמת מבין בזה, אבל אם מוסכם מזמן שילדים פחות מקבלים את הוירוס קשה,כנראה שגופם מתגבר על זה במהירות, ולכן הגיוני שגם כמעט לא מדבקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 11:57 |
|
| |
אני לא יודע למה ילדים פחות מדבקים, אבל זו שאלה אמפירית אספירין סייע לחולי לב לפני שהבינו למה הוא מסייע
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 13:55 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| מושגים כתב: |  | יש להטיל ספק במחקרים האלו. איך יתכן שילד שנמצא חיובי לקורונה לא מדביק? נתאר את הרגעים הדרמטיים: ילד מאובחן עם קורונה, הילד משחק, נוגע, מדבר ויורק, בכל מה שסביבו. הסתדרות הוירוסים יוצאת בהנחיה, ומודיעה: וירוסים בגופם של ילדים לא יצאו לעבודה. (לא ידביקו) בגופו של מוישלה החולה בקורונה (ולא יודע בכלל שחולה) מתחולל מאבק איתנים, חלק מהוירוסים רוצים לצאת לעבודה, וחלקם דורשים להישמע להנחיות, ולא להדביק מילדים. בפגישה לילית מאוחרת בין הסתדרות הוירוסים למשרד לענייני ילדים הוסכם, נמתין לועדת גרטנר, מה שהיא תקבע... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא באמת מבין בזה, אבל אם מוסכם מזמן שילדים פחות מקבלים את הוירוס קשה,כנראה שגופם מתגבר על זה במהירות, ולכן הגיוני שגם כמעט לא מדבקים... |
|
אני לא חושב שיש קשר בין איך שמקבלים את הנגיף לבין צורת ההדבקה. המון אנשים כאלו שלא חשו כלום והדביקו אחרים שנפטרו. וזה ציטוט מישראל היום: בכירים במשרד הבריאות: "ייתכן שנמליץ לא לפתוח את בתי הספר והגנים בשלב זה" מכון המחקר גרטנר העביר למשרד נתונים ראשוניים ממחקר שמצא: ילדים בכל הגילאים נדבקים - ומדביקים • החשש: פתיחת מערכת החינוך תוביל להתפרצות • אפשרות נוספת שעל הפרק: פתיחה הדרגתית יותר מזו שמציע משרד החינוך • עם זאת, מחקרים אחרים בעולם הגיעו למסקנות שונות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|