|
|
| נשלח ב-28/4/2020 23:57 |
|
| |
ברכת
בא נחליף את המושג ישיבות במושג לימוד תורה.
יש ספק שבישיבה לומדים פי כמה בכמות ובאיכות?
לעצם הענין, דעת ההדיוט שלי סוברת כמוך, אבל מזל שבעניני לימוד תורה לא שואלים אותי ועוד כמה חכמי מקלדת ששורצים כאן,, אלא אנשים שחיים באמת תורה ומכירים בערכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 00:11 |
|
| |
ומה קורה בישיבות של הבן דוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:49 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
אם משוגעים יפתחו ישיבות בשעת סכנה הרוב לא יגיעו והישיבות תשארנה ריקות.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 01:58 |
|
| |
המלונות והצימרים ייפתחו בשבוע הבא שר התיירות הודיע כי אושר לפתוח צימרים ומלונות עם חדרים צמודי קרקע החל מיום ראשון רק חלילה וחס ישיבות שלא ייפתחו ותחזרו ודקלמו שאנחנו צדיקים ומחמירים בהלכות פיקוח נפש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 02:12 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | המלונות והצימרים ייפתחו בשבוע הבא שר התיירות הודיע כי אושר לפתוח צימרים ומלונות עם חדרים צמודי קרקע החל מיום ראשון רק חלילה וחס ישיבות שלא ייפתחו ותחזרו ודקלמו שאנחנו צדיקים ומחמירים בהלכות פיקוח נפש נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לשבבניק השקרן מאוד מפריע שהישיבות סגורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 02:18 |
|
| |
לא מפריע לו שהישיבות סגורות מפריעים לו שילדיו בבית שהם נודניקים וחכמים כאביהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 02:20 |
|
| |
אפשר לפתוח הכל אבל לא כל מה שפתוח צריך ללכת אליו. אפשר גם לפתוח ישיבות. אבל לא בשבילי .לא לוקח סיכון ולדעתי גם רוב רובם של ראשי הישיבות לא יעזו לקחת אחריות כזו על עצמם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:05 |
|
| |
אולי נפסיק לשחק את המשחק המטופש הזה כאילו ראשי ומנהלי המוסדות קשובים להוראות גדולי ישראל.
כשהגרי"ש זצ"ל ביקש שיקבלו יותר ספרדיות לסמינרים, מנהלי הסמינרים צחקו ואמרו שיקים סמינר בעצמו ויקבל כמה ספרדיות שהוא רוצה. (רק כשזה נוגע לכיס שלהם הם אוהבים לשמוע לגדולי ישראל, למשל בצעקות טהרת הקודש שח"ו בנות לא יעזבו את הסמינרים וימשיכו לשלם סכומי עתק כדי לקבל לימודים ברמה אפס שלא יהיה בהם תועלת בפרנסת הבית...).
כשגדולי ישראל אמרו שצריך יותר הספק של דפים, ראשי הישיבות הנהנו והמשיכו בשלהם.
בקיצור, כל עוד זה מתאים להם, הם יעשו מה שגדולי ישראל יאמרו להם. ברגע שזה קצת לא בא להם בטוב, הם ימצאו מספיק תרוצים בכדי להתעלם מההוראות. בדיוק כמו רוב הישיבות והת"תים שהתעלמו מהוראת הגר"ח להמשיך בלימודים.
ולכן אני סבור, שגם אם תהיה הוראה כזו או אחרת להתחיל את הזמן, הרבה ראשי ישיבות לא ירצו לקחת את האחריות הזאת, ויטענו שהמבנה שלהם לא מתאים להוראות וכו' וכו'.
הלוואי שהנגיף הארור הזה יעזוב אותנו ועולם התורה יחזור לשיא פעילותו. עצוב וכואב לראות את כל בתי המדשיות סגורים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:16 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | אפשר לפתוח הכל אבל לא כל מה שפתוח צריך ללכת אליו. אפשר גם לפתוח ישיבות. אבל לא בשבילי .לא לוקח סיכון ולדעתי גם רוב רובם של ראשי הישיבות לא יעזו לקחת אחריות כזו על עצמם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לבתי ספר ולגנים תשלח?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:20 |
|
| |
רק לפני כמה דקות כתבתי שראשי ישיבות לא יפתחו אפי' אם יותר להם במתווה כזה או אחר, והנה עכשיו זה מה שאני רואה:
המשגיח הגרח"י מישקובסקי בהודעה כעת בקו המידע ארחות תורה: המתווה שאושר היום לא מתאפשר בישיבה הקדושה וע"כ ממשיכים כרגע בלימוד דרך הטלפון שב"ה יש היענות גדולה. ומקווים שבקרוב נוכל לחזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:20 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:35 |
|
| |
אני לא יודע מי לקח אחריות, אבל בישיבה שנדבקו בה עשרות בחורים בסוף הזמן, ראש הישיבה האשים את כל העולם אבל לא לקח אחריות אישית לסבל הנורא שעבר רבים מהבחורים...
אגב, עוד נקודה שחשוב לדבר עליה. מדברים שבגילאים מתחת ל-40 אין סכנה בכלל. ובכן, יכול להיות שאין מתים, אבל יש סבל נורא. גיסי בן 23 נדבק וסבל נורא במשך שבועיים. חולשה משגעת. חוסר טעם וריח. ואני לא מדבר על הבידוד והמסתעף... זה לא פיקניק...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 08:58 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | אני לא יודע מי לקח אחריות, אבל בישיבה שנדבקו בה עשרות בחורים בסוף הזמן, ראש הישיבה האשים את כל העולם אבל לא לקח אחריות אישית לסבל הנורא שעבר רבים מהבחורים...
אגב, עוד נקודה שחשוב לדבר עליה. מדברים שבגילאים מתחת ל-40 אין סכנה בכלל. ובכן, יכול להיות שאין מתים, אבל יש סבל נורא. גיסי בן 23 נדבק וסבל נורא במשך שבועיים. חולשה משגעת. חוסר טעם וריח. ואני לא מדבר על הבידוד והמסתעף... זה לא פיקניק... |
|
שאלתי את ברכת החמה ואשאל גם אותך: לבתי ספר וגנים תשלח?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 09:02 |
|
| |
יש לי גם שני בני משפחה שנדבקו וקבלו את זה בצורה קשה. הכל חוץ מאשפוז ב"ה אבל אני עדיין אומר שהבהלה והפניקה מיותרים וזה רק מלובה ע"י התקשורת. המצב האובייקטיבי לא כ"כ גרוע ב"ה ולכן אפילו אם יש מקום קל להיאחז בו, תורה מגנא ומצלא, והבחורים חייבים לחזור ללימודם. כל מי שעיניים לו רואה שאפילו קברניטי המדינה שזרעו פחד ובהלה כבר הגיעו להבנה שא"א להמשיך ולסגור מדינה שלמה לאורך ימים, ובין כך ובין כך בסופו של דבר יצטרכו לחזור לשגרה עד כמה שאפשר, ולכן אין דין בני הישיבה שונה משאר הדברים שברשות שבעיניהם נראים כחיוני למשק, וחייבים לחזור לספסלי בית המדרש. ולמי שמוכן להודות, זאת דעתו של ר' חיים מהרגע הראשון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|