|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:29 |
|
| |
זה כמו להתאבל על מישהו שמת מתאונת דרכים באמצעות נהיגה המונית בכביש מהיר בעיניים מכוסות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:46 |
|
| |
בונדמן
חס ושלום שלא יקרה, שאלה תיאורטית בלבד, לו יצוייר שכרגע מתפרסמת הודעה שהגר"ח קנייבסקי או האדמו"ר מבעלז או האדמו"ר מגור נלב"ע, כיצד תיראה ההלויה ?
לא משוה בינו לגרח"ק שיבדלחט"א, אבל מדובר בצדיק מאוד נערץ בוומסב"ג,
תוקן על ידי בונדמן ב- 29/04/2020 13:47:26
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:50 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | חס ושלום שלא יקרה, שאלה תיאורטית בלבד, לו יצוייר שכרגע מתפרסמת הודעה שהגר"ח קנייבסקי או האדמו"ר מבעלז או האדמו"ר מגור נלב"ע, כיצד תיראה ההלויה ?
תוקן על ידי בונדמן ב- 29/04/2020 13:47:26 |
| בחברת משפחה קרובה בלבד. חד משמעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:52 |
|
| |
ודרך אגב, בשידור מהלויה שמעתי את המארגנים מכריזים על כך שאיזור הלויה יהיה מתוחם עם מחסומים ולא יוכלו להכנס אלא עם מסיכה ועל כל אחד לשמור מרחק של שש רגל מהשני, א. מטעם ונשמרתם, ב. כי הרשויות עוקבים אחרינו בעיניים פקוחות ולהזהר שלא יצא חילול השם,
האמת היא, שרבים שם כבר חלו והחלימו מהקורונה והם מרגידים מחוסנים, ומה שרואים שם זה בעיקר בחורים, שבגילאים הללו לא פגעה המחלה לע"ע, מה שכן הם יכולים להעביר את זה הלאה,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 13:54 |
|
| |
את המיטה של הרב שטינמן הריצו שוטרים למנוע פיקוח נפש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 14:40 |
|
| |
עד מתי נסבול מהעידה הרעה הזאת? בחו"ל הדיווחים הם על " יהודים" . בארץ הדיווחים הם על "חרדים" בחו"ל הגוי ללא הבדל דת גזע ומין שונא את " היהודי" הישראלי לא הבדל ימין או שמאל, דתי או חילוני שונא את החרדי. רבש"ע איך נותנים שם יחודי לחולרות הללו של סאטמר ו'סמאלה' ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 14:46 |
|
| |
האדמו"ר עצמו נפטר לאחר שנדבק בנגיף הקורונה לאחר שהשתתף בחתונה לפני כמה שבועות, החתונה נערכה בזמן שהמגיפה השתוללה, האדמו"ר היה שעות בחברת מלא אנשים ונדבק. כנראה שגם הטמטום מדבק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 15:01 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | בונדמן
חס ושלום שלא יקרה, שאלה תיאורטית בלבד, לו יצוייר שכרגע מתפרסמת הודעה שהגר"ח קנייבסקי או האדמו"ר מבעלז או האדמו"ר מגור נלב"ע, כיצד תיראה ההלויה ?
תוקן על ידי בונדמן ב- 29/04/2020 13:47:26 |
|
נדמה לי שנפטרו כמה אבנים מאוד מפורסמים בתקוםה האחרונה. אחד מהם הוא הרב בקשי דורון. יש לך תמונות מהלוויה שלו שנשווה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:01 |
|
| |
| momeir כתב: |  | עד מתי נסבול מהעידה הרעה הזאת? בחו"ל הדיווחים הם על " יהודים" . בארץ הדיווחים הם על "חרדים" בחו"ל הגוי ללא הבדל דת גזע ומין שונא את " היהודי" הישראלי לא הבדל ימין או שמאל, דתי או חילוני שונא את החרדי. רבש"ע איך נותנים שם יחודי לחולרות הללו של סאטמר ו'סמאלה' ? |
|
הרי התשובה לשאלה שלך נמצאת בתוך ניסוח השאלה שלך!
כשם שהגוי שונא יהודי ("עשו שונא ליעקב"), והוא אף הרג יהודים באירופה בגלל שהם - תחמנים, לא עובדים, עשירים, מתנשאים מאותה סיבה החילונים שונאים דתיים (שים לב, שחלקם גם מאותן סיבות) מאותה סיבה הדתיים (והחילוניים) שונאים חרדים (כנ"ל - תחמנים, מתנשאים, מחזיקים את עצמם ערכיים) מאותה סיבה עם-הארצים שונאים תלמידי חכמים ('מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור), ובתרגום עכשווי: המודרנים שונאים את השמרנים [החניוקים) (לא עובדים, מחזיקים את עצמם ערכיים, מנהלים את העסק, מתנשאים עלינו)
תפתח קצת תראה שעל פי אותו רעיון: המיינסטרים שונא את הקנאים הסטמארים (עשירים, חיים בלי חשבון, מביישים אותנו) החסידים את הליטאים (בני תורה, מסובבים עם האצבע, הגדולים שלהם מנהיגים את כל היהדות, חיים בעניות) כלל החרדים את חסידי גור למשל (מתנשאים, תחמנים, מחזיקים את עצמם ערכיים (פרושים), עילגים) הרבה חרדים את הצ'למארס (כנ"ל, בהם גם ערמומיים, גנבים על חשבונינו, לא עובדים)
שים לב, אותו 'גרעין' שנאה מחוג לחוג. ובכולם אותן נקודות: מצפון (היהודים ערכיים בעיניהם), תחמנות (רוב גנבי ישראל), בטלנים (לא עובדים עבודה סיזיפית, משפשפים את הספסל), יהירים (פנים שמחות ועליזות), מזכירים את העבר (גלותיים וכו').
כבר כתב ולדר לפני חודש, כי החרדים הם ה'יהודים' של החילונים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:05 |
|
| |
יוחנן, אתה רציני?
כשאנחנו רואים בעיניים שבכל מקום שהוא, שומרי התורה חולים ומתים יותר כפול מחלקם באולוכסיה, והרבה מעבר לכך. וכאן בין החרדים, אנו רואים שהקיצוניים ממאנים להזהר ולהשמר. האם יש מקום לטענות שלך???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:11 |
|
| |
ולשרה_בן
אצל חסידות סאטמר האיסור לא להתגרות באומות העולם נוגע רק למדינה הציונית. בגויים הם מתגרים יום יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:32 |
|
| |
באותו יום, היו התקהלויות המוניות של אנשים שצפו במטסים של חיל האויר (לאות הערכה לעובדים בבתי חולים) אבל התמונות היחידות שהפריעו לאנשים היו של החרדים. לא מצדיק את הלויה, אבל מראה בדיוק מה אכפת למי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2020 17:39 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | יוחנן, אתה רציני?
כשאנחנו רואים בעיניים שבכל מקום שהוא, שומרי התורה חולים ומתים יותר כפול מחלקם באולוכסיה, והרבה מעבר לכך. וכאן בין החרדים, אנו רואים שהקיצוניים ממאנים להזהר ולהשמר. האם יש מקום לטענות שלך??? |
|
אני רואה שכל אלה המתלהמים פה בתקופה האחרונה - כבר קינטרו, עקצו, ביקרו, זלזלו בתקופות קודמות כנגד אותן קבוצות ממש (כנגד: חרדים, קיצוניים, חסידים, ליטאים, אדמורי"ם, גדולים). אז מה אומר ומה אדבר? מצוות פיקוח נפש יקר בעיניהם? - לא נראה לי! יותר מסתבר כי משהו אחר, חי ותוסס, מפריע להם.
נ.ב. לא בדקתי ניק ניק, אך הרושם הכללי הוא כך. ויסלחו לי אלה החריגים, שבאמת מצות ונשמרתם פועמת בקרבם (ובוודאי לא מעשנים סיגריות, שומרים על כל חוקי התנועה, אוכלים במשורה ואולי גם צמחונים, זוללים ויטמינים, לא גרים בהתנחלויות, לא בדרום הארץ, ואולי לא בכל הארץ הזו המוקפת מחבלים ואויבים, אשר 26000 מבניה נהרגו ונעקדו בה)
תוקן על ידי יוחנןש ב- 29/04/2020 17:42:35
|
|
|
|
|