| נשלח ב-30/4/2020 15:13 |
|
| |
פיקוח נפש דוחה סופר והרגלי צריכה ?
יש למישהו הסבר מדוע לא סגרו את הסופרים? מדוע שהציבור לא יצטמצם למגוון מוצרים מצומצם יותר שישלח במשלוחים הביתה? האם החיים לא חשובים יותר? מביקורי באושר עד ראיתי קופאים ללא מסכות, אנשים מפטפטים חופשי, מלבד כרוז שכל כמה דק' מכריז לשמור מרחק אין סדרנים שמסתובבים להשגיח שהציבור יזהר. יש למישהו הסברים???
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:15 |
|
| |
אי אפשר לסגור, אבל מי שעיניו בראשו נמנע מללכת או הולך לעיתים רחוקות ונזהר ככל האפשר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:18 |
|
| |
למה אי אפשר? כמו שעם תפילות ידעו להסתדר עם תפילה ביחיד או במרפסות, אז שיסתדרו עם מכולות ומשלוחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:22 |
|
| |
מדינה עם ערכים מעוותים. תינוקות שנשבו. הפגנות מותר. סופר מותר. גנים מותר. ים מותר. בית המדרש אסור. מקווה אסור. ישיבה אסור. תלמוד תורה אסור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:32 |
|
| |
לא שמתכווין להמליץ טוב על המופרעים שמסכנים ומסתכנים, אנחנו אמונים על קדושת החיים הקודמת לכל, אבל זה לצערי מזכיר קצת את הסיפור של היהודי שדבר ראשון זרק מהספינה את הטלית ותפילין...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:36 |
|
| |
אפשר להבין מה אתה רוצה? תהיה ברור וממוקד. אם זה לפתוח את בתי הכנסת והישיבות, אז לא. רעיון גרוע שיגבה נפשות. אם זה לגרום לנו להזהר בסופר, אז יישר כח. בכלל, אני מקוה שהרבה חנויות יעברו למודל של משלוחים אונליין ויצמצמו אל חובת היציאות שלנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:43 |
|
| |
| היצל כתב: |  | | למה אי אפשר? כמו שעם תפילות ידעו להסתדר עם תפילה ביחיד או במרפסות, אז שיסתדרו עם מכולות ומשלוחים. |
|
תפילה בציבור היא עבירה ולא מצווה במקרה שהיא על חשבון מסירת נפשות למיתה, שהלא נאמר וחי בהם ולא שימות בהם, וכל שכן שלא ימסור אחרים למיתה. ולכן להתפלל במניין זו עבירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:43 |
|
| |
עקרונית רצוני הוא שיפתחו את הישיבות ובתי הכנסת, הבעיה שיש מגיפה, ופיקוח נפש קודם, בפרט שהאיזון כרגע קיים עם המניינים בחוץ עד 19 משתתפים, מה שרוצה להביע באשכול זה שכמו שידעו לסגור את בתי הכנסת צריכים גם לסגור את הסופרים, בפרט שהכללים לא ממש נשמרים שם.
כברהיה, ביקור בסופר לדעתך זה וחי בהם?
תוקן על ידי היצל ב- 30/04/2020 15:44:13
תוקן על ידי היצל ב- 30/04/2020 16:15:32
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:49 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
לאחר שגדולי הדור, כולל רבן של כל בני הגולה שר התורה מרן הרב קנייבסקי הפסיקו להאמין בזה (לפי ההגיון שלך) אז מה אתה מצפה שהציבור יאמין בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:54 |
|
| |
בטח שתורה מגינה ומצלא, ולמי שיודע ר' חיים ממשיך להורות כך במקרים פרטניים שלא מדובר בסיכון מוחשי... ההוראה המטומטמת לא לסגור את המוסדות בתחילת התפשטות המגיפה אינה קשורה לתורה מגינה ומצלא, היא קשורה לכוחניות של הנכד...
הסבר: התורה בקדושתה מגינה ומצילה כמו ששליחי מצווה אינם ניזוקים בזכות המצווה, יחד עם זאת גם לשליחי מצווה אסור להיכנס למקום סכנה במידה וישנה אפשרות לא להסתכן, העולם נברא בכללי הטבע ואסור לנו לסמוך על הנס, בטח שלא בזמן סכנה ח"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:56 |
|
| |
| היצל כתב: |  | | למה אי אפשר? כמו שעם תפילות ידעו להסתדר עם תפילה ביחיד או במרפסות, אז שיסתדרו עם מכולות ומשלוחים. |
|
מאחר ובדרך כלל השאלות הללו מכוונות למטרה אחת, להתיר תפילות בבתי כנסת ולימוד בבתי מדרשות וישיבות, אז לא בטוח שיש טעם לחזור ולענות על זה שוב ושוב, אבל בקצרה.
א. אף אחד לא מחייב אותך ללכת לאושר עד, אם יש לך דרכים אחרות להצטייד במזון לביתך, תבורך אם תימנע מיציאה ככל האפשר. רוב הציבור זקוק לזה או למכולת לפחות, וכל אחד עושה את הבחירה שלו. ב. ההשוואה ברמת הסיכון ופוטנציאל ההדבקה בין קניה באושר עד לבין מפגשים קהילתיים מספר פעמים ביום בבית כנסת היא פשוט חוטאת לאמת. ג. תפילה בבית הכנסת זה דבר גדול אף שאינו מדאורייתא, אך כבר קבעו גדולי תורה ומורי הלכה שבעת הזו לא רק שזו אינה מצווה אלא עבירה, אז אתה מחפש בכוח? ד. כל הניסיונות החוזרים ונשנים לטעון למה זה מותר וזה לא, למה הם עושים ואנחנו לא, למה לא נהיה כמוהם, אלו לא טענות בוגרות, אנחנו צריכים לנהוג נכון גם אם אחרים לא נוהגים נכון, אנחנו צריכים להישמר גם אם אחרים בחרו שלא להישמר.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 30/04/2020 16:02:26
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 15:58 |
|
| |
| היצל כתב: |  | בטח שתורה מגינה ומצלא, ולמי שיודע ר' חיים ממשיך להורות כך במקרים פרטניים שלא מדובר בסיכון מוחשי... ההוראה המטומטמת לא לסגור את המוסדות בתחילת התפשטות המגיפה אינה קשורה לתורה מגינה ומצלא, היא קשורה לכוחניות של הנכד... הסבר: התורה בקדושתה מגינה ומצילה כמו ששליחי מצווה אינם ניזוקים בזכות המצווה, יחד עם זאת גם לשליחי מצווה אסור להיכנס למקום סכנה במידה וישנה אפשרות לא להסתכן, העולם נברא בכללי הטבע ואסור לנו לסמוך על הנס, בטח שלא בזמן סכנה ח"ו. |
|
סתם מעניין אותי על סמך מה אתה מחליט איזה הוראה באה מהכוחניות של הנכד ואיזה הוראה מתאימה למקרים פרטניים? ר' חיים שיתף אותך במשהו שלא ידוע לנו? או זה על סמך הסברא שלך? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:08 |
|
| |
א. הוראות פרטניות מר' חיים ידוע לי ממישהו ששאל מספר פעמים בשבועות האחרונים. ב. מה שקשור לנכד תשאל את מנהלי המוסדות, אדרבא, אשמח לשמוע מישהו מוסמך שיש לו גירסה שונה. ג. אני ממש לא מכוון שיפתחו את בתי הכנסת (לי אישית המצב הנוכחי ממש נוח, בפרט לאחר פתיחת המקוואות בצורה בטיחותית), זה מכוון קצת לעשות סדר מה שחור ומה לבן, לאור כך שכל דבר שבקדושה מקבל קריאות בוז ושמדובר ברציחה וכו', גם כשזה לא כרוך בסיכון של 10% מהסיכון שכרוך בכל יציאה לסופר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:29 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
מישהו פה עוד מאמין במה שאמרו חז"ל "תורה מגנא ומצלא"?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:41 |
|
| |
לה''ו. במקומות מסויימים ביו''ש, עדיין מתנוסס כרזת בחירות: או בן גביר, או בחירות רביעיות... בואו נראה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|