|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:46 |
|
| |
א. אתה ממש מדקדק, אז תסביר בבקשה את ההבדל של מגנא למצלא... הרי גם למסקנה היא מגינה אפילו כשלא עוסקים בה. ב. המהר"ל כמדומני מסביר שמברכים "לעסוק" בדברי תורה ולא ללמוד תורה, כי עסק התורה זה כל הזמן אפשרי, אז בידינו הדבר ...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 16:54 |
|
| |
| היצל כתב: |  | א. אתה ממש מדקדק, אז תסביר בבקשה את ההבדל של מגנא למצלא... הרי גם למסקנה היא מגינה אפילו כשלא עוסקים בה. ב. המהר"ל כמדומני מסביר שמברכים "לעסוק" בדברי תורה ולא ללמוד תורה, כי עסק התורה זה כל הזמן אפשרי, אז בידינו הדבר ... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 17:20 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | מישהו פה עוד מאמין במה שאמרו חז"ל "תורה מגנא ומצלא"?
|
|
תורה מגנא ומצלא, אז בוא נקפוץ מהגג תוך כדי לימוד?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/04/2020 17:21:44
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 17:24 |
|
| |
אלי. ספר לנו... לשם אני חותר. חשוב. תקרא את הסברי ולא יוקשה לך בע"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 19:01 |
|
| |
| היצל כתב: |  | | יש למישהו הסבר מדוע לא סגרו את הסופרים? מדוע שהציבור לא יצטמצם למגוון מוצרים מצומצם יותר שישלח במשלוחים הביתה? האם החיים לא חשובים יותר? מביקורי באושר עד ראיתי קופאים ללא מסכות, אנשים מפטפטים חופשי, מלבד כרוז שכל כמה דק' מכריז לשמור מרחק אין סדרנים שמסתובבים להשגיח שהציבור יזהר. יש למישהו הסברים??? |
| לא קראתי את שאר התגובות. באופן אישי אני כבר חודש וחצי לא ביקרתי בסופר. הכל הזמנות הביתה. נכון שיש הבדל במחירים, וגם לא תמיד הכל במלאי, אך אם אפשר להסתדר למה לצאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 19:02 |
|
| |
אשריך וטוב חלקיך!!! אתה מאלה שמוצדק להם להתפלל ביחידות לכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 19:28 |
|
| |
זה שהמדינה הציונים הרשעים טפו טפו התירו סופרמרקט, לא אומר שזה באמת מותר. ואכן גם על היתר זה יש לפקפק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 20:17 |
|
| |
| היצל כתב: |  | א. הוראות פרטניות מר' חיים ידוע לי ממישהו ששאל מספר פעמים בשבועות האחרונים. ב. מה שקשור לנכד תשאל את מנהלי המוסדות, אדרבא, אשמח לשמוע מישהו מוסמך שיש לו גירסה שונה. ג. אני ממש לא מכוון שיפתחו את בתי הכנסת (לי אישית המצב הנוכחי ממש נוח, בפרט לאחר פתיחת המקוואות בצורה בטיחותית), זה מכוון קצת לעשות סדר מה שחור ומה לבן, לאור כך שכל דבר שבקדושה מקבל קריאות בוז ושמדובר ברציחה וכו', גם כשזה לא כרוך בסיכון של 10% מהסיכון שכרוך בכל יציאה לסופר. |
|
ידוע לך שר' חיים רצה לפרסם מכתב חריף על חזרת בני הישיבות ובכוח מנעו ממנו לפרסם? מה לדעתך האינטרס של הנכד שלו לבזות אותו ואת עצמו עם זה? הוא לא ראה פעם אחת כבר שנכשל כישלון חרוץ? אלא פשוט זה דעתו של ר' חיים והכל בא על מקומו בשלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:37 |
|
| |
שבוע שעבר בשעה הזו הייתי בשערי רווחה בירושלים, בכניסה מדדו חום וחייבו מסכות אבל לא הגבילו כניסה והמקום היה מלא עד גדותיו כמו כל שבוע, משפחות שלמות על טפם שיצאו לעשות קניות לשבת לא פלא שיש כעת מכה רצינית באיזור ואני לא מבין איפה משטרת ישראל, אבל מה שהכי תמוה לי זה מדוע לעזאזל ילדים לא הולכים לחיידר אבל ההורים לוקחים אותם לקניות? מדובר בטמטום? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:40 |
|
| |
ואגב זו הטענה שאמר ר דוד סולבייצ'יק מדוע לאפשר פתיחת הישיבה הרי גורמי המרצוע אומרים שזה פיקוח נפש: 'כשיסגרו סופרים נסגור ישיבות'. מישהו רוצה לענות לו אם זה פיקוח נפש מדוע הסופרים פתוחים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 21:45 |
|
| |
ספק פיקוח נפש לא תמיד גוחה הרגלים שגרתיים, זו תשובה מפורשת של הנודע ביהודה, כמדומני יו"ד קמא סימן ט או י. האגרות משה נשאל האם מותר לשחק פוטבול והתיר לאנשים שזה עיסוקם ע"פ אותה תשובה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 22:20 |
|
| |
ידידי היקרים. לסופר אתה הולך לקנות אוכל לך ולביתך כדי לחיות. לבית המדרש אתה הולך לעשות רצון השי''ת. רצון השי''ת עכשיו הוא שנתפלל בבית! זאת ועוד אחרת. תורה אגוני ומצלא, אתה יכול בהחלט לסמוך על זה, בתנאים הבאים. תורה לשמה (על פי פשט) היכא דלא שכיח היזיקא. כשאתה מסכן רק את עצמך אבל לא את אחרים. מישהו פה שאל אם מותר לך לקפוץ מן הגג בשעת הלימוד. זו לא השאלה פה. השאלה האמיתית היא, אם מותר לך לדחוף את חברך מן הגג בזמן שהיא לומד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 22:32 |
|
| |
| Baachi כתב: |  | ידידי היקרים. לסופר אתה הולך לקנות אוכל לך ולביתך כדי לחיות. לבית המדרש אתה הולך לעשות רצון השי''ת. רצון השי''ת עכשיו הוא שנתפלל בבית! זאת ועוד אחרת. תורה אגוני ומצלא, אתה יכול בהחלט לסמוך על זה, בתנאים הבאים. תורה לשמה (על פי פשט) היכא דלא שכיח היזיקא. כשאתה מסכן רק את עצמך אבל לא את אחרים. מישהו פה שאל אם מותר לך לקפוץ מן הגג בשעת הלימוד. זו לא השאלה פה. השאלה האמיתית היא, אם מותר לך לדחוף את חברך מן הגג בזמן שהיא לומד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 22:54 |
|
| |
באמת? בשביל לקנות אוכל ולחיות אי אפשר להזמין משלוח מהמכולת?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2020 22:59 |
|
| |
| היצל כתב: |  | | באמת? בשביל לקנות אוכל ולחיות אי אפשר להזמין משלוח מהמכולת? |
|
מי שיכול, עושה את זה.
החנויות לא יכולות לספק מזון בטלפון לכולם. ולכן כל האתרי הזמנות קורסים.
|
|
|
|
|