בית פורומים בחדרי חרדים

איפה הביקורת על בעלז?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2020 16:25 לינק ישיר 

יוחנןש

הערות לציטוטים ממה שכתבת.

"כך שבוודאי זה לא נובע מייקור ערך התורה והמצוות (אשר הנני מתחבר לזה בכל לב!!) אלא בהשקפה (גשמית טכנית) המזלזלת בכל המגיפה."

"מזלזלת בכל המגיפה" לא הייתי אומר.
אאל"ט בעלז היו הראשונים שעשו יום תפילה בכ"א אדר (יו"ד של הנועם אלימלך) הרבה יחסית לפני ערב ר"ח ניסן שכולם עשו.

ההגדרה הנכונה זה "הכניסה את המגפה לפרופורציה הראויה".
בהעדר כל ידע על דרכי פעולתה של הנגיף, בהתייעצות עם מומחים בעלי שם עולמי שאינני רוצה לפרט את שמם, ובהעריך את הדרסטיות שבצעדי זהירות שתועלתם מוטלת בספק וקלקלתם יכולים להיות מרובה מתקנתם, החליטו שהחיים ממשיכים כרגיל (נוסח שוודיה).

אישית אני מכיר שם הרבה אנשים שהם פחדנים ונקטו את כל צעדי הזהירות. אף אחד לא הפריע להם. סך הכל המשיכו במסגרת הרגילה שמי שרצה יכל להשתתף ומי שלא יכל להימנע.

אפשר להתווכח עם הדרך הנ"ל? בהחלט!
אפשר להבין את הדרך הנ"ל? גם בהחלט!

הבעיה שלי זה עם אלו שבאחת נהיו מומחים וקובעים הנחות שעל סמך אותם הנחות, מי שמתנהג שונה מהם הוא רוצח, מזלזל בדיני נפשות וכדו'.
גם למומחה הכי גדול לא נהירים דרכי הנגיף וצורת התנהגותו, וקצת צניעות וענווה לא יזיק.

ואני שוב קובע את הידוע. שעל אף שכבודו של ר' גרשון וגם של כל ת"ח גדול מאוד בעיניי, מי שעיניים לו יראה שההחלטות על סגירת בתי כנסיות וישיבות לא נקבעו בקור רוח. הם נקבעו כשהמון גורמים, ורובם כאלו שלא מודעים לערך התורה, נשבו בעורף.

ננסח את זה ככה, לר' גרשון לא היה שום ברירה אחרת מלהורות איך שהוא הורה. הלחץ היה גדול מדי בכדי שיוכל להודפו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 04/05/2020 16:31:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 16:39 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

האדמו"ר מבעלז
"פתוח וליברלי"??
בדיחת השנה!

דוגמה קטנה
הוא אוסר באיסור מוחלט על נשים לנהוג ברכב. וזאת למרות שהבי"ד של בעלז כבר היה מוכן להוציא הוראת היתר הוא שלח להם מכתב שאסור להתיר.
https://www.ch10.co.il/news/414562/
איך זה מסתדר בדיוק עם "פתוח וליברלי"?

ואת האמירות הבוטות שלו לאחרונה קרא בהמות לנשים שלא שומרות על כללי הצניעות?
והכריז שחסידי בעלז מובדלים ומופרדים מהדתיים הלאומיים לגמרי ולחלוטין?
גם אם חלק מתוכן הדברים נכון. עדיין הסגנון הבוטה והגס אינו ראוי.

סליחה, התכוונתי 'פתוח וליברלי' על פי אמות-מידה חרדית-חסידית.
מה למיזרוחניק להבין בדקויות הפנימיות שלנו??

אתה המשך נא להעמיד את השקפת חייך הרגעית על פי טוקבקיסטים של וויינט. והפסק לערב את דעותיך החלולות והקנטרניות בתוך שיחה נכבדה, בכבוד איש לרעהו ואיש לשונה ממנו, על כל מיני תופעות הנהגות פנים חרדיות.

אני כותב לאחיי החרדים המקוריים שבינינו, היודעים היטב על מה אני שח.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/05/2020 16:44:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:05 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

חריף_ומקשה כתב:
האדמו"ר מבעלז
"פתוח וליברלי"??
בדיחת השנה!

דוגמה קטנה
הוא אוסר באיסור מוחלט על נשים לנהוג ברכב. וזאת למרות שהבי"ד של בעלז כבר היה מוכן להוציא הוראת היתר הוא שלח להם מכתב שאסור להתיר.

אתה המשך נא להעמיד את השקפת חייך הרגעית על פי טוקבקיסטים של וויינט. והפסק לערב את דעותיך החלולות והקנטרניות בתוך שיחה נכבדה, בכבוד איש לרעהו ואיש לשונה ממנו, על כל מיני תופעות הנהגות פנים חרדיות.

אני כותב לאחיי החרדים המקוריים שבינינו, היודעים היטב על מה אני שח.

במקום לגדף.
תענה לעניין.
תביא דוגמאות במה למשל הבעלזר רוב יותר "פתוח וליברלי" למשל מהצאנזער רוב? מהרבי מויזניץ? ביאלה? נדבורנה? קרעטשנף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:07 לינק ישיר 

כפי שאמרתי, מי שנמצא בפנים מבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:14 לינק ישיר 

חאמינאדע כתב:
מזרוחניק, קבל צל"ש על החשיפה הבלעדית 
ב"כיכר השבת" מפורט כל 50 השמות של הנפטרים שקברו אותם בשקט בהר הזיתים....

רק הערה
יש הרבה יותר מ50 חרדים שחייהם נגדעו ממגיפת הקורונה. (ראה בתגובות שם) יותר לכיוון ה60.
לצערנו בעוד שיעור החרדים באוכלוסיית בני 45 ומעלה הוא בקושי 5 אחוז.
שיעור המתים החרדים הוא ככל הנראה למעלה מ25 אחוז. כלומר פי 5 משיעורם באוכלוסיה. נורא ואיום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:14 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
כפי שאמרתי, מי שנמצא בפנים מבין

חבל
ציפיתי ממך להיות ענייני.
אלמד להבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:21 לינק ישיר 

דווקא כאן לא רציתי לפגוע חלילה, אך קשה לי לתת הדגמות לדברים פשוטים, ובעיקר כדי לא להכאיב חלק מהחסידים שמנית. אין לי בשלב זה עניין בזה.

אולי אשלח באישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 17:26 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

האדמו"ר מבעלז
"פתוח וליברלי"??
בדיחת השנה!

דוגמה קטנה

הבעלזער הוא בהחלט פתוח ביחס לאדמורי"ם אחרים 
בעיקר ביחס ללימודים והכשרה מקצועית וכמובן יציאה לעבודה.
כך גם בעניין הגיוס, מבין האדמורי"ם במועצת הוא לא מהמחמירים.
ובכלל בכל הדיונים שעולים, הוא מהמתונים יותר [ביחס לדרכי פעולה שונים] כך בין השאר היה בעניין חילולי השבת שהוא לא היה בדעה אחת עם האדמו"ר מגור.

באף חסידות לא מקובל שנשים נוהגות.
והתבדלות מדתים לאומים בבעלז [בפועל] היא פחותה מהרבה חסידויות אחרות.

סגנון ביטוי וכדומה אינו קשור לפתיחות או להיפך ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 18:14 לינק ישיר 
ולשרה_בן

בבעלז, כמו שבעבר דאגו להעלים את דרשתו המפורסמת של הרב מבילגוריי הם ידאגו לשכתב את תגובתו "האחראית" של אדמור"ם. 

תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 04/05/2020 18:14:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 18:19 לינק ישיר 
ולשרה_בן

תמניא_אפי כתב:
יוחנןש

בעיקרון דברי טעם, אבל ברשותך כמה הערות.

א. הגרח"ק
אתה כותב "כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק"
אני אישית בכלל לא בטוח שהוראתו של הגרח"ק קיבלה תפנית אמתית, והא ראיה שלפני תחילת הזמן התפרסם באופן בלתי רשמי מכתב חריף מאוד של הגר"ח עם איומים מרומזים. המכתב נגנז כמעט בכוח ע"י אנשיו של הגר"ג.
אינני בטוח שהתפנית הראשונה היא גם לא איזה סוג של כיפוף ידיים שעשו לר' חיים בגלל המצב.
ידוע שלא מעט אנשים שהם לא חלק מהמשפחה הגרעינית של ר' חיים יוצאים ונכנסים שם. נדמה לי שאם דעתו של ר' חיים היה באמת כ"כ נגד, אז הוא לא היה מיקל לעצמו לעשות מניין וכו'. לא שמעתי על ר' גרשון או אחרים שיש להם מניין בבית.

ב. סאטמר
ההבדל בין סאטמר ולייקווד ברור מאוד. בסאטמאר זלזלו ועדיין מזלזלים בהוראות על אף כל האסונות, משא"כ בלייקווד.
לא שאני מצדיק מישהו אבל לא הבנתי את התובנה שלך בקטע לציבורים האלו.

ג. בעלז
אתה כותב שהאדמו"ר מבעלז "נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות"

על סמך מה אתה כותב את הדברים האלו?
אתה באמת ובתום לב חושב שהיועצים שלך מבינים יותר טוב מהיועצים שלו?
ועל איזה הזיות אתה מדבר? אתה חושב שהוא לא יודע כמה אנשים מתו מקורונה? הוא נראה לך נאיבי?
והאדמו"ר מסאטמאר שהוא עצמו נדבק, אשתו שכבה על ערש דווי כפשוטו ממש, והגבאי שלו היה מאושפז, ולא מעט חברים מקהילתו נפטרו כתוצאה מהנגיף, ובכל זאת הוא קורא לפתוח (אם לא פתח עדיין) את התלמודי תורה והישיבות שלו, נראה לך שהוא לא יודע מה שאתה יודע??
ובאותו מידה הרבי מאמשינוב שהוא כידוע פיקח גדול ובכל זאת דעתו למי שרוצה לדעת ידוע בנושא.

רק מה לאנשים צייתנים שמקשיבים לכל פיפס של מומחה ממשרד הבריאות בחושבם שהם יודעים מה שהם מדברים, וקוראים בשקיקה את כל ההפחדות של אנשי התקשורת שכמעט אין דבר מדבריהם שלא נפל ארצה, קשה עד בלתי אפשרי לתפוס שישנם אנשים שלא נתפסים לפאניקה התקשורתית והציבורית והם משתמשים בקצת הגיון וקור רוח על אף הלחץ הציבורי וגם הפנים חרדי.

למי שרק מעוניין לשמוע קול קצת שונה ולא מושפע על כל הנושא יש לא מעט מומחים שזועקים מרה על כל טירוף המערכות שבעיקר התקשורת דחפה אותנו לשם.
וכי מה אכפת להם לתקשורת? הם אחראים על משהו או מישהו? הם אנשים אחראים בכלל?? הרי לדעתם בהתחלה ליצמן היה אחוז אמוק וסתם עשה מהומה על לא מאומה! שבועיים אחר כך הם כבר זועקים מרה על כל מחדלי שר הבריאות!

התקשורת זה לא יותר מאוסף אנשים חדלי אחריות שעושים כסף מרייטינג, והרייטינג היום אומר לו עשה כך ומחר אומר לו עשה כך. ישנם מעט מאוד אנשי תקשורת עקביים שהם מוכנים לוותר למען האמת, ולא ישנו את דעתם לפי מזג האוויר.

כל מחלת הקורונה הוא לא יותר מבן ארבע חודשים, והמומחה הכי גדול לנושא קורונה הוא גם אותו פרק זמן. התקשורת הישראלית היא פחות או יותר חד גונית. מי שמעיין בתקשורת בשפה האנגלית רואה ושומע המון דעות בנושא, וחלקם ממש הפוכות אחת מהשנייה, אז למי בדיוק להאמין.

לקחת מדינה שלימה ולהשבית אותה לא מספיק חשש וספק, כי אז התרופה היא הרבה יותר גרועה מהמחלה, ומי שחושב שמאות אלפי מובטלים זה מחיר זול לעומת החיים שחסכנו, אני מציע לו לחכות בסבלנות ולראות את הנזק העצום שהבאנו על עצמנו בגלל הפקרות התקשורת. למדינה מושבתת אין כסף להשקיע בבריאות, ואין לי ספק שלא מעט אנשים ימותו בצורה עקיפה כתוצאה מזה.

וזה הכל בצד הגשמי.

ובצד הרוחני, למי יש רשות לסגור ישיבות ובתי כנסיות על סמך הקביעה שיש פה "מגיפה"?? מישהו מאנשי התקשורת שקבעו וייצרו לחץ ש"חייבים" לסגור ישיבות בכלל יודע מאיזה צד פותחים גמרא??
הפסוק של "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" בכלל מוכר להם?? השאבאבניקים האלו בכלל מאמינים בזה?
הרי אפילו המון בעל בתים רגילים שקובעים עתים לתורה אי אפשר לקבוע שהם יודעים ערך התורה. אז הליידיגייערס האלו הם יודעים?? הם אלו שיקבעו לנו??
אבל מה כנראה ששנאת יענקוש מכשיר אפילו להשתמש עם הכתבלבים האלו להשבית תורה של תשב"ר.
הפקרות במיטבה שתצטרכו לעשות על זה חשבון נפש לא קטן.

בקיצור לא הפקרות יש פה אלא עצמאות מחשבתית והכרת ערך תורה ותפילה בציבור שגם בכוח לא תצליחו לשתק אותו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אפשר לכתוב ספר על השקרים שהפצת פה בחודשיים האחרונים.
אתה שבאבניק עלוב שנהנה לראות חרדים מתים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 18:21 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
מזרוחניק, קבל צל"ש על החשיפה הבלעדית 
ב"כיכר השבת" מפורט כל 50 השמות של הנפטרים שקברו אותם בשקט בהר הזיתים....
רק הערה
יש הרבה יותר מ50 חרדים שחייהם נגדעו ממגיפת הקורונה. (ראה בתגובות שם) יותר לכיוון ה60.
לצערנו בעוד שיעור החרדים באוכלוסיית בני 45 ומעלה הוא בקושי 5 אחוז.
שיעור המתים החרדים הוא ככל הנראה למעלה מ25 אחוז. כלומר פי 5 משיעורם באוכלוסיה. נורא ואיום!

דברי נסובו על החשיפה של 'מזרוחניק' שעשרות מתו בבעלז ונקברו בחשאי בהר הזיתים (ציטוט לא מדוייק, אבל זה רוח דברי החשיפה שלו). ועל כך מגיע לו צל"ש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:10 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

חריף_ומקשה כתב:
האדמו"ר מבעלז
"פתוח וליברלי"??
בדיחת השנה!

דוגמה קטנה

הבעלזער הוא בהחלט פתוח ביחס לאדמורי"ם אחרים 
בעיקר ביחס ללימודים והכשרה מקצועית וכמובן יציאה לעבודה.
כך גם בעניין הגיוס, מבין האדמורי"ם במועצת הוא לא מהמחמירים.
ובכלל בכל הדיונים שעולים, הוא מהמתונים יותר [ביחס לדרכי פעולה שונים] כך בין השאר היה בעניין חילולי השבת שהוא לא היה בדעה אחת עם האדמו"ר מגור.

באף חסידות לא מקובל שנשים נוהגות.
והתבדלות מדתים לאומים בבעלז [בפועל] היא פחותה מהרבה חסידויות אחרות.

סגנון ביטוי וכדומה אינו קשור לפתיחות או להיפך ממנה.

אני יודע שהאדמו"ר מבעלז אינו מהמחמירים. לרגע לא טענתי שהוא מחמיר למשל כמו סלונים או דארג.
אבל יש לא מעט אדמו"רים יחסית מתונים. והבעלזר רוב לא חריג בתוכם.
אם רוצים דוגמה לאדמו"ר מתון באופן חריג אז אולי האדמו"ר מקרלין או סערט ויז'ניץ (בעיקר הקודם ז"ל. את הנוכחי אינני מכיר).
להגיד ש*באף* חסידות לא מקובל שנשים נוהגות. זה היה נכון פעם. היום יש חסידויות שזה כבר יותר מקובל. 
לפני כ4 שנים רדיו קול חי עשו סקר וגילו שכ12 אחוז מהנשים במגזר החסידי יש רישיון נהיגה (מניח שחלק ניכר מהן חבדניקיות או ברסלביות). לעומת 23% מכלל הנשים במגזר החרדי (כ41% במגזר הליטאי וכ48% במגזר הספרדי)
https://www.93fm.co.il/radio/284783/
היום לפי מה שאני רואה מסביבי זה הרבה יותר מ12 אחוז. וזה לא רק חבדניקיות או ברסלביות. גם חסידויות עם אדמו"ר מכהן.
צריך לזכור שפעם גם בציבור הליטאי זה לא היה מקובל. ולאט לאט זה נהפך למקובל עד שהגיע לממדים של היום.
לרוב לא מדובר בתקנות של ממש. אלא שזה "לא מקובל". ולכן לאט לאט זה משתנה. כי לאט לאט מחלחלת ההבנה שזה לא יחזיק מעמד. אפילו בסעודיה התירו לנשים לנהוג.
עכשיו כאן היה מקרה מיוחד שהרבנים בבי"ד של בעלז התבטאו שהגיע הזמן להתיר את זה. (דומני שבבלגיה יותר מקובל שנשים חסידיות נוהגות) והאדמו"ר החליט לעצור ולקבור את התהליך. ולכן קשה לי מאוד עם ההגדרה של "פתוח וליברלי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:20 לינק ישיר 

חאמינאדע כתב:

דברי נסובו על החשיפה של 'מזרוחניק' שעשרות מתו בבעלז ונקברו בחשאי בהר הזיתים (ציטוט לא מדוייק, אבל זה רוח דברי החשיפה שלו). ועל כך מגיע לו צל"ש!

מרוב להיטות להגן על הדרך המסוכנת, אתה מסלף את דבר ומשקר במצח נחושה, הרי דבריי מופיעים לעיל שחור על גבי לבן, ואתה מעז לשים במקלדתי דברים שלא כתבתי ולא יצאו ממני מעולם. 

שקרן נאלח.
ככה אתם נראים.

תוקן על ידי מזרוח_ניק ב- 04/05/2020 19:20:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:31 לינק ישיר 

בגישה ללימודי מקצוע הוא חריג לחלוטין [אני מדגיש את הגישה עוד לפני התוצאה]
בעניין נהיגה, קשה להתייחס לסקר שנעשה ברדיו קול חי לבדיקת הציבור 'החסידי' שכמו זה ה'חרדי' כבר לגמרי אינו מוגדר. יותר נכון לבדוק חסידויות לגופן. אני לא מכיר חסידות שבה מקובל שהאשה נוהגת. לא בויז'ניץ על כל גווניה ולא בצאנז, לעלוב, נדבורנה, גור, באבוב, סדיגורא וכו' וכו'. 
אם ''כבר יותר מקובל'' היינו שיש בשוליים נשים שנוהגות, אין זה נחשב למקובל, כי בשוליים יש עוד הרבה דברים שאינם מקובלים.

דווקא מה שכתבת שהרבי עצר את הבי"ד מלהתיר לנשיות החסידות לנהוג, היא הוכחה שבבעלז יש ליברליות.
תראה לי עוד חצר שהבי"ד או הוועדה הרוחנית חושבת על רעיון כזה, לבוא ולהתיר לכתחילה באופן גורף דבר כזה.
ובבעלז אתה טוען שכבר החליטו כך.
היש לך ליברליות גדולה מזו בעולם החסידות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:32 לינק ישיר 

ההודעה הנ"ל היא תגובה לחריף ומקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איפה הביקורת על בעלז?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.