יוחנןש
בעיקרון דברי טעם, אבל ברשותך כמה הערות.
א. הגרח"ק
אתה כותב "כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק"
אני אישית בכלל לא בטוח שהוראתו של הגרח"ק קיבלה תפנית אמתית, והא ראיה שלפני תחילת הזמן התפרסם באופן בלתי רשמי מכתב חריף מאוד של הגר"ח עם איומים מרומזים. המכתב נגנז כמעט בכוח ע"י אנשיו של הגר"ג.
אינני בטוח שהתפנית הראשונה היא גם לא איזה סוג של כיפוף ידיים שעשו לר' חיים בגלל המצב.
ידוע שלא מעט אנשים שהם לא חלק מהמשפחה הגרעינית של ר' חיים יוצאים ונכנסים שם. נדמה לי שאם דעתו של ר' חיים היה באמת כ"כ נגד, אז הוא לא היה מיקל לעצמו לעשות מניין וכו'. לא שמעתי על ר' גרשון או אחרים שיש להם מניין בבית.
ב. סאטמר
ההבדל בין סאטמר ולייקווד ברור מאוד. בסאטמאר זלזלו ועדיין מזלזלים בהוראות על אף כל האסונות, משא"כ בלייקווד.
לא שאני מצדיק מישהו אבל לא הבנתי את התובנה שלך בקטע לציבורים האלו.
ג. בעלז
אתה כותב שהאדמו"ר מבעלז "נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות"
על סמך מה אתה כותב את הדברים האלו?
אתה באמת ובתום לב חושב שהיועצים שלך מבינים יותר טוב מהיועצים שלו?
ועל איזה הזיות אתה מדבר? אתה חושב שהוא לא יודע כמה אנשים מתו מקורונה? הוא נראה לך נאיבי?
והאדמו"ר מסאטמאר שהוא עצמו נדבק, אשתו שכבה על ערש דווי כפשוטו ממש, והגבאי שלו היה מאושפז, ולא מעט חברים מקהילתו נפטרו כתוצאה מהנגיף, ובכל זאת הוא קורא לפתוח (אם לא פתח עדיין) את התלמודי תורה והישיבות שלו, נראה לך שהוא לא יודע מה שאתה יודע??
ובאותו מידה הרבי מאמשינוב שהוא כידוע פיקח גדול ובכל זאת דעתו למי שרוצה לדעת ידוע בנושא.
רק מה לאנשים צייתנים שמקשיבים לכל פיפס של מומחה ממשרד הבריאות בחושבם שהם יודעים מה שהם מדברים, וקוראים בשקיקה את כל ההפחדות של אנשי התקשורת שכמעט אין דבר מדבריהם שלא נפל ארצה, קשה עד בלתי אפשרי לתפוס שישנם אנשים שלא נתפסים לפאניקה התקשורתית והציבורית והם משתמשים בקצת הגיון וקור רוח על אף הלחץ הציבורי וגם הפנים חרדי.
למי שרק מעוניין לשמוע קול קצת שונה ולא מושפע על כל הנושא יש לא מעט מומחים שזועקים מרה על כל טירוף המערכות שבעיקר התקשורת דחפה אותנו לשם.
וכי מה אכפת להם לתקשורת? הם אחראים על משהו או מישהו? הם אנשים אחראים בכלל?? הרי לדעתם בהתחלה ליצמן היה אחוז אמוק וסתם עשה מהומה על לא מאומה! שבועיים אחר כך הם כבר זועקים מרה על כל מחדלי שר הבריאות!
התקשורת זה לא יותר מאוסף אנשים חדלי אחריות שעושים כסף מרייטינג, והרייטינג היום אומר לו עשה כך ומחר אומר לו עשה כך. ישנם מעט מאוד אנשי תקשורת עקביים שהם מוכנים לוותר למען האמת, ולא ישנו את דעתם לפי מזג האוויר.
כל מחלת הקורונה הוא לא יותר מבן ארבע חודשים, והמומחה הכי גדול לנושא קורונה הוא גם אותו פרק זמן. התקשורת הישראלית היא פחות או יותר חד גונית. מי שמעיין בתקשורת בשפה האנגלית רואה ושומע המון דעות בנושא, וחלקם ממש הפוכות אחת מהשנייה, אז למי בדיוק להאמין.
לקחת מדינה שלימה ולהשבית אותה לא מספיק חשש וספק, כי אז התרופה היא הרבה יותר גרועה מהמחלה, ומי שחושב שמאות אלפי מובטלים זה מחיר זול לעומת החיים שחסכנו, אני מציע לו לחכות בסבלנות ולראות את הנזק העצום שהבאנו על עצמנו בגלל הפקרות התקשורת. למדינה מושבתת אין כסף להשקיע בבריאות, ואין לי ספק שלא מעט אנשים ימותו בצורה עקיפה כתוצאה מזה.
וזה הכל בצד הגשמי.
ובצד הרוחני, למי יש רשות לסגור ישיבות ובתי כנסיות על סמך הקביעה שיש פה "מגיפה"?? מישהו מאנשי התקשורת שקבעו וייצרו לחץ ש"חייבים" לסגור ישיבות בכלל יודע מאיזה צד פותחים גמרא??
הפסוק של "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" בכלל מוכר להם?? השאבאבניקים האלו בכלל מאמינים בזה?
הרי אפילו המון בעל בתים רגילים שקובעים עתים לתורה אי אפשר לקבוע שהם יודעים ערך התורה. אז הליידיגייערס האלו הם יודעים?? הם אלו שיקבעו לנו??
אבל מה כנראה ששנאת יענקוש מכשיר אפילו להשתמש עם הכתבלבים האלו להשבית תורה של תשב"ר.
הפקרות במיטבה שתצטרכו לעשות על זה חשבון נפש לא קטן.
בקיצור לא הפקרות יש פה אלא עצמאות מחשבתית והכרת ערך תורה ותפילה בציבור שגם בכוח לא תצליחו לשתק אותו.
נשלח מהאנדרואיד שלי