בית פורומים בחדרי חרדים

איפה הביקורת על בעלז?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2020 19:38 לינק ישיר 

תמניא - כותב עניינית, ולשרה - מכפיש . חבל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:51 לינק ישיר 

טימטום במחסומים

הקימו מחסום בשפע חיים בככר הראשונה.

עמדתי שם מעל 10 דק' לא היה אחד שלא עבר הן להכנס והן לצאת, רכבים והולכי רגל.
אז בשביל מה המחסום? ליצור פקק ולשרוף זמן?

אבל השיא הוא במיקום המחסום לפני הכיכר ב2 הצדדים כך שמי שיוצא מהר חוצבים ורק רוצה לפרסס עומד במחסום פעמיים..

מה זה אם לא ענישה קולקטיבית?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 19:59 לינק ישיר 
ולשרה_בן

היצל כתב:

תמניא הפרחח מפיץ שקרים וגורם לאנשים לזלזל בהוראות משרד הבריאות, חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 20:31 לינק ישיר 

מההתרשמות שלי בדברים מסוימים האדמו"ר שמרן יחסית לאחרים ובדברים מסוימים הוא פתוח יחסית לאחרים. אבל מכאן ועד להגדיר אותו כאדמו"ר "פתוח וליברלי" הדרך עוד ארוכה.

ויקיפדיה - חסידות בעלז
בשנת תשל"ז הוקמו בתי ספר וסמינרים בשם "בית מלכה"... סמינרים אלו שמרניים יחסית לבית יעקב ונלמדים בהם פחות לימודי חול. עם זאת יש בהם לימודי מקצוע בכיתות י"ג וי"ד וחלק מהבנות הלומדות בסמינרים שבהם אין מסלול כזה עוברות לאחר מכן ל"בית מלכה" בשנים אלו.
בישיבות הגדולות של החסידות ישנה חובה כי מסגרת המשקפיים תהיה עשויה מפלסטיק, כדי להימנע מסגנון הלבוש המודרני.
החסידות מאופיינת עד היום בשמירת המסגרת הפנימית ומנהגי הקהילה. עם זאת, בישראל חלו בה שינויים משמעותיים והיא הפכה לפתוחה יחסית לשינויים כמו שימוש באמצעים פדגוגיים מודרניים ותמיכה בהכשרה מקצועית ולימודי תואר לאברכים.

ויקיפדיה - ישכר דב רוקח
רבי ישכר דב... תומך בשימוש באמצעים פדגוגים מודרניים, וכן בהתייעצות ובשליחה לפסיכולוגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 20:41 לינק ישיר 

נכון מאוד, אתה רואה כשלא מכירים במישרין, חוקרים ובודקים ומוצאים איזה משהו.
ברוך הבא לנבכי הציבור החרדי

אגב, כיון שהעליתי את המינוח הזה 'פתוח וליברלי' חלה עלי החובה להבהיר: איננו מתגאים בזה, זה לאו דוקא 'אות כבוד' לרוב החרדים שמתפארים בשמירת הדרך המסורה ללא זיז של שינוי. מאידך, זה גם לא אות קלון.
פשוט כתבתי 'נתון יבש' גרידא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 21:31 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
מההתרשמות שלי בדברים מסוימים האדמו"ר שמרן יחסית לאחרים ובדברים מסוימים הוא פתוח יחסית לאחרים. אבל מכאן ועד להגדיר אותו כאדמו"ר "פתוח וליברלי" הדרך עוד ארוכה.

ויקיפדיה - חסידות בעלז
בשנת תשל"ז הוקמו בתי ספר וסמינרים בשם "בית מלכה"... סמינרים אלו שמרניים יחסית לבית יעקב ונלמדים בהם פחות לימודי חול. עם זאת יש בהם לימודי מקצוע בכיתות י"ג וי"ד וחלק מהבנות הלומדות בסמינרים שבהם אין מסלול כזה עוברות לאחר מכן ל"בית מלכה" בשנים אלו.
בישיבות הגדולות של החסידות ישנה חובה כי מסגרת המשקפיים תהיה עשויה מפלסטיק, כדי להימנע מסגנון הלבוש המודרני.
החסידות מאופיינת עד היום בשמירת המסגרת הפנימית ומנהגי הקהילה. עם זאת, בישראל חלו בה שינויים משמעותיים והיא הפכה לפתוחה יחסית לשינויים כמו שימוש באמצעים פדגוגיים מודרניים ותמיכה בהכשרה מקצועית ולימודי תואר לאברכים.

ויקיפדיה - ישכר דב רוקח
רבי ישכר דב... תומך בשימוש באמצעים פדגוגים מודרניים, וכן בהתייעצות ובשליחה לפסיכולוגים.

קשיא רישא לסיפא
במקור שלך כתוב בפרוש שפעם בעלז היו שמרנים וכיום הם פתוחים
אמור מעתה:
מההתרשמות שלי פעם היה האדמו"ר שמרן יחסית לאחרים וכיום הוא פתוח יחסית לאחרים
ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 21:42 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
נכון מאוד, אתה רואה כשלא מכירים במישרין, חוקרים ובודקים ומוצאים איזה משהו.
ברוך הבא לנבכי הציבור החרדי

אגב, כיון שהעליתי את המינוח הזה 'פתוח וליברלי' חלה עלי החובה להבהיר: איננו מתגאים בזה, זה לאו דוקא 'אות כבוד' לרוב החרדים שמתפארים בשמירת הדרך המסורה ללא זיז של שינוי. מאידך, זה גם לא אות קלון.
פשוט כתבתי 'נתון יבש' גרידא.

זה לא סוד שאני מהמגזר הליטאי.
בשיחות שלי עם חסידי בעלז אף פעם לא התרשמתי שהם יותר פתוחים מהצאנזערס או מהויז'ניזערס.
אבל כנראה שיש ניואנסים פנים חסידיים שאינני מודע אליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 22:16 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

יוחנןש

בעיקרון דברי טעם, אבל ברשותך כמה הערות.

א. הגרח"ק
אתה כותב "כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק"
אני אישית בכלל לא בטוח שהוראתו של הגרח"ק קיבלה תפנית אמתית, והא ראיה שלפני תחילת הזמן התפרסם באופן בלתי רשמי מכתב חריף מאוד של הגר"ח עם איומים מרומזים. המכתב נגנז כמעט בכוח ע"י אנשיו של הגר"ג.
אינני בטוח שהתפנית הראשונה היא גם לא איזה סוג של כיפוף ידיים שעשו לר' חיים בגלל המצב.
ידוע שלא מעט אנשים שהם לא חלק מהמשפחה הגרעינית של ר' חיים יוצאים ונכנסים שם. נדמה לי שאם דעתו של ר' חיים היה באמת כ"כ נגד, אז הוא לא היה מיקל לעצמו לעשות מניין וכו'. לא שמעתי על ר' גרשון או אחרים שיש להם מניין בבית.

ב. סאטמר
ההבדל בין סאטמר ולייקווד ברור מאוד. בסאטמאר זלזלו ועדיין מזלזלים בהוראות על אף כל האסונות, משא"כ בלייקווד.
לא שאני מצדיק מישהו אבל לא הבנתי את התובנה שלך בקטע לציבורים האלו.

ג. בעלז
אתה כותב שהאדמו"ר מבעלז "נפל באמונות תפלות של יועצים לא נכונים ושל הזיות לא מציאותיות"

על סמך מה אתה כותב את הדברים האלו?
אתה באמת ובתום לב חושב שהיועצים שלך מבינים יותר טוב מהיועצים שלו?
ועל איזה הזיות אתה מדבר? אתה חושב שהוא לא יודע כמה אנשים מתו מקורונה? הוא נראה לך נאיבי?
והאדמו"ר מסאטמאר שהוא עצמו נדבק, אשתו שכבה על ערש דווי כפשוטו ממש, והגבאי שלו היה מאושפז, ולא מעט חברים מקהילתו נפטרו כתוצאה מהנגיף, ובכל זאת הוא קורא לפתוח (אם לא פתח עדיין) את התלמודי תורה והישיבות שלו, נראה לך שהוא לא יודע מה שאתה יודע??
ובאותו מידה הרבי מאמשינוב שהוא כידוע פיקח גדול ובכל זאת דעתו למי שרוצה לדעת ידוע בנושא.

רק מה לאנשים צייתנים שמקשיבים לכל פיפס של מומחה ממשרד הבריאות בחושבם שהם יודעים מה שהם מדברים, וקוראים בשקיקה את כל ההפחדות של אנשי התקשורת שכמעט אין דבר מדבריהם שלא נפל ארצה, קשה עד בלתי אפשרי לתפוס שישנם אנשים שלא נתפסים לפאניקה התקשורתית והציבורית והם משתמשים בקצת הגיון וקור רוח על אף הלחץ הציבורי וגם הפנים חרדי.

למי שרק מעוניין לשמוע קול קצת שונה ולא מושפע על כל הנושא יש לא מעט מומחים שזועקים מרה על כל טירוף המערכות שבעיקר התקשורת דחפה אותנו לשם.
וכי מה אכפת להם לתקשורת? הם אחראים על משהו או מישהו? הם אנשים אחראים בכלל?? הרי לדעתם בהתחלה ליצמן היה אחוז אמוק וסתם עשה מהומה על לא מאומה! שבועיים אחר כך הם כבר זועקים מרה על כל מחדלי שר הבריאות!

התקשורת זה לא יותר מאוסף אנשים חדלי אחריות שעושים כסף מרייטינג, והרייטינג היום אומר לו עשה כך ומחר אומר לו עשה כך. ישנם מעט מאוד אנשי תקשורת עקביים שהם מוכנים לוותר למען האמת, ולא ישנו את דעתם לפי מזג האוויר.

כל מחלת הקורונה הוא לא יותר מבן ארבע חודשים, והמומחה הכי גדול לנושא קורונה הוא גם אותו פרק זמן. התקשורת הישראלית היא פחות או יותר חד גונית. מי שמעיין בתקשורת בשפה האנגלית רואה ושומע המון דעות בנושא, וחלקם ממש הפוכות אחת מהשנייה, אז למי בדיוק להאמין.

לקחת מדינה שלימה ולהשבית אותה לא מספיק חשש וספק, כי אז התרופה היא הרבה יותר גרועה מהמחלה, ומי שחושב שמאות אלפי מובטלים זה מחיר זול לעומת החיים שחסכנו, אני מציע לו לחכות בסבלנות ולראות את הנזק העצום שהבאנו על עצמנו בגלל הפקרות התקשורת. למדינה מושבתת אין כסף להשקיע בבריאות, ואין לי ספק שלא מעט אנשים ימותו בצורה עקיפה כתוצאה מזה.

וזה הכל בצד הגשמי.

ובצד הרוחני, למי יש רשות לסגור ישיבות ובתי כנסיות על סמך הקביעה שיש פה "מגיפה"?? מישהו מאנשי התקשורת שקבעו וייצרו לחץ ש"חייבים" לסגור ישיבות בכלל יודע מאיזה צד פותחים גמרא??
הפסוק של "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" בכלל מוכר להם?? השאבאבניקים האלו בכלל מאמינים בזה?
הרי אפילו המון בעל בתים רגילים שקובעים עתים לתורה אי אפשר לקבוע שהם יודעים ערך התורה. אז הליידיגייערס האלו הם יודעים?? הם אלו שיקבעו לנו??
אבל מה כנראה ששנאת יענקוש מכשיר אפילו להשתמש עם הכתבלבים האלו להשבית תורה של תשב"ר.
הפקרות במיטבה שתצטרכו לעשות על זה חשבון נפש לא קטן.

בקיצור לא הפקרות יש פה אלא עצמאות מחשבתית והכרת ערך תורה ותפילה בציבור שגם בכוח לא תצליחו לשתק אותו.

לא הצלחתי להבין אותך.
אתה מודה שיש חולים רבים ומאות יהודים חרדים שנפטרו ברחבי העולם מהנגיף, בהם גם יהודים צעירים. (למרות שכאדם חרדי, חייו של בן 95 מבחינתי לא פחות קדושים)

אתה טוען שאותם רבנים חכמים ומפוקחים מבינים שזה לא מדבק ונופל מהשמים?

שהם לא רואים שברגע שמקפידים על ההרחקות ומניעת הכינוסים מספר החולים יורד?

ההסבר הסביר בעיני והמשותף לאותם האדמורים הוא קדושת עיקרון ה"אויבער חוכמים".
ועיקרון מקודש זה של ללכת נגד כולם, גובר על זוטות כפיקוח נפש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 22:19 לינק ישיר 

ישיביש

רכבים הורגים!
בדוק ומנוסה!

אז בבקשה תוריד אותם מהכביש!

סיגריות הורגות!
אפילו עישון פסיבי!

כמה זמן ואנרגיה היו צריכים להשקיע על הפסקת העישון ועדיין לא הצלחנו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 22:23 לינק ישיר 

אולי, אבל זה לא מצדיק לא לנקוט את כל הפעולות הדרושות לשמור על החיים (לא הבעתי דעה בויכוח פה, היות ואולי מעורב בזה גדול בישראל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 22:26 לינק ישיר 

בימים כתיקונם [ללא קשר לקורונה] אם יבוא מישהו עם חום ווירוס מדבק, להיכנס לשיחה אצל האדמו"ר מבעלז,
הוא יורשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 22:43 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
שננו שוב ושוב לעצמכם: אין 'ביקורת' אובייקטיבית, תחת כל מבקר עומדת אג'נדה, שנאה קדומה וכדומה. לעתים אפשר לזהות זאת בנקל - לפי הניקים והאינטרסים שלהם.

כשהוראתו של מרן הגרח"ק, קיבלה תפנית - בדמות ריבוי החולים בבני ברק, או אז צצו כל שונאי הגרח"ק (שקוראים לעצמם שונאי יענקוש ובוודאי כוונתם למרן שליטא בעצמו) - אם חסידים נפגעים (משנה שעברה; שש-שלוש), אם שונאי תלמידי חכמים קלאסיים (סמארטפוניסטים), שונאי מושג ה'גדולים' (הנ"ל + מזרוחניקים, חרדשי"ם), שונאי ההילה המיסטית (מזרוחניקים, כפרניים וכדומה). כולם לכלכו וזיהמו את הפורום שבועיים תמימים, ואנו הוכרחנו להשתכשך בצואתם.

ם 

לגבי מושג הגדולים וההילה המיסטית שלטענתך המזרוחניקים והכפרניים בפורום הם בעלי אינטרס ואג'נדה ולא דנים לגופו של עניין, שאלותי כדלהלן:

1. האם אינך רואה את הקשר בין פולחן הגדולים המוגזם לפי כל קנה מידה(ודאי לפי תורת משה) לבין הנפילה של בית ר' חיים קנייבסקי? 
למה אם אני מתנגד לפולחן הגדולים המוגזם כאמור, וכשהמחדל בבני ברק מחזק את עמדותי הקודמות זה אינטרס ואג'נדה ולא בירור האמת כשלעצמו, הרי זה בדיוק אותו נושא...

2. אשמח להבין לאיפה אתה משייך את בעל התניא (דבריו המאירים בהמשך), האם למזרוחניקים/כפרניים/חרדלשי"ם/אחר?

תניא איגרת הקודש פרק כב:

אהוביי אחיי ורעיי מאהבה מסותרת תוכחת מגולה לכו נא ונוכחה זכרו ימות עולם בינו שנות דור ודור ההיתה כזאת מימות עולם ואיה איפוא מצאתם מנהג זה באחד מכל ספרי חכמי ישראל

הראשונים והאחרונים להיות מנהג ותיקון לשאול בעצה גשמיות כדת מה לעשות בעניני העולם הגשמי אף לגדולי חכמי ישראל הראשונים כתנאים ואמוראים אשר כל רז לא אנס להו ונהירין

להון שבילין דרקיע כ"א לנביאים ממש אשר היו לפנים בישראל כשמואל הרואה אשר הלך אליו שאול לדרוש ה' על דבר האתונות שנאבדו לאביו כי באמת כל עניני אדם לבד מדברי תורה

וי"ש אינם מושגים רק בנבואה ולא לחכמים לחם כמארז"ל הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים ושבעה דברים מכוסים כו' אין אדם יודע במה משתכר כו' ומלכות בית דוד מתי תחזור כו' הנה

הושוו זה לזה ומ"ש בישעיה יועץ וחכם חרשים וכן משארז"ל ונהנין ממנו עצה ותושיה היינו בד"ת הנקרא תושיה כמארז"ל יועץ זה שיודע לעבר שנים ולקבוע חדשים כו' שסוד העיבור קרוי

עצה וסוד בלשון תורה כדאיתא בסנהדרין דף פ"ז ע"ש בפרש"י:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 23:04 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
בימים כתיקונם [ללא קשר לקורונה] אם יבוא מישהו עם חום ווירוס מדבק, להיכנס לשיחה אצל האדמו"ר מבעלז,
הוא יורשה?

הוא מורשה גם בימים אלו. אמנם ממרחק של שני מטרים, כנדרש מכל אחד.

תוקן על ידי סיסמתי ב- 04/05/2020 23:06:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2020 23:06 לינק ישיר 

סיסמתי כתב:

חצינזק כתב:
הוא יורשה?

הוא מורשה גם בימים אלו. אמנם ממרחק של שני מטרים, כנדרש.

לפי שיעור ר' חיים נאה, לא שיעור החזון איש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 00:05 לינק ישיר 
בונדמן

היצל כתב:

ולשרה מאכט-פיש (פ"א דגושה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איפה הביקורת על בעלז?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.