בית פורומים בחדרי חרדים

בית הרב קניבסקי במתקפת יחסי ציבור למיזעור נזקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2020 16:32 לינק ישיר 

נכד הגר"ח מסביר את דעתו
"הוא יודע על הנפטרים, אך בלי תורה - הסכנה יותר גדולה"
עמדתו של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, בענין פתיחת מוסדות החינוך למרות החשש מה'קורונה', מוסברת כעת באריכות מפי נכדו - שמדגיש: הכל רק 'בהסכמת גורמי הרפואה שמטעם השלטון' (ארץ)
אבי רבינא|י"א באייר תשפ   14:19  05.05.20 

רבים שואלים, מה דעתו של רבי חיים קניבסקי בעניין פתיחת הלימודים, ולמה דעתו כך?" - כך פותח נכדו, הרב שלמה קולדצקי, את דבריו בעלון תורני שפרסם אתמול (שני).

עמדתו של מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי, בענין הלימודים בעולם התורה בתקופת הקורונה, זכתה כידוע לכותרות רבות ועוררה שיח ער בציבור; כעת הנכד נרתם לבאר את עומק דעתו של הסב הגדול.

לדבריו, "דעת רבי חיים קניבסקי - והוא מתעקש על כך - שצריך להתעקש לפני הרשויות שחשוב לנו פתיחת הלימודים, כי אם היו יודעים חשיבות הדברים, היו מוצאים פתרון, והם פשוט לא מבינים בכך (וכעין שמצינו בביאור הלכה בעניין רופא שלא מבין בחשיבות יום הכיפורים), ושיעשו הכל בשביל לפתוח את מוסדות התורה, בהסכמת משרד הבריאות כמובן, ופשיטא שיעשו זאת לפי הכללים וההוראות".

בשלב זה נוגע הרב קולדצקי בנקודה הרגישה ביותר: "למרות שמגיעות אליו הידיעות שיש מאות נפטרים כאן בארץ, גם צעירים ללא בעיות רקע, בכל אופן אומר רבי חיים שבלי שיפתחו את מוסדות הלימוד אנו נמצאים בסכנה יותר גדולה, כי זה מה שמגן עלינו".

"כמו שלהבדיל כל אחד מבין שאי אפשר לסגור את הצרכניות, את בתי החולים ואת הצבא, כי האויבים יכנסו ויכבשו כאן הארץ, כך אי אפשר לסגור את בתי התלמוד, כי המשחית יכול להכות בנו ללא רחם. ולכך אומר רבי חיים קנייבסקי, שידברו עם כל הגורמים שיעשו כל המאמצים שילדי ובחורי ישראל יחזרו לתלמודם ככל שמתאפשר".

ולסיום: "כמובן כמובן שהכל יהיה בזהירות הנדרשת ובפיקוח מומחי רפואה ובהסכמת גורמי הרפואה שמטעם המדינה השולטת, ומבקש שכל הדברים ייעשו בתיאום עם שאר גדולי ישראל ובראשם רבי גרשון אדלשטיין".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 16:40 לינק ישיר 

לה''ו. הרבה פעמים נשאלים מדוע יש לחרדים/רבנים כ''כ הרבה צאצאים?
התשובה פשוטה: נכד אחד עושה פאדיחות, וכל שאר הצאצאים צריכים ''להסביר'' מדוע זה לא פאדיחה.
ואם סבא וסבא רבא כ''כ חכמים ותורניים, איך הם לא יודעים את הכלל של ''והמשכיל, בעת ההיא, יידום''?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 19:05 לינק ישיר 

טוב, אז עכשו עברה חצר רשבם לתירוץ הידוע "כמו שלא סוגרים את הצבא - לא נסגור את הישיבות".
נהדר
בוא נתחיל צעד ראשון לבטל את בין הזמנים. איזה צבא יוצא כולו לחופש למשך 3 שבועות בקיץ + שבועיים באביב + שבועיים בסתו?
(אומרים ש"המדינע" לא ממש מצייתת לרב חיים. אבל תלמידי הישיבות כן)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2020 19:35 לינק ישיר 

בקיצר כתב:
לא מדוייק

אלי_ו כתב:
hot_tr כתב:

אלי ביתאן: המופת של הגר"ח קנייבסקי: אחרי שהמתין שנים לפרי בטן, נכנס העיתונאי ישראל כהן למרן הגר"ח מיד אחרי שהצביע ליהדות התורה בי"ז אלול וקיבל ממנו ברכה (מתועדת) לזרע של קיימא. באותו היום כשיצא מאולפן קלמן סגל בכאן 11 התקשרו מהמשפחה להודיע לו שהתשובה חיובית. והיה לפלא.

*לכל העדכונים - המיטב און ליין:* hametav.online

ליצנות אחת...
מצחיקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני הייתי שם  איתו לפני הבחירות(עד אותו רגע לא הכרתי אותו ולא ידעתי מי הוא, ),בכנס רבני ת"א הוא ביקש שם ברכה מר' חיים ואני,שבמקרה זכיתי להיות שם שמעתי את ר' חיים מברך אותו ומוסיף"בקרוב" 
אח"כ אמרו לי שזהו העיתונאי המפורסם הנ"ל 

אין צורך בעדותך, המצייץ הנ''ל צירף סרטון המתעד את קבלת הברכה, לדבריך אתה כנראה מופיע בו

הליצנות היא לומר שהברכה הועילה למפרע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 01:35 לינק ישיר 

חבל על הוצאת הכסף המיותר עליו עמלו כל כך קשה להוציאו מכיסי השוטים. כשרק תגיע שוב פעם ההזדמנות הנדירה של הדקה החמישית שבשעה החמישית שביובל החמישי יוציאו אברכי הכוללים המרוששים את פרוטותיהם האחרונות כדי לזכות ששלוחי קופת העיר ש"אומנות התפילה בפיהם" יעתירו עבורם בחצות הלילה בציון השונמית הכובסת שבעמוקה כפי "סדר התפילה המיוחד" שתיקנו מרנן החיי אדם והגר"י אדלשטיין זצ"ל ושמרן שר התורה שליט"א סמך ידו על כך והוסיף וגילה לבנו חביבו אברהם ישעיהו ולקולדצקי כי מעמדי התפילה עוזרים רק כשהם בצירוף"סכום שיש בו ממש"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 01:56 לינק ישיר 
טלו קורה מבין עיניכם !

תוקן על ידי היצל ב- 06/05/2020 01:59:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2020 09:09 לינק ישיר 
פלדלפי

yeshivish כתב:
גרשום כתב:

כל מי שעיניו בראשו ורואה את הסרטונים על הגר"ח קנייבסקי שיוצאים מביתו מעת לעת מבין שהיהודי הקדוש
הזה נמצא במצב קוגניטיבי לא טוב. הוא לא מדבר, לא שואל, לא מנהל תקשורת מילולית עם הסובבים אותו. לא
צריך להיות רופא מומחה לגריאטריה כדי להבין שהוא כבר לא מסוגל להנהיג ולפסוק. 

ר' חיים הוא בן אנוש ומעל גיל 90 עמו"ש. ושאף אחד לא יבלבל את המוח שגדולים בתורה חסינים ממחלות
זקנה. בלשון חז"ל מצב כזה נקרא שברי לוחות. או בביטוי פחות נעים בפרק ה' משנה כ"א בפרקי אבות.

מותר וצריך לתקוף את סביבתו המסואבת שעושה בו שימוש ציני. נכון מאד לתקוף אותם ללא רחמים וללא
שום נקיפות מצפון עד שיחדלו לדבר בשמו, לפסוק בשמו, ולהנהיג בשמו.

אתה לא מכיר את ר' חיים.
הוא צלול מאד, ומלבד זה ששמיעתו אכן חלשה, כך הוא הגיב ו"התעניין" בעולם גם לפני 20 שנה.

האם הוא מתאים, או בכלל מעוניין להנהיג את הדור? זאת שאלה אחרת.

ר' חיים מעולם לא רצה להנהיג את הדור !! זה אולי הרצון של הבנים והנכדים.... ר' חיים רוצה ללמוד בשקט !! 
כשהרב אלישיב היה בחיים הוא היה שולח אילו את השאלות ואח"כ לרב שטיינמן 

אין לו כוח לשמוע את כל הצדדים ולדון הוא פשוט רוצה ללמוד 
ההנהגה של הנכד אכן קיבלה מכה לא קטנה אבל כידוע יש שם הרבה כסף והרבה יחצנים ומלקקי פינכה אז הם ידאגו ליח"צ .... 

נ.ב מנהיג לא יכול להיות מי שלא מעורב עם הציבור ולכן אפשר לשים לב בבירור שההנהגה בציבור הליטאי של הגדולים שהיו ראשי ישיבה שונה מאלו שרק למדו לבד או בציבור החסידי ההבדל בין אדמו"ר שמנהל חצר ענק אבל לא מאמת מכיר את החסידים לבין אדמו"ר עם חצר קטנה ששומע את הבעיות 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בית הרב קניבסקי במתקפת יחסי ציבור למיזעור נזקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext