|
|
| נשלח ב-5/5/2020 00:36 |
|
| |
מצדרביעי
| היצל כתב: |  | תסכימו איתי שהפוסקים הליטאים פחות רלוונטים לנושא (מלבד כשמדובר בהתרמה לקופת העיר), ולקחת ציטוט מאד חלקי שמובא לראיה (סניף בשפה ההלכתית) לפי רוב הפוסקים זה נכנס לגדר גניבת דעת ...
בעל הגאולה למיטב זכרוני זה מובא כחלק מההוכחות לייתר את העליה לקברים שנכבשו ע"י המדינה, והבאר היטב שם מדבר לא מדבר על קברי צדיקים.
אין יותר מגוחך מלהביא ראיה נגד מנהגי ל"ג בעומר מציטוט דברי האר"י הקדוש ז"ל.
ואגב, אם כבר ציטטת שאלה שאלה באתר ישיבה, תצטט גם את תשובתו של הרב מלמד שליט"א, ולשונו:
כבר התיחסתי לנושא זה. אכן יש דעות שונות בענין וכל אחד ילך בדרכו. לעומת החסרון שיש בגישה של עמי הארץ לקברים, אותם אנשים נקשרים לתורה וליהדות על ידי ההליכה לקברי צדיקים. והתנהגותם משתנה לטובה לא פעם אחרי תפילתם שם. בברכת הס קטגור וקח סנגור .
תוקן על ידי היצל ב- 05/05/2020 00:23:29 |
|
כמו שאמרתי יש צדדים לכאן ולכאן ורציתי בעיקר לאזן.
לגבי הליטאים-לא מסכים שהם לא רלוונטיים, היות וכשרוצים לקבל פרופורציות ולבדוק מה דעת היהדות העתיקה בנושא זה או אחר בדרך כלל אם נסתכל על הליטאים יהיה קל יותר לדעת מאשר אם נסתכל על "הנהגות" חדשות של חצר חסידית זו או אחרת. (עם כל הכבוד, היו כמה שנים "בודדות" בין מעמד הר סיני לבין המצאת ה"הנהגות" העממיות החסידיות בדור השלישי של החסידות - בשונה כמובן מדרכו של הבעש"ט ושל תלמידיו הראשונים)
לגבי האר"י- אולי תחכים אותי במקום לטעון ש"זה מגוחך" ללא כל נימוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 01:02 |
|
| |
א. אבהיר: כשיש קבוצה שדעתה הומוגנית וידועה מראש לגבי נושא מסויים, אין דעותיה מהוות כהוכחה.
ב. בין מעמד הר סיני עד הליטאים יש לנו האשכנזים את חסידי אשכנז ובראשם רבינו המהרי"ל שעליו מנהגינו בעיקר מתבססים.
ג. כה הם דברי רבי חיים וויטאל ז"ל: "והמנהג שנהגו ישראל ללכת בל"ג בעומר על קברי רשב"י ור"א בנו הקבורים במירון, ואוכלים ושותים ושמחים שם, ראיתי למורי האר"י ז"ל שהלך לשם בל"ג בעמר הוא וכל אנשי ביתו, וישב שם שלושה ימים, וזה היה בפעם הראשונה שבא ממצרים, אבל איני יודע אם אז היה בקי ויודע בחכמה הנפלאה שהשיג אחר כך. והרב רבי יונתן סאגיש העיד לי שבשנה האחרונה קודם שהלכתי אני אצלו ללמוד עם מורי ז"ל, שהוליך את בנו הקטן לשם עם כל אנשי ביתו, ושם גילחו את ראשו כמנהג הידוע, ועשה שם יום משתה ושמחה... וכתבתי כל זה להורות כי יש שורש במנהג הנ"ל".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 01:33 |
|
| |
בקיצור לומר שהמתפללים אצל קברי צדיקים כהמהרי"ל, האריז"ל ועוד ועוד מהעומדים בשורה הראשונה בהיסטוריה היהודית, הם דורשים אל המתים וכדומה, זה כמו לומר על ספרדים האוכלים קטניות בפסח שהם חייבי כרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 01:50 |
|
| |
לפי נתוני המרכז הארצי למקומות הקדושים שלא מספרים לכם:
2800 אישורים שניתנו להגיע למירון לתאריך ל"ג בעומר .
130 עובדי הפקה.
45 עובדי הגברה.
16 עובדי סאונד.
34 תזמורת ונגנים.
287 סדרנים.
100 איש לכל אירוע הדלקה בסה"כ 300 .
345 עיתונאים.
568 צלמים.
6 מנקים.
134 עובדי טלויזיה.
65 עובדי רדיו.
123 מד"א.
143 זק"א.
67 משרד הבריאות.
87 עובדי מרכז הארצי למקומות הקדושים.
300 אחמ"ים.
150 אזרחים ותיקים.
ס"ה 2800 אישורים
מלבד האישורים:
2000 שוטרים
עם גישה עד מעלה ההר.
1500 שוטרים
ללא גישה למעלה ההר.
לכלל תושבי מירון יינתן אישור בשעות הלילה.
300 אישורים לשרים , חברי כנסת ועוזרי שרים וחכ"ים.
(המרכז הארצי למקומות הקדושים דורש עוד 1350 אישורים שצפויים לקבל אישור במחטף יומיים לפני ע"י משרד הדתות ומחוז צפון במשטרה)
ורק לאזרחים אסור?! ולמקושרים מותר ?!
די לשחיתות של המקושרים והמקורבים והעסקנים המושחתים.
ודרישת אחד מחברות ההפקה שכל האישורים יהיו ממוספרים ולא לפי תעודות זהות או מספרי רכבים ככה כל מקושר יוכל להעביר לבני משפחתו כמה פעמים את האישורים...
אם מותר 300 איש לכלל ההדלקות אין צורך ב2800 אישורים מפוברקים , מספיק 150 אישורים לכל הצלמים הסדרנים ההפקה והתזמורת!!!
התפרסם בפורום בארה"ב, יש למישהו מושג אם זה נכון?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 10:55 |
|
| |
| היצל כתב: |  | | נוירולוג אמור להבין שזה תרגיל בגדי לקיים מעמד חוקי במירון, רק לא מביןשאם כבר אז למה לא בערב לג בעומר. |
|
אני יודע, ועדיין השיח הזה על בקשת מחילה מר' שמעון על כך שאנו לא מגיעים לא נולד רק כקוריוז לצרכי ההפגנה, זה המשך ישיר לתיאור של העסקן על כך שלהגיע לר' שמעון בל"ג בעומר זה בדיוק כמו לצום ביום כיפור ולשמוע קול שופר וכיוצא בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 11:05 |
|
| |
שיבקש גם מחילה מהמדורה ומהח"י רוטל. אילו היו מונעים תקיעת שופר היה מבקש מחילה מהשופר? או מהקרפלאך של הסעודה המפסקת? (ולפני שתתנפלו עליי - כמובן שלא השוותי שום דבר לרשב"י הק' חלילה. אבל זה לא יעזור...)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 14:13 |
|
| |
מצדרביעי
| היצל כתב: |  | | כה הם דברי רבי חיים וויטאל ז"ל: "והמנהג שנהגו ישראל ללכת בל"ג בעומר על קברי רשב"י ור"א בנו הקבורים במירון, ואוכלים ושותים ושמחים שם, ראיתי למורי האר"י ז"ל שהלך לשם בל"ג בעמר הוא וכל אנשי ביתו, וישב שם שלושה ימים, וזה היה בפעם הראשונה שבא ממצרים, אבל איני יודע אם אז היה בקי ויודע בחכמה הנפלאה שהשיג אחר כך. והרב רבי יונתן סאגיש העיד לי שבשנה האחרונה קודם שהלכתי אני אצלו ללמוד עם מורי ז"ל, שהוליך את בנו הקטן לשם עם כל אנשי ביתו, ושם גילחו את ראשו כמנהג הידוע, ועשה שם יום משתה ושמחה... וכתבתי כל זה להורות כי יש שורש במנהג הנ"ל". |
|
נניח שזה נכון, אבל ממה שכתב הר' חיים ויטאל בעצמו ש"יש שורש במנהג הנ"ל" לבין הטיעון כאילו זה חשוב כמו לאכול בסוכה בסוכות-הדרך קצת ארוכה...
לגבי הטיעון על הספרדים והקטניות בפסח-הייתי טוען דווקא בכיוון ההפוך, שלהגיד שללכת למירון בל"ג בעומר זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה, זה כמו להגיד שמי שאוכל קטניות/שרויה עבר על איסור לא תאכל חמץ וחייב כרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 15:02 |
|
| |
למה אף אחד לא חושב על תושבי מירון המסכנים? מה הם אשמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 15:15 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  |
לגבי הטיעון על הספרדים והקטניות בפסח-הייתי טוען דווקא בכיוון ההפוך, שלהגיד שללכת למירון בל"ג בעומר זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה, זה כמו להגיד שמי שאוכל קטניות/שרויה עבר על איסור לא תאכל חמץ וחייב כרת... |
|
התגובה שלי היא לאותם האומרים שתפלה בקברי צדיקים היא כדרישה אל המתים ואיני מהחושבים של"ג בעומר במירון "זה משהו קריטי וחשוב ביהדות כמו לאכול בסוכה" או קריטי בכלל. ולמשווים בין דרישה אל המתים לבין תפלה בקברי צדיקים כתבתי: לומר שהמתפללים אצל קברי צדיקים כהמהרי"ל, האריז"ל ועוד ועוד מהעומדים בשורה הראשונה בהיסטוריה היהודית, הם דורשים אל המתים וכדומה, זה כמו לומר על ספרדים האוכלים קטניות בפסח שהם חייבי כרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 15:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 20:04 |
|
| |
המטרה היא לטעון שאם השתטחות המונית אסורה והפגנה המונית בכיכר רבין מותרת, אז נהפוך את העלייה להפגנה והיא תהיה מותרתלכל היותר מדובר כאן בניסיון לעבוד על החילונים או לנגן על הרגש של הפקידים מבני עדות המזרחי כביכול מדובר כאן בקפידא של רשב''י
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 05/05/2020 20:16:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 20:31 |
|
| |
נשים רגע בצד מה עדיף לנו, יש מישהו שאינו רואה שדברים הקשורים לחיי השגרה של האזרח החילוני מקבלים היתרים, בשוננ למה שקשור לחיי האזרח החרדי ? גם אם כרגע זה בדברים שאינם בקונצנזוס (נניח), הרי אין ספק שזה ח"ו לא ייעצר כאן, אנו כבר רואים מה הנציגים שווים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 01:19 |
|
| |
נא לא לשכוח במעמד בקשת המחילה את הלפרין מהמושב, את יקי הרשקופ ור' מיילך בידרמן ואתם עמם האדמורים מתולדות אהרן ואברהם יצחק ושפר מאורייתא - שהשנה לא יזכו לפזז ולכרכר סביב המדורות, את יענקלה מילר ואנשי החי רוטל וההכנסות אורחים למיניהם שהשנה יצטרכו למצוא מקורות הכנסה וגימיקים חדשים איך להתעשר, ואחרון אחרון חביב, את נגני המקהלות השונות ומוטי שטיינמץ ואהרלה סמט שיצטרכו לחכות למסעות קודש ומלכות של "נאמני" "נגידי" ו"ידידי" מוסדות וקופות העיר ואדמורים שונים כדי למלא את כיסיהם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 01:47 |
|
| |
עצם ההשוואה העצובה בין יהודי כמו ר' מיילעך בידערמאן שליט"א לבין נהנתנים למיניהם (אגב, מילר ביוזמתו לדרייב אין הראה שהמקום חשוב לו גם כשהוא לא מרויח שקל לכאורה), מראה כמה דבריך אינן רלוונטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2020 08:23 |
|
| |
יש מי שקשה לו להשלים עם ההפסד,שבאי הפעלת תחורה למירון לכן מצא "דרך" מניפולטיבית וחצופה איך בכל זאת להסיע אנשים למירון.אני מקווה שלא יהיו מספיק טיפשים שיצטרפו למהלך
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/05/2020 08:24:38
|
|
|
|
|