|
|
| נשלח ב-5/5/2020 14:08 |
|
| |
הרב פינטו בספריו... ללא מקור ??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 14:09 |
|
| |
וזה כמובן המקור...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 14:11 |
|
| |
לה''ו. הוא מעיד על עצמו, ''שאנחנו סובלים מאוד''... אז, שיצא מהבניין המפואר בנ''י וישתה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 15:20 |
|
| |
"נופת צופים"- הרה"ק רבי פנחס מקוריץ זי"ע
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 17:03 |
|
| |
משנה סוף פרק א ממסכת תענית:
עברו ולא נענו ממעטין במשא ובמתן בבניין ובנטיעה באירוסין ובנישואין ובשאילת שלום בין אדם לחברו כבני אדם הנזופים מלפני המקום והיחידים חוזרין ומתענין עד שיצא ניסן יצא ניסן הגשמים סימן קללה שנאמר הלוא קציר חיטים היום
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 17:06 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | משנה סוף פרק א ממסכת תענית:
עברו ולא נענו ממעטין במשא ובמתן בבניין ובנטיעה באירוסין ובנישואין ובשאילת שלום בין אדם לחברו כבני אדם הנזופים מלפני המקום והיחידים חוזרין ומתענין עד שיצא ניסן יצא ניסן הגשמים סימן קללה שנאמר הלוא קציר חיטים היום |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 17:17 |
|
| |
לא נכון... בפשט הפסוק זה קללה תמיד.. עיין בפירוש הפסוק,. ההקשר לזה במשנה שלא נענו כל החורף... ואז לא להתפלל על זה בקיץ.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 18:12 |
|
| |
אני גדלתי להאמין בגדולי ישראל.
| פסתםנחמד כתב: |  |
לא נכון... בפשט הפסוק זה קללה תמיד.. עיין בפירוש הפסוק,. ההקשר לזה במשנה שלא נענו כל החורף... ואז לא להתפלל על זה בקיץ.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 18:17 |
|
| |
לפני כמה שנים שמעתי שיעור בחול המועד פסח מהגאון רבי אשר וייס, ובאותו יום ירדו גשמים עזים, והגאון שליט"א דיבר על הענין אם זה סימן קללה או לא, והביא כמה מקורות שבזמנינו שגם אם יש שנה מבורכת אבל רוב השנים עניות בגשמים, לכן אף פעם זה לא נחשב סימן קללה, והביא מקורות שאפי' בסוכות עצם הגשם אינו סימן קללה, רק אם בגשם מונע מלאכול בליל יוט ראשון אז סימן קללה שנמנע ממנו קיום המצוה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 18:53 |
|
| |
הקב"ה לא אמר: "אנחנו ה'"?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 18:56 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | משנה סוף פרק א ממסכת תענית:
עברו ולא נענו ממעטין במשא ובמתן בבניין ובנטיעה באירוסין ובנישואין ובשאילת שלום בין אדם לחברו כבני אדם הנזופים מלפני המקום והיחידים חוזרין ומתענין עד שיצא ניסן יצא ניסן הגשמים סימן קללה שנאמר הלוא קציר חיטים היום |
|
ראה בברטנורא, וברי"ף סוף פ"א דתענית בשם הירושלמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 19:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2020 19:43 |
|
| |
| אויר_ים כתב: |  | הרב פינטו בספריו... ללא מקור ??
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 15:38 |
|
| |
מבחינת חסידיו (ואולי גם בעיני עצמו) הוא כתב את התורה.
זה אך טבעי כשזו הצורה בה הוא מתבטא על התורה של שובה ישראל, על החידוש שהביאה לעולם, ושזו התורה הנעלה ביותר ועוד שלל ספורלטיבים שהאיש מקפיד לתת לעצמו ולפאר ולרומם את את עצמו.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|