|
|
| נשלח ב-7/5/2020 17:36 |
|
| |
מה זה "תוכן רוחני"? ללמוד פילוסופיה, פיזיקה, ביולוגיה, משפטים, היסטוריה וכדומה, להציל אנשים בגלל המצאות טכנולוגיות או רפואיות, להציל אנשים ממחלות ותאונות, זה לא תוכן רוחני? רק פלפולי ביצה שנולדה ביום טוב מותרת בשניצל, זה תוכן רוחני?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 17:41 |
|
| |
רוחני זה כל מה שאינו נראה במובן הפיזי, יש את החלק הרוחני שבחלק הבהמי שבנו (כל מה שיש גם אצל בהמות, כגון חוש הריח, מישוש, הנאה שאינה פיזית) יש את החלק הרוחני בחלק המושכל שבנו (השכלה כבוד ושררה לדוגמא) ויש את כל מה שקשור למטרה שלמענה נבראנו (סיפוק מקבלת אנרגיה כשאנו מקיימים את מטרת הבריאה = רצון הבורא, שבזה נכלל גם הסיפוק ממצות וקיום מעשים טובים שהם כמובן גם המעשים הטובים שבין אדם לחבירו).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 17:48 |
|
| |
פילוסופיה זה אכן תוכן רוחני. אגב אם כל החילונים היו עוסקים בפילוסופיה הייתי מעריך אותם יותר. לדעתי חשוב לתת משמעות לחיים ולא לחיות כי אני חי או לחיות כדי ליהנות וזהו. אם אדם שמציל חיים זה נותן לו סיפוק ומרגיש שממצה את עצמו זה בסדר גמור . השאלה אם אתה מרגיש שזה המקסימום מבחינתך או שאתה מאמין גם שיש כח נסתר , שיש גם דברים שמעבר לחיים הגשמיים ושאתה רוצה להיות חלק מזה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 07/05/2020 17:49:05
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 18:04 |
|
| |
לא הבנתי מה זה להיות חלק מכח נסתר. אפשר הסבר בעברית?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 18:11 |
|
| |
על איזה כת הם מדברים? מהמעט שהבנתי הם היו בנטורי קרתא ואז הצטרפו לקבוצה בהנהגת אדם כלשהו.
במה מדובר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 19:30 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
יש איזשהו נעימות בסחבק החילוני בחיבוק ובקרבה כשנפגשים וגם בחוסר שיפוטיות איך אתה לובש ומתנהג שמאוד קיים בציבור החרדי. זו הרגשה מאוד משוחררת ולא מלחיצה שמאוד מורגש אצל החרדים. עדיין אנשים ללא רוחנות ועם אפס הבנה במושגים של יהדות נותן לי הרגשה של ריקנות. חיים ללא תוכן רוחני אתה מרגיש כמו סוג של בהמה או חתול. לא הייתי רוצה לחיות ככה.
|
|
סחבק, רק תראה כמה ילדים התאבדו בשל נידוי חברתי וזה רק על קצה המזלג של העולם החילוני, לי היא לא תראה את העולם החילוני, אני מכיר אותו עד תחתית הביוב שבו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-7/5/2020 19:56 |
|
| |
מזעזע לחשוב על חרדים שהאמונה שלהם זה לא בהקב"ה, אלא באמינות של המנהיג שלהם ובהבטחותיו.
"אחרי כמה שנים קשות התחילו להתעורר בנו ספקות. בדקנו את האמינות של המנהיג והבטחותיו, נחשפנו לחומר על כתות באינטרנט והבנו שאנחנו חיים בצורה לא תקינה. הפסקנו להשתתף בפעילות של הכת ולתרום לה את כספנו וכישרונותינו"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:03 |
|
| |
תכלס, כשיהיה להם כלב בבית אז אדע שהם מאושרים עלי אדמות...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:08 |
|
| |
לאור הפצת דרכם החדשה לא הייתי תולה אצלי בבית יצירותיה,ואתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:14 |
|
| |
| בגט_סתרים כתבה: |  | לא הבנתי מה זה להיות חלק מכח נסתר. אפשר הסבר בעברית?
|
|
יש אנשים שמאמינים רק במה שהם רואים ,רק במה שהם מבינים ,רק במה שאפשר להוכיח בצורה רציונלית .דבר שהם לא מסוגלים להבין הגיונית לא קיים מבחינתם. אני חושב שאנשים שמבינים שיש כח עליון בלתי נראה או שיכול להיות שיש דבר כזה יש להם חיים רוחניים יותר וכל עוד הם נמצאים בסקאלה הגיונית ולא בדמיון מעופף לגמרי אני מעריך את הרוחניות הזו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:14 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | לאור הפצת דרכם החדשה לא הייתי תולה אצלי בבית יצירותיה,ואתם? |
|
אלו אנשים מבולבלים ומסכנים, גדלו בלי רקע חזק, התחנכו בקרב ציבור קיצוני ושטחי, חטפו כמה מכות חזקות בחיים, וחושבים שדרכם החדשה תעשה להם טוב, אני לא כועס עליהם, אני אפילו לא בז להם, אני מרחם עליהם, על אומללותם בזה ובבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:31 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | על איזה כת הם מדברים? מהמעט שהבנתי הם היו בנטורי קרתא ואז הצטרפו לקבוצה בהנהגת אדם כלשהו.
במה מדובר? |
|
מישהו בשם מרמורשטיין
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:43 |
|
| |
לא נדיר למצוא משפחות שלמות מקבוצות קיצוניות שפשוט עוזבים כולם את הדת שמעתי על כמה מרמת בית שמש ב. זה קשור לגמרי לחיי הקיצוניות ועל זה שאין תוכן בחיים שלהם חוץ משנאה אם היו חיים חרדים רגילים ליטאים או אפילו חסידים ספק רב אם הם היו עוזבים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 21:59 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | יש איזשהו נעימות בסחבק החילוני בחיבוק ובקרבה כשנפגשים וגם בחוסר שיפוטיות איך אתה לובש ומתנהג שמאוד קיים בציבור החרדי. זו הרגשה מאוד משוחררת ולא מלחיצה שמאוד מורגש אצל החרדים.
|
|
למען האמת יש את שני הסוגים בשני הציבורים גם יחד, אולי האחוזים שונים. וכי חסר פנטיים חילוניים, שמאל קיצוני שרק בססמאות מקבל את ה'אחר' ובחיים המעשים רודף את השאר עד חרמה? וכי חסר, להבדיל, יהודים חרדים שמקבלים את כולם בזרועות פתוחות. יש אלפים רבים של פעילי ארגוני התשובה השונים, יש את חב"ד ואת ברסלב ואת בעלזא ואת קרלין - ומי קנאי יותר מר' עמרם בלוי שקירב את כולם? מה שכן, ניתן בקלות לייחס את ההתנהלות לאורח החיים ולומר הוא שיפוטי בגלל שהוא חרדי והוא סחבק בגלל שהוא חילוני. זה לא בהכרח נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2020 22:00 |
|
| |
בונדמן
חסר נושרים אצל הליטאים ? הל"ל יתנו לך את הרשימה המלאה,
אתה שמעת על כמה מרמת בית שמש ? אני לא שמעתי על אף אחד,
אלה בסך הכל בעלי תשובה'ס שחזרו למקור מאיפה שהם הגיעו,, מעניין לדעת מה שם המשפחה המקורי של הוריה, ומה היה שם משפחתו של 'ר' יצחוק' לפני שהשתכנז לצייטלין, כמנהג הידוע שנהג ברלנד לעשות לאנ"שיו,
תוקן על ידי בונדמן ב- 07/05/2020 22:02:24
|
|
|
|
|