בית פורומים בחדרי חרדים

תמר וצחי צייטלין וששת ילדיהם: כך הפכנו מנטורי קרתא לחילונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2020 22:13 לינק ישיר 

שום חוזרים  בתשובה.  משפחות ששייכות לקנאים מלידה.  ואני מדבר  על משפחות שלימות  לא  על בודדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2020 23:25 לינק ישיר 

כל חצי שנה הם לכלי תקשורת אחר ומנצלים בצורה פופוליסטית את המדיה, לפרסום הגלריה של הגב'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2020 23:27 לינק ישיר 

ההורים של צייטלין הם בעלי תשובה. מהיכרות אישית. וקרה להם מה שקורה הרבה אצל הדור השני של בעלי התשובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 00:06 לינק ישיר 
מצדרביעי

ברכת_החמה כתב:
יש איזשהו נעימות בסחבק החילוני בחיבוק ובקרבה כשנפגשים וגם בחוסר שיפוטיות איך אתה לובש ומתנהג שמאוד קיים בציבור החרדי. זו הרגשה מאוד משוחררת ולא מלחיצה שמאוד מורגש אצל החרדים.
עדיין אנשים ללא רוחנות ועם אפס הבנה במושגים של יהדות נותן לי הרגשה של ריקנות. חיים ללא תוכן רוחני אתה מרגיש כמו סוג של בהמה או חתול. לא הייתי רוצה לחיות ככה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש בזה משהו, אבל עדיין יש אפשרות להיות חילוני סוציולוגי וחרדי תיאולוגי...

לשון אחר, ערך החירות הוא ערך יהודי, כך שגם אם רואים "אור" בחברה החילונית של חירות ושחרור שחסרים בחברה החרדית, זה עדיין לא אומר כלום על היהדות ושמירת המצוות, כי אפשר "לברר ניצוצות" אלו ולהבין שהם בעצם ערכים שהיו אמורים להיות חרדים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 00:28 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
להביא כזו כתבה בלי להביא תמונות של "לפני ואחרי" כמקובל?

אומר לך קודם למה לא, ואז גם תבין למה אתה היחיד שהביא לכאן את התמונה

חז"ל אמרו הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין
תשאל - מה הוא חטא? רק ראה את העבירה נעברת על ידי מישהו אחר, למה הוא ייענש ויזיר את עצמו
התשובה היא, עצם ראיית החטא משפיעה על האדם, היא הופכת אצלו לקצת יותר נורמה 
כאן הוא צריך לעשות צעד אחורה ולהתחזק כדי להישאר מה שהוא

למעשה עצם הידיעה על אדם שכופר פתאום באלוקיו והולך להמשיך את יתר חייו כבהמה שכל משנתה מסודר לה - אוכל שתיה עבודה ו-שינה, זה כבר מוריד מעט את כל מי ששומע על כך מעט אחורה, וכששומעים את הגיגיו הטועים ויש שיאמרו המטונפים, זה מזיק עוד יותר לנפש, ועכשיו רק היה חסר לנו התמונה ששוה אלף מילים של טינוף - לראות את המתבהמים

אני באמת שואל אותך אנא הסבר -
למה שלא תסתפק בקלקול שלך? למה לך לקחת עוד כמה איתך לאבדון?
קח עצה לחיים וצא לנו מהווריד, אתה קלוקל אתה מקלקל, מקומך אינו עם חרדים באותו פורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 00:56 לינק ישיר 

בגט_סתרים כתבה:

מה זה "תוכן רוחני"? ללמוד פילוסופיה, פיזיקה, ביולוגיה, משפטים, היסטוריה וכדומה, להציל אנשים בגלל המצאות טכנולוגיות או רפואיות, להציל אנשים ממחלות ותאונות, זה לא תוכן רוחני? רק פלפולי ביצה שנולדה ביום טוב מותרת בשניצל, זה תוכן רוחני?

במילה אחת, כן.
כי אם אין משהו נעלה יותר, שחלק מהנעלות שלו נוגעת, ובכן, גם לביצה שנולדה ביום טוב בשניצל, מה הטעם והסיפוק האמיתי בהצלת חיים? צביר מולקולות אקראי ששומר על מצב מסויים ואקראי של צביר מולקולות אחר - רק חיברות יגרום לו להרגיש טוב עם זה.
וחיברות, כמו שכולנו יודעים, לא תמיד מחזיק מעמד. יש גבול כמה אפשר לחברת חתול. או שימפנזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 01:06 לינק ישיר 

מה עם משפחת בולג דויטש
הם היו חרדים מלידה

ועם כל זה כל המשחה עברה כמוהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 07:15 לינק ישיר 

מכיר את הסיפור שניהם ממשפחות בעלי תשובה, מהצד שלו הורים בעייתים ומהצד שלה אבא נפלא אבל הילדים כולם ירדו רוחנית מי יותר ומי פחות, הסיפור עם הכת לא היה ולא נברא אכן הסתובב ואף השתולל אצל הקנאים בבית שמש אבל לאור הפרעותיו הנפשיות לא היה לו סיכוי להישאר שם כמו בכל מקום אחר שהוא לא יחזיק מעמד, מסכן ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 10:27 לינק ישיר 

סיפור כואב. אינני יכול לדון אותם משום שאינני הייתי במקומם. נראית לי אשה מוכשרת ומשכילה שכל רצונה לחיות בטוב עם עצמה ובטוב עם אלוקים. צר לי עליה ועל ילדיה שמנתקת אותם מחיי עולם ומעניקה להם חיי שעה.
דעתי האישית שכאשר נכנסים לקיצוניות, 'מאבדים את זה'. אין שיקול דעת. כל הדרכים לגיהנום הופכות להיות כשרות.
יש בה משהו של אמן. נפש של אמנית חייב מרחב ולא ניתן לסגור אותו. בסביבה שגדלה לא ניתנה לה האפשרות הזו בכלל ולא מופתע שעשתה את הצעד. לא שהצעד מתבקש, אך אינני מופתע. חייתה חיי ניצול ושעבוד לאדם וא לאלוקיה. 
כחלק ממחיר החרדיות אנו אכן סובלים באופן חלקי מפולחני אישיות סביב מנהיגים וכולנו מכירים כאלו שהעיסוק בהערצת האישיות שלהם הוא המוקד המרכזי של התיאוריה המלכדת. היא בסיס האמונה של מאמיניהם. 
הריאה הקצרה שלה גרמה להתנתק. לו היתה קוראת בהיסטוריה מה קרה עם המשכילים בדורם, שרק רצו זהות יהודית וגילו שכרתו את הענף היהודי עליהם ישבו. הזהות היהודית נותרה רק למצבי הזדהות אמפטיה בזמני חירום או לחגיגות פולקלור יהודי בנוסח כל העמים ולא כדרך חיים. גם זה במקרה הטוב כאשר ההיסטוריה מכיחה שהדורות הבאים אינם רואים בהתבוללות אסון ושואה יהודית.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 15:26 לינק ישיר 

סיפור ישן, לפני 6-7 שנים, ועדיין כואב.
כמו שצוין, הם מתפרסמים כעת, לאחר שהושלם כל הצעד של ה'היתחלנות' גם מבחינת הילדים, מוסדות וכדו'.

אני לא מקנא בלבטים של אדם בוגר שיוצא בשאלה, ובכל זאת : "שנה ופירש - קשה מכולם", כשיש מבארים "קשה מכולם" - עונשו קשה.
הרחמן הוא יחזיר לנו וגו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 15:58 לינק ישיר 

זה זאת שדיברו עליה שהיא נאסרה על בעלה בגלל הגבאי של האדמור?רק שלא תצייר מה היה שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2020 17:05 לינק ישיר 

רחמנות על הזוג הנחמד הזה, ואי אפשר לדון אותם. לקו בכפליים, הן בהיותם "חרדים" ונמנים על חוג קיצוני וממורמר, והן עתה במצבם האומלל העכשווי. חבל על דאבדין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 11:16 לינק ישיר 

צפיתי ב2-3 ראיונות שלהם בתקשורת. דבר ראשון נראה בבירור שהוא זה שמוביל אותה אל דרך שהיא לא לגמרי שלימה איתה, אבל היא כאשה כשרה, כמו שרצה אחריו לבית שמש ולאותה כת, ממשיכה עכשיו לרוץ אחריו בדרך החתחתים. עולה מתוך הראיונות גם שבעוד שהיא גדלה כחרדית מלידה, הוא גדל כילד חילוני וחזר בתשובה עם הוריו, וזה גם מסביר את מה שכתבתי קודם. דבר שני, מתוך חלק מציוריה, עולה בבירור הכמיהה שלה לרוחניות ואי ההשלמה שלה עם מצבה הנוכחי. היא עדיין אותה אשה לבושה במטפחת המדליקה את הנרות מאחורי מסך דמעות מטושטש, שמחפשת את הדרך לברוח, לברוח, לברוח, מאן ולהיכן ? רק ה' יודע. מאחל לה שה' יתן לה כח להתמודד עם המצב המורכב שבו היא חייה. ראיתי שהיא נצר למשפחת סגל הצפתית הידועה, אז האיחול שלי מקבל משמעות יתר כבן-משפחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 12:10 לינק ישיר 

זה שנטורי קרתא זה הרס יהדות יותר מציונות, ברור לכל.
חבל על המשפחה האומללה שלא זכתה כנראה להכיר משפחות נחמדות במגזר החרדי.
חוזרים בשאלה הם בעלי סיכון גבוהה להתאבדות.
ואם זה לא יקרה, היא תמשיך לחיות עם רגשות אשמה על נשמות שנהרסו "בזכות" ציורי'ה האידיאולוגיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2020 14:07 לינק ישיר 
ירו_שלמי

בונדמן כתב:
חסר נושרים אצל הליטאים ? הל"ל יתנו לך את הרשימה המלאה, 

אתה שמעת על כמה מרמת בית שמש ? אני לא שמעתי על אף אחד,

אלה בסך הכל בעלי תשובה'ס שחזרו למקור מאיפה שהם הגיעו,, מעניין לדעת מה שם המשפחה המקורי של הוריה, ומה היה שם משפחתו  של 'ר' יצחוק' לפני שהשתכנז לצייטלין, כמנהג הידוע שנהג ברלנד לעשות לאנ"שיו,

תוקן על ידי בונדמן ב- 07/05/2020 22:02:24

בונדמן, האובססיה שלך להשמצות גזעניות מצריכה כבר בדיקה, אתה בטוח שאתה אשכנזי 'טהור'? האמת יכול היות, תבדוק, יש סיכוי שיש לך דם 'ארי' של ממש, לפחות לפי הדיבורים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תמר וצחי צייטלין וששת ילדיהם: כך הפכנו מנטורי קרתא לחילונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.