|
|
| נשלח ב-21/6/2020 00:06 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | | מבחינת היהדות גבר ממש לא נחשב יותר מאישה. זה ממש ממש לא נכון! |
|
אם איש ואישה טובעים בנהר ויש אפשרות להציל רק אחד מהם, אם תשאל רב מה הוא יענה? את מי להציל? אבל שוב, זה לא קשור לזה שיש לו כרומוזום X או Y, אלא שהוא נמצא בקבוצה יותר חשובה ביהדות. (כנ"ל אם נשווה ישראל לכהן, ברור שהכהן יותר נחשב למרות שמבחינה אנטומית אין הבדל בינהם) להוריד את זה לרמה של "בגלל שהיא אישה היא פחות חשובה" זה לא נכון, יש לה פחות מצוות ולכן מבחינת מה שקשור ליהדות היא לא במעמד של גבר. (אבל בבנק או בסופר אין הבדל) נ.ב. אישה חייבת בתפילה, עיי' בברכות פרק ג'..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 00:40 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| סתםבחור כתב: |  | | מבחינת היהדות גבר ממש לא נחשב יותר מאישה. זה ממש ממש לא נכון! |
|
אם איש ואישה טובעים בנהר ויש אפשרות להציל רק אחד מהם, אם תשאל רב מה הוא יענה? את מי להציל? אבל שוב, זה לא קשור לזה שיש לו כרומוזום X או Y, אלא שהוא נמצא בקבוצה יותר חשובה ביהדות. (כנ"ל אם נשווה ישראל לכהן, ברור שהכהן יותר נחשב למרות שמבחינה אנטומית אין הבדל בינהם) להוריד את זה לרמה של "בגלל שהיא אישה היא פחות חשובה" זה לא נכון, יש לה פחות מצוות ולכן מבחינת מה שקשור ליהדות היא לא במעמד של גבר. (אבל בבנק או בסופר אין הבדל) נ.ב. אישה חייבת בתפילה, עיי' בברכות פרק ג'..
|
|
אישה יותר קרובה לבורא עולם ככה כתוב, אז אישה יותר חשובה. מפרנסים אישה לפני האיש, לפי התורה אישה יש לה יותר זכויות בנישואין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 00:52 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | מפרנסים אישה לפני האיש |
|
נכון, באוכל נותנים לאישה לפני האיש, כי אישה מתביישת יותר לקבץ נדבות..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 00:56 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | *התורה הבינה ללב האישה ופסקה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא,בעיקר בגלל שהיא מגדלת ילדים! |
|
לא חושב שזה קשור לגידול ילדים, יש ממש מעט מצוות שהזמן גרמן (ציצית, קריאת שמע, שופר, לולב, סוכה, ספירת העומר) והן (כמעט) לא לוקחות זמן, מה עוד שאם זאת היתה הסיבה אז למה רווקות לא חייבות, או שאלמנים יהיו פטורים?
הייתי אומר שהקב"ה בחר לקרב אליו מעם ישראל את הגברים יותר מאשר הנשים ולכן נתן להם יותר מצוות, כמו שקרב אליו מהגברים את הכהנים והוסיף להם עוד יותר מצוות.
מעניין לציין שגם עבדים כנענים שחייבים במצוות פטורים ממצוות עשה שהזמן גרמא למרות שהם גברים, מה שמשתלב טוב עם ההסבר של מעמד.
|
|
כתוב בספרי הקודש, שאישה קרובה לבורא עולם מעצם טבעה, (איזו מחמאה..), ולכן היא פטורה ממצות מסוימות, מלימוד תורה וחלק נכבד מהתפילה, ותפילה במניין, כל הנ"ל חוסך לה הרבה זמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:08 |
|
| |
אני דווקא מאד אוהבת את דבריה של חייכנית!היא מצחיקה וחיננית  והיא תמיד מחדשת משהו בדבריה על החיים ועל זוגיות ויש הרבה מה ללמוד ממנה ומחכמת חייה!כפרה עלייך(; נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:12 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד ובהחלט שאני מודה לה' שאני נולדתי לחסידות עם רבי שמעצים נשים!מכבד אותן וכך זה משפיע על הגברים לכבד את האישה ולא לראות בה משהו הדומה לעבד כנעני! אלא ההיפך!הרבי השווה את הנשים לדרגת כהן גדול בבית מקדש!  שכל פעולות הבית,כמו פעולות המשכן!אף שזה נראה לפעמים בזוי לקלח או לחתל,אלו פעולות שנחשבות בפני ה', כמו כהן גדול בבית המקדש!  אשרי שזכיתי להוולד בבית חב"די  |
|
אין חולק וזה ידוע, שעבודת האישה בביתה זה יותר מעבודת כהן גדול בבית המקדש, זה לא חידוש של הרבי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:19 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
בס"ד מקווה שתמצא מישהי שתתחתן איתך תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 23:35:37 |
|
חייכנית אני מניח שאת יודעת שלכל סיר יש מכסה. אני שמח שערכת את ההודעה
|
|
בס"ד חחח איך הצלחת ללכוד אתזה?  סורי.לא באמת התכוונתי לדבריי.אתה נשמע בחור טוב בכללית וגם ציינת שרוצה לגרום לאישתך לחייך ואוהב לתת,אבל קצת היה לי קשה לראות שאין לך שום מילה והערכה לאישה,חשבתי שבתור בחור רגיש תבין קצת יותר את דברי...במקום לקחת אתזה למחוזות אחרים! אף אחד לא אמר שלגברים לא קל אך עדיין,לעניות דעתי, חשוב להבין הבדלים ולנהוג בהתאם,בהערכה ורגישות עם הייצור הנקרא אישה! וזה בסדר לפחד מאחריות. אך זלא סותר את דברי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:04:02
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:24 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
בס"ד ובהחלט שאני מודה לה' שאני נולדתי לחסידות עם רבי שמעצים נשים!מכבד אותן וכך זה משפיע על הגברים לכבד את האישה ולא לראות בה משהו הדומה לעבד כנעני! אלא ההיפך!הרבי השווה את הנשים לדרגת כהן גדול בבית מקדש!  שכל פעולות הבית,כמו פעולות המשכן!אף שזה נראה לפעמים בזוי לקלח או לחתל,אלו פעולות שנחשבות בפני ה', כמו כהן גדול בבית המקדש!  אשרי שזכיתי להוולד בבית חב"די  |
|
אין חולק וזה ידוע, שעבודת האישה בביתה זה יותר מעבודת כהן גדול בבית המקדש, זה לא חידוש של הרבי
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:32 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
|
|
|
אישה יותר קרובה לבורא עולם ככה כתוב, אז אישה יותר חשובה.
מפרנסים אישה לפני האיש, לפי התורה אישה יש לה יותר זכויות בנישואין.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:35 |
|
| |
|
|
|
בס"ד בסדר אתה במעמד הנעלה ביותר עפ"י היהדות! לא סתם יהודי!לא לוי!לא כהן!לא כהן גדול! אלא ממזמן הכתרנו אותך לשלמה המלך 2! והכתר עדיין על ראשך!(ואם תרצה ישלי עוד קושיות בשבילך;)) מה לך כי תלין? 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:07:05
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 01:39 |
|
| |
| יפיפייה1 כתבה: |  |
אני דווקא מאד אוהבת את דבריה של חייכנית!היא מצחיקה וחיננית  והיא תמיד מחדשת משהו בדבריה על החיים ועל זוגיות ויש הרבה מה ללמוד ממנה ומחכמת חייה!כפרה עלייך(; |
|
בס"ד תודה רבה מתוקה!הכוונות שלי תמיד טובות!ואני מקווה שמי שחכם ייקח מדברי את הטוב וילמד... כל החכמה זה לדעת לפני הנישואין איך לחיות וללמוד מטעויות של אחרים...אני פשוט עוזרת למי שרוצה בכך ואם גרמתי,אפילו רק לכמה להבין יותר על זוגיות ולמנוע בעיות בעתיד?זה שכרי על כל מאמציי  אז אולי לפעמים אני קצת נשמעת מחנכת וזלא נעים,אך זה בא כתוצאה מרצון לצדק ואמת...וממש לא כדי לפגוע במישהו... אז אולי בהחלט אני צריכה ללמוד להיות רגישה יותר כדי שדברי ייתקבלו גם על הצד הנגדי 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 01:43:39
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 02:00 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
למה 400זוגות מגיעים לכמעט גירושין רק בגלל הנושא של העזרה בבית?
|
|
זאת פשוט לא טענה. אצל החילונים אחוז הגירושין הוא פי כמה יותר גדול למרות ששם זה סטנדרט עוזרת וכו' ואם יש בעיות ביחסים בין הבני זוג תאמיני לי שזה לא בגלל חוסר עזרה אלא בגלל הרגשה של חוסר אכפתיות. ואם האישה בלילה טוענת שהיא מעוניינת כי נגמר לה האנרגיה, זה תירוץ למשהו אחר יותר עמוק כי אותי גברים מתחתנים בגלל סיבה כזאת אבל נשים מעוניינות בזה יותר מגברים בסופו של דבר. בקיצור צריך שיהיו ילדים ברורים בין שני צדדים שווים עם תקשורת טובה ואכפתיות והבנה ששמחה לא מגיעה מגשמיות
|
|
בס"ד היועץ עם ה400זוגות,הוא יועץ חרדי שדיבר על זוגות חרדיים... והמבין יבין 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:00:46
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 02:06 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | חייכנית אחרי ההשקעה שלך בתגובות זה לא יהיה הוגן אם לא אשקיע לפחות חצי ממך:) אבל זה נראה לי ויכוח שלא יסתיים. אני ממש אבל ממש לא מסכים עם מה שהפכת את הבנות לדבר עדין כזה שמתפוצץ עם משוב הרוח הכי חלשה. וגם מה שהבאת מהתורה שהגבר חייב לזון ולכן הוא בהכרח חזק יותר. בקיצור לא יכול יותר לא להסכים. אני לא יודע מאיזו סביבה את הגעת אבל הסביבה שלי הם נשים חזקות מאוד שמודעות מה הן רוצות מעצמן ועובדות בשביל זה בכל הכוח. עם כל הכבוד להריון, אישה בנויה להריון משחר ההיסטוריה וכמו שאת טוענת שגבר חזק מטבעו ובנוי לשאת משאות אז תתפלאי לשמוע שאישה בנויה כדי לסחור תינוק (מבנה הגוף של שעון חול נותן תמיכה טובה לבטן לעומת מבנה גוף משולש שנותן תמיכה לכתפיים) ועם כל הכבוד שלידה זה דבר טראומתי שקשה עדיין זה לא הופך את הנשים לדבר כלי ובפרט לא לפני שילדה או אחרי ילד שלישי שהגוף מתרגל לגמרי והלידה לרוב מאוד קלה (לא מכליל). בקיצור את מקצינה מאוד ואין בעיות שזאת דעתך אבל אל תתפלאו אם תפגשי אנשים שלא מסכימים איתך. הם ראו דברים אחרים ןקראו דברים אחרים. האמת שקצת הפריע לי מה שכתבת אבל לא נורא חחח בעל ואישה הם שותפים ועם כל הכבוד האישה לא יכולה להתנסך ולהתפנק נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יש משהו במה שאתה אומר... אני חושבת שבאישה יש עדינות מסוימת, ומותר לה להתפנק, במיוחד אם היא בהיריון או אחרי לידה, אבל לא לקחת את זה למקום מוקצן מידי... לא שאישה צריכה לעבוד כמו חיה, אבל האישה היא זו שמחזיקה את הבית ולא סתם, יש בה את הכוחות לעשות את זה.. ומי שכתב פה על עוזרת בית, (אולי רציף?), אמא שלי נשואה כבר 23 שנה ולא הייתה אצלנו בבית אפילו לא פעם אחת- עוזרת בית...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 02:12 |
|
| |
באופן כללי, לגבי הוויכוח של נשים-גברים... אני לא חושבת שיש מישהו שיכול להתעלות מעל השני, לא הגבר על אשתו, ולא האישה על בעלה!!! כל אחד ותפקידיו, הם צריכים להתנהל ביחד- בהדדיות ובשיתוף- הבעל עוזר לאישתו וכן להיפך... לא רואה פה איזו עבדות כל שהיא של אחד הצדדים- כל אחד והמחויבויות שלו... הבעל קיבל תפקידים שהוא בנוי להם פיזית ונפשית, וככה גם האישה- מבחינתי, זה לא נכון לבוא ולומר- האישה לא יכולה/עדינה ידי/חלשה- הנשים מבחינתי הן עם חזק, כמובן- במסגרת האפשרויות והתפקידים שבורא עולם נתן להן וכך בדיוק הבעלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 02:14 |
|
| |
בס"ד
סטאטית,זה נכון שיש נשים שהסתדרו בלי עוזרת!
הדור של פעם הוא דור שונה וכנוע יותר;)
האישה הסכימה לסבול יותר! אך היום נשים דורשות מהגבר חצי-חצי בפעולות הבית וגידול הילדים ולפי מה שהבנתי,הרבה גברים מתחמקים מכך,אפילו כשהיא עוזרת לו בפרנסה ואז מתחיל להיות מריבות וכו'...אז אני מציעה שבמקום לריב/להיות לא הוגנים, עדיף להיות פתוחים לאופצייה של לקחת עוזרת כשצריך!ולא להיות ראש בקיר או לזלזל בחינוך הילדים וכו'...
ובכללית?יש כל מיני נשים וסוגים בעולם.וכשהעולם מתפתח ונהיה נאור צריכים להבין שכל אחת וכוחה שלה ואין להשוות אותה לאחרת לעולם! ויש נשים שלא מוכנות לקרוע את עצמן ויש נשים שכן!;)
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:29:47
|
|
|
|
|