|
|
| נשלח ב-21/6/2020 02:41 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
סטאטית,זה נכון שיש נשים שהסתדרו בלי עוזרת!
הדור של פעם הוא דור שונה וכנוע יותר;)
האישה הסכימה לסבול יותר! אך היום נשים דורשות מהגבר חצי-חצי בפעולות הבית וגידול הילדים ולפי מה שהבנתי,הרבה גברים מתחמקים מכך,אפילו כשהיא עוזרת לו בפרנסה ואז מתחיל להיות מריבות וכו'...אז אני מציעה שבמקום לריב/להיות לא הוגנים, עדיף להיות פתוחים לאופצייה של לקחת עוזרת כשצריך!ולא להיות ראש בקיר או לזלזל בחינוך הילדים וכו'...
ובכללית?יש כל מיני נשים וסוגים בעולם.וכשהעולם מתפתח ונהיה נאור צריכים להבין שכל אחת וכוחה שלה ואין להשוות אותה לאחרת לעולם! ויש נשים שלא מוכנות לקרוע את עצמן ויש נשים שכן!;)
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:29:47 |
|
תוקן על ידי סטאטית ב- 21/06/2020 03:19:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 03:23 |
|
| |
חייכנית, משום מה זה לא נותן לי להגיב לך לתגובה, אז אני מגיבה בנפרד: זה ברור שיש צורך- אז מבקשים עזרה- אם זה מבני משפחה/אמא/אחות או עוזרת בית... אני דיברתי על המפונקות שחושבות שכל החיים יהיה להן כסף לעוזרת, ועזבי את העניין של הכסף, הן גדלות לחוסר אחריות אישית לטיפוח הבית ולניהול שלו... הנושא הזה ממש מדבר אליי כי יש לי חברה, שהן 3 אחיות בבית, הן בקושי עושות משהו- בקושי מסדרות את החדר שלהן, ולמה? כי יש עוזרת בסוף שבוע... מבינה? אין ספק שמי שזקוקה לעוזרת- זה לא מעיד על חולשה או חוסר תפקוד, דיברתי על אלו שעושות את זה באופן קבוע- ולא מתוך צורך- אלא מתוך פינוק... והילדים אחר כך גדלים להיות ככה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 11:31 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  |
בס"ד ובהחלט שאני מודה לה' שאני נולדתי לחסידות עם רבי שמעצים נשים!מכבד אותן וכך זה משפיע על הגברים לכבד את האישה ולא לראות בה משהו הדומה לעבד כנעני! אלא ההיפך!הרבי השווה את הנשים לדרגת כהן גדול בבית מקדש!  שכל פעולות הבית,כמו פעולות המשכן!אף שזה נראה לפעמים בזוי לקלח או לחתל,אלו פעולות שנחשבות בפני ה', כמו כהן גדול בבית המקדש!  אשרי שזכיתי להוולד בבית חב"די  |
|
אין חולק וזה ידוע, שעבודת האישה בביתה זה יותר מעבודת כהן גדול בבית המקדש, זה לא חידוש של הרבי
|
|
בס"ד טוב לדעת  איפה עוד אומרים זאת?איזה רבנים?אשמח לדעת  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 11:36 |
|
| |
בס"ד
סטאטית,זה נכון שיש נשים שהסתדרו בלי עוזרת!
הדור של פעם הוא דור שונה וכנוע יותר;)
האישה הסכימה לסבול יותר! אך היום נשים דורשות מהגבר חצי-חצי בפעולות הבית וגידול הילדים ולפי מה שהבנתי,הרבה גברים מתחמקים מכך,אפילו כשהיא עוזרת לו בפרנסה ואז מתחיל להיות מריבות וכו'...אז אני מציעה שבמקום לריב/להיות לא הוגנים, עדיף להיות פתוחים לאופצייה של לקחת עוזרת כשצריך!ולא להיות ראש בקיר או לזלזל בחינוך הילדים וכו'...
ובכללית?יש כל מיני נשים וסוגים בעולם.וכשהעולם מתפתח ונהיה נאור צריכים להבין שכל אחת וכוחה שלה ואין להשוות אותה לאחרת לעולם! ויש נשים שלא מוכנות לקרוע את עצמן ויש נשים שכן!;)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:29:47 |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 11:38 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | חייכנית, משום מה זה לא נותן לי להגיב לך לתגובה, אז אני מגיבה בנפרד: זה ברור שיש צורך- אז מבקשים עזרה- אם זה מבני משפחה/אמא/אחות או עוזרת בית... אני דיברתי על המפונקות שחושבות שכל החיים יהיה להן כסף לעוזרת, ועזבי את העניין של הכסף, הן גדלות לחוסר אחריות אישית לטיפוח הבית ולניהול שלו... הנושא הזה ממש מדבר אליי כי יש לי חברה, שהן 3 אחיות בבית, הן בקושי עושות משהו- בקושי מסדרות את החדר שלהן, ולמה? כי יש עוזרת בסוף שבוע... מבינה? אין ספק שמי שזקוקה לעוזרת- זה לא מעיד על חולשה או חוסר תפקוד, דיברתי על אלו שעושות את זה באופן קבוע- ולא מתוך צורך- אלא מתוך פינוק... והילדים אחר כך גדלים להיות ככה... |
|
פעם בשבוע ניקוי יסודי עם עוזרת זה לא פינוק, זה מוצר צריכה בסיסי, וזה עולה כולה מאתיים שקל ל 4 שעות, וזה מספיק לדירה גדולה של 4 חדרים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:46 |
|
| |
בס"ד אמר רב אחד גדול: ניסתי לשנות את כל העולם- לא הצלחתי. ניסתי לשנות את עירי- לא הצלחתי. ניסתי לשנות את משפחתי- לא הצלחתי. שיניתי את עצמי ואז כל העולם השתנה...כשאני אהיה יהודיה באמת מסתמא שזה ישפיע על כולנו כאן... 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 23:41:53 |
|
אם אני לא טועה זה החפץ חיים על שמירת הלשון שרק אחרי ששינה את עצמו הצליח לחבר את הספרים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| סתםבחור כתב: |  | | מבחינת היהדות גבר ממש לא נחשב יותר מאישה. זה ממש ממש לא נכון! |
|
אם איש ואישה טובעים בנהר ויש אפשרות להציל רק אחד מהם, אם תשאל רב מה הוא יענה? את מי להציל? אבל שוב, זה לא קשור לזה שיש לו כרומוזום X או Y, אלא שהוא נמצא בקבוצה יותר חשובה ביהדות. (כנ"ל אם נשווה ישראל לכהן, ברור שהכהן יותר נחשב למרות שמבחינה אנטומית אין הבדל בינהם) להוריד את זה לרמה של "בגלל שהיא אישה היא פחות חשובה" זה לא נכון, יש לה פחות מצוות ולכן מבחינת מה שקשור ליהדות היא לא במעמד של גבר. (אבל בבנק או בסופר אין הבדל) נ.ב. אישה חייבת בתפילה, עיי' בברכות פרק ג'..
|
|
ממש לא מוכיח על חשיבות. העולם הזה הוא כלום, הרף עין בסך הכל ולכן ברור שאם צריך להציל מישהו אז צריך להציל את מי שהעולם הזה יותר יעזור לו לעולם הבא דהיינו גבר, צעיר וכו' זה רק בגלל שנשים ממילא יותר מתוקנות מגברים. אישה חייבת בתפילה אבל לא במניין ולא שלוש פעמים ביום וכו' רק בגלל שבאופן טבעי כל תפילה שתתפלל תקשר אותה עם הבורא. שוב פעם תוציא מהמערכת שלך את החשיבה הגברית שיש טוב יותר ופחות. כולנו חלק אלוק ממעל וכולנו אותו הדבר בסופו של דבר ורק מנסים להתחבר כמה שיותר למקור. אחרי הכל אין עוד מלבדו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:50 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אישה יותר קרובה לבורא עולם ככה כתוב, אז אישה יותר חשובה.
מפרנסים אישה לפני האיש, לפי התורה אישה יש לה יותר זכויות בנישואין.
|
|
זה פשוט לא נכון. אין דבר כזה יותר חשוב או פחות. אוישש הכל בתורה נובע מצרכים לא מחשיבות. אם יש לך ילד מסויים שזקוק ליותר תשומת לב אז ילד אחר יכול לחשוב שאתה אוהב אותו יותר ממנו למרות שאתה כנראה אוהב את כל הילדים אותו הדבר אלא משתדל לספק לכל אחד מה שהוא צריך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:53 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | חייכנית, משום מה זה לא נותן לי להגיב לך לתגובה, אז אני מגיבה בנפרד: זה ברור שיש צורך- אז מבקשים עזרה- אם זה מבני משפחה/אמא/אחות או עוזרת בית... אני דיברתי על המפונקות שחושבות שכל החיים יהיה להן כסף לעוזרת, ועזבי את העניין של הכסף, הן גדלות לחוסר אחריות אישית לטיפוח הבית ולניהול שלו... הנושא הזה ממש מדבר אליי כי יש לי חברה, שהן 3 אחיות בבית, הן בקושי עושות משהו- בקושי מסדרות את החדר שלהן, ולמה? כי יש עוזרת בסוף שבוע... מבינה? אין ספק שמי שזקוקה לעוזרת- זה לא מעיד על חולשה או חוסר תפקוד, דיברתי על אלו שעושות את זה באופן קבוע- ולא מתוך צורך- אלא מתוך פינוק... והילדים אחר כך גדלים להיות ככה... |
|
בס"ד מבינה את דברייך שכשהילדים גדלים,צריך לחנך אותם לעזור בבית! אך לא תמיד יש לאמא את הכוחות לרדוף אחרי כולם! ואל תשכחי שהיום בנות מנותקות מהבית בגלל קריירה/לימודים קשים,כך שלא ניתן לצפות מהן הרבה בתחום הביתי כפי שלא מצפים מבנים בבית יותר מדי  מה גם שלא כל פעולה פיזית קשה נשים צריכות לעשות... כך שיש החושבות ששטיפה יסודית וכו' נועדה למנקה!  אני אישית כן חונכתי לתת בבית ולעזור/לקחת חלק... אפילו שלמדתי לבגרויות קשות עזרתי בבית בין שעה/לשעתיים כל יום לאימי! אך זה ירד כשהתחלתי ללמוד מקצוע,שז"א לימודים קשים כל יום ולחזור ב5 בשילוב שיעורי בית,מבחנים ובערב עבודה זה התיש אותי השילוב של שניהם ביחד! כך שזלא בא מפינוק/עצלות(ולא שאני נגד פינוק בכללי(;),אלא ממקום שלא היה לי זמן בקושי לעצמי... ואח"כ השקעה בקריירה,שידוכים וגם לימודים נוספים... וכך התרגלתי שאני פחות עושה תפקידים ביתיים! כי פשוט לא היה לי זמן וכח לכך! אך הייתי הוגנת ואמרתי לאימי שאני מוכנה לממן לה מנקה ע"ח השעות שאני עזרתי בעבר...  ובנוסף לכך כאות הערכה להוריי השתדלתי כל יום שישי לקנות זר פרחים יוקרתי ועוגה מיוחדת...בין אם עבדתי/הייתי בתקופת בין עבודות. תמיד מימנתי עזרה ופינוקים לבית  וכמובן מתנות לפעמים וקניות,מבצעים והפתעות לאחים הקטנים... כך שזה פיצה את אימי קצת על כך שאני עוזרת רק מעט  החיים המודרניים שונים.ולכן גם הבנות שונות... ואנחנו צריכות להבין את עצמנו ולחפש פיתרונות הוגנים... אך לא חובה להיקרע רק בגלל שאנחנו נולדנו בנות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 13:07:29
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 12:59 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
בס"ד מקווה שתמצא מישהי שתתחתן איתך תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 23:35:37 |
|
חייכנית אני מניח שאת יודעת שלכל סיר יש מכסה. אני שמח שערכת את ההודעה
|
|
בס"ד חחח איך הצלחת ללכוד אתזה?  סורי.לא באמת התכוונתי לדבריי.אתה נשמע בחור טוב בכללית וגם ציינת שרוצה לגרום לאישתך לחייך ואוהב לתת,אבל קצת היה לי קשה לראות שאין לך שום מילה והערכה לאישה,חשבתי שבתור בחור רגיש תבין קצת יותר את דברי...במקום לקחת אתזה למחוזות אחרים! אף אחד לא אמר שלגברים לא קל אך עדיין,לעניות דעתי, חשוב להבין הבדלים ולנהוג בהתאם,בהערכה ורגישות עם הייצור הנקרא אישה! וזה בסדר לפחד מאחריות. אך זלא סותר את דברי 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 02:04:02 |
|
הכל בסדר. אפשר באתר הזה ללכוד הכל למי שמבין:) יש לך השקפת חיים מסויימת. לדעתי היא מאוד קיצונית (ומערבבת מצד אחד פמניזם ורצון לשוויון ומצד שני שובניזם ורצון לפינוק מצד הבעל. סוג של להחזיק את החבל משני הקצוות) אבל זאת זכותך. אני שמח שיש בנות שפחות מתחברות לזה כמו סטטית. ובסופו של דבר את צריכה להבין שאין לי שום ערך לאישה באשר היא אישה אלא רק למישהי שרכשה את הכבוד שלי. בדיוק כמו שאני לא יתייחס יפה לכל גבר רק בגלל שהוא גבר (לא מדבר על נימוס). כדי לקבל כבוד צריך להשקיע ואני בטוח שבזוגיות בריאה נוצר לאט לאט כבוד הדדי והערכה ואז אני יותר מישמח להתייחס אליה כמו אל נסיכה. אבל זה דבר נרכש שגם אשתי תצטרך לעבוד כדי לקבל ולא סתם בעצם זה שהיא אישה:) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 13:11 |
|
| |
|
להיות הילדים זה חשוב. אני מרגיש שעצם זה שהיה לנו במשפחה לכל ילד חדר פרטי גרם לנו להיות יותר מפונקים. לילדים שלי ארצה חדר משו. יש לזה כל כך הרבה מעלות! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 13:17 |
|
| |
בס"ד נכון אני שילוב של פמינזם יהודי  נכון שכבוד הדדי והערכה צריכים לבוא משני הכיוונים! אך אני דיברתי על כבוד לאישה עפ"י תורה! אני רואה בגבר שאינו חושב שאישה זכאית לכך שיפרנס אותה,בלי קשר לאם יש ילדים או אין,כאחד שמזלזל בה ואינו אוהב אותה באמת! מבחינתי אהבה אמיתית זו מקודם כל דאגה לאישה ואף התורה חושבת כך! ואתה הרי מתחייב לזה בחופה...לא כתוב שהיא צריכה לעבוד כדי להשיג זכות זו,של כבוד בסיסי! ולדעתי כשגבר לא מבין זאת?ולא מבין הבדלים?זה הבסיס לבעיות! הוא לא באמת יעריך אותה כשהיא עוזרת לו בפרנסה ולא באמת יבין אותה כשפתאום לא תוכל לעזור! כי מבחינתו הם שווים! לכן אני חושבת שכדאי לך להבין הבדלים זה יטיב לך את הזוגיות ותמנע בעיות  ודרכי לא קיצונית אלא דורשת הוגנות בסיסית. אישה שעוזרת בחוץ-אתה עוזר לה בבית רציני בשעות שהיא צריכה/מממן עזרה מתוך הגינות וכבוד. אישה שהחליטה לא לעבוד מכל סיבה שהיא?אתה אחראי ודואג לה ולילדיה מתוך כבוד ואהבה! וכמובן מבין לליבה ומעריך כשהיא מביאה ילדים לעולם,הרי לא היית רוצה להיות ערירי ח"ו! לדעתי אם תבוא בשדר כזה ותשוחח כך בפגישה. זה ימשוך בנות וירגישו ביטחון להגיד לך כן. כי בחורה מחפשת ביטחון בגבר 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 14:10:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 13:23 |
|
| |
בס"ד וכמובן חשוב שתבין שרוב הנשים החזקות,במיוחד האשכנזיות לוקחות מנקה וזה אינו פינוק,כי הן עובדות קשה...! בנוסף לזה הגבר שלהן ממש תומך ועוזר להן במשימות הבית וגידול הילדים ומפנק המון!  אז כדאי לך לברר טוב מה קורה בבתים של הנשים החזקות, לפני שאתה מחליט מי מפונק ומי לא... 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/06/2020 13:28:10
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2020 13:50 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  |
| סתםבחור כתב: |  | | מבחינת היהדות גבר ממש לא נחשב יותר מאישה. זה ממש ממש לא נכון! |
|
אם איש ואישה טובעים בנהר ויש אפשרות להציל רק אחד מהם, אם תשאל רב מה הוא יענה? את מי להציל? אבל שוב, זה לא קשור לזה שיש לו כרומוזום X או Y, אלא שהוא נמצא בקבוצה יותר חשובה ביהדות. (כנ"ל אם נשווה ישראל לכהן, ברור שהכהן יותר נחשב למרות שמבחינה אנטומית אין הבדל בינהם) להוריד את זה לרמה של "בגלל שהיא אישה היא פחות חשובה" זה לא נכון, יש לה פחות מצוות ולכן מבחינת מה שקשור ליהדות היא לא במעמד של גבר. (אבל בבנק או בסופר אין הבדל) נ.ב. אישה חייבת בתפילה, עיי' בברכות פרק ג'..
|
|
ממש לא מוכיח על חשיבות. העולם הזה הוא כלום, הרף עין בסך הכל ולכן ברור שאם צריך להציל מישהו אז צריך להציל את מי שהעולם הזה יותר יעזור לו לעולם הבא דהיינו גבר, צעיר וכו' זה רק בגלל שנשים ממילא יותר מתוקנות מגברים. אישה חייבת בתפילה אבל לא במניין ולא שלוש פעמים ביום וכו' רק בגלל שבאופן טבעי כל תפילה שתתפלל תקשר אותה עם הבורא. שוב פעם תוציא מהמערכת שלך את החשיבה הגברית שיש טוב יותר ופחות. כולנו חלק אלוק ממעל וכולנו אותו הדבר בסופו של דבר ורק מנסים להתחבר כמה שיותר למקור. אחרי הכל אין עוד מלבדו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז לדעתך כשיש כהן גדול וישראל שטובעים והדין שמצילים את הכהן זה מכיון שהגבר יותר מתוקן ממנו? לא אמרתי שגבר יותר טוב מאישה, אבל הוא במעמד יותר נחשב מאשה, כמו שכהן במעמד יותר נחשב מישראל, וכל אחד צריך להשתדל להיות טוב במעמד שלו.
נ.ב. תפילה במניין היא לא חובה גם לגברים שאין להם זמן, בגמרא כבר פטרו פועלים מתפילה במניין..
 |
|
|
|
|
|