|
|
| נשלח ב-22/6/2020 18:43 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אני לא מסכים איתך שאשה אוטומטית משוייכת בלעדית לגידול ילדים או נקיון או כל דבר אחר במטלות הבית, שני בני הזוג אמורים לתחזק ביחד את הקן... |
|
בס"ד נכון!יפה שחושב כך(:וזה השכל הישר אומר! אל תכלס?גבר מגיע בערב מהעבודה/כולל עייף ורעב, כך שרוב המטלות של גידול הילד וסידור הבית, בסוף נופלות עליה,כשהיא עובדת!ובמיוחד כשאין לאישה עוזרת! ואם יועץ נישואין אומר(וזה רק אחד!) ש400,זוגות רבים וכמעט מתגרשים ...זה אומר שיש המון גברים לא מקיימים את חלקם בנושא/לא יכולים/עצלנים ובורחים מכך...ויש המון מריבות בנושא והאישה צריכה לרדוף אחרי הגבר המון כדי שיעזור וכו'  אז אחרי מידע כזה שאתה שומע,מה תחשוב?! אני מציעה שגם על זה לא תגיב היום.... נפגש כאן מחר... אני אענה לשאלותייך אחרי שהבטתי בעינך ואנסה להבין לליבך... ואתה על שאלותיי,אחרי שאתה לגמרי תבין לליבי  להתראות כאן מחר בערב בעז"ה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2020 19:00:56
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:14 |
|
| |
בס"ד ונזכרתי בטיפ קטן,כדי שיהיה קל לחשוב על האחר... לפני שניכנס לנעליו של האחר שמעתי על משפט חכם שמאפשר זאת! להגיד לעצמנו: "את/ה צודק/ת אבל חסר לך חצי מהתמונה,אנסה להבין את החצי השני של התמונה..." אין זה אומר שחייבים להשתכנע או להסכים בסוף עם השני,אבל לפחות לנסות כדאי  להתראות והצלחה לשנינו 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2020 19:33:21
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 19:18 |
|
| |
הויכוחים האלה לא מובילים לשום מקום
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/06/2020 19:39:21
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 20:02 |
|
| |
בס"ד אני מבקשת מכולם לכבד את רצוני הקטן ולא להגיב על הנושא היום כלל! ולא משנה מה אתם חושבים!עד מחר בערב  מי שרוצה מוזמן לשתתף ולנסות לחשוב על האחר עד מחר.תודה רבה 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2020 20:16:59
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 02:01 |
|
| |
וואו .. אני בשוק מהדעות של הגברים כאן... אני לא יודעת אם זה הידרדרות מוסרית של הגברים בימינו או סתם אטימות וחוסר הבנה של אישה...
א. על הגבר מוטלת חובה הלכתית לשאת אישה ולהביא ילדים (האישה לא חייבת להתחתן - הרב טאובר אומר שזה בגלל שאי אפשר לצוות על מישהו לעשות דבר שכרוך בכל כך הרבה סבל)
ב. גבר חייב לפרנס את אשתו לכל הדעות לא משנה אם היא חזקה כמו גוליית וסיסרא ביחד...
ג. לעבור הריון ולידה זה משימה שבהחלט משתווה לעבודה במשרה מליאה !! לא שעברתי את זה .. אבל אין לי בכלל מילים לתאר כמה מאמץ ועבודה זה הריון לידה + גידול תינוק ..
והיום שמעתי ממישהי חכמה ומלומדת שאמרה שעשו מחקרים מקיפים וראו שדיכאון אחרי לידה זה תמיד קשור לבעל - חוסר תמיכה במהלך ההריון או לצערנו יותר גרוע מחוסר תמיכה , ויש מדריך חתנים שמדריך ככה את כל החתנים שמגיעים אליו.
אני מקווה שהגברים כאן יפתחו קצת את העיניים ויבינו שלדרוש מגבר לפרנס זה בסיס .. לא שאני מתכוונת לקחת אחד עובד אבל הוא צריך לדעת שאם יום אחד זה יידרש זה תפקידו.
לגבי מזונות אני חושבת שהיום באמת סוחטים את הגברים בסכומים מעבר למה שהחובה ההלכתית שלהם אבל זה כבר נושא אחר לחלוטין....
וסתם_בחור שתדע שהדרך הכי טובה להפחית עוררות מינית אצל נשים זה לעשות פעילות גופנית ולהתעייף... אז כן אישה עייפה יכולה לא לרצות כלום!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 02:36 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד אדם היקר,תביט לי בעיניים ותהיה כנה עם עצמך(: אתה חושב שזה יפה להגיד לאישה תביאי לי ילדים אך אני רוצה שתהיי תמיד חזקה ותעבדי קשה! ולא רוצה לגדל ילדה? ומראש אומר שאינו רוצה לפרנס אותה,גם בזמן הריונות וגידול ילדים?ומאידך מאיים לפרק חבילה אם היא רוצה לשמור את עצמה חזקה? למה להשתמש פתאום בדת?(: זה מרגיש לי לא הוגן להיות כך! הרי אם אף אחד לא רוצה לדאוג לה...  אז אין לה ברירה אחרת חוץ מלהיזהר לא ליפול למצב של תלות בגבר שלא מעוניין לדאוג לה אף פעם ויתכן שילזל בה מאד אם תהיה פתאום חלשה/תלותית?! ואולי יהיה לה קשה לשלב קריירה ויותר מילד אחד?מאיפה לה לדעת?למה שתסתכן באלימות מילולית והשפלות אם פתאום לא תוכל לשלב עבודה קשה וגידול ילדים?  אני גם נגד פנקסנות בחיים!ובעד אהבה ונתינה הדדית מתוך כיף ושמחה  אבל אני מדברת על הוגנות בסיסית בחיים! וכן אין שיוויון בנושא הילודה! אירופאי הוא אמיתי והוגן לפחות! הוא אומר מראש: אני רוצה אישה חזקה ושנעבוד ביחד בלי שאצטרך לפרנס אותך!תביאי כמה ילדים שבא לך! ומבין שאישה חזקה מביאה בד"כ ילד אחד ותומך בה מאד בזמן הזה...ולא מתלונן או חושב שהיא חייבת לו משהו כשהוא לא מעוניין לדאוג לה!  רק האמידים/העשירים,שיותר יכולים לדאוג לאישה בזמן גידול הילדים,מביאים מעט יותר ומאד מפנקים ונותנים לאישה ביטחון לסכן את הקריירה וכמובן מוכנים לתמוך בה בזמנים החלשים...ומבינים לגמרי אותה ואת ליבה  אז למה אתה חושב שבשם הדת היא צריכה להביא יותר לגבר שמראש מצהיר שהוא מבטל את הכתובה,את הזכות שלה עפ"י תורה,שיפרנסו אותה אם היא לא רוצה/לא יכולה לעבוד! זה אכזרי לדעתי, לדרוש מהאישה משהו כואב מאד וקשה שאורך המון זמן ואף מעמיס על חייה ומקשה עליה להיות קרייריסטית(/שהיא צריכה להתאכזר על ילדייה כדי לעבוד רציני,שזה מאד קשה נפשית לאישה!) ומאידך תמיד לצפות ממנה להיות חזקה ולא לקבל חולשה!  הוא לא אמר שאם אישתו לא תוכל לעבוד במשך החיים הוא ישמח לפרנס אותה מתוך כבוד ואהבה,כפי שהתורה רוצה וחושבת שמגיע לאישה במסגרת הנישואין(:!ויבין אותה! אלא הוא בעצם רוצה אישה חזקה תמיד תמיד! תהייה כנה אדם,אם היית אישה,אתה היית רוצה להביא יותר מילד אחד?לגבר כזה? לא בקטע של פנקסנות!אלא כי אתה יודע ושומע סיפורים מחברות שהריון ולידה,זה קשה לפעמים וכואב וגידול הילדים מסכנים את החוזק שלך בקריירה! ואתה רואה נשים מסביבך ושומע סיפורים,שבחלקן אכן עברו נחמד אך היו כאלה שממש סובלות בהריון ועדיין עובדות...היית רוצה ושמח להביא יותר מאחד במצב כזה למישהו שלא מוכן לדאוג לך כשכואב וקשה לך,כשאתה מביא ילדים גם עבורו?  אני מבקשת אדם,שאל תגיב מהר!  תכנס 10 דק' לנעלייה של האישה בדורנו! ולגבר שאומר לה כך מראש! מה היית חושב ומחליט בגלל דברים אלו?! תיכנס רגע ללב של בחורה עדינה ורגישה ששומעת כך מגבר! האם היית מרגיש מוגן ואהוב? האם היית מרגיש בטוח להיכנס למצב לא ברור בגופך?משהו שאף פעם לא חווית 9חודשים?ואח"כ לגדל אותו? (כמעט לבד כי הגבר מגיע מותש בערב,לרוב) שאתה שומע סיפורים מחברות בינתיים על הקשיים שהיו להן... היית מרגיש אהוב לאחד שמצהיר מראש שהוא לא מעוניין להכיל חולשה שלך אף פעם?אולי קצת אחרי לידה אבל ישר לחזור להיות חזקה! מאיפה לאישה לדעת איך היא תחווה את התקופה הזו של הריון/לידה/גידול ילד במקביל לקריירה! האם היא תצליח להיות חזקה תמיד במיוחד כשזה יותר מילד אחד? מאיפה לה לדעת האם היא תוכל לתת תשומת לב לילדייה ולבן זוגה כשהיא חייבת תמיד לעבוד קשה? מאיפה לה לדעת כבחורה האם אלו חיים טובים כשהיא שומעת המון סיפורים, שבמתכונת הזו יש המון גירושין ובגידות וילדים שגדלים כמו יתומים,מבחינה רגשית?! היית מרגיש ביטחון ונעים להביא יותר מילד אחד לאדם שמראש רוצה אותך תמיד חזק? האם היית לוקח סיכון כאישה חכמה,להביא יותר מאחד אבל יתכן שאם תביא יותר מילד אחד אתה לא בטוח תוכל לספק לילד/ים את היחס הנכון של אמא,כשאתה גם עובד קשה במקביל וחייב תמיד להיות חזק?! אדם,תחשוב בשקט האם אתה באמת חושב שזה שוויוני כשאתה כגבר עובד בשקט בלי כאב או צער בבטן 9חודשים/לחץ אימי נפשי ורגשות אשם על שנטשה את הילד בגן/לחץ לשלב קריירה וילדים ותמיד להיות חזקה?! אני מבקשת ממך להיכנס רגע לנעלייה של בחורה עדינה שרק רוצה לחיות חיים רגועים עם בן זוג אוהב ולהביא ילדים ממקום רגוע ונעים ולהרגיש שיש מישהו שבאמת אוהב ודואג לה בחיים! אני רוצה שתרגיש אותה,תחוות את המסרים שנאמרים לה מהמון גברים(ובעצם כולם היום מצפים מהאישה להיות מושלמת)!את הציפיות ממנה בשם הדת... ואת הרצון הקטן שלה לחיים נעימים וטובים  מה היית מחליט במקומה?עם מי היית רוצה לחיות? ומה היית מחליט אם היו רוצים אותך תמיד חזק? אני מבקשת 10 דק' של חשיבה עם לב יהודי רחמן וטהור 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2020 17:28:28 |
|
חייכנית, אני איתך בכל מילה!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 08:30 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | וואו .. אני בשוק מהדעות של הגברים כאן... אני לא יודעת אם זה הידרדרות מוסרית של הגברים בימינו או סתם אטימות וחוסר הבנה של אישה...
א. על הגבר מוטלת חובה הלכתית לשאת אישה ולהביא ילדים (האישה לא חייבת להתחתן - הרב טאובר אומר שזה בגלל שאי אפשר לצוות על מישהו לעשות דבר שכרוך בכל כך הרבה סבל)
ב. גבר חייב לפרנס את אשתו לכל הדעות לא משנה אם היא חזקה כמו גוליית וסיסרא ביחד...
ג. לעבור הריון ולידה זה משימה שבהחלט משתווה לעבודה במשרה מליאה !! לא שעברתי את זה .. אבל אין לי בכלל מילים לתאר כמה מאמץ ועבודה זה הריון לידה + גידול תינוק ..
והיום שמעתי ממישהי חכמה ומלומדת שאמרה שעשו מחקרים מקיפים וראו שדיכאון אחרי לידה זה תמיד קשור לבעל - חוסר תמיכה במהלך ההריון או לצערנו יותר גרוע מחוסר תמיכה , ויש מדריך חתנים שמדריך ככה את כל החתנים שמגיעים אליו.
אני מקווה שהגברים כאן יפתחו קצת את העיניים ויבינו שלדרוש מגבר לפרנס זה בסיס .. לא שאני מתכוונת לקחת אחד עובד אבל הוא צריך לדעת שאם יום אחד זה יידרש זה תפקידו.
לגבי מזונות אני חושבת שהיום באמת סוחטים את הגברים בסכומים מעבר למה שהחובה ההלכתית שלהם אבל זה כבר נושא אחר לחלוטין....
וסתם_בחור שתדע שהדרך הכי טובה להפחית עוררות מינית אצל נשים זה לעשות פעילות גופנית ולהתעייף... אז כן אישה עייפה יכולה לא לרצות כלום!
|
|
הכל טוב בת תימן. אני עדיין יכול להיות בחור מוסרי ולא להסכים איתך ולחשוב שאת וחייכנית דרמה קווינס. מותר לי להחזיק בדעות שונות ממך:) הסיבה שאישה לא מצווה להתחתן זה כי היא רוצה את זה ממילא לעומת גבר שאם לא היה עליו ציווי פשוט לא היה מתחתן. איזה גבר שפוי יתחתן כשהוא לא מקבל כמעט כלום מנישואין? כל דבר שהוא רוצה הוא יכול להשיג גם בקשר לא מחייב. נישואין זה סתם עול על גברים ולכן הם מצווים להתחתן לעומת אישה שמקבלת רק בונוסים. להאשים את הגברים בדיכאון אחרי לידה של נשים זה יופי. יותר סביר שאישה שחווה דיכאון אחרי לידה היא מראש לא מאוזנת ריגשית וממילא כשבעלה לא נותן לה מספיק תמיכה היא נשברת. אם *היא* הייתה מאוזנת ריגשית היא לא הייתה צריכה תמיכה של אף אחד. אבל קל מאוד לזרוק האשמות במקום לקחת אחריות (כמו גבר:)) אה ולגבי עייפות. אישה שעושה כל יום כושר רציני, אולי בימים הראשונים היא תהיה מותשת (לא עייפה) אבל מהר מאוד היא תתחזק ותרצה את זה וגם אם לא מכיוון שהיא *רוצה* את זה אז היא תדאג לאסוף אנרגיות כדי לעשות את זה. אלא אם היא לא מעוניינת בגלל סיבות אחרות. נשות ישראל במצרים (!) עדיין באו לשכנע את הגברים כי הגברים שם הגיעו למצב שכבר לא היו מעוניינים בזה והן עבדו שם בעבודות של גברים נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 10:41 |
|
| |
לא הבנתי כל כך מה הויכוח.
נראה לי זה סתם חילופי מילים. אז אוסיף כמה מילים משלי.
ודאי, יש אחוז מסוים של גברים שלא עושים את התפקיד שלהם בעזרה לבית, יש גברים ונשים שאין להם תכונות טובות או שלא קיבלו הדרכה טובה וכו', נשים הם בטבע מסורות למשפחה, זה הטבע שלהם.
קשה לתאר את אין ספור הפרטים הקטנים והגדולים שהאישה מתעסקת בהם בניהול הבית, ניהול הילדים, ובהתנהלות מול הגבר, ואציין כמה דברים שאישה מארגנת ; רק להכין שבת,, רק להכין אוכל ולאפות,, רק לאפות חלות,, רק להחליף מצעים,, רק לסדר את הבית,, רק לשטוף כלים,, רק לכבס ולגהץ ולקפל כביסה,, להתנהל מול ילדים שובבים צורחים ובעייתיים שיכולים לשגע כהוגן,, רק להחליף טיטולים לקטנים,, להתנהל מול הבעל בסבלנות,, רק הנושא של קניות,, קניות של בגדים.. רק לנקות בית - זה ים של עבודה,, רק לנקות שירותים,, קניות של מוצרי חשמל ואחזקת הבית,, לידה, הריון, להניק את התינוק באמצע הלילה,, ההרגשה האישית שלה שהיא לא תמיד במיטבה, מוטל עליה עול ריגשי ופיזי לא פשוט של תיכנון ועשיה של ים של דברים, אז אם אנחנו קצת נושיט יד, למשל היא תדע שהבעל עושה קניות ושוטף כלים, זה יכול ממש להקל מעליה, זו התחושה שיש מי שנושא בעול, שנותן לה כוחות להמשיך הלאה, להזכירכם שלא פעם הבעל ממש קל לו בחיים. לא ממש מוטל עליו עול. הוא לא עובד קשה. אז האישה לא משחקת בבית שש בש.. היא עובדת קשה ! היא ריגשית וקשה לה עם העול הזה, גם אישה חזקה היא ריגשית, וזה מעמסה עבורה, לכן נחוץ כל כך שהבעל יקשיב לה ויתן כתף,
וגם אם יש רק ילד אחד, עדיין היא עובדת מחוץ לבית בעבודה תובענית, ועדיין מוטל עליה המוני דברים בבית, וחשוב שהבעל יראה שהוא מעריך, ארוחת הצהריים לא נעשתה מעצמה, היא עבדה וטרחה ותכננה על זה,, מה שמצחיק אותי שמישהו קבע שהיא צריכה עוד להגיש את הארוחה לאפנדי..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/06/2020 10:44:45
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 10:55 |
|
| |
| בתתימן כתב: |  | וואו .. אני בשוק מהדעות של הגברים כאן... אני לא יודעת אם זה הידרדרות מוסרית של הגברים בימינו או סתם אטימות וחוסר הבנה של אישה...
א. על הגבר מוטלת חובה הלכתית לשאת אישה ולהביא ילדים (האישה לא חייבת להתחתן - הרב טאובר אומר שזה בגלל שאי אפשר לצוות על מישהו לעשות דבר שכרוך בכל כך הרבה סבל) אין חובה על הגבר לשאת אישה, אבל זאת אחת האפשרויות לקיים את מצוות פריה ורביה. (לא לכל הדיעות זה חובה, יש אומרים שזאתת רק ברכה). בכל מקרה זה לא רלוונטי לעניין כי גם אם יש חובה לגבר להתחתן, זה לא חובה להתחתן איתך אז א"א לבוא בדרישות בגלל הסעיף הזה..
ב. גבר חייב לפרנס את אשתו לכל הדעות לא משנה אם היא חזקה כמו גוליית וסיסרא ביחד... לא אם היא מרוויחה בעצמה מספיק (מבחינה הלכתית לפחות, ונראה לי גם מבחינת החוק)
|
|
אני אפילו לא מתווכח על הצורך לגבר לתת תמיכה רגשית לאשתו בזמנים לא קלים, וכמו כן לפרנס אותה בזמן שהיא לא מרווויחה (עקרת בית, למשל), אבל עד עכשיו אני שומע רק חובות של הגבר והשאלה שלי לחייכנית היתה מאוד פשוטה: אוקיי, הבהרת טוב מאוד את הצרכים והזכויות של האשה, אבל איזה זכויות (או חובות של האשה) הבעל מקבל בתמורה? כי אני לא קורא ליחסים חד צדדיים זוגיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 10:58 |
|
| |
הסיבה שהגבר מתחייב לפרנס את אשתו זה מכיון שהיא בתמורה מתחייבת להביא ילדים ולגדל אותם, זה באותיות הקטנות של החוזה וממילא אם אחד מהם לא מקיים את התנאים הוא בעצם מפר את החוזה הזה.
אם נניח לא היה מושג של ילדים בעולם אז ברור לכל בר דעת שאין שום סיבה לגבר לפרנס את אשתו, הם זוג שגר בשותפות ואין הבדל אם הם איש ואישה או 2 גברים או 2 נשים..
מכיון שהסקנו לוגית שאין סיבה לפרנס אישה אם לא היה את המושג של ילדים, ממילא טענות כמו "אשה יכולה להחליט לא להביא ילדים ולהתפנק ועל בעלה לתמוך בה (פיננסית) בכל זה" הן בלתי רציונליות בעליל...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 11:00 |
|
| |
ומכיון שבהסקות לוגיות עסקינן, מענייני דיומא: (בהומור, כן?)

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 11:10 |
|
| |
| רציף כתב: |  | לא הבנתי כל כך מה הויכוח.
נראה לי זה סתם חילופי מילים. אז אוסיף כמה מילים משלי.
ודאי, יש אחוז מסוים של גברים שלא עושים את התפקיד שלהם בעזרה לבית, יש גברים ונשים שאין להם תכונות טובות או שלא קיבלו הדרכה טובה וכו', נשים הם בטבע מסורות למשפחה, זה הטבע שלהם.
קשה לתאר את אין ספור הפרטים הקטנים והגדולים שהאישה מתעסקת בהם בניהול הבית, ניהול הילדים, ובהתנהלות מול הגבר, ואציין כמה דברים שאישה מארגנת ; רק להכין שבת,, רק להכין אוכל ולאפות,, רק לאפות חלות,, רק להחליף מצעים,, רק לסדר את הבית,, רק לשטוף כלים,, רק לכבס ולגהץ ולקפל כביסה,, להתנהל מול ילדים שובבים צורחים ובעייתיים שיכולים לשגע כהוגן,, רק להחליף טיטולים לקטנים,, להתנהל מול הבעל בסבלנות,, רק הנושא של קניות,, קניות של בגדים.. רק לנקות בית - זה ים של עבודה,, רק לנקות שירותים,, קניות של מוצרי חשמל ואחזקת הבית,, לידה, הריון, להניק את התינוק באמצע הלילה,, ההרגשה האישית שלה שהיא לא תמיד במיטבה, מוטל עליה עול ריגשי ופיזי לא פשוט של תיכנון ועשיה של ים של דברים, אז אם אנחנו קצת נושיט יד, למשל היא תדע שהבעל עושה קניות ושוטף כלים, זה יכול ממש להקל מעליה, זו התחושה שיש מי שנושא בעול, שנותן לה כוחות להמשיך הלאה, להזכירכם שלא פעם הבעל ממש קל לו בחיים. לא ממש מוטל עליו עול. הוא לא עובד קשה. אז האישה לא משחקת בבית שש בש.. היא עובדת קשה ! היא ריגשית וקשה לה עם העול הזה, גם אישה חזקה היא ריגשית, וזה מעמסה עבורה, לכן נחוץ כל כך שהבעל יקשיב לה ויתן כתף,
וגם אם יש רק ילד אחד, עדיין היא עובדת מחוץ לבית בעבודה תובענית, ועדיין מוטל עליה המוני דברים בבית, וחשוב שהבעל יראה שהוא מעריך, ארוחת הצהריים לא נעשתה מעצמה, היא עבדה וטרחה ותכננה על זה,, מה שמצחיק אותי שמישהו קבע שהיא צריכה עוד להגיש את הארוחה לאפנדי..
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/06/2020 10:44:45 |
|
בדיוק ככה!!!!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 11:25 |
|
| |
אבל איזה זכויות (או חובות של האישה) הבעל מקבל בתמורה? כי אני לא קורא ליחסים חד צדדיים זוגיות
אם אני זוכרת נכון החובות של האישה זה להביא ילדים ולטפל בהם ולדאוג לצרכיי הבית - ניקיון , אוכל דברים כאלה ...
תוקן על ידי בתתימן ב- 23/06/2020 11:26:47
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 11:38 |
|
| |
בתתימן
הסיבה שאישה לא מצווה להתחתן זה כי היא רוצה את זה ממילא לעומת גבר שאם לא היה עליו ציווי פשוט לא היה מתחתן. איזה גבר שפוי יתחתן כשהוא לא מקבל כמעט כלום מנישואין? כל דבר שהוא רוצה הוא יכול להשיג גם בקשר לא מחייב. נישואין זה סתם עול על גברים ולכן הם מצווים להתחתן לעומת אישה שמקבלת רק בונוסים.
לא יודעת מי נתן לך את הסיבה הזאת .. יש המון מצוות שהיינו עושים גם בלי להיות מצווים ועדיין אנחנו מצווים עליהן .. גבר יכול להתחתן ולסכם עם אישתו אחרי שתי ילדים מתגרשים .. זה בערך כמו להשיג קשר בלתי מחייב כולל למלא את החובה של להביא ילדים לעולם.. איזה בונוסים אישה מקבלת ? תאר לעצמך שהכסף שלה שייך לבעלה ... לא נשמע לי כמו בונוס בכלל .. וגם נשים יכולות לעשות הון מקשרים בלתי מחייבים .. המכוערות ביותר מקבלות על זה כסף ...
אה ולגבי עייפות. אישה שעושה כל יום כושר רציני, אולי בימים הראשונים היא תהיה מותשת (לא עייפה) אבל מהר מאוד היא תתחזק ותרצה את זה וגם אם לא מכיוון שהיא *רוצה* את זה אז היא תדאג לאסוף אנרגיות כדי לעשות את זה. אלא אם היא לא מעוניינת בגלל סיבות אחרות. נשות ישראל במצרים (!) עדיין באו לשכנע את הגברים כי הגברים שם הגיעו למצב שכבר לא היו מעוניינים בזה והן עבדו שם בעבודות של גברים
נראה לי אתה צודק ...
 |
|
|
|
|
|