בס"ד
אז אתה חושב שמה שכתוב בתורה זה שטות?
ואתה שלמה המלך2 החכם מכל אדם החלטת על סמך כמה נשים,בלי שבדקת את גופן כרופא מה נכון ומה לא...
ואתה קובע שמותר לגבר למנוע הריון,למרות שהתורה חושבת ההיפך...

אבל,ברור שלדעתי זה צריך להיות רצון משותף...
בכללית יש כללים לאישה אחרי לידה.ויש להם התעמלות מיוחדת ועדינה.
וגם אם היא לא תשושה הטיפול בילדה גורמת לה להיות יותר תשושה וההנקה.והתורה מבינה זאת ודורשת מהגבר להתחשב ולעזור/לממן עזרה!
גם פעם היו שפחות ומנקות זלא נוצר רק בדור האחרון...

לדעתי,אישה צריכה לקבל יחס שונה,תומך ומתחשב כשהיא בהריון ושנתיים אחרי לידה!
לדעתי זלא הוגן לצפות ממנה לשוויון בבית במטלות,כשהיא עוזרת לבן זוגה בפרנסה ועובדת/ובהריון!
אלא להיות הוגן ולעזור יותר!
היא עושה משהו שהיא לא חייבת וצריכה להיות מעורכת על כך!וכל שכל ישר צריך להבין זאת!
במיוחד כיהודי שמבין שה' הביא לו קללה והאישה מקלה עליו את קללתו למרות שהיא סובלת מכך לעיתים ולא תמיד נהנית בעבודתה!
אם אתה קורא לי דרמה קווין.לא הבנת את הנקודה שלשם אני חותרת.וזה פוגע מעט.אך מבינה שזה בא מחוסר הבנה לרצוני

אנלא מרוויחה שקל מהדיון הזה.ובין כה אני כאן לא למטרת חתונה עם מישהו מכאן,כך שאיני מנסה להשיג משהו

אך אני אוהבת הוגנות זוגית!
ואני חושבת שלדרוש מאישה להיות שווה לגבר כשיש לה את הקללה שלה ולו את קללתו מה', זה לא הוגן!
איני מזלזלת בקושי של הגבר אך אני מרגישה שהרבה גברים לוקחים את הריון האישה ואת עזרתה של האישה בפרנסה, כמובן מאליו ו"על הדרך"!
זה לא על הדרך!זה פרוייקט לא קל לאישה ובמיוחד לבחורה שהייתה רגילה לחופש שלה כרווקה.למשכורת שלה.ושהגוף שלה ברשותה.
אז נכון ששני הצדדים באים עם חששות, אך אני חותרת לכך שתבינו הבדלים!ואל תזלזלו בתפקיד הנשי,תעריכו ותתמכו בזמנים שהיא צריכה אתכם ואל תחשבו שהיא גבר!

אז אם אתה ועוד גברים כ"כ חוששים ממזונות?
אני מביאה לכם את הדרך להימנע מכך!
הרי אתה יכול לסמוך עלי שאני חוקרת טובה.
אז תבין שהגעתי לנקודה חשובה.
ושאם מבינים הבדלים ומכבדים אותם?זה הבסיס לשלום בית!

כשגבר לא מבין הבדלים ולא חושב שחייב לפרנס כפי שהתורה כותבת לכל יהודי כשר?
הוא רואה את עבודת אישתו כמובנת מאליה.
יתכן שגם משווה את משכורתו אליה ועלול לזלזל בה אם מביאה משכורת נמוכה.
הבטן של אישתו נראית לו כמו כדור מעניין שמתפתח בבטן תוך כדי עבודה.לא כואב.ואם תתבכייני?את מפונקת.דרמה קווין(שרק זה יכול לגרום לאישה להרגיש לא מובנת.וזה הורס זוגיות נורא!)
הוא חושב שכוחה שווה לשלו.
הוא עלול לחשוב שאם הוא עובד יותר שעות?
והיא פחות?אז היא צריכה "לעבוד" בבית כמוהו והוא צריך לעזור פחות.למה?כי זה "שוויוני",לשעות עבודתו.
כשהוא בא בגישה כזו הביתה ועוד אישתו בהריון/אחרי לידה?
במקום לתמוך בה הוא בא בתלונות אם לדעתו היא לא "עבדה" מספיק בבית כפי שהוא עבד/חושב שהוא צריך לעזור ממש פחות!
או אם לא בישלה לו אוכל הוא מתלונן וכועס ולפעמים צועק!
(שמעתי על אחד שאף נתן לאישתו מכות על כך.
כשהיא עובדת!והוא?עובד שנים במקום שאפילו משכורת לא משלמים בזמן!כך שבמקום להודות לה שהמשכורת שלה עוזרת מאד לבית עוד בא אליה בתלונות!ובאלימות!מאיפה זה מגיע? מחוסר הערכה על כך שהיא עוזרת לו.חשיבה שהיא חייבת.וחשיבה שבגלל שהיא אישה היא חייבת לבשל אוכל עבורו! ולא משנה מה מצבה!)
ובמקום להיות חברים טובים שכל אחד מבין את תפקידו בבית ואם המין השני,עוזר מעריכים...
נהפכים לעיתים כשלא מבינים הבדלים.למנהלי עבודה.
לביקורתיים ואפילו לפעמים לאכזריים או ילדותיים!
וכמובן לא מבינים לגוף האישה השונה ולליבה!
לסבל האישה!לתרומתה בבית!לקושי לגדל ילדים!
ובמקום להעריך ולתמוך בה? עסוקים בלהתחשבן על מטלות "שוות" ורבים...
במקום להבין,שהם כגברים צריכים לעשות ולפנק יותר ממנה בבית ואפילו להכין לה אוכל לפעמים!
במיוחד כשהיא עוזרת להם בפרנסה כשהיא בהריון!
או אחרי לידה ומספיק במצב גופני כואב ועם שינויים לא פשוטים עבורה בחיים של עוד ילד נוסף שהיא צריכה להתמודד לבד...
לא אמרתי שהגבר צריך לקחת את התפקיד שלה, ולטפל בילדה!מכיוון שגם גופה צריך שיקום בחופשת לידה שגם ככה קצרה (והוא גם לא יכול להניק)

אלא שיבין הבדלים!שיתמוך ויעריך אותה במקום לחפש מה היא לא עשתה!וכמובן יעזור/יממן עזרה בזמנים שהיא כך!וישמח את ליבה!
אך במקום זה?יש כאלו שעוד מעירים ומבקרים אותה על תיפקודה בבית!בזמן שהיא צריכה הכי תמיכה ואהבה!
ואני חושבת שיש בכם הרבה כח לגרום לה להיות שמחה ולא להיכנס לדיכאון של אחרי לידה!
במילים שלכם!בעזרה שלכם!בתמיכה שלכם!בפינוק שלכם לקנות לה משהו טעים שהיא אוהבת!להכין לה אוכל מבריא כשאין לה כוחות לכך במיוחד בחודשים הראשונים שאחרי הלידה!שהיא צריכה המון הבנה

ואני חושבת שאם לא תעשו כך?אתם בסופו של דבר תסבלו יותר!כי כשהיא תכנס לדיכאון לידה?
אתם תצטרכו להתמודד עם חולת נפש בבית!
זה עדיף לכם?!!
כשאתם מתחשבנים עם אישה בהריון על מטלות הבית בשווה,כשהיא עוזרת לכם בפרנסה ולא מבינים לליבה,אתם מאבדים את האהבה שלה אליכם לפעמים!היא מרגישה לא מובנת ולא אהובה!
ומשם?זה יכול להתפתח לריב שעלול לגרום לגירושין אפילו באמצע הריון!(ושמעתי סיפור כזה!)
ואני רוצה לספר לך סיפור כדי שתבין את דברי,על החוסר הוגנות שמובילה לכמעט גירושין...

התארחתי בשבת אצל זוג חרדי צעיר,קרובי משפחה!
לפני החתונה?באירוסין ראיתי איך הגבר מכבד את הכלה ואפילו מביא לה כיסא שלא תעמוד הרבה באולם בזמן שהייתה הרצאת דבר תורה...
היה נראה בחור טוב ושמחתי בשמחתם כשהם התחתנו.
לאחר החתונה הוא נלקח לצבא והרוויח אולי 300 לחודש והיא?עזרה לו בפרנסה ועבדה קשה!
אך מה היא סיפרה לי?שהוא רב איתה ורוצה שתבשל לו אוכל לפני שמגיע וכמובן לא עוזר ממש בבית...
הוא חשב שהוא מרוויח מכך...אך כבר החל לסדוק משהו בליבה.
לאחר שנה התארחתי אצל דודתי ואף הם הגיעו לביקור...האישה חבקה תינוקת ביד!
והגבר ישב מולי בשולחן ה...
האישה שוחחה על דא ועל אה ואז התחילה לדבר על השכן שלהם שעוזר לאישתו בבית במיוחד כשהיא עובדת ושהוא טוב יותר ממנו...
זה התפתח לוויכוח...
הגבר נפגע מדבריה.
אני ניסתי לעשות שלום והזכרתי לה שדווקא בתור חתן הוא היה ג'נטלמן וכיבד אותה בכיסא!
הוא זקף מעט את גבו.
וישר פנה לכיווני ושאל "את היית רוצה אותי אם הייתי יוצא איתך?(כשהוא יצא איתה בדיוק הציעו לו אותי כנראה חשב בסתר ליבו שאיתי יהיה לו טוב יותר

)
לא ידעתי מה לענות.הייתי במבוכה.אז עניתי תשובה לא משהו

"אם לא היו לך גבות מחוברות אז אולי כן"
אז האישה ישר התגאתה "ואני הסכמתי לקחת אותו כך".
אך הגבר לא נרגע.ואמר שאם היא חושבת על גבר אחר?אז בוא נתגרש.
הדודה לקחה אותם לצד ועשתה ביניהם קצת שלום...
אך מה למדים מסיפור זה?
האישה הייתה טובת לב!עזרה לו בפרנסה קשה!
במקביל להריון!אך הוא לא העריך זאת!
לא חשב שהוא צריך לבשל לה ולפנק לפעמים...אפילו כשהיא בהריון
כשהיא חזרה מהעבודה מותשת!
לא עזר רציני...יותר ממנה בבית...
הוא "הרוויח" ברמה העכשווית.אך הפסיד את ליבה.
והתודה רבה הסופית כשהיא אומרת שקשה לה, (אומנם בדרך שגוייה!)
זה לרצות לעזוב אותה!
כך שאם לא מבינים הבדלים ולא תומכים יותר באישה בזמני הריון/אחרי לידה?
מפסידים את לב האישה!
וכשהפסדתם את ליבה?זה כבר יכול להיות מאוחר! ואז אתם קוראים לה רשעית וכו'...
אבל מי היה "רשע" קודם?

כמובן שלא בכוונה.כי אין הדרכה מספיק.
ובסוף?אתם המפסידים כשלא מבינים הבדלים וצריכים לשלם מזונות ולהיות בודדים ומסכנים!
וכשאתם יודעים ומפנימים זאת כרווקים?
יהיה לכם קל להגיע מוכנים לנישואין(לפעמים האישה נכנסת להריון כבר בחודש הראשון...)
כך שאנלא מרגישה מנוצלת.
אלא מרגישה שמנצלים נשים כשאומרים שהן חייבות לעבוד ביחד עם הגבר.(ועוד בשם הדת דורשים מהן להביא יותר ילדים ולפעמים גם נוטשים אותה כך...כדי לא לשלם מזונות...

)
שזה לא הוגן.
שזה לא יהודי ואני לא אוהבת שקר.אם מישהו נגד הכתובה?אז שלא יביא אותה!אך לא יכול לדרוש ילדים ויחסים ומאידך לדרוש שתעבוד איתו!
אני חושבת שהשוויון הזה הוא שקר.(במיוחד כשהאישה בהריון)
ואם הולכים לפי הגויים?אז אסור לצפות מהאישה לסבול מצער הלידה.
ואם הולכים כמו יהודים?אז עד הסוף כולל הבנת השוני ולהעריך עזרה ולתמוך בבית יותר מהאישה!

וכמובן שזה לא חכם לריב עם האישה מי יקח את הילדים לגן!(כפי ששמעתי)
אלא להבין שאם היא עוזרת בפרנסה כשהיא לא חייבת,אתם מעריכים ועוזרים יותר!
וזה לטובתכם!
כשמבינים לב של אישה ותומכים?זוכים באהבתה!
וממילא טוב וכיף לגבר לחזור הבית וחיים טוב!
כשכל אחד מעריך את השני על מאמצו למען התא המשפחתי!

ולמה כ"כ חשוב לי להגיד לכם זאת?
מה אני מרוויחה לגלות לכם את מחקריי למרות שאני לא מרוויחה מכך שקל?
כי במזל שלי כתוב (וזה אכן כך(;)שאני אוהבת להלחם למען החלש והמסכן!ואם אני רואה חוסר צדק?אני מתרעמת תמיד!
וכמובן כי אנחנו יהודים ואסור לנו לשכוח את התורה ואם שוכחים?אז לדעתי תמחקו את הכל וגם את הקידושין

אבל דברי באים להגיד שטמון בכתובה הגינות.חלוקת תפקידים.חלוקת צער שווה.
אנשים חושבים ששוויון משמעו ששני בני הזוג צריכים לעבוד אותו דבר ולהתחלק אותו דבר.
התורה אומרת לא.
הצער מתחלק בשווה.
האישה עם צער העיבור(או צער העקרות והנסיון להיכנס להריון בטיפולי פוריות),הלידה וגידול הילד,שזה גם קשה(בסין ותאילנד,אישה מביאה 1/2 ועדיין הגבר מפרנס אותה והרבה מהן לא עובדות. כי לגדל זו עבודה גם לא פשוטה!
כך שמחלקים צער לכל גוף בנפרד!
הגבר- משתמש בגופו לעבודה.
האישה- לידה וגידול הילד וחינוכו.
באמצע יש את הבית ומטלותיו,
כשהעניים האישה עושה את הפעולות.מסתמא כי היא בבית יותר.
האמצע-רק חצי מפעולות הבית והיתר עוזרת מדי פעם.
והעשירים-עוזרות והאישה עושה מעט פעולות אך עדיין יש לו בת זוג.אהבה.ילדים וחינוך וכו'...
כך היה בעבר.וכך גם היום...בנוסף לכך שהאישה עובדת

אך כיום יש גברים שעוזרים יותר בבית מהאישה בגלל שהיא עובדת ואם היא בהריון או אחרי לידה הם תומכים ומפנקים יותר.../ויש כאלו שמממנים מנקה/ויש כאלו שעוזרים "בשווה" ומתחשבנים עם האישה/ עוזרים מעט ומתחמקים ולא מתחשבים במצבה...
אני פונה לשני הסוגים האחרונים ואומרת לכם שזה לא הוגן כשהאישה עובדת ועוזרת לכם!ועוד יותר לא הוגן כשהיא בהריון/שנתיים אחרי לידה,כשהיא צריכה יותר תמיכה,הערכה והבנה לליבה

אני טוענת שיש בתורה את סוד הזוגיות.ומי שהולך אחריה ומכבד את האישה יותר מגופה ודואג לה,מביא לה ביטחון,מעריך ומשמח אותה?במיוחד כשהיא במצבים רגישים...
זוכה באהבתה,מונע גירושין וחי את חייו בשמחה בעז"ה

אני יודעת שה' כבר קבע מי יהיה זיווגי!ושהוא יתאים לי כמו כפפה ליד

אבל אני דואגת לכם!חשוב לי שיהיה לכם טוב בחיים!
שתבינו את הטעות מראש ותחיו נכון את החיים!
כי פמניזם של גויים לא מתאים לנפש של יהודי!
אנחנו שונים מהגויים.וה' יודע מה בדיוק נכון לנו כבני אדם ואיך נחיה באושר ושמחה

זו דעתי האישית.זכותכם לחשוב אחרת ממני.
זכותכם לנסות לחשוב שניתן לחשוב כמו גוי ולצפות מהאישה להיות יהודיה טהורה לנצח בלי שתתעורר יום אחד ותתחיל לצרוח

.
אני מאמינה בדברי.לא כי אני המצאתי.אלא כי יש מאחורי אסמכתא חזקה יותר.שזה הקב"ה בכבודו ובעצמו.
לא פילוסוף יווני ולא מרצה לזוגיות.אלא את מי שיצר אותי.את מי שיודע בדיוק איך עולם מסודר צריך להיראות ואיך זוגיות צריכה להיראות.
אז לא אמרתי שאישה חייבת להיות בביתה ולחזור אחורה.
היא בהחלט יכולה גם לעבוד במה שהיא אוהבת(גג חצי משרה) כל עוד זה לא פוגע בילדיה ועדיין שבן זוגה ידאג לה,ישמח למלא את תפקידו ולפרנס אותה ואת ילדיהם , אם פתאום יהיה לה קשה ותרצה לעזוב,יעריך ויעזור לה יותר בבית/יממן עוזרת לפעמים,במיוחד כשהיא בהריון(/אחרי לידה)כפי שהיא עוזרת לו בפרנסה בחוץ,למרות קשייה ולמרות שלא חייבת...
כל אחד עוזר לשני באיזון נכון אך עדיין לא שוכח את תפקידו ואת הערכתו לשני על עבודתו למען התא המשפחתי!
זה לדעת התורה ולדעתי האישית, המתכון לאהבה יציבה!

אני מודה לכולם על ההשתתפות ועל הדעות המעניינות שנשמעו וחושבת שמודף שנעצור בשלב הזה

אני סוגרת את הדיון המיוחד והקסום הזה,
בשיר מיוחד.
המוקדש לכל הגברים,שבאמת איכפת להם מהאישה ורוצים לעשות אותה נסיכה!
ו...שיר נוסף ומיוחד לנשים/בחורות,שבאמת איכפת להם מהגבר ורוצים לעשות אותו נסיך!
ומוכנות להביא ילדים מתוקים, למרות הקשיים מתוך אהבה ומסירות רבה

באהבה,
חייכנית