בס"ד
אתה בעצם לוקח את עצמך כדוגמא ואומר אם אני מצליח אז למה לא אישתי?
ילדים מבלגנים?ביג דיל אז אני אסדר ומניח שעוזרת זה פינוק...
אז מקודם כל הרשה לי להכיר לך את גוף האדם...
אנחנו חיים בעולם שיש זכרים ונקבות...נעים מאד

ידוע שהזכר חזק יותר מהנקבה ובורך בשרירים וכו'...
בעוד שהנקבה חלשה יותר מלכתחילה,כי כך ברא אותה הבורא...
מה זה אומר?שהיא נחלשת יותר מפעולות פיזיות רבות.
כך שהיא צריכה לבחור במה להתמקד בין ים המטלות.
ויש בבית ים מטלות חוץ מנקיון.
מטלות רגשיות/מטלות פיזיות או סידורים בחוץ
מה גם שהגוף של הזכר לא נועד ללדת ילדים בעוד שאצל גוף האישה יש פונקצייה כזו

מה זה אומר?
יש לנקבה 9 חודשים ועוד שנתיים לשקם את גופה(ולא אני המצאתי,זה כתוב בתורה ולכן נפסק שפוחתים לה ממעשי ידייה בביתה וק"ו שלא צריכה לעבוד,כי התורה מבינה את המצב!ואת ההגיון שבדבר!),עבור כל ילד שהיא מביאה לעולם בתוך התא המשפחתי...
בתקופה הזו אין לזלזל בכך שהיא צריכה סיוע רב יותר וכן חובה למנוע ממנה מאמץ יתר מאמץ פיזי בזמן הריון,כדי שהעובר לא יפול...
וכדי לכבד אותה כאישה...
ואם היא עובדת?
היא לגמרי זכאית לעוזרת בית,אין כאן שום עצלות כי את הכוחות והאנרגיות שלה היא כמעט גמרה בעבודה.
כך שבבית היא צריכה לעשות מינימום!(במיוחד אם היא עבדה משרה מלאה)
כי כפי שאמרתי כוחותיה לא שווים לשלך!
ובמיוחד אם היא בתקופת "יצירת ילדים"...

כך שלדעתי זה ממש זילזול בגוף האישה להשוות אותה לגבר ולחשוב שהיא עבד שחייב לעבוד בחוץ וגם בבית.
אתה?ברור שחייב לעזור.כי היא עזרה לך בפרנסה בין6-10שעות(כולל זמן הנסיעה,שגם מתיש)
אז תפקידך לעזור בבית5-8שעות בממוצע...ואם היא עושה לך הנחות?נשק את ידייה ותקנה לה מתנה

אהה ואין זה נכון להגיד שהיא עצלנית אם אתה עוזר כמעט לבד בבית,מכיוון שהיא עשתה את שלה בזה שהיא עבדה בחוץ

ואם היא בהריון או שנתיים אחרי לידה?
אז בכלל היא צריכה לקבל הרבה הבנה ולא עקיצה של "ביג דיל" מה הבעיה?הנה אני עושה אתזה בצ'יק...עצלנית/מפונקת!זה לדעתי פוגע ומשפיל ומביא להמון בעיות בשלום בית כשגברים לא מבינים הבדלים מראש ואת קשיי האישה ואת כך שאין זה מתפקידה לפרנס ועושה זאת עבורם!
ו...לדובדבן שבקצפת...
אף אם אתה מפרנס את האישה.והיא עובדת מעט כפי כוחה,כפי שהיה צריך להיות(*לפי התורה והשכל הישר וההוגן(;)
יש את העניין של ניהול בית חכם:
אישה יכולה לעשות הכל ו"למצוץ" את עצמה עד הסוף...אך מי שנפגע מכך בניהול לא נכון זה הילדים והבן זוג בסופו של דבר!
כך שבניהול בית נכון יש לדעתי עוד ערכים חוץ מחסכון בכסף

אתה יכול לעזור,אך אם זה אחרי שאתה מגיע בערב מאוחר,האם זה חכם לחסוך כסף אך לפגוע בזוגיות שלכם?
הרי זה זמן האיכות שלכם כזוג לשוחח,לצחוק,לשחק ,לדבר, לצאת ולבלות ביחד...
האם באמת השעה הזו לא שווה בעינך יותר?
אני בעד עזרות בית קלות אם הגבר מגיע בערב.
אך כשזה בית עם ילדים?הפעולות לא קצרות מה שאתה חושב וזה ע"ח דברים אחרים חשובים יותר לבית בריא.
כמו שאמרתי שיחה עם האישה/שיחה עם הילדים וסיפור לפני השינה/לימוד גמרא עם הילד/התייעצות עם איש חינוך ועוד/יציאה לבילוי משותף וכו'...
מה גם שאם זה יהיה כל יום והמון פעולות תהיה בסוף ממורמר ויתכן שתעקוץ את אישתך על הניהול הלא תקין במקום להבין שאתה זה שלא מנהל נכון את הבית!
כך שלדעתי שווה להשקיע כסף כדי שאתה תשקיע במה שבאמת חשוב!באהבה,שלאישה יהיה זמן לעצמה ובקשר שלכם כזוג!בילדים!בחינוך

יש לי חברה כזו,שאכן בעלה עדין נפש ומגיע מהכולל ועוזר ועוזר אך בסוף התגלה לי שהזוגיות שלהם גרועה!כי אין להם זמן לטפח אותה כלל!האם זה שווה?
הרי את אותו כסף בסוף הם יצטרכו להוציא על פסיכולוגים/יועצי נישואין/להתגרש...
האם זה משתלם בחישוב סופי?לא בטוח

אנשים חושבים על כאן ועכשיו אך לא מבינים שלכל פעולה יש מחיר יקר יותר!
ובקשר לאישה?
גם פעם חשבתי שאישה שמעוניינת במנקה היא מפונקת מעט!
אך במהלך חיי ומחקריי הבנתי שזה הכי חכם כדי לנהל בית בחיים המודרניים בצורה תקינה!
ההיפך אישה שתגיד לך שהיא רוצה לעשות הכל,לדעתי תברח!היא לא מבינה את החיים ובסוף תתפוצץ ואצה הראשון שתסבול מכך...תהיה בטוח

ולמה?
אישה יכולה לעשות כמעט הכל.כמו שמנהל יכול לעשות את פעולות המזכירה/מנקה בעסק.
אך דבר ראשון אין זה מכובד לצפות ממנהל להיות מזכירה/מנקה.
כך אין זה מכובד לצפות מאישה לנקות בית בזמן הריון/אחרי לידה!
במיוחד לא שטיפה או לסחוב כבד!(שזה אף מסוכן לה)
ודבר שני יש את משאב הזמן וצריך לדעת איך לחלק אותו נכון כדי שאף אחד לא ייפגע...
ויש לאישה כמה תחומים בחיים:
*קריירה- שהיא אוהבת ועושה לה טוב/כדי לפרנס מתוך חובה/לצורך כבוד עצמי.
*ילדים וגידולם,טיפוחם,רמת משכלם וחוגי העשרה.
*בית-סדר ואירגון,אוכל,תיקונים.
*בן זוג-זוגיות תקינה,בילויים יציאות.
*חיי חברה והנאה-העשרה,העצמה,פינוק- יציאה עם חברה,הליכה לסדנא מהנה,התעמלות/ריקוד...
*חיים רוחנים-שיעורי תורה,תפילות,התוועדות(לחבדניקיות ומקורבות(;*)
עכשיו מניתי 6תחומים...כשיש בתוכם תתי נושאים...
נגיד בגידול ילדים:
*טיפוח-מקלחות,בדיקת כינים,לקנות בגדים לעונה החדשה,לספר.
*להאכיל את האוכל המותאם לו לפי גילו והתפתחותו
*ללמוד על התפתחות המטורית,נפש הילד וחינוך.
*ללכת לרופא אף-אוזן-גרון/רופא שינייים-אם הילד נזקק לכך.
*לעשות שעורי בית איתם,ללכת לקלנאית תקשורת/תרפיה באומנות וכו'-אם הילד נזקק לכך.
*לקלח.
*לחתל.
*לגזוז ציפורניים.
*להשקות אותו בשעות הנכונות.
*לספר לו סיפור לפני השינה
*להחזיק אותו ביד אם הוא בוכה
*לנענע את העגלה כדי להרדים בערך חצי שעה...(;
ועוד המון פעולות...לפעמים גבר יכול להגיע הביתה ולראות בית מבולגן אך לא להבין שאישתו הייתה עסוקה בהנקה/להרגיע ילד בוכה/להפריד מריבה בין אחים שהתישה אותה נורא והוא יהיה חייב להבין לליבה ולא להביט רק על בית נקי או לא.יש אוכל אין אוכל...כי יש הרבה פעולות מעבר לכך,שהאישה צריכה לעשות,שהן בהרבה יותר קשות מלשבת בשקט במשרד לפעמים...;)
בתוך כל זה יש עוד תתי נושאים אחרים שהיא צריכה לשלב בחייה וגם לדאוג לעצמה,לטפח את יופייה כדי שיהיה לה נעים להביט על עצמה במראה וכמובן שבן זוגה יאהב אותה ולא יביט בשכנה שלה;)...
וגם לדאוג לזוגיות טובה וגם לשלב קריירה שהיא אוהבת...
כך שנקיון הוא רק חלק קטן מתמונה כוללת של בית.
ואישה חכמה שמנהלת בית צריכה לבחור מה עיקר ומה טפל.
מה היא תעשה ובמה להביא סמכות לאחר.
האם זה חכם לבקש מהבן זוג או שעדיף עוזרת כדי שהזוגיות לא תפגע ויהיה להם זמן איכות ביחד.
האם לנקות או לקרוא סיפור לילד לפני השינה/ להקשיב לסיפור עצוב שקרה לו היום ולנחם אותו...
אלו החלטות גורליות לפעמים.
כי ילד שלא מקבל את שלו בתוך כל הסיפור הזה יכול לגדול ולהיות שבבניק/לחפש אהבה בחוץ/לרדת בלימודים ואף אחד לא ידע שזה כי אימו "כל יכול" כל הבית מתוקתק.הגבר מרוצה.הוא חסך מנקה.
אבל לא מבין למה הבת שלו יוצאת עם ערבי ולמה בן אחד מגמגם והשלישי מצא חברה ברחוב והרביעי פתאום מתחיל לקחת ג'וינטים והחמישי?רואה סרטים מתועבים בשקט והשישי סתם מופנם וחסר ביטחון עצמי מחפש את עצמו בחלל החיצון...
אז תשאל איך כל זה קשור?זה קשור.
כי יש משאב זמן.
ומי שחכם משקיע את זמנו בדברים הנכונים ומה שפחות חשוב נותן לאחרים לעשות.כן גם במחיר של כסף.
כי חינוך חשוב מכסף.
וזוגיות טובה חשובה יותר מכסף.
אז אתה יכול לראות זאת כפינוק...אני רואה אתזה כניהול נכון של משאב הזמן!
כדי שאני יחייה חיים שמחים ומספקים יותר בעז"ה עם זוגיות אוהבת וילדים שאשתדל שיקבלו את מה שהם צריכים יחד עם כך שיהיה לי זמן איכות עבורי!
וכן אעדיף לצאת לבלות עם בן זוגי!ללכת לרקוד בלט!
ושהמנקה תנקה על חשבון הזמן הזה...אעדיף לוותר על רכב יוקרתי/על חופשה חלומית בחו"ל ולהסתפק בצימר ורכב נחמד, אך אעדיף להשקיע בדברים הנכונים ולהשתדל לחיות את חיי נכון עד כמה שאפר...:)
כך אני ארוויח את עצמי!
את שמחת חיי!את בריאות נפשי!
כך לא אזדקק לשלם את הכסף בסוף לפסיכולוגית(כמו הרבה נשים שמעמיסות על עצמם)כל שבוע כי פשוט אהיה שמחה ומאושרת בחיי בעז"ה