בית פורומים שידוכי חרדים

תגובה של גברים בדייטים ובעולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2020 21:12 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
*התורה הבינה ללב האישה ופסקה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא,בעיקר בגלל שהיא מגדלת ילדים!

לא חושב שזה קשור לגידול ילדים, יש ממש מעט מצוות שהזמן גרמן (ציצית, קריאת שמע, שופר, לולב, סוכה, ספירת העומר) והן (כמעט) לא לוקחות זמן, מה עוד שאם זאת היתה הסיבה אז למה רווקות לא חייבות, או שאלמנים יהיו פטורים?

הייתי אומר שהקב"ה בחר לקרב אליו מעם ישראל את הגברים יותר מאשר הנשים ולכן נתן להם יותר מצוות, כמו שקרב אליו מהגברים את הכהנים והוסיף להם עוד יותר מצוות.

מעניין לציין שגם עבדים כנענים שחייבים במצוות פטורים ממצוות עשה שהזמן גרמא למרות שהם גברים, מה שמשתלב טוב עם ההסבר של מעמד.

בס"ד

ישלך עוד דברי חכמה להגיד?!

רואים שלא למדת חסידות...(ו...שלא שמעת את ההרצאות של הרב אשכנזי שצירפתי באשכול ההקדשות)

ההיפך בגלל שהנשים צדיקות במלכתחילה ה' פטר אותן מהרבה מצוות לא בגלל שמעמדן נחות יותר!והרבי נתן הוכחה לכך שה' הקדים את הנשים לגברים כשציווה על המצוות"כה תאמר"-הקדים נשים תחילה.

הזמן של עשיית המצווה הוא קצר אך מצריך ללכת לבית הכנסת/לרדת לסוכה ועוד...
ואף מתחשבים באישה גם בנושא של תפילות.

וחבל מאד שאתה משווה את הנשים הקדושות והמכובדות לעבדים כנעניים,גויים!

ואני בטוחה שאם אלמן ישאל רב,הוא ימצא לו היתרים והקלות וכן כל אדם המתקשה!
אלא שהתורה הולכת על הרוב ולא על יחידים...
ולרוב נשים עסוקות בגידול ילדים...
וכן בנות רווקות עוזרות לאימהותיהן לגדל את אחיהן הקטנים

שוב זו לא רק דעתי!
זה דעת הרבי שאמר זאת

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 21:45:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:17 לינק ישיר 

בס"ד

ובהחלט שאני מודה לה' שאני נולדתי לחסידות עם רבי שמעצים נשים!מכבד אותן וכך זה משפיע על הגברים לכבד את האישה ולא לראות בה משהו הדומה לעבד כנעני!
אלא ההיפך!הרבי השווה את הנשים לדרגת כהן גדול בבית מקדש!
שכל פעולות הבית,כמו פעולות המשכן!אף שזה נראה לפעמים בזוי לקלח או לחתל,אלו פעולות שנחשבות בפני ה', כמו כהן גדול בבית המקדש!

אשרי שזכיתי להוולד בבית חב"די

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:20 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
*יש בתורה את העניין שאם גבר מתחתן עם אישה עשירה היא יכולה מראש,לפני החתונה(בכתובה)לסכם "איני ניזונת ואיני עושה" שז"א שמעשי ידייה/משכורתה תהיה לגמרי שלה!ואינה צריכה לתת לך זאת אם אינך מפרנס אותה!ז"א התורה מבינה שאם האישה מפרנסת את עצמה,זכותה לשפוך את כל משכורתה על עצמה ולהחליט מה לעשות בו כולל הזמנת מנקה,קניות ופינוקים בשפע או חופשה חלומית בחו"ל;)

אם לדייק, מהתורה כל מה שמרויח אחד מבני הזוג הוא לעצמו בלבד. (וכמובן הם צריכים להוציא מזה מה שהם חייבים לאחר מתוקף ההתחייבויות בנישואים, אבל זה לא העניין)

ואגב חופשה חלומית בחו"ל, אני די בטוח שבהלכה הבעל יכול למנוע מאשתו ללכת לטייל לבד בחו"ל, מה עוד שזה לא צנוע..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:26 לינק ישיר 

בס"ד

בסיידר היא יכולה לחטוף אותו במזוודה,כך שזה יהיה בסוף צנוע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:28 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
*התורה הבינה ללב האישה ופסקה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא,בעיקר בגלל שהיא מגדלת ילדים!

לא חושב שזה קשור לגידול ילדים, יש ממש מעט מצוות שהזמן גרמן (ציצית, קריאת שמע, שופר, לולב, סוכה, ספירת העומר) והן (כמעט) לא לוקחות זמן, מה עוד שאם זאת היתה הסיבה אז למה רווקות לא חייבות, או שאלמנים יהיו פטורים?

הייתי אומר שהקב"ה בחר לקרב אליו מעם ישראל את הגברים יותר מאשר הנשים ולכן נתן להם יותר מצוות, כמו שקרב אליו מהגברים את הכהנים והוסיף להם עוד יותר מצוות.

מעניין לציין שגם עבדים כנענים שחייבים במצוות פטורים ממצוות עשה שהזמן גרמא למרות שהם גברים, מה שמשתלב טוב עם ההסבר של מעמד.

בס"ד

ישלך עוד דברי חכמה להגיד?!

רואים שלא למדת חסידות...(ו...שלא שמעת את ההרצאות של הרב אשכנזי שצירפתי באשכול ההקדשות)

ההיפך בגלל שהנשים צדיקות במלכתחילה ה' פטר אותן מהרבה מצוות לא בגלל שמעמדן נחות יותר!

הזמן של עשיית המצווה הוא קצר אך מצריך ללכת לבית הכנסת/לרדת לסוכה ועוד...
והם מתחשבים באישה אף בנושא של תפילות.

וחבל מאד שאתה משווה את הנשים הקדושות והמכובדות לעבדים כנעניים,גויים!

ואני בטוחה שאם אלמן ישאל רב,הוא ימצא לו היתרים והקלות וכן כל אדם המתקשה!
אלא שהתורה הולכת על הרוב ולא על יחידים...
ולרוב נשים עסוקות בגידול ילדים...
וכן בנות רווקות עוזרות לאימהותיהן לגדל את אחיהן הקטנים

שוב זו לא רק דעתי!
זה דעת הרבי שאמר זאת

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 21:19:07

אין קשר בין מצוות עשה שהזמן גרמא לבית כנסת, בית כנסת הוא לא "מצוות עשה".
סוכה היא כמו בית ולא חייבים להיות בו כל הזמן, ושאר המצוות שהזכרתי לא לוקחות זמן בכלל...
ה' פטר אותם מהרבה מצוות? אפשר לספור על האצבעות כמה מצוות נפטרו, יש המון מצוות עשה שהזמן גרמא שהן חייבות כמו פסח וגם חכמים חייבו נשים במצוות הזמן כמו חנוכה ופורים.

לא אני השוויתי, בכל מקום בגמרא כתוב "עבד כנעני חייב במצוות כאישה".. (עבד כנעני הוא לא ממש גוי, הוא חצי יהודי ועבר ברית מילה)
לא יודע מאיפה אמרו בהרצאות שאישה יותר צדיקה מגבר, אם זה היה נכון לא ברור למה היא לא מצטרפת לקדיש וזימון וכל השאר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:37 לינק ישיר 

בס"ד

בסדר גם אם הם אומרים "כאישה" עדיין אין זה אומר שזה מעמדה בבית!

אלא אומר שהיא עסוקה מאד בחיי הבית השוטפים!
אך כשאתם משווים אישה לעבד,פלא שהיא רוצה להיות פמיניסטית ולהתנגד לכל פעולה ביתית המזכירה פעולות עבד?

כתוב "בזכות נשים צדקניות נגאלנו ובזכות נשים צדקניות ניגאל"- לא כתוב בזכות גברים צדקנים!

ואם אישה פטורה ממצוות מסויימות שגברים לא,אין זה סימן לפחיתות מעמדה כאישה!

אישה היא זכה וטהורה ורוחנית כבר בטבע שלה!
ורואים זאת במוחש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:40 לינק ישיר 

בס"ד

סתם מסקרן אדם...

אם אישתך תרדים אותך ותחטוף אותך במזוודה לחופשה חלומית בחו"ל...

מה תעשה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:46 לינק ישיר 

אמרתי שאשה היא עבד?

יש דרגות חיוב במצוות, כמו שהקב"ה קירב את היהודים ונתן להם יותר מצוות, הוא קירב יותר את הגברים עם עוד יותר מצוות, ומתוכם קירב את הלוויים ומתוכם קירב עוד יותר את הכהנים בתוספת מצוות כנ"ל..

וידוע שאם יש ברירה להציל איש או אשה מצילים את האיש, וכמו שנאמר במסכת הוריות:

האיש קודם לאשה להחיות.
האיש קודם לאשה - כבר ידעת שהמצות כולם חייבין בהן הזכרים והנקבות בקצתם כמו שנתבאר בקידושין והוא מקודש ממנה ולפיכך קודם להחיות (פירוש הרמב"ם)
האיש קודם לאשה - שהוא מקודש ממנה, שהאיש חייב בכל המצות והאשה אינה חייבת במצות עשה שהזמן גרמא: (פירוש ר"ע מברטנורא)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 21:48 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

סתם מסקרן אדם...

מה תעשה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אממ.. תלונה במשטרה על חטיפה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:01 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אמרתי שאשה היא עבד?

יש דרגות חיוב במצוות, כמו שהקב"ה קירב את היהודים ונתן להם יותר מצוות, הוא קירב יותר את הגברים עם עוד יותר מצוות, ומתוכם קירב את הלוויים ומתוכם קירב עוד יותר את הכהנים בתוספת מצוות כנ"ל..

האיש קודם לאשה להחיות.
האיש קודם לאשה - כבר ידעת שהמצות כולם חייבין בהן הזכרים והנקבות בקצתם כמו שנתבאר בקידושין והוא מקודש ממנה ולפיכך קודם להחיות (פירוש הרמב"ם)
האיש קודם לאשה - שהוא מקודש ממנה, שהאיש חייב בכל המצות והאשה אינה חייבת במצות עשה שהזמן גרמא: (פירוש ר"ע מברטנורא)

בס"ד

בסיידר כי יש עניין להחיות מישהו שעושה יותר מצוות כי הרי הגענו לעולם כדי לעשות מצוות!

אך מי מביאה את כל הילדים שעושים מצוות אה?

אם לא היו נשים אתה לא היית בעולם כדי ללמוד תויירה!
כך שאתם צריכים לחלוק המון כבוד לנשים ולהפסיק לזלזל בכבודן!

הרבה גברים אוהבים להתבדח על חשבון פסוקי התורה וגורמים לנשים לשנוא את התורה!
אז תהיו חכמים קצת ולא כל דבר שנכתב צריך להגיד לאישה ולהשתחצן!

כמו שלא היית רוצה שלוי/כהן יבוא אליך ויישתחצן מעליך!

אני הבנתי ממה שלמדתי,שהגברים הוצרכו למצוות רבות יותר כי הם גשמיים יותר ולכן גם צריכים לדבר אליהם דברים הקשים כגידין!
מה שאין כן האישה!

מה גם שכפי שאמרתי לכל אחד יש תפקיד אחר בחיים/בבית ואין זה מראה על פחיתות מעמד וגבר חכם מעצים את אישתו ולא מחפש להראות שהוא נעלה ממנה!

התורה למען שלום בית מוחקת את שמו של ה'!
ומה הרבה גברים עושים בטיפשותם?משתמשים בפסוקי התורה לצורך העצמת מעמדם וגאוותם וכאישור להיות אלימים מילולית ולהפחית את מעמדה!

ואם כבר מדברים?עפ"י החסידות כשיבוא המשיח נאמר שתתגלה מעלת האישה מעל האיש.
לא שאני מחפשת זאת אך כן כבר היום רואים במוחש עד כמה הנשים צדקניות ומוכנות להיות עמלות 24/7למען משפחתם ללא כל תמורה!

אכן לגבר יש יותר מצוות והוא משול למוח והאישה ללב,אך בלי לב לא ניתן לחיות ובלי מוח לא ניתן לחיות!
שניהם חשובים לאנושות ושניהן חשובים בגוף האדם

אין טעם להיות ילדותיים ולחפש מי יותר שווה/אהוב בעיני אבא שבשמיים ועל הדרך להשפיל את האחות/האמא שהביאה אותך לעולם וגידלה אותך באהבה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:02 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
בס"ד

סתם מסקרן אדם...

מה תעשה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ככה?במקום להינות?

אז כנראה היא צריכה להרדים אותך כל החופשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:18 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
אדם_ה1 כתב:

אמרתי שאשה היא עבד?

האיש קודם לאשה להחיות.

בס"ד

בסיידר כי יש עניין להחיות מישהו שעושה יותר מצוות כי הרי הגענו לעולם כדי לעשות מצוות!

אך מי מביאה את כל הילדים שעושים מצוות אה?

אם לא היו נשים אתה לא היית בעולם כדי ללמוד תויירה!
כך שאתם צריכים לחלוק המון כבוד לנשים ולהפסיק לזלזל בכבודן!

הרבה גברים אוהבים להתבדח על חשבון פסוקי התורה וגורמים לנשים לשנוא את התורה!
אז תהיו חכמים קצת ולא כל דבר שנכתב צריך להגיד לאישה ולהשתחצן!

כמו שלא היית רוצה שלוי/כהן יבוא אליך ויישתחצן מעליך!

אני הבנתי ממה שלמדתי,שהגברים הוצרכו למצוות רבות יותר כי הם גשמיים יותר ולכן גם צריכים לדבר אליהם דברים הקשים כגידין!
מה שאין כן האישה!

מה גם שכפי שאמרתי לכל אחד יש תפקיד אחר בחיים/בבית ואין זה מראה על פחיתות מעמד וגבר חכם מעצים את אישתו ולא מחפש להראות שהוא נעלה ממנה!

התורה למען שלום בית מוחקת את שמו של ה'!
ומה הרבה גברים עושים בטיפשותם?משתמשים בפסוקי התורה לצורך העצמת מעמדם וגאוותם וכאישור להיות אלימים מילולית ולהפחית את מעמדה!

ואם כבר מדברים?עפ"י החסידות כשיבוא המשיח נאמר שתתגלה מעלת האישה מעל האיש.
לא שאני מחפשת זאת אך כן כבר היום רואים במוחש עד כמה הנשים צדקניות ומוכנות להיות עמלות 24/7למען משפחתם ללא כל תמורה!

אכן לגבר יש יותר מצוות והוא משול למוח והאישה ללב,אך בלי לב לא ניתן לחיות ובלי מוח לא ניתן לחיות!
שניהם חשובים לאנושות ושניהן חשובים בגוף האדם

אין טעם להיות ילדותיים ולחפש מי יותר שווה/אהוב בעיני אבא שבשמיים ועל הדרך להשפיל את האחות/האמא שהביאה אותך לעולם וגידלה אותך באהבה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם לא היו גברים גם את לא היית פה..

חבל על כל המלל, אני לא השתחצנתי, אבל יש מישהי (לא אומר שמות ) שלא מפסיקה להשתחצן בכל אשכול ולהדגיש כמה היא ובנות מינה חשובות וחייבים לכבד אותן בכל זמן ובכל מצב וללא תנאי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:19 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
בס"ד

סתם מסקרן אדם...

מה תעשה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ככה?במקום להינות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין מה היית מגיבה אם גבר היה כופה עצמו על אשתו (לא אשתמש במילה יותר קשה) והיה עונה מה שאת אומרת עכשיו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:24 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

נכון...למרות שאף פעם לא הייתי רוצה שישוו אותי לסוס

חחח תאמיני לי עדיף שהגברים היו חושבים כך, ככה היו שמים אותנו כמו בובה בוויטרינה ולא דורשים מאיתנו יותר מדי

אגב,חוץ מיופי יש לבחורה עדינה ורזה עוד דברים קסומים בחייה(;,כישרונות,חכמת חיים וכו'

צודקת!
יש בחורים שמבינים זאת,במיוחד כאלו שראו אמא כזו(;
אך בכללית אנלא חושבת שבחורה חייבת להיות מנקה כדי להקרא בתואר "אישה" "אמא", גם פעם היו שפחות להמון נשים ולא גידלו ילדים לבד...
כמו שלגננת יש עוזרת, גם בבית צריך עוזרת, כי לגדל ילדים זה גם לא פשוט

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 17/06/2020 13:20:58

ברור, ניקיון לא מגדיר אישה. מטבח מגדיר אישה. סתם אני צוחק. לדעתי זה הבדלי תרבות בין מזרחים לאשכנזים

בס"ד

האשכנזים לא יותר טובים...פשוט ההבדל בין ספרדיה לאשכנזיה,זה שאשכנזיה בטוחה שמגיע לה חיים טובים יותר ולכן דורשת יותר וכמובן שהם חיו בסביבה אירופאית ששם הפמניזם התחיל וכך הם למדו מהם את הדרך המעט שפוייה לחיות נכון את החיים החדשים...ואף הגבר מותאם לכך ומפנק כמו אירופאים כדי להקל על העומס של חייה המודרניים...

בעוד שהספרדים חיו עם ערבים ועדיין טריים בתחום הפמניזם, אך עדיין רבים מהם לא וויתרו על מקום ה"שייח" שרוצה שישרתו אותו...
למרות שהרבה מהם רוצים לברוח מתפקיד המפרנס הבלעדי...אך עדיין יש ביניהם החושבים שהאישה חייבת לשרת אותם יותר מעצם היותם גברים ביקום...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 22:27:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2020 22:25 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
בס"ד

סתם מסקרן אדם...

מה תעשה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

ככה?במקום להינות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין מה היית מגיבה אם גבר היה כופה עצמו על אשתו (לא אשתמש במילה יותר קשה) והיה עונה מה שאת אומרת עכשיו..

בס"ד

חחחח מה אתה משווה חופשה חלומית לזה?חוצמזה זלא שהיא אלימה על גופו....סה"כ עושה לו הפתעת יומהולדת קטנה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 20/06/2020 22:28:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > תגובה של גברים בדייטים ובעולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.