|
|
| נשלח ב-14/5/2020 15:09 |
|
| |
תורפיה
| בןציוןכהנא כתב: |  | בן ציון, אהבתי את ההגדרה סטארטפיסט חברתי. זו אכן הגדרה חדשה ונכונה ואין לאף אחד הזכות לשפוט. לי שאלה שתמיד ניקרה לי בראש, אני סבור אפילו ששאלתי אותך באחד האשכולות ולא זוכר שהשבתי לי. 'האם תוקצבת מהקרן החדשה לישראל?, במישרין? בעקיפין? בכל שום וחניכה דאית ליה?'
מעולם לא קיבלתי מ"הקרן החדשה לישראל" תרומה לפעולותיי, לא במישרין ולא בעקיפין. |
|
תודה. הערכתי אליך גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 16:14 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | ברייטקופף חושף ב'כיכר': דרמה בעולם הישיבות ישיבת 'חכמי לב' בראשה עמד בצלאל כהן נסגרה ונפתחה מחדש בראשות הרב יונה הוכמן, שהחליט לשנות את אופי המקום, ולהתאימה לישיבות התיכונית החרדיות. *לכל העדכונים - המיטב און ליין:* hametav.online לה''ו. מה היא הייתה עד עכשיו?! תודה. כנראה שעד עכשיו היא לא הייתה ישיבה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 16:32 |
|
| |
למה אתה בעד לשלוח לישיבות גדולות חרדיות? למה שלא לכתחילה לנתב אותם לעבודה וקביעת עתים לתורה? אתה מתלונן על כך שנשלחים ילדים לא מתאמים לישיבות ואתה בעצמך עושה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 21:11 |
|
| |
אפשר לחלוק על דעותיו ולבקר את מעשיו של הרב בצלאל, אבל תהיו כנים עם עצמכם ותודו שהתייחסות לשאלות והערות בצורה מלאה ושקופה לא הייתם מקבלים במיין סטרים. שאפו!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2020 23:51 |
|
| |
הרב בן ציון כהנא הי"ו אין ספק שהישיבה התיכונית שהיקמת היא צורך השעה. מבין את הקושי התקציבי עם 20 תלמידים בשכבה. המדינה היקצתה סכומי עתק לחינוך חרדי-מקצועי (רשתות כמו אורט , עמל וכו' קפצו על המציאה...ומתפרנסות לא רע...) 1. האם לא היה שווה לכם לפתוח מגמה טכנולוגית (כמו מדעי המחשב, הנדסת אלקטרוניקה וכדו') ולזכות בתקציב מורחב? תקציב שהיה מאפשר לכם מצד אחד להתקיים ומצד שני להקנות לנערים בסיס מדעי טכנולוגי במקביל ללימודים התורניים. 2. האם על אף 'הנפילה' , האם בכל זאת יש סיכוי שתקום ותנסה להרים את הפרוייקט החשוב הזה מחדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 11:46 |
|
| |
| momeir כתב: |  | הרב בן ציון כהנא הי"ו אין ספק שהישיבה התיכונית שהיקמת היא צורך השעה. מבין את הקושי התקציבי עם 20 תלמידים בשכבה. המדינה היקצתה סכומי עתק לחינוך חרדי-מקצועי (רשתות כמו אורט , עמל וכו' קפצו על המציאה...ומתפרנסות לא רע...) 1. האם לא היה שווה לכם לפתוח מגמה טכנולוגית (כמו מדעי המחשב, הנדסת אלקטרוניקה וכדו') ולזכות בתקציב מורחב? תקציב שהיה מאפשר לכם מצד אחד להתקיים ומצד שני להקנות לנערים בסיס מדעי טכנולוגי במקביל ללימודים התורניים. 2. האם על אף 'הנפילה' , האם בכל זאת יש סיכוי שתקום ותנסה להרים את הפרוייקט החשוב הזה מחדש? |
|
כשהקמתי את הישיבה באמצעות "האגודה לקידום החינוך" שקלנו את האפשרות ללכת לכיוון טכנולוגי ובסוף העדפנו את הכיוון העיוני, אני עדיין חושב שזו הייתה החלטה נכונה מבחינה חינוכית ופדגוגית, אבל אתה בהחלט צודק שהשיקול הכלכלי מצדיק חשיבה נוספת. אני מקווה מאוד שהמדינה עוד תבין שכדאי להשקיע לא פחות בחינוך העיוני.
אני באופן אישי לא ראיתי בעזיבתי את הישיבה "נפילה", ואני סבור שהיה נכון יותר אם הישיבה הייתה ממשיכה באותה דרך, כשההתנגדות החיצונית כבר פוחתת והולכת בעקבות עזיבתי, אבל לצערי הדברים התפתחו אחרת.
בכל אופן, אני אשמח תמיד ליטול חלק בכל יוזמה חדשה שאוכל לתת בה את חלקי. כשפרשתי מהישיבה קיבלתי מתנה עם הרבה הגדרות שאנשים כתבו עלי, ואחת ההגדרות המדויקות ביותר בעיניי היא "ניסיונאי בלתי נלאה".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 15:57 |
|
| |
ההגדרה בתורתו אומנותו היא סדרי לימוד עד 11 בלילה? כמדומני שההגדרה היא 40 ש"ש. אז מדוע שלא יהיה סדר אחד עם לימודי מקצוע או לפחות כלים בסיסיים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 16:01 |
|
| |
ואני לא מדבר חלילה על אלו שבאמת מסוגלים לשבת וללמוד סדרים מלאים, אלא על כאלו ויש הרבה לצערנו שלא מסוגלים לעמוד בסדרים קשיחים כאלה, לתת להם טיפה חוויית הצלחה כדי שיהיה להם בשביל מה לקום בבוקר ושלא ינשרו חלילה מחוסר סיפוק וחוסר מוטיבציה לכלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 16:05 |
|
| |
או אפילו חוויה לאו דווקא לימודית, משחק חברה, יציאה קטנה להוציא מרץ, על האש או כל פעילות כלשהי שלבחורים האלו יתן קצת אור ותקווה בעיניים ולא רק חוויית כשלון יומיומית. אני יודע שזה קיים בישיבות לנושרים, אבל לא מכיר מסגרות כאלו לבחורים שב"ה לא בהגדרה הזו וחלילה יכולים לגלוש להגדרה הזו אם לא יהיה להם סיפוק חיובי בישיבה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 16:13 |
|
| |
כושי101
| קלעפער כתב: |  | | למה אתה בעד לשלוח לישיבות גדולות חרדיות? למה שלא לכתחילה לנתב אותם לעבודה וקביעת עתים לתורה? אתה מתלונן על כך שנשלחים ילדים לא מתאמים לישיבות ואתה בעצמך עושה את זה. |
|
לא קראת את התגובות שלו. הוא שלח רק חלק קטן מהתלמידים לישיבות ואת רובם המוחלט למסלולים אקדמים / צבא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 16:28 |
|
| |
לה''ו. ממש לפני פרוץ הקורונה, התחלתי מהלך מול ישיבות תיכוניות חרד''ליות, לפתוח בתוך המגמה הטכנולוגית/ אופטיקה/ אלקטרוניקה, כיתת מצטיינים למוצר בטיחותי/בטחוני, וכנראה לא ייצא לפועל, בגלל שצריך לסיים רישום לתשפ''א. אבל, אם אמצא ישיבה תיכונית חרדית, אעדיף אותה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|