|
|
| נשלח ב-12/6/2020 18:59 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד אגב, קראת את הספר אדם רגיש מאד? ספר מיוחד ומומלץ מאד לכל הרגישים בעולמנו   |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 19:00 |
|
| |
בס"ד אגב, לא תמיד כיף ויש כח לשתף... נגיד אחרי הפרידה מהבחור האחרון? הרגשתי שבא לי שקט. כמו מנוחה אחרי קרב מתיש. אני עצמי והכאב שלי.(טוב האמת שגם לא ממש התחפרתי בכאב...ועשיתי דברים שאוהבת) לפעמים יש תחושה שאף אחת לא תבין אותך יותר מעצמך. פתאום בא לך משהו אמיתי.תמיכה מהמשפחה ולא פסיכולוגית/יועצת שמביטה בשעון 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/06/2020 03:15:27 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:27 |
|
| |
בס"ד בהחלט. השקעתי את תמצית כוחי ונשמתי...  האמת שבהתחלה המשפחה תמכה...אך אח"כ התחילו עם השיפוטיות ...וזה לא היה כזה פשוט להכיל זאת... בחשיבה לאחור?אולי היה עדיף שכן הייתי הולכת אחרי תקופה, ליועצת/פסיכותרפיסטית(איזה שם ארוך  ) כדי לשחרר את הכל וכמובן לחזק רגשות... העולם ולפעמים גם ובעיקר המשפחה לא תמיד יודעים איך להתמודד ולשוחח עם הילדים בזמנים כאלו...  וחשוב שיהיה לנו כבחורות/ים שמתמודדים עם שידוכים, מקום אחד שיודע להאזין,לכוון ולחזק בלי ביקורת ושיפוטיות. מקום שהוא מכיל אותנו כפי שאנחנו כולל הכל 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 23:31:25
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:34 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
בס"ד אגב, קראת את הספר אדם רגיש מאד? ספר מיוחד ומומלץ מאד לכל הרגישים בעולמנו   |
|
כן בהחלט. אני רגיש מאוד ללא צל של ספק
|
|
בס"ד מקסים...זו מעלה  יש בערך 20% מכלל האוכלוסיה שהם כאלו,לפי מה שהבנתי...  אז איך מתבטאת הרגישות שלך בעיקר? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2020 23:38 |
|
| |
בס"ד כתבת דברים מעניינים  השאלה מה ההבדל בין טיפול מפרה לתלות במטפל? הרי אם הפכת אותו לחבר הכי טוב שלך זה לא פוגע באיכות הטיפול? הרי חלק מהכללים שיהיה דיסטנס של מטפל-מטופל והבנה שהמפגשים צריכים מתישהו להסתיים או להיות בתדירות נמוכה יותר  הרי גם ילד שהוא לומד לצעוד בהתחלה צריך עזרה אך לא ניתן כל החיים להחזיק לו יד, בסופו של דבר הוא צריך לצעוד לבד... ורק כשקשה לו ההורים אמורים להיות שם לצידו,לתמוך ולעזור... אתה לא חושב שמתישהו יהיה נחמד לעשות תרגילים בבית לבד עם עצמך... ולנסות לפתור בעיות לבד ורק אם לא מסתדר אז לפנות לעזרה (ועד אז אולי רק מדי פעם להיפגש כדי להרגיש שיש אוזן קשבת?) |
|
לא חושב שיש בעיה ליסוע כל החיים עם גלגלי עזר אלא אם זה מפריע לי כמובן ומטפל טוב אמור לדעת מתי להציע למטופל להפסיק
|
|
בס"ד אין בעיה אבל לדעתי זה יוצר תלות מסויימת.... ואתה אישית חושב שאם תהיה בלי זה/פעם/פעמיים בחודש, אז מה לדעתך יקרה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 12:27 |
|
| |
בס"ד בהחלט. השקעתי את תמצית כוחי ונשמתי...  האמת שבהתחלה המשפחה תמכה...אך אח"כ התחילו עם השיפוטיות ...וזה לא היה כזה פשוט להכיל זאת... בחשיבה לאחור?אולי היה עדיף שכן הייתי הולכת אחרי תקופה, ליועצת/פסיכותרפיסטית(איזה שם ארוך  ) כדי לשחרר את הכל וכמובן לחזק רגשות... העולם ולפעמים גם ובעיקר המשפחה לא תמיד יודעים איך להתמודד ולשוחח עם הילדים בזמנים כאלו...  וחשוב שיהיה לנו כבחורות/ים שמתמודדים עם שידוכים, מקום אחד שיודע להאזין,לכוון ולחזק בלי ביקורת ושיפוטיות. מקום שהוא מכיל אותנו כפי שאנחנו כולל הכל 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/06/2020 23:31:25 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 12:29 |
|
| |
|
|
|
בס"ד מקסים...זו מעלה  יש בערך 20% מכלל האוכלוסיה שהם כאלו,לפי מה שהבנתי...  אז איך מתבטאת הרגישות שלך בעיקר? |
|
כך זה נראה. ומה שמעניין שזה אותה כמות אצל בנים ובנות כי לפעמים אני אומר לשדכנית שאני מחפש בחורה רגישה והיא אומרת שכל הבנות רגישות חחח רק כ20 אחוז מהבנות רגישות מאוד. אצלי זה מתבטא בהרבה הזדהות עם האחר (שונה מאמפתיה) ושימת לב לדברים הקטנים ביותר עד כדי יכולת קריאת מחשבות(!) כך שאני שייך לז'אנר של אדם רגיש מאוד מחונן (מתוך ה20 אחוז רק חצי אחוז הוא כזה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 12:31 |
|
| |
בס"ד אגב,מה אומר על הספר?  |
|
לי זה פתח עולם וכאן לי להרגיש סוף סוף נורמלי כי תמיד הייתי מעדיף נושאי שיחה כבדים יחסית וחשבתי שאני פגום וכו'. יש הרבה ספרים מעניינים על פסיכולוגיה כמו אניאגרם וגברים ממאדים נשים מנגה וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 12:32 |
|
| |
בס"ד כתבת דברים מעניינים  השאלה מה ההבדל בין טיפול מפרה לתלות במטפל? הרי אם הפכת אותו לחבר הכי טוב שלך זה לא פוגע באיכות הטיפול? הרי חלק מהכללים שיהיה דיסטנס של מטפל-מטופל והבנה שהמפגשים צריכים מתישהו להסתיים או להיות בתדירות נמוכה יותר  הרי גם ילד שהוא לומד לצעוד בהתחלה צריך עזרה אך לא ניתן כל החיים להחזיק לו יד, בסופו של דבר הוא צריך לצעוד לבד... ורק כשקשה לו ההורים אמורים להיות שם לצידו,לתמוך ולעזור... אתה לא חושב שמתישהו יהיה נחמד לעשות תרגילים בבית לבד עם עצמך... ולנסות לפתור בעיות לבד ורק אם לא מסתדר אז לפנות לעזרה (ועד אז אולי רק מדי פעם להיפגש כדי להרגיש שיש אוזן קשבת?) |
|
לא חושב שיש בעיה ליסוע כל החיים עם גלגלי עזר אלא אם זה מפריע לי כמובן ומטפל טוב אמור לדעת מתי להציע למטופל להפסיק
|
|
בס"ד
אין בעיה אבל לדעתי זה יוצר תלות מסויימת....
ואתה אישית חושב שאם תהיה בלי זה/פעם/פעמיים בחודש, אז מה לדעתך יקרה?
|
|
כולנו תלויים בדברים שונים. כשאת יושבת על כיסא את תלויה בו, ואז מה? תלות בעייתית רק אם היא מפריעה בחיים. יש תקופות שאני נפגש פחות ויש תקופות סוערות שאני רוצה אפילו פעמיים בשבוע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 16:42 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד אגב,מה אומר על הספר?  |
|
לי זה פתח עולם וכאן לי להרגיש סוף סוף נורמלי כי תמיד הייתי מעדיף נושאי שיחה כבדים יחסית וחשבתי שאני פגום וכו'. יש הרבה ספרים מעניינים על פסיכולוגיה כמו אניאגרם וגברים ממאדים נשים מנגה וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואוו, קראתי את גברים ממאדים נשים מנוגה... ספר עוצמתי.... חכם..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2020 16:46 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  | מעניין מה שאת אומרת. אישית אני הולך לפסיכולוג מגיל ממש צעיר וזה שיפר לי את החיים בצורה בלתי רגילה והפך אותי לאדם ממש מודע לעצמו והיום אני חושב שכולם צריכים שיהיה להם מישהו חיצוני שמקשיב להם. אבל הרבה אנשים חרדים ממש ממש נרתעים מזה. אישית הייתי רוצה שבת זוגתי לעתיד גם תלך כל שבוע לפסיכולוגית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני הייתי אצל מטפלת רגשית תקופה, אחרי שעברתי משהו מסוים, ובמבט לאחור- אני חושבת שהיא נתנה לי כלים משמעותיים ובאיזה שהוא בנתה אותי- מבחינת האישיות שלי, ביטחון עצמי... ועוד הרבה דברים... לגבי מה שאתה אומר שהיית רוצה שבת זוגתך תלך כל שבוע לפסיכולוגית- זו פחות הגישה שלי.... זה יוצר תלות הרבה פעמים, במיוחד שזה מתפרס על פני הרבה מפגשים... אני הייתי חצי שנה והספיק לי.. היתי בהתחלה פעם בשבוע ואז הורדתי לפעם בשבועיים- תמיד דאגתי שלא תיווצר תלות מסוימת, כדי שיגיע יום ואני אוכל לעמוד בכוחות עצמי ולא אזדקק לתיווך מבחוץ...כמובן שתמיד טוב להתייעץ- אבל בגבולות הנכונים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:20 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | ואוו, קראתי את גברים ממאדים נשים מנוגה... ספר עוצמתי.... חכם.. |
|
נכון בהחלט. אם כי הפמיניסטיות לא בדיוק אוהבות את הספר ובפרט כל הסטיגמות כמו גבר חייב את המערה שלו וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:24 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | אני הייתי אצל מטפלת רגשית תקופה, אחרי שעברתי משהו מסוים, ובמבט לאחור- אני חושבת שהיא נתנה לי כלים משמעותיים ובאיזה שהוא בנתה אותי- מבחינת האישיות שלי, ביטחון עצמי... ועוד הרבה דברים... לגבי מה שאתה אומר שהיית רוצה שבת זוגתך תלך כל שבוע לפסיכולוגית- זו פחות הגישה שלי.... זה יוצר תלות הרבה פעמים, במיוחד שזה מתפרס על פני הרבה מפגשים... אני הייתי חצי שנה והספיק לי.. היתי בהתחלה פעם בשבוע ואז הורדתי לפעם בשבועיים- תמיד דאגתי שלא תיווצר תלות מסוימת, כדי שיגיע יום ואני אוכל לעמוד בכוחות עצמי ולא אזדקק לתיווך מבחוץ...כמובן שתמיד טוב להתייעץ- אבל בגבולות הנכונים
|
|
ראשית כל אני שמח שהיא עזרה לך. לא כולם מוצאים ישר מטפלת טובה שבאמת עוזרת. לגבי העניין של לפתח תלות. תראי, מישהי שיש לה נידודי שינה בגלל סיוטים נניח ומציעים לה לקחת כדורי שינה גם כדי שתירדם אבל גם כי הדרך להתמודד עם הסיוטים זה רק מתי שעירניים מספיק ואחרי שינה טובה שאז אפשר לנתח את הסיוטים יותר טוב. היא אבל מפחדת להתמכר לכדורי שינה ולכן לוקחת יום כן יום לא, עכשיו ברור שהאיכות חיים שלה תשתפר אבל היה עדיף אם הייתה לוקחת כדורי שינה עד שתטפל לגמרי בסיוטים ואז אפשר להתמודד עם הגמילה של הכדורים אחרי שהיא כבר חזקה יותר נפשית ומסוגלת להתמודד גם עם זה. מה דעתך? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 02:02 |
|
| |
|
|
|
בס"ד מקסים...זו מעלה  יש בערך 20% מכלל האוכלוסיה שהם כאלו,לפי מה שהבנתי...  אז איך מתבטאת הרגישות שלך בעיקר? |
|
כך זה נראה. ומה שמעניין שזה אותה כמות אצל בנים ובנות כי לפעמים אני אומר לשדכנית שאני מחפש בחורה רגישה והיא אומרת שכל הבנות רגישות חחח רק כ20 אחוז מהבנות רגישות מאוד. אצלי זה מתבטא בהרבה הזדהות עם האחר (שונה מאמפתיה) ושימת לב לדברים הקטנים ביותר עד כדי יכולת קריאת מחשבות(!) כך שאני שייך לז'אנר של אדם רגיש מאוד מחונן (מתוך ה20 אחוז רק חצי אחוז הוא כזה)
|
|
בס"ד פששש יפה לך! ואף פעם לא קרה שטעית בקריאת מחשבות?כי לפעמים יש טעויות בגלל פרשנות שגויה,לא  ? וסתם מסקרן למה אתה רוצה מישהי רגישה מאד? אתה לא מעדיף מישהי "רגילה" שתעזור לך לפתח קצת עור של פיל בחיים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|