בית פורומים שידוכי חרדים

פסיפס אנושי- ילדים ואנשים מיוחדים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2020 02:04 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

כתבת דברים מעניינים

השאלה מה ההבדל בין טיפול מפרה לתלות במטפל?
הרי אם הפכת אותו לחבר הכי טוב שלך זה לא פוגע באיכות הטיפול?
הרי חלק מהכללים שיהיה דיסטנס של מטפל-מטופל והבנה שהמפגשים צריכים מתישהו להסתיים או להיות בתדירות נמוכה יותר

הרי גם ילד שהוא לומד לצעוד בהתחלה צריך עזרה אך לא ניתן כל החיים להחזיק לו יד, בסופו של דבר הוא צריך לצעוד לבד...
ורק כשקשה לו ההורים אמורים להיות שם לצידו,לתמוך ולעזור...

אתה לא חושב שמתישהו יהיה נחמד לעשות תרגילים בבית לבד עם עצמך...
ולנסות לפתור בעיות לבד ורק אם לא מסתדר אז לפנות לעזרה (ועד אז אולי רק מדי פעם להיפגש כדי להרגיש שיש אוזן קשבת?)

לא חושב שיש בעיה ליסוע כל החיים עם גלגלי עזר אלא אם זה מפריע לי כמובן ומטפל טוב אמור לדעת מתי להציע למטופל להפסיק

בס"ד

אין בעיה אבל לדעתי זה יוצר תלות מסויימת....

ואתה אישית חושב שאם תהיה בלי זה/פעם/פעמיים בחודש, אז מה לדעתך יקרה?

כולנו תלויים בדברים שונים. כשאת יושבת על כיסא את תלויה בו, ואז מה? תלות בעייתית רק אם היא מפריעה בחיים. יש תקופות שאני נפגש פחות ויש תקופות סוערות שאני רוצה אפילו פעמיים בשבוע

בס"ד

זה נכון...

אבל מה יקרה אם לא יהיה לך פתאום כסף לטיפולים/שהמטפל שאתה רגיל אליו לא יוכל לקבל אותך יותר מכל סיבה שהיא ולא תמצא מישהו אחר מתאים?
האם תצליח להתמודד לדעתך לבד עם אתגרי החיים?או יותר נכון איך זה ישפיע עליך ביום יום,החוסר שנוצר פתאום?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/06/2020 02:05:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2020 02:06 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

סטאטית כתבה:

ואוו, קראתי את גברים ממאדים נשים מנוגה... ספר עוצמתי.... חכם..

נכון בהחלט. אם כי הפמיניסטיות לא בדיוק אוהבות את הספר ובפרט כל הסטיגמות כמו גבר חייב את המערה שלו וכו'

בס"ד

נו ומה אתה אומר על המערה?זה נכון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2020 04:29 לינק ישיר 

ראשית כל אני שמח שהיא עזרה לך. לא כולם מוצאים ישר מטפלת טובה שבאמת עוזרת. לגבי העניין של לפתח תלות. תראי, מישהי שיש לה נידודי שינה בגלל סיוטים נניח ומציעים לה לקחת כדורי שינה גם כדי שתירדם אבל גם כי הדרך להתמודד עם הסיוטים זה רק מתי שעירניים מספיק ואחרי שינה טובה שאז אפשר לנתח את הסיוטים יותר טוב. היא אבל מפחדת להתמכר לכדורי שינה ולכן לוקחת יום כן יום לא, עכשיו ברור שהאיכות חיים שלה תשתפר אבל היה עדיף אם הייתה לוקחת כדורי שינה עד שתטפל לגמרי בסיוטים ואז אפשר להתמודד עם הגמילה של הכדורים אחרי שהיא כבר חזקה יותר נפשית ומסוגלת להתמודד גם עם זה. מה דעתך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

[/quote]
אני חושבת שעדיין יש לחשוש מתלות בכדורים... אתה צודק שאם לא מטפלים עד הסוף, יקח הרבה זמן עד שישיגו את המטרה,
אז כמו שאמרתי- הכל צריך להיות בפרופורציה- גם מי שלוקחת כדורים צריכה לחיות תמיד בידיעה שהכדורים הם זמניים, ברגע שהיא רואה בהם את הגורם היחיד שיעזור לה להירדם- זו תלות, וכאן זה כבר מסוכן...
לכן, לא משנה איזו עזרה לוקחים, צריך לזכור שזה זמני, וגם- עוד נקודה חשובה, שהמטפל הוא רק מסייע, מי שבאמת מטפל בי זו אניב בעצמי, ואז לא משנה איזה טיפול אני אקח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 10:52 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

פששש יפה לך!
ואף פעם לא קרה שטעית בקריאת מחשבות?כי לפעמים יש טעויות בגלל פרשנות שגויה,לא?

וסתם מסקרן למה אתה רוצה מישהי רגישה מאד?
אתה לא מעדיף מישהי "רגילה" שתעזור לך לפתח קצת עור של פיל בחיים?

ברור שטועים! אבל כיוון שהרבה פעמים צודקים אז עדיין סומכים על זה. זה מעין אינטואיציה. עור של פיל וחוסן נפשי ממש לא קשור לרגישות. רגישות זה בסך הכל שימת לב לפרטים הכי קטנים. אז יכול להיות אדם לא רגיש שעדיין נפגע מדברים קטנים כי אין לו מספיק דימוי עצמי ויכול מבט רחבה לעומת אדם רגיש שלא יזיז לו מה שאחרים אומרים בגלל בגרות נפשית גבוהה. הבעיה ברגישות זה הזדהות יתר עם אחרים כי האדם הרגיש באמת מבין מה עוברים אחרים אבל אם הוא עובד על עצמו הוא יכול לקחת את זה באיזי. בכל מקרה בח רה לא רגישה לא תבין אותי ואני רוצה מישהי שבאמת תכיל אותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 10:54 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

זה נכון...

אבל מה יקרה אם לא יהיה לך פתאום כסף לטיפולים/שהמטפל שאתה רגיל אליו לא יוכל לקבל אותך יותר מכל סיבה שהיא ולא תמצא מישהו אחר מתאים?
האם תצליח להתמודד לדעתך לבד עם אתגרי החיים?או יותר נכון איך זה ישפיע עליך ביום יום,החוסר שנוצר פתאום?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 16/06/2020 02:05:04

אני חושב שקיבלתי כל כך הרבה כלים להתמודדות עם מציאויות חיים מורכבות שגם אם אני אפסיק טיפול אוכל להתמודד עם זה יותר טוב ממרבית האנשים שאני מכיר. בגלל הטיפול הארוך שעברתי אני חזק יותר, לא תלוי יותר! (כמו ויטמינים שמחזקים את המערכת החיסונית כך שגם אם מפסיקים ליטול אותם, כל המערכת חזקה יותר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 10:54 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:

סטאטית כתבה:

ואוו, קראתי את גברים ממאדים נשים מנוגה... ספר עוצמתי.... חכם..

נכון בהחלט. אם כי הפמיניסטיות לא בדיוק אוהבות את הספר ובפרט כל הסטיגמות כמו גבר חייב את המערה שלו וכו'

בס"ד

נו ומה אתה אומר על המערה?זה נכון?

חחח אצלי חד משמעית. אני צריך את השקט שלי מידי פעם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2020 10:56 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

אני חושבת שעדיין יש לחשוש מתלות בכדורים... אתה צודק שאם לא מטפלים עד הסוף, יקח הרבה זמן עד שישיגו את המטרה,
אז כמו שאמרתי- הכל צריך להיות בפרופורציה- גם מי שלוקחת כדורים צריכה לחיות תמיד בידיעה שהכדורים הם זמניים, ברגע שהיא רואה בהם את הגורם היחיד שיעזור לה להירדם- זו תלות, וכאן זה כבר מסוכן...
לכן, לא משנה איזו עזרה לוקחים, צריך לזכור שזה זמני, וגם- עוד נקודה חשובה, שהמטפל הוא רק מסייע, מי שבאמת מטפל בי זו אניב בעצמי, ואז לא משנה איזה טיפול אני אקח...

בסופו של דבר הכללל זה הרגשה אישית. חשוב רק להתעלם מהסטיגמות, בפרט בציבור החרדי. בציבור הכללי היום זה כמעט אופנה ללכת לטיפול, כי מבינים כמה זה עוזר ואין שידוכים:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פסיפס אנושי- ילדים ואנשים מיוחדים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.